ett spel för galleriet!





Det här har jag sysselsatt mig med under kvällen.. Vad har ni gjort?

Time for bed!

Bisous!

/Ida

Moi je joue.

Moi je joue
Moi je joue à joue contre joue
Je veux jouer à joue contre vous
Mais vous, le voulez-vous?
De tout coeur
Je veux gagner ce coeur à coeur
Vous connaissez mon jeu par coeur
Alors défendez-vous

vad har jag hittat på under min lilla tid hemma i lägenheten?

1. Jag har sjungit halsen av mig till Chess på svenska och sedan bytte jag till Phantom of the Opera.
2. Fört över låtar till telefonen och skapat ordning i den.
3. Handlat på Ladan med Linnea, för mig blev det chips, gräddfil och dipp. Sprang sedan hem i spöregn!
4. Duschat och sjungit ännu mer till Phantom of the Opera!

Nu sitter jag här. Galet uppspelt av någon anledning. Har faktiskt ingen aning om varför, kanske för att vi drar till Sthlm imorgon och jag verkligen sett fram emot denna paus!?! Troligtvis. Ikväll ska jag även kolla på någon film som jag kan sitta och prata med i. Såna filmer är de absolut bästa, så troligtvis blir det The Holiday eller kanske Dirty Dancing!

Nehej, ska man kanske få någon slags fason på risbusken man har på huvudet så det blir någon ordning på kalaset här i sängen! För övrigt är min säng för mjuk, jag ska köpa ny madrass. Det funkar inte längre. Fjädrarna tjongar ju så fort man rör sig. Så nej, inte längre! Annars är sängen en av de platser jag spenderar det mesta av min tid här hemma i lägenheten. Kan kallas förslappat men varför sitta någonstans där man får träsmak när man kan ligga i en underbar säng och enbart få svankrygg?! You see!

Tänkte lägga in lite bilder, men det får bli på torsdag kväll!

Imorgon: Stockholm!

Bisous!

/Ida

Död åt...

... kursen Kunskap och Kommunikation! Jag säger inget mer om det så behöver ni inte fundera! Ok?!

Annars skiner solen, det har varit jätteskönt ute idag. Dock har Emeli, jag och Linnea suttit inne i skolan och pluggat. Har fått till delmoment 4 i KoK ganska bra, har bara slutklämmen kvar. Den är nog inte så jättebra, hoppas mest på att jag får en 3:a och så kan man släppa den kursen sen. Det är allt jag begär!
Tänkte jag skulle fixa klart den senare ikväll. Det kommer gå bättre att skriva senare.

Igår kväll var jag hemma hos Mr Right och vi åt god mat. Han är en hejare i köket måste jag säga, och ingen är mer tacksam för det än jag! Jag kan om jag vill, men jag orkar aldrig. Tänkte att jag skulle bättra mig till hösten, och finna glädjen i matlagning. Vi åt i allafall lövbiff med gorgonzola och pommes stripes. Sweet! Sen kollade vi på Phantom of the Opera. På DVD dock, inte på TV. Haha, hade ingen aning om att den gick på TV igår, men tydligen gjorde den det. Men då slapp vi reklamen! Till det hade vi grönsaker och dipp. Supergott måste jag säga! Det är nog min nya drog till sommaren. Dipp och gurkstavar!

Kl fyra idag mötte jag Lina vid Mackedonken och vi åt. Flottigt men gott! Sen satt vi där och samtalade fram till kl sex då jag cyklade hem och hon förhoppningsvis åkte hem och packade. Åter till gamla lägenheten för henne!
Nu ligger jag här, har diskat precis. Ska snart hoppa in i duschen, sen ska jag fortsätta lyssna på Änglar och Demoner. Sjukt spännande nu, helt beroende! Ikväll blir jag själv hemma, antar jag. Mr Right har tentaP och sitter i skolan och pluggar som en tok. Han är så duktig och jag inspireras till att plugga som en tok till mikrotentan! Har ju redan börjat faktiskt. Vilket är jättebra!

