Nerd?

No I don't think so!

Här kommer de utlovade bilderna. Jag är mer än nöjd om vi säger så! Sjuuukt sköna och coola bågar, plus att jag faktiskt ser bra nu!
Imorgon blir det skidåkning för hela slanten, ska bli roligt. Efter det blir det in till syster i Köping och kolla på Körslaget!

Behold dear friends!
The future economist... or...



...the nutty professor! :)



Lämna gärna en kommentar, säg vad ni tycker! Jag känner mig nöjd och det är ju huvudsaken haha!

Nej, nu måste jag fan ha krubb snart, annars kommer jag dö!

På återseende!

/Ida

Bananas!

I'm feeling bananas!

Imorgon efter skolan susar jag ner direkt till stan och inhämtar mina kära glasögon. Eller nej förresten, jag åker hem först, packar i ordning, sen ner på stan och hämta dem, köpa ny mascara = livsnödvändigt!, sen knalla neråt stationen. Får nog äta något innan jag beger mig hemifrån. Annars kommer jag vara döhungrig och sen kommer jag köpa något onödigt på Pressis! Not good!

Så imorgon får ni checka min blogg, imorgon kväll då. Så ska ni få se hur jag kommer se ut nu, halvblind och dann som jag är mohaha!
Men ack så softa de är!

Nej, nu blir det till att ringa Mamma & Pappa Päron och be om lite bidrag, sen hämta tvätt. Jag tog alla tre maskiner, verkligen kastade in tvätten så ingen skulle komma och sno någon maskin.

Well, på återseende! :)

/Ida

Little girl.

Every time I saw you, I never really saw you at all

Kort inlägg så här innan jag måste susa iväg på cykeln, sikte skolan. Idag går vi länge. Sjukt länge egentligen. Kommer vara segt på eftermiddagen. Har först föreläsning till 15, sen lektion till 17. Puh, segt. Sen blir det hem, äta mat och så kommer flickorna hit. Blir lite light-party ikväll, så här på lill-lördagen. Men det kan vara trevligt att göra något, särskilt när jag inte är här i helgen.

Vädret är så trist! Är det konstigt att man inte vill gå upp på mornarna? Det vill jag i och för sig ändå inte, för jag har såna problem att sova nu för tiden. Jag vet inte vad som hänt mig. Igår borstade jag tänderna kl 20, kände mig jätteseg. När jag väl la mig i sängen och skulle sova, klarvaken! Typiskt. Jag räknade får, lyssnade på mina egna andetag, alla tips i boken provade jag på. Ingenting hjälpte. Till slut tände jag lampan. Jag städade lite i skrivbordet, skrev ner allting jag hade velat sagt en gång i tiden men aldrig fick chansen till. Sen bestämde jag mig för vad jag skulle ha på mig idag. När klockan slog halv ett släckte jag igen och somnade väl efter ett tag. Det är ju inte roligt idag måste jag säga! Men så fort jag får träffa tjejerna blir jag pigg igen, och då är det bara att försöka hålla ögonen öppna när hon pratar om vad hon nu ska prata om!

Nej, dags att göra sig i ordning! En framtida ekonom månne?

På återseende!

/Ida

Forever mine, forever thine, forever ours.

(OBS! Det viktigaste när man läser detta inlägg är att ta en del saker med en nypa salt, för annars tror ni nog att jag blivit spritt språngande galen! :) )

Ja, då har man sett när Magnus fick sin Emma. Jag måste nog faktiskt säga att det var ett fint bröllop. Jag blev nästan lite rörd, och hur kommer det inte bli då den 28 feb då jag faktiskt känner brudparet ordentligt. Ha, jag är ju så himla blödig. Gäller att ladda upp med många näsdukar då, det vill jag lova. Men det ska bli roligt. Jag är en sån där person som mår så bra av att se andra lyckliga!

Bröllopet fick mig att tänka på mitt eget. När nu det stundar. Jag är som Monica, jag har nästan en bröllopsbok med olika scenarion, för olika budgetar. Jag har ju sedan flera år tillbaka bestämt att Lars Wallin ska göra min brudklänning, annars Vivienne Westwood eller Vera Wang. Jag har den skissad! (Sjukt!) Men det viktigaste av allt är ju att man får gifta sig med den man verkligen vill dela resten av sitt liv med. Jag vill ha mormor och morfars äktenskap. De har liksom nått 60-årig bröllopsdag. Det kommer inte hända mig, då jag i så fall måste gifta mig detta år, plus att jag och min blivande make måste leva tills vi blir 84 år. Hårt!

Nåväl, man ska inte planera för mycket, men när stunden kommer är det bra att vara förberedd, som jag brukar kalla det. Ingen panik, jag har allting förberett!

Nog om bröllop, det är det inte tal om än så länge. Det är ju fruktansvärt svårt att få igenom ett bröllop utan respektive! Om någon behöver hjälp med planering, säg till. I love it! :)
Nu till något hysteriskt komiskt. Idag efter föreläsningen cyklade jag och Martha ner på stan. Hon skulle till H&M och jag skulle leta garn. Hon hittade en jättefin vårjacka, jag hittade inget garn. Typiskt! Får köpa hemma i helgen helt enkelt.
Väl påväg ner mot Claes Olsson, stannar vi utanför en frisör som vi båda anser verka lagom hipp för att man ska kunna klippa sig där. Märk väl att ordet hipp i denna benämning anses vara lagom okej för att man inte ska komma ut med en lila permanent.
Helt plötsligt isar det till i mina ådror och jag skriker (bokstavligen) rakt ut och går snabbt därifrån. Martha reagerar också och ser vad jag nyss såg. Haha, där inne sitter Grotto, PB, whatever, och får sig en haircut! Hahahahahaaa! Hur stor är chansen? Slim to none! Men där var han i alla fall och jag har nog aldrig blivit så rädd av att bli sedd av en människa som då. Men vi fick oss ett gott skratt i alla fall. Bratfrilla? No thank you!