Imorgon har vi lektion, sen FLiNS-möte. På tisdag är det dags för redovisning av makro-arbetet och jag tänkte lämna in mitt arbete i Kunskap och Kommunikation. Sen kan man släppa allt och bara lägga fokus på mikron. Det här kommer gå vägen, det känner jag på mig! På onsdag åker vi till Stockholm, så skönt att få lite paus från Linkan. Emeli är nervös och vi försöker med vårt allra yttersta att lugna henne. Emeli, du är ju så allmänbildad att du skulle kunna slå Stig-Björn (från Boston Tea Party du vet),  och du kommer klara det galant!

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen blir det till att göra klart KoK. Aj, min mage gör ont!

Bisous!

/Ida

Rain and thunder!

Jo, visst smällde det till och blev ett kort strömavbrott här hemma hos mig. Jag blev lite rädd för det klickar alltid till i min stereo och jag stod i min egen lilla värld, som vanligt, och paow! Det varade bara i typ en minut, men ändå. Sen var jag tvungen att lyssna intensivt genom balkongdörren och hörde faktiskt ett litet muller. Härligt, åskan är här, dags för sommartider hej hej! Inte för att jag egentligen gillar den låten, men det går alltid bra att återkoppla till såna där käcka titlar i sina texter.
Nu ligger jag här och stirrar ut genom fönstret.
Det är svart på himlen och regnet smäller mot fönstren. Jag är uttråkad!

Änglar och demoner ljuder i öronen.
Johan Rabeus är en riktig hejare på att läsa in ljudböcker måste jag säga.
Det är så spännande nu! Snart klar också!

Nä, jag har inte skrivit klart min KoK. Det är på G, men just nu fick jag panik och var tvungen att lägga ner. Får se om jag tar upp det senare ikväll, annars blir det till att skriva klart det imorgon. Jag har ju inte så mycket kvar, men sjutton, man ska finna inspirationen också, och den har flugit sin kos!

Man kanske skulle knapra i sig några rostade mackor med marmelad under osten?! Mm, mumma!

Jösses, när jag skrev den tidigare meningen var det en fiskmås som flög in i mitt fönster!
Grattis, hoppas han dog!!! Jag fick hjärtklappning nu!

Kommer värmen nästa vecka?

Årets FLiNS-resa kommer bli kanoners kanon, bara så ni vet!

Bisous!

/Ida

The week - end!

Yes, nu tar livet slut på allvar! I helgen bosätter jag mig på skolan, då jag kommer inleda mitt mikroplugg på allvar. Tror inte jag någonsin varit så seriös med att vilja klara en tenta som nu. Men det skulle sitta fint som kall saft en het sommardag! Ett G på mikrotentan och livet är semester igen! Hur klarar man ett G på mikrotentan? Jo, man pluggar så hjärnan kokar, sen får man välförtjänta baljanpauser! Nu kör vi, ända in i kaklet!

Annars händer det inte så jättemycket. Ikväll har vi avtackning för gamla styrelsen. Blir lite korvgrillning, mingel och så där. Kan nog bli trevligt. Sen tar jag och trampar hela vägen till Mr Right för en god natts sömn! Imorgon sätter ju som tidigare nämnt allvaret igång. Jeez, det är ju inte en sak. På tisdag har vi redovisning i Kunskap och Kommunikation, och så ska jag skriva klart ett arbete där också. Världens sämsta kurs, så därför börjar ett leende breda ut sig nu när jag upptäcker att jag faktiskt inte har så mycket kvar! Jag avundas de små ettorna som bara behöver läsa 3 hp KoK.

I helgen kan jag inte tänka mig att vi ska hitta på så mycket överdrivet bestyr. Blir nog att chilla på kvällstid. Enligt SMHI så kommer det bli åska och regn i stora delar av Sverige den här helgen, och vad kan passa bättre då än att sitta inne och plugga. Det är just därför jag måste vara på skolan. Här hemma finner jag ingen ro att göra saker. Då måste jag faktiskt ha press på mig, annars hittar man på så mycket andra saker att göra. Dock inte de saker man borde göra, som att tvätta, städa eller dammsuga under sängen. Det kommer dock tas tag i nu under helgen, då jag börjar få kris på bekväma underkläder! Så får det helt enkelt inte gå till!