Nej, nu ska jag göra lite magövningar innan jag kliver in i en värmande dusch. Min kropp är typ blå av köld. Sen blir det till att läsa lite innan man somnar. Inatt ska jag sova i ett sträck, inte vakna fyra miljoner gånger! Imorgon får vi lite sovmorgon ändå, ska inte vara i skolan förrän tolv. Imorgon kväll blir det trevligt, ser fram emot vår lilla gathering!

På återseende!

/Ida

Aníron

So che probabilmente potrebbe essere che io sia alla ricerca di tutta la mia vita. Non voglio, ma non può resistere a mio emergenti sentimenti. Sei l'uno che sto cercando?

Det sägs att italienska är kärlekens språk. Jag kan inte avgöra. Jag måste säga att allting blir så mycket enklare förklarat på ett annat språk.

Je sais que tu pouvais être celui que j'ai cherché toute ma vie. Je ne veux pas, mais ne peuvent pas résister à mes sentiments émergents. Etes-vous celui que je suis à la recherche de?

Vad säger ni? Nästa gång blir det något på alviska, jag lovar!

Jag tänker inte översätta här. Det får ni fråga mig om. Det känns för privat för att yttras inför folk jag inte ens känner. För jag vet inte om det är fler än ni som läser. Sånt kan man tyvärr inte få reda på.

Mitt knä är pajj, men jag kör på ändå. Ekonomin växer i mitt huvud, börjar faktiskt gilla det mer och mer. Det kan bero på att jag faktiskt förstår vad vi håller på med också, och inte bara en massa allmän grekiska. Vilket man ju faktiskt kan använda som benämning på matematik, då mycket är detsamma på grekiska! Tadaaa!
Imorgon ska jag gå upp kl 06:15 för att hinna tvätta ett par maskiner innan jag ska ta mig till skolan. 09:00 kör vi igång med att göra klart uppgifterna till onsdagens lektion. På onsdag hoppas jag att vi hinner klart fredagens övningar. Det vore så skönt. På fredag åker jag hem, för övrigt. Ska bli roligt att "stå på ski" som det heter i vårt västra grannland, på lördag. Blir till att pumpa syster på lite matematikfrågor också och få äta mammas mat. Haha vad säger jag, det gör jag ju här nere också! Tack för de tusen matlådorna! Funkar fortfarande kanonbra!

Nej, nu blir det ett par Vänner-avsnitt, sen sova vid nio. Jag är faktiskt riktigt trött ikväll. Sov så konstigt inatt, inte bra!
Drömde massa lustiga saker, som tur var, var ingenting sant! Kan man ju andas ut!

Jag såg att jag måste fixa kommentarerna, de är svarta de med, som bakgrunden. Har inte riktigt kommit på hur, men det löser sig. Huvudsaken är ju att jag kan se de trevliga orden som ni lämnar!

På återseende!

/Ida

ah, la folie d'amour.

Je suis La Suisse et un piano! C'est terrible ca, mais qu'est-ce que tu fais? Rien, c'est seulement ca. Rien!

Ah, je suis la folie de fortune.. la folie d'amour!

Bah, tout est ridicule!





/Ida

Nothing good can come out of this!

Ja som ni kanske märker har jag pillat med min blogg lite. Jag gillar ju svart, och jag gillar rosa. Och jag gillar kent! :) Allting löste sig till slut efter många omskrivningar och omkodningar. Voila!

Söndag igen, veckorna går fort när man har roligt. Eller mycket att göra, det beror väl lite på hur man ser det.
Igår var jag och Christian till ICA Maxi, fick en hel del handlat. Allt nödvändigt off course! Sen städade jag min lägenhet, bytte lakan och städade toaletten. Det var behövligt. Upptäckte även att de visst hade bytt ut hela internetboxgrejen som sitter i väggen, för det var plast och smått på golvet som for in i dammsugaren.
På kvällen satt jag hemma och kollade på Körslaget. Jag är K Ä R I ERIK SEGERSTEDT!

Han gick till final tillsammans med Team Hanna, så nästa lördag är man given. Hejja hejja Erik!

Efter det la jag mig i sängen och kollade på Harry Potter och Fenixorden. Fått dille på Harry Potter nu, och konstaterat att jag har en sjuk längtan till sjätte filmen. Dagen innan vi åker till Spanien ska jag och Emma gå på premiären. Så längesen femte filmen kom. Sjuk längtan vänner!

Idag vaknade jag tolv! Inte alls min mening, då jag först slog upp ögonen 10:20, tänkte att jag ligger och drar mig lite, somnade om, vaknade vad jag trodde var halv elva, men då var klockan 12:03. Grattis världen, varför hände det!?!
Brist på sömn? Jag har ingen aning, men nu är jag utsövd och väldigt nöjd med tillvaron. Jag har vart på en liten promenad, vädret är supertråkigt så jag pallade inte gå så långt. Åt en lång frulle, så skönt. Nu har jag precis duschat och sitter med tandborsten i munnen. Så fort Linnea har spinnat klart ska jag gå ner till henne och kolla på sagan om ringen. Trevligt. Längesen nu, de är ju så sjukt bra.
Ska bli spännande att se Bilbo sen när den kommer. Jag har ju läst boken där med. Berättade för mina vänner om min sjuka obsession av Sagan om Ringen-triologin. Jag har alla manus, jag har alla böcker, plus några fler om världen och en som jag åkte till Stockholm för att köpa som handlar om de 14 språken Tolkien hittade på när han skrev böckerna. Däri finns alfabet och sånt där. Visst är jag lite nördig men vem fan bryr sig?! Inte jag i alla fall. Jag vet även att Tolkien var bästa kompis med C.S. Lewis, ni vet han som skrev böckerna om Narnia, och det kan man se när man läser böckerna. Det finns vissa likheter.

 

Nej nog med nördfakta, jag ska nu göra något vettigt.

På återseende!

/Ida

somewhere over the rainbow...

'I sing you to me'

Åh underbara film! Kvällen spenderades med fika och bio - Australia. Det var nog rekord i hur mycket man kan gråta under en film, jag och Linnea stod för det.

Tack för en trevlig kväll flickor!

Imorgon blir det ICA Maxi med Christian, promenad med Linnea och städa lägenheten. Sen får vi se vad som händer!

/Ida


Oh la la la tjoho vad vi kravalla!

Igår var det årets första kravall med temat Schteeeek! Nog schtektes det allt, både med och utan stekpanna. Grillvantar går också väldigt bra!
Kravallen var rolig, vi lyckades nästan ta oss hem vid två, klockan blev kanske tio över när vi cyklade hem i kylan. Overall är nog det skönaste att ha på sig. Så ledig man känner sig i det. Sjukt skönt!

Idag har vi haft lektion två timmar. Kan säga att det var segt att gå upp i morse, men jag tog mig till skolan, var hyffsat aktiv på lektionen, men sjukt glad så fort vi fick kliva ut genom dörren. Flickorna och jag styrde kosan mot Mackedonken, vilket nog var den bästa idén jag haft på länge. Sjukt gott!

Så nu ligger jag här, nerbäddad! Bestämde mig för att kolla lite film, blir Harry Potter och den flammande bägaren tror jag. Annars Harry Potter och Fenixorden. Har inte riktigt bestämt mig om jag vill dregla efter Cedric Diggory eller gråta när Sirius dör!?! Mitt huvud värker en aning, men det är smällar man får ta. Kanske påbyggt av att min granne har borrat i väggen sen jag kom hem och skulle ha det skönt. Det är INTE OKEJ att borra på fredageftermiddagar!

Ikväll blir det bio med flickorna! Blir Australia igen, även fast jag redan sett den. Sjukt bra och jag gick gratis sist så.. Sen är det trevligt att göra något än att bara ligga hemma och stirra upp i taket. Blir så klart en fika innan på Espresso House, kanske lite av en småtradition innan bio kan man säga.

Nej nu ska jag kolla film.

På återseende!

/Ida

A life of independence.

En rättelse! Vad tror ni om mig? Nykter på en kravall? Nej, då kan jag lika gärna stanna hemma!

Idag har det bara vart matte matte matte för hela slanten. Otroligt lärorikt, man får återigen sitta och svära över att man inte fattar ett dugg, och man får även känna glädjen när man inte behöver fråga om hjälp. Det där växlar.
Idag var det en tung dag, så när jag kom hem slängde jag mig upp för trappen, hämtade min tvätt, och kastade mig ner i tvättstugan. Nu kommer jag ha strumpor ett tag framöver. Det började bli lite krisigt på den fronten. Kanske dags att utöka min ranson.

Nej, nu måste jag ju rusa ner och hämta tvätten!

Återkommer strax!



Puh, hänga tvätt får man ont i ryggen av! Upp och ner i tvättpåsen. Men nu hänger det så fint, allting. Nu återstår det att tvätta lakanen, men det får bli till helgen. Jag orkar inte löpa ner en gång till nu. Jag behöver nog sova kl 22 ikväll för att det ska bli någon ordning på mitt liv igen. Jag är uppe alldeles för sent om kvällarna. Därför tror jag att jag ska diska nu, sen byta om till pyjamas, äta lite popcorn, borsta gaddarna och sen kila ner under lakanen.
Imorgon ska jag till optikern, äntligen. Så nu blir det nya glasögon, sååå snygga det fanns! Så nu blir det nytt och jag kommer trivas ännu bättre! :)

Titta vad jag fick idag:


Haha nu är jag definitivt inne i Östergötlands distrikt!

På återseende! Nu blir det popcorn och lite Vänner!

/Ida

A little bit of air!

Yeah, all right. Ida är tillbaka i sina dancemoves igen!
Ikväll åtnjöt jag ett träningspass tillsammans med Emeli, dvs Bodyjam. Var lite nyfiken på det, och det var sjukt kul. Som när jag dansade streetdance. Fast mer växlade stilar. Det ska jag garanterat fortsätta med. Verkligen bra tider också, tisdagar och torsdagar på kvällarna. Jag älskar att träna på kvällarna, då kan man åka hem och bara mysa ner sig efter duschen. Hoppa i pyjamasen, sätta på en kopp te och mysa under täcket tills sömnen kommer smygandes.
Just ikväll sprang jag in i duschen med musik på högsta volym, var på topp och satte mig ner framför datorn och började göra matteuppgifter igen. Ida + matematik = gammal dålig åkomma, men nu har det börjat gå över till en underbar nyfikenhet som behöver stillas. Även om böckerna kanske kastas i väggen, lugnar jag ner mig och inser att jag faktiskt inte är trögast i mellansverige!

Nå väl. Veckorna är fullproppade med träning, plugg, kravaller (som jag förmodligen kommer attend nykter). Snart dags för sista etappen på Tjejklassikern, så nästa helg blir det till att åka hem och valla skidorna för att ge sig ut i spåren. Sjukt kul måste jag säga! Det känns bra att jag har lite att göra nu, jag som är så ostrukturerad och odisciplinerad behöver ha lite lappar uppsatta överallt där det står vad jag ska göra.

På torsdag är det årets första kravall, det ska bli roligt. Förfest hos Lina med I:are och sen beger vi oss mot dansgolvet i Baljan! Det kommer dansas loss från Pol. Kand-tjejerna vill jag lova!