Nej, solen skiner och jag har världens största leende fasttejpat på fejset! Kan det bli bättre än så här? Je pense que no!

Bisous!

/Ida

remake - retake!

Yes, äntligen har jag hittat tillbaka till bloggen. Vad har hänt med mig? Kanske som Lina sa, så har jag äntligen skaffat mig ett liv. Borde ju iofs kunna inkludera bloggen i det livet, men de senaste veckorna har bara vart crazy shit!

Idag är jag inomhus, när jag egentligen borde vara utomhus. Det är härligt väder tror jag, även om jag, när jag kom hem var tvungen att dra ner persiennerna för mina små stackars blommor. De är torra som det är, så varför göra dem torrare? Annars har det inte hänt så mycket mer än det gamla vanliga.
Det är 3 veckor kvar på den här terminen, känns overkligt. Det har gått så snabbt nu på slutet, så jag har knappt hunnit med! Det är tentaplugg som gäller fram till 5 juni, då smäller det med mikrotenta. Även om det var 7 av 60 som klarade den förra året så tänker jag iaf klara den i år. Det var inte samma lärare, det var inte samma tenta och jag känner att jag faktiskt förstår det han snackar om. Att han också sa att man inte behövde läsa så intensivt i böckerna gjorde mig ännu mer lycklig. Så nu är det lektionsuppgifterna och Soneson som gäller!
Sen har Mr Right lovat att jag ska få låna hans tenta och kolla igenom den. De hade samma föreläsare och några av våra exempelfrågor är samma som deras tentafrågor. Av bekvämlighetsskäl tror jag nog att det kan komma någon fråga som är exakt samma. Att sedan Mr Right går I, fick 4 på tentan och är lite av en übermenschen som har klarat alla tentor med 4:or eller 5:or gör ju inte saken sämre!

Nu ska jag nog lägga mig ner i sängen och kolla på Gossip Girl. Jag har börjat läsa i Twilight också, så sjukt bra. Lyssnar även på Änglar och Demoner. Måste hinna lyssna klart nu, så jag och Mr Right kan gå och se den innan han har sin sjuka TentaP. Vi har en tenta på 3 veckor... I har 2 tentor på 3 veckor.. TekFak vs. FilFak! Vem kan upptäcka skillnaden? :)

På torsdag har vi avtackning av gamla FLiNS-styrelsen, i helgen vet jag inte vad som händer, och nästa vecka blir det Sthlm två dagar! Känns lovely!

Love is in the air..

/Ida

never say it, just never say it!

Ibland börjar livet se lite ljusare ut. Ibland går det i beiget, ibland i grått. Allt som oftast har min vardag gått i svartaste svart, men så en dag kom det en fräsh bris och blåste allt det svarta så långt bort att jag tror det är i Kina nu!
Min vardag är nu för tiden ljus, skiner som solen. Gräset är grönt och det har aldrig känts bättre att vandra med nakna fötter över det daggvåta gräset. Det finns bara EN anledning!

I helgen är det SOF! På fredag jobb, på lördag fest, på söndag inte-göra-någonting-dag med den som får mig att le och bli alldeles varm inombords och på måndag sätter man igång på största allvar med mikroplugget! Nu, ladies, är det time för take off!
Let's bring this baby home!

Stay cool!

/Ida

Gräsligt!

Ja, det kan man säga! Här sitter jag och har inte plitat ner ett ord på flera veckor känns det som. Minns inte riktigt, men tror jag senast uppdaterade förra veckan! Allting annat har liksom vart viktigare!
Vad gör jag hela dagarna då? Eftersom jag uppenbarligen inte har tid med det här.
Gräsligt även på det sättet att det är pollen överallt och mina handtag på cykeln blir klibbiga! Även jag blir klibbig, i ögon och näsa! Vem hade bett om det? Inte jag! Nu har jag väl äntligen fått en allergi, jag som, när jag var liten, kände mig lite utanför när jag inte var allergisk mot något. Men det hade väl kunnat vara något annat, som... fisk t.ex.