Nu måste jag sova så jag är pigg imorgon inför vår matteföreläsning! Förlåt tjejer, men jag har fan inte fattat alla uppgifter. Hoppas vi kan lösa det tillsammans!

På återseende!

/Ida

Can I get a piece of NEK please!?!

Oh ja, idag körde vi igång på riktigt. Nu är det nationalekonomi som gäller för hela slanten. Det verkar roligt och lite av en utmaning. Trots att jag faktiskt läste matte C för ett år sedan, har jag redan glömt massor. Så det blir till att hjälpa varandra så här i början innan man kommit in i det.
Kollade in våra uppgifter vi ska göra till på fredag. Det kändes hyffsat men ändå fick jag smått panik över att jag inte kunde. Eller hade glömt bort snarare. Men men, det kommer tillbaka snart hoppas jag.

När jag kom hem åt jag, sjukt hungrig. Sen mådde jag illa och min mage blev ballong igen. Jag tror det är pastan. Måste nog börja äta något annat. Nu har jag ändå inte ätit pasta på bra länge. Nå väl, det kanske beror på andra saker också. Imorgon ska jag laga något med ris, eller kanske äta soppa. Det blir kanon.

Imorgon blir det heldag i skolan, sen ska jag nog eventuellt testa på bodyjam om Emeli känner för det. Jag vill inte testa det själv. Jag har ju dansat streetdance en gång i tiden, och det var riktigt roligt. Säger inte att jag kommer fortsätta, men måste ju testa på det. Annars går det ju aldrig för sig. Bra att ha något man gillar, som en fast punkt i tillvaron då man alltid tränar. Jag behöver struktur i min vardag, förutom plugg och socialisation så klart!

Nej, nu blir det till att borsta tänderna och sova. Lång dag imorgon, NEK NEK NEK!
Tur att vi har en sån toppenlärare bara!

På återseende!

/Ida

A bottle of wine and some fine tunes.

Jaha, då ligger man här och degar. Magen står i fyra hörn och tröttheten har börjat komma tillbaka. Kom hem från Linnea för kanske en timma sen, där den obligatoriska bakispizzan (en gång i månaden) intogs. Jag blev proppis och nu ligger man här och ser ut som att man är höggravid. Tror det är något fel på min mage, varje gång jag äter blåses den upp till size ballong. Det är enbart vid frukost den inte gör det, och det är nog för att jag äter så mycket fibrer då.

Igår skrev vi tenta. Jag ska inte säga att jag tyckte den var enkel, gud nej. Det var mycket kluriga frågor och väldigt många som man inte riktigt fick visa någon direkt kunskap på. Jag har lärt mig så otroligt mycket under den här kursens gång, verkligen älskat den, men samtidigt fick jag ju inte visa vad jag kan på tentan. Det kändes lite tråkigt. Men blir det omtenta, så blir det omtenta. Vad ska man göra? Jag hade inte kunnat plugga annorlunda än jag gjort nu. Jag hade kunnat läst boken 4 gånger fram och tillbaka, det hade inte hjälpt mig ett dugg kan jag säga. Vi håller tummarna för G och så får vi se.
Konstigt är det, men det verkar vara en allmän åsikt genom hela klassen. Nästan alla kände att det gick käpprätt åt skogen. Då kan man börja fundera lite.
Jag gjorde mitt bästa, kände mig hyffsat säker på vissa frågor.. mer kan man inte göra än att göra sitt bästa!

På kvällen körde vi på fest hemma hos Elin och Linnea. Väldigt trevligt. Skånetöserna do know how to throw a party. Väl nere på stan insåg vi, efter en aningens lång tid i kö, att det var kört att komma in på NH så det blev till att cykla hem utan känsel i tårna. Jag trodde att jag skulle dö av köld. Väl hemma under täcket sjönk temperaturen i min kropp till -20 grader!

Ikväll blir det till att kolla klart på The Dark Knight. Såg 52 min vid frukost och blev lite skrämd vid vissa tillfällen. I'll tell you, får inte Heath Ledger en Oscar postumt, vet jag inte vad det är för fel på Oscarsjuryn!?! Han gör en brilliant rolltolkning av The Joker.. Otäck som tusan, men klockren.

Nej, dags att fixa i ordning min filofax. Sen blir det att hoppa ner i pyjamasen, hälla upp något gott att dricka och kika lite på film.
Imorgon börjar vi nya kursen. Ska bli riktigt spännande med nationalekonomi. Hoppas jag får pengarna från CSN imorgon, för nu börjar det spricka i börsen. Jag behöver köpa böckerna senast på tisdag nämligen. Jädra CSN!!!

Just det, kom på att vi snackade om vilka man hade på sin lista, som man händelsevis får ligga med. Det här är min lista, gör gärna era!

1. Orlando Bloom - han är väl rätt given på min eller hur!?!
2. Hayden Christensen - vem vill inte ligga med Darth Vader?!
3. Christian Bale - så underbart snygg!
4. Adam Brody - vem kan motstå en kille som Seth Cohen? Inte jag!
5. Ed Westwick - Chuck Bass, vem kan motstå denna charm?

På återseende!

/Ida

No, I really don't feel like it!

Varför tenta? Varför behöva känna denna ångest som kryper fram varje gång?

Jag har ont i magen nu. Jag har tappat på tok för mycket hår på de sista två veckorna och jag kommer förmodligen snart känna av någon slags halsbränna! Ett tydligt tecken på stress? Ja!
Mitt hår beter sig alltid så här när det kommer till stressiga  tider, men jag kan inget göra. Det är som det är. Imorgon är det tenta och jag känner att jag faktiskt har gjort så gott jag kunnat inför denna tenta. Nu får man hoppas på relativt logiska frågor och att man har kunskapen med sig.
Men jag kan säga att efter kl. 10 imorgon förmiddag kommer det sitta en leende Ida och invänta sina vänner för en tur på stan!

Imorgon kväll blir det tentafest, i princip obligatorisk. Jag har ingen aning om vart vi ska vara än, men det löser sig. Kul kommer vi ha ändå, och förhoppningsvis är det inte baotakö på NH.

Nej om man ska ta tag i plugget igen. Ikväll blir det Let's Dance hemma hos Martha. Trevligt att inte behöva vara själv, då kommer man tänka ännu mer på tentan. Jag är ju lite typiskt dum och kan inte riktigt släppa saker och ting, skulle säkert sitta med mina anteckningar i knät och kolla TV samtidigt!
Varför känns det alltid som att alla andra kan sakerna bättre än en själv? Det stämmer ju inte nödvändigtvis, men jag får alltid den känslan. Alla får visst den känslan!

Nej, röda tights och svart tunika, let's go plugga!
Det är något fel på min o-knapp... det blir alltid jättemånga och man behöver knappt toucha den... Weird!

Be seeing you!

/Ida

I miss your lips and everything attached to them...

we're all pocket persons

Jag undrar vart min motivation flög någonstans? Jag tror söderut, eller kanske hem igen. Jag har ingen aning, men inte finns den att få tag på här. Den kommer nog åter så fort jag börjar längta riktigt mycket efter den.

Jag kan nästan tänka mig att det är enbart för att man ska skriva sista tentan på Stat1 nu, som motivationen tryter. Annars har det ju funkat fint, och jag har verkligen älskat den här kursen. Igår när vi fick feedback på vår redovisning skrapade jag hakan i backen kan jag säga. Helt plötsligt, då vi ju nämnt Kofi Annan i arbetet, säger vår lärare: Ja jag träffade ju Kofi Annan här i höstas! BARA SÅDÄR! Hello, me and Kofi are such great friends, we play golf together!!!
Lite så var det och första tanken jag fick var: Oh WOW! Vad är det här för snubbe? Detta är ju kanonstort!
Kanske var för att min högsta dröm är att få möta och samtala med Kofi "The Man" Annan, och på något vis kände en viss avundsjuka, men samtidigt. Oh så spännande att vi faktiskt har en lärare som är så pass stor, gjort så mycket fräna saker, är lite halvpolare med "The Man Himself" och faktiskt kan sänka sig ner till vår nivå och behandla oss som vilka som helst. Det har aldrig vart frågan om I'm The Teacher, You're the Students so back off! Nej nej, det här är en trebarnsfar som vem som helst.. Sånt tycker jag man bör respektera!

Motivationen kom på något vis tillbaka litegrann nu. Känns ju bra. Kanske för att jag blev motiverad att kämpa så jag också får träffa Kofi någon dag. Det får man inte om man kuggar på Internationell Politik, that's for sure!

Igår såg jag en sån underbar film. Såg den för flera år sedan, eller ja när den kom 2005, och minns att jag tyckte den var så bra. Då kände jag inte personen i fråga, visste inte ens att det fanns en sådan person, men sen igår, när jag såg
The Notebook igen konstaterade jag att Ryan Gosling och den här personen är sjukt lika. Där satt jag och bölade till den superromantiska underbara kärlekshistorien, önskade lite att det var jag som fick hångla med Ryan Gosling istället, eller kanske den där andra personen. Ni ser, det här är hopplöst! Nej, idag ska jag sätta stopp för det här!
Nu får det vara NOG!!!

Motivation åter! Woho, nu kör vi!

/Ida

That's just money down the drain, isn't it?

Haha, en cliffhanger säger ni? Ja jag kan väl avslöja att inget besök och jag känner att det är dags att ta nya tag i Linköpings utbud! Lördag kanske? :)

Där fick ni ert svar på vad som kanske hade kunnat hända igår, men trötthet slog in hos både male and female och därför fick lilla prinsessan sova ensam!

Idag har vi haft vår redovisning. Hela dagen har  vi lyssnat på redovisningar. Seegt måste jag säga. Det var väldigt många bra arbeten, och det var inte som en seg föreläsning då man kan somna till, men ibland blev det lite segt. Jag håller fortfarande på att vi hade en av de bästa föreläsningarna av oss idag. Mest varierad och inte bara rabbla fakta på fakta. Lite fakta-rabbel blev det så klart, men det hör väl till. Men när man går från person till person så kan det bli lite tråkigt.
Nu är det gjort och jag har tre hela dagar att plugga som en galning. Det känns si så där just nu, men kommer förhoppningsvis klarna under morgondagen. Vid fyra ska vi hjälpa Martha att bära möbler, sen skulle hon bjuda på fika. Så trevligt. Får jag äntligen se lägenheten också. Blir ett trevligt avbrott ifrån det hårda plugget. Imorgon ringer klockan halv åtta, så jag inte slöar runt en massa i onödan. Det finns det inte tid för. Sova kan man göra när man blir pensionär.. eller på söndag i alla fall! Haha!

Nu ska jag diska och sen ska jag slappa lite. Mitt huvud värker, så det blir en tidig kväll. Nya Gossip Girl och lite gott och blandat. Kunde inte motstå när jag var på Konsum.

Hoppas ni får en trevlig kväll! Vi ses imorgon!

/Ida

Rainbowes and roses.

Det blev visst lite rainbowes and roses ialla fall.

Imorgon har vi vår redovisning på grupparbetet. Jag känner mig redo och har mina faktalappar klara. Ska bara färgläggas lite på vissa ställen. Det här kommer gå galant tjejer! Tekniska missöden kan vi skratta åt senare!