Jag gör sjukt mycket annat som att jag ringer folk, jag pluggar huvudet av mig, jag går på kravall, jag städar hemmet, jag kollar Sex and the City, jag sms:ar, jag hänger med mina underbaraste (både females and male ;) )
Så allt det är faktiskt lite viktigare än att skriva i bloggen. Jag har haft lite ångest, borde ju uppdatera mera. Kanske ska bli min nya regel. Uppdatera mera! Sätt upp på kylskåpet och kör!

Jag satt nyss på "balkongen" i solskenet och läste. Icke nu längre, eftersom solen strejkar och kyrkklockorna plingar! Det börjar dra kallt om både tår och resten. Jag har ju förfasen bara bikini på mig. Mjukisar och bikini, det är fan rätt! Är det sol så är det sol. Här gäller det att passa på!

Vi har fått våra SOF-band nu. Äkta festivalkänsla, skönt att det inte är något halvmesyr med det hela. Jag satsar på lördag kväll, medan andra satsar på hela helgen och mina birds satsar på torsdag samt lördag. Dock ska Martha och Sara jobba på lördag kväll och inte fredag kväll som oss övriga. That sucks, men vad göra? Niente! Öva upp några spanska fraser till sommaren kanske vore i sin ordning? Vad kan mikroekonomi heta på spanska?

Nej, back to business! Kl fyra blir det promenad med Linnea och kl sex möter vi upp birdsen på stan för en underbar fika och lite skvaller! Ikväll blir det gossip girl och somna i en tom säng! :(
Peace, love and music!

/Ida

I wanna hold your hand..

när regnet faller och mörkret tränger sig på..

Vad hände med det fina vårvädret? Det for sin väg och along with it flög även värmen! Vad tusan är det frågan om? Jag som tog med mig praktiska gladiatorsandaler med mig hit från Kolsva och så ska det bli sånt här trash-väder! Jag accepterar inte regn imorgon kväll på UK, nej jag gör det inte!!!

Sitter här i min säng och ska snart pallra mig tillbaka till skolan. Gud, här måste det ju pluggas några timmar tillsammans med flickorna innan vi intar FM:s Ölstopet på Blå havet. Tidigt ska man inviga helgen. Torsdag kan vara den bästa dagen för det har jag hört. Så några kalla sänks nog ner i strupen innan man känner sig belåten och drar sig hemåt för lite myspys. Kanske Walk the line, ryktades om att myspys inte sett den. Och jag har framför allt inte sett den på väldigt väldigt länge!

Jag blir så deprimerad av att titta på fönstren som är våta av regndropparna som träffat dem. Man blir ju lätt lite ledsen av att se regnet falla. Därför blir det till att knäppa på sig jackan och cykla med nerböjt huvud till skolan. Eftersom det tydligen ska envisas med att blåsa jämt och ständigt i den här staden så får man helt enkelt kämpa lite extra och acceptera svett när man kommer fram till Uni och parkerar cykeln.

Falling, yes I am falling.. and he keeps calling back again...
I've met some other boys, but they were never quite like this!

/Ida

Vad är det för en dag?

Är det en vanlig dag?

Nej det är ingen vanlig dag, för det är faktiskt min födelsedag!

HURRA HURRA HURRA!!!

Tack så hemskt mycket för alla gratulationer! Ni är så himla söta allihop!
På fredag blir det partay! Imorgon fyller Emeli år!

/Ida



Mammas verk i söndags!
Så himla god och jag hade faktiskt dekorerat den!

En helg på bruket!

Yes, sitter här hemma i lilla Kolsva. Ledsen för dålig uppdatering men ack så lite jag har brytt mig om bloggen den här helgen! Åker tillbaka till Linköping på måndag, längtar redan!
Allt har verkligen vart super i helgen, så skönt att ta lite ledigt och bara koppla av här hemma hos mamma. Idag kom pappa hem från Polen också, så trevligt.

Hoppas på att jag får träffa min Stina på måndag innan jag drar vidare mot Östergötland och stormen. Det ska tydligen bli kallt nästa vecka. Inte helt okej!
Jag ska iofs plugga som en tok i veckan, så att solen inte tänkte visa sig och vara varm gör mig inget. Bara det inte regnar på fredag. Då är jag nöjd!

Life is like a box of chocolate, you'll never know what you're gonna get!



/Ida

RSS 2.0