På lördag smäller det, tenta igen. Sista i Stat1. Känns väldigt skönt måste jag säga. Jag älskar statsvetenskap, don't get me wrong, men jag känner väl att det ska bli roligt att få göra något helt annat nu under våren. Särskilt eftersom vi går mot ljusare tider, så blir det lättare att ta sig an något som jag inte riktigt kan så där överdrivet bra! :)
Jag pluggar öronen av mig, sjukt egentligen. Mest kollar jag på anteckningarna och i boken såklart. Skriver ner lite, men mycket kan man redan.

Ikväll är det guldbaggegalan, med Johan Glans som konferencier. Jag kollar inte, utan tänkte slå på SVT Play senare, när jag gjort mig i ordning. Eller vänta, hur blir det här egentligen? Kanske måste behålla sminket på, oväntat besök kan ske! Mer detaljer imorgon om det skulle ske haha! Kan nog gissa att ni spricker av nyfikenhet!

Nåväl, efter tentan på lördag blir det så klart fullt ös medvetslös. Vi har NH i sikte så det blir väl det hoppas jag. Så skönt att kunna sällskapa med någon hem nu, samma sak tänker nog Linnea.
Men då kommer det vara skönt att vakna på söndag och känna sig lite fri. Då är det pizza hos Linnea som gäller. En pizza i månaden har vi kommit överrens om. Låter så klokt måste jag säga!

Nej, nu ska jag ta och göra mig lite i ordning.
So long cowgirls.. and boys!

/Ida

Tears.

Tårar rinner, känslorna svallar. Gossip Girl är det bästa programmet hittills. Jag kan inte säga att det har blivit så mycket Happy TV idag. Först One Tree Hill där kinderna vättes ner av salta tårar, sen Gossip Girl där mina kinder återigen var våta av de små dropparna.
Nu ska jag sätta mig bekvämt i sängen och kolla på Hotel Rwanda. Oh man, jag kommer inte ha några tårar kvar.

Varför kan jag inte bara fråga rakt ut om han njuter av att behandla mig på det här viset? Eller är det för att han mår så dåligt själv, som att han istället för att straffa sig själv, straffar mig? Vad än det är han gör mot sig själv, vill jag inte att han ska göra mot mig längre!

På återseende (imorgon kl 9)

/Ida

Something to chew maybe?

Well, jag måste säga att jag känner nog att jag lyckades som värdinna igår kväll. Maten blev alldeles utmärkt. Första gången jag gjorde den utan mammas övervakning, vilket jag klarade alldeles själv. Måste säga att jag nog kanske inte har såna svårigheter i köket. Även mat som tar lång tid klarar jag ju av, jag som annars är en relativt det-ska-helst-gå-så-snabbt-som-möjligt-person! Dags att kanske läsa lite i Vår Kokbok som jag fick för två år sedan i julklapp!

Nåväl, gårdagskvällen blev som sagt väldigt lyckad. Vi, the gang - Jag, Martha, Linnea, Emeli, Elin, Sara och Jennie - samlades hemma hos mig, vi drack rödvin (finns kvar så det blir nog kanske ett glas till middagen, på söndagen och allt, gud bevare mig väl haha) och spelade spel, bl. a. maffia. Det är ju himla roligt den leken. Många skratt, roliga gester och ett konstaterande att Jennie måste ändra sin taktik i maffia haha.
De åkte vid midnatt och jag gick och la mig i sängen med en chokladbit och kollade på ett vänner-avsnitt och pratade med Mr No-Good-To-Talk-To som gav mig panikattacker och jag fick minsann logga ut från msn på order av Linnea my sugar. Tackar, jag skulle ju bara fråga en enkel fråga och han babblar på som aldrig förr. Vem bryr sig, inte jag. Men sluta för sjutton att ge mig dessa panikattacker. Jag tror faktiskt att det är ett nödvändigt ont att jag tar steget och sätter delete på msn. Är det inte det?

Idag har jag pluggat. Läst klart boken, och börjat sammanfatta de första kapitlen. Som vi diskuterade förut så måste jag säga att mycket känner man ju igen, och varför skriver man det då för tredje gången? Det kan man fråga sig. Jag känner i alla fall en viss lättnad över att jag faktiskt redan kan så mycket som jag kan. Tack gud för min excentriska intresseådra för historia. Woho! 
Annars har jag diskat efter gårdagskvällen. Dammsugit mattan, det fanns lite popcorn och chipssmulor begravda i pälsen.. Sen har jag haft mina naturliga pauser med något Vänner-avsnitt. Det är så härligt, man kan ta en paus, ta något att äta, se på Vänner, sen laddas batterierna om automatiskt och man är back on track. 
Nu har jag nyss sett nya avsnittet av One Tree Hill och senare ikväll blir det nya Gossip Girl. Geez, OTH var sjukt bra, kinderna blev plaskblöta av mina tårar... Underbara TV-serier som man måste följa slaviskt haha! 

Nej, nu ska jag nog ta och äta lite mat, sen hoppa in i duschen. 

På återseende!

/Ida 

L.O.V.E.

Oh yeah, nu är jag minsann tillbaka! Detta med internet är en dålig uppfinning. Mitt har valt att vara aktivt men inte fungera! Ha, ska jag göra nu då? Panik hade jag tidigare idag, men kom på, typ klockan tre inatt när jag vaknade av den mest hemska drömmen ever, att jag faktiskt har gratis internet på min telefon, så då kopplade jag in den i datorn och voila! Here I am!

Mitt braiga inlägg som jag hade klottrat upp på mitt huvudplank, alltså det mentala anteckningsblocket, har liksom blåst bort. Men oroa er inte, hos Ida Sofia sitter det sällan fast.

Märk väl titeln på inlägget, samma som jag hade tänkt ut. Men det är för svårt att skriva ner något som man får panikattacker av. Hur har världen snurrat runt månne? Ida får panikattacker av kärlek? Huh? Miss Cupid herself? Ja så ligger det faktiskt till. Jag tror jag skulle behöva åka bort till ett kloster och bo där ett tag, away from boys. Elaka pojkar som inte beter sig som normala människor. Det är sådana pojkar jag får panikattacker från, eller pojke.. för det var visst bara en som var känslomässigt handikappad, som jag känner so far!
Nej, tänk vad enkelt livet tedde sig under lågstadieåldern. Man frågade chans, sa ja nej vet ej, sen var det klappat och klart. Inget hit och dit dejtande, hånglande, jag-vet-inte-vad-jag-vill-med-mitt-liv-just-nu-grubbel! Allting var orosfritt och man lekte oskyldigt vidare!
Vad händer om man frågade chans nu tror ni? Hahahaa, det skulle vara något. Om någon skulle vandra fram till mig och ställa den frågan, då tror jag att min haka skulle få skrapsår av gruset på vägen. Så djupt skulle den falla. Men oh så gulligt det skulle vara och jag skulle naturligtvis svara JA om det var någon som föll mig i smaken.

Nej, jag vet inte riktigt vad jag ska fokusera på nu. Träning och plugget verkar väl väldigt lämpligt, eller vad säger ni? Jag måste sätta upp lite delmål för min träning bara. Första delmålet är ju Tjejvasan 21 februari, vilket jag ska sätta igång med på måndag. Jag är lite ledsen över att jag inte kan ta fram laggen och köra lite. Det vore väldigt svårt här, då snön har försvunnit helt. Sjukt trist väder, ser ut som oktober ute. Man blir ju inte chipper direkt! Jag får försöka le ändå, ta vara på varje dag det är sol helt enkelt!

Nej, nu kanske man ska ta tag i gringropen, lökarna väntar på att bli hackade. Usch, min makeup kommer inte acceptera detta! :) Ikväll blir det middag hemma hos mig, med rödvin och spel och massa skratt. Jag inväntar flickorna kl 18:30.
Det kommer bli en sån trevlig kväll!

På återseende!

/Ida


My recent look!

Kyla.

Nu ligger vi i alla fall på rekord. Det var ett par år sedan det var så här kallt! Nu visar det -20 på termometern och snön ligger ute och gnistrar för fullt. Det är riktigt fint ute måste jag säga, och alldeles klart är det också. Så stjärnorna kommer glittra och glimma ikväll. Känns underbart! Jag är glad att jag får några dagar i kalla Kolsva innan jag tar mig ner till Östergötland och Linköping.
Längtar en hel del, det ska bli väldigt skönt att komma ner nu efter tre veckor hemma. Särskilt roligt blir det att komma ner nu när jag har fått lägenhet. Komma ner till sitt eget, och jag har, efter ett halvår, fått lägenhet där jag verkligen ville bo från början. Jag måste säga att jag har haft enorm tur!

Nu pågår det söndagsmiddag här, så mormor, morfar och farmor är här. Det är trevligt, men varför envisas vuxna människor med att allting ska ätas upp? Jag blev panikmätt nu, och känner att jag nog inte kommer klämma en skinkmacka ikväll direkt.

Imorgon blir det till att packa hela dagen, sen på kvällen ska jag in till Emma och kolla lite film. Sixten ska sova hos henne så han får följa med in på samma resa. Det känns lite tråkigt att jag inte kan åka nå skidor nu i veckan, när det ändå finns snö och det har dragits upp spår. Men men, jag får ut och löpa istället.

Här har ni lite bilder från mig, från nyår och idag.


Sixten var livrädd för smällare, så han fick ha pappas kåpor på sig och satt i knä!


Vi kollade på diabilder


Solen skimrade i bakgrunden i skogen bakom huset


Huset i all sin vinterprakt


Vinterblek och kall om nosen - vad kan man mer begära när det är -14 ute?


/Ida

Så vit som en snö...

Det är underbart vitt ute! När jag drog upp persiennerna siså där vid 10:20 så vräkte det ner snö ute. Underbart och jag fick ett gigantiskt leende på läpparna, efter natten som bestod av ett evigt sms:ande. Somnade inte förrän halv fyra, men tackar för ett trevligt sms:ande. Gjorde mig gott och kanske hjälpte till på traven till att bli vettig igen. Stina, mästarnas mästare - du hade rätt, lite uppmärksamhet från oväntat (OTIPPAT) håll, sen är man back on track!
Gårdagen var härlig. Som sagt, Västerås var scenen och IKEA stod för kulisserna. Härligt. Det fattas lite småsaker, så som diskställ, men det krisar inte. Jag ska ta mig till Lagerhouse eller något annat trevligt ställe och köpa ett då IKEA enbart har fula eller träställ. Nej tack, Ida backar ut!
På kvällen hängde jag med världens bästa Stina! Det var så roligt, mycket skratt, mackedonken så klart, konstaterande att det är visst där de under 18 hänger, sen lite drive runt staden och ett evigt sms:ande (vilken ingen klagar på) och sen tillbaka ut mot Lersäter. Nu träffar jag inte henne på ett tag, vilket känns tråkigt. Hoppas du kommer ner snart och hälsar på!

Men annars är det lugna puckar här på Mossvägen. Snö så vi kan vada i det, Sixten är överlycklig såklart! Det är ju det bästa som finns att få rulla sig i snön och leka "fånga snöbollar som ej existerar"-leken. Han har redan rullat upp en liten rondell på baksidan. Man kan nästan se hur han ler när det är dags att gå ut. Trevlig tanke!
Nu har solen brytit igenom också, så det är extra vackert ute. Kallt också, så snön ligger kvar. Inte -14 som häromdagen men lagom kallt, siså där -5 grader. Perfekta förhållanden. Lite för lite snö för att ta fram laggen, som egentligen skulle behövas, men jag får helt enkelt träna mina armmuskler på annat håll. Klassisk stil är inte riktigt min specialitet, då jag föredrar fristil, men vad sjutton. Man får väl knata på, det är ju de sista 3 milen på Vasan, enklaste delen. Nog kommer det gå bra! Man behöver bara be lite till Moder Jord att ge oss bra väderförhållanden, lite som idag faktiskt, så ska nog den saken vara ur världen. Då har Ida Arvidsson avklarat Tjejklassikern och känner sig supernöjd!

Nu är det dags att ta tag i pluggandet. En sån här dag kan man faktiskt göra lite sånt där. Håller på att skriva rent alla anteckningar på datorn, vilket blir bra måste jag säga. Strukturerat. Ska nog ut och ta lite kort i skogen så ni får se lite hur det faktiskt ser ut här i hjärtat av Västmanland! :)
Annars ska jag hjälpa mamma att sy av mina gardiner och sen ska jag sy av en bit av mina ben på overallen. De är ju på tok för långa och när man har en egen symaskin, så ska man utnyttja den också.

Blir lite bilder senare. Håll till godo!

/Ida

Isande kyla

-14 grader!

Dagen har spenderats i Västerås för inhandling av diverse saker på IKEA, såklart! Det blev en hylla till badrummet och en annan typ av hylla till köket där micron och lite andra småtrevliga saker kan få hålla hus. Jag har verkligen världens bästa känsla nu, en lägenhet. Så skönt!
Det ska även bli väldigt skönt att få komma ner till Linköping igen. Det är väldigt skönt att vara hemma och det är klart att jag trivs med att ha mina "curling"föräldrar till hands, men samtidigt känns det härligt att få åka ner och pyssla med sitt eget, på sitt eget vis. Det tror jag även att de tycker ska bli ganska skönt.
Jag kommer sakna dem såklart. Syrran och Sixten också. Men hoppas på att det snart blir besök från båda! :)

Ikväll ska jag upp till Lersäter och hänga lite med Stina. Det blir sista kvällen för den här gången, och även där hoppas jag på ett besök inom kort. Jag kan väl nästan tänka mig att det blir traditionen med Mackedonken, det hör liksom till när vi hänger. Kanske cruisar vi runt Kopenga town och ser vilka losers det är ute en kväll som denna.

Idag på förmiddagen skulle jag ringa Wasadata och försöka flytta med mitt internet. Det har jag nämligen inte ordnat ännu. Tur att jag inte behövde ringa från mobilen. Fick sitta 25 min i telefonkö innan jag gav upp och slängde på luren! Vad är det för folk som jobbar där? Ska man inte försöka svara så snabbt som möjligt? Är de underbemannade får de fanimej ta in extrapersonal! Det där var ju hutlöst, plus att det kostar ju skjortan att ringa sådana ställen. Får ringa direkt på måndag förmiddag, för inte kom man ut på hemsidan heller. Vilka jäkla pajaser man har att göra med!!!

Jag ljög tidigare. Det är inte över, det är inte på långa vägar över och det gör mig så arg och ledsen. Varför kan det inte bara försvinna? Allt jag vill är att skrika! Men med det kommer man inte långt, och jag måste försöka fokusera på att det kommer försvinna, kanske inte idag eller imorgon, men det kommer försvinna snart! Hatet är starkt inom mig, det kan nog ingen tvivla på!

Nu är det dags för mat, goooood mat! Trevligt!
Sen blir det räcerfart upp till Stina och trevligt umgänge för resten av kvällen! Woho!

/Ida

Violet Hill.

Jag har vart dålig på att uppdatera märker jag, men vem har tid att sitta framför datorn när man har så mycket annat att göra? Inte jag. I den här familjen har det vart aktivitet sen julafton.
Igår var det nyårsafton och därför passar jag på att önska alla ett gott nytt år och hoppas på att vi går in i 2009 med positiva tankar och inte allt för mycket tentastress än så länge. Ska bara berätta för er som förstår att jag känner mig fri och kärlekslös och är så nöjd över detta. Personen i fråga är inte ett bekymmer mer och det gör mig så lycklig! Ni förstår ju alla vem jag pratar om! :)

Familjen Arvidsson har även spenderat två dagar med att flytta Arvidsson junior från korridor på Flamman till lägenhet på T1. Hon är för tillfället så jävla lycklig, på ren svenska, över att ha en egen lägenhet och få börja leva på riktigt nu. Det har liksom inte vart på riktigt tidigare.
Men nu ska jag börja äta ordentligt, jag lovar, det kommer inte bli panpizza eller makaroner och ketchup i lådorna hädanefter. Det svär jag på, liv och död! :)

Just nu längtar jag faktiskt efter att få åka tillbaka till Linkan, träffa vännerna igen efter julledigheten och höra allt som har hittats på. Visst, det är jätteskönt att ha vart hemma dessa veckor, men det är en positiv sak att längta tillbaka. Det betyder ju bara att man trivs som fisken i vattnet. Men jag håller på att fixa en massa papper och sånt nu, det är mycket med adressändring och söka bostadsbidrag. Hoppas att det inte tar lång tid.

Men just nu ska jag njuta av min tid kvar hos familjen. Det är roligt att spendera tid med syster och alla hennes galna upptåg. Eller jag kan väl säga att vi är ganska galna allihopa. Men det är roligt och jag funderar på om någon skulle tro att vi är fullt normala om de skulle skåda oss i hemlighet!

Nej, nu blir det lite teve och ostbågar. Så mumsigt! :)

/Ida

RSS 2.0