Snart finns det inga tårar kvar...

...
De var våra att ge vemsomhelst

när alla lyssnar på dig
Kan du beskydda mig?

Då stänger jag själen
klämmer ihjäl den
hittar en himmelsk drog

Jai perdu mes repères
Je nage en eau trouble
Emmène-moi aussi loin que possible
Les paysages défilent et la brume se dissipe
Grâce à toi à nouveau je respire

(Jag vill ha dig, du är min du är bara min)
(Jag vill ha dig, jag är din jag är bara din)

Du står i spegelsalen
med ett brännbollsträ
Där ute väntar natten
på att stan ska implodera
Jag finns här för dig
Jag finns här för dig

Jag önskar att du var här
Men ingen är där när jag vänder mig om


Mannen i den vita hatten (16 år senare)

Beskyddaren

En himmelsk Drog

FF

Romeo återvänder ensam

LSD, någon?

Vy från ett luftslott


Hur kan det spela någon roll?
Framtiden är ändå utom räckhåll för oss...


Ny frilla!

Jag har ny frisyr, ny hårfärg. Jag är jättenöjd!



Men träningsvärken har även kommit till benen hos Ida! Det är inte skönt.

Nu blir det att packa upp, då jag inte hann det innan Brysselmötet. Det å andra sidan kommer bli så skoj! Längtar!

Hoppas ni mår bra!

/Ida

Etapp 3 - Lidingöloppet.

Nu är det avklarat! 1 mil är sprungen och kommer nog aldrig springas igen. Det var kuperad terräng så det hette duga och Abborrebacken ska vi inte tala om. Jag är imponerad av "gasellen" Musse som där knäckte den andre snubben och gick och vann hela tjotaballongen i lördags. Den var seeeg!
Jag och mamma tog sällskap och jag fungerade lite som kanin åt henne, även om jag tror att hon hade bättre kondis än mig. Det gick så bra, bättre än förväntat och jag som trodde att min kondis skulle räcka den 1:a km. Nej nej, det gick bra. Benen kändes som klubbor sista 1,5 km men jag tog i och kutade in i mål. Jäklar vad skön känsla man fick efter målgång och medalj.

Nu har vi en sak kvar att göra innan vi har fullbordat Tjejklassikern - Tjejvasan i vinter. Det är ju en baggis, då längdskidor och jag har suttit ihop sen barnsben. Lovar att det tyvärr kommer vara blötsnö och skitdåligt före bara för det. I jul ska det helst vara jättemycket snö och siså där -5 grader, perfekt! Då kan jag åka hela jullovet här hemma. Rullskidor är ju livsfarligt så det vill vi inte prova på.

Nu känner jag mig, trots att jag stretchade jättenoga efteråt, som att jag är 100 år gammal och väldigt stel. Undrar just hur det kommer kännas imorgon. 2 h på tåg ner till Linkan kommer göra saken väldigt mycket bättre hahah!

Nu ska jag läsa lite i Heroin Diaries av Nikki Sixx innan jag somnar. Äntligen Frissan imorgon, wohoo!

Hoppas ni mår bra, för idag gör jag det bara delvis :)

/Ida

PS: bilder finns att se på Facebook - album - Blandat sommar/höst 08

Kolsva.

Ja, det känns lite konstigt att vara hemma. Väldigt skönt, jag har hittills inte gjort speciellt mycket här hemma. Idag var vi i Västerås och shoppade jag och syrran. Köpte en kamera, wohoo! Äntligen en ny digitalkamera. Så underbart, nu har jag den som jag tänkt köpa hela sommaren! Det blev så klart lite andra saker, som en klänning, Nikki Sixx bok Heroin Diaries och en ny plånbok. Äntligen har jag hittat den flickor. Som jag letat!
Det enda som inte blev inhandlat var nya träningskläder, men det får bli på måndag eller nästa vecka hemma i Linkan.

Nu har jag endast fokus på imorgon och Lidingö Tjejlopp. Syrran är jätterisig men ska nog springa ändå. Hon och mamma har proppat vitlöksklyftor i käften så det luktar lagom gott när man pratar med dem! Jag mår som en prinsessa och kommer nog sätta envishetens ansikte på mig och kuta på som bara den. Hejjarklacken finns ju! :)

Nu är det mat, lövbiff i sambal oeleksås. Underbart gott!

Hoppas ni mår bra och att du Linnea inte är allt för full ikväll haha!

/Ida

Hos Päronen.

Nu ligger jag i tv-rummet och myser. Ska snart ha bildvisning på tv:n av alla bilder jag fick av Linnea. Haha, ja, kanske inte alla bilder. Men det blir nog de flesta.
Så skönt att vara hemma och bli ompysslad. Lite konstigt kändes det dock att sätta sig på tåget för att åka hem till mamma och pappa. Gladast var nog Sixten, han visste inte vart han skulle ta vägen. Vi busade hela kvällen och nu ligger han och sover sött på golvet. Jag är också ganska trött, blir nog en tidig kväll.

Imorgon ska jag till Västerås med syster och shoppa. En ny digitalkamera står på listan, och lite småsaker som kläder och sånt :) Alltid nödvändiga saker.
På söndag löper jag, mamma och syster Emma Lidingöloppet. Det kommer nog gå bra, skulle bli fint väder och då går ju allt mycket lättare.
På måndag ska jag klippa mig och färga håret, hurra! :)

Nu ska jag slappa.
Hoppas ni mår bra!

/Ida

IKEA - världens bästa ställe!

Idag har dagen inte kunnat bli bättre! Solen sken, värmen fanns där och jag blev lite svettig när jag cyklade till skolan. Hade så klart för mycket kläder på mig, eftersom det såg sådär kallt och krispigt ute. Men lyckan blev stor när jag kände den ljumma höstvärmen!

Mötte Martha som joinade mig ner till stan. Vi tog sikte på H&M där jag skulle köpa ett par till chinos - marinblå - och Martha köpte ett par jeans.

Efter skolan åkte hela gänget - jag, Linnea, Jennie, Elin och Martha - till IKEA och IKANOhuset. Köpte en jättefin klänning/tunika på Gina. På IKEA vandrade vi länge och väl. Hittade lampan jag kollat på sen i våras. Den är fin och jag köpte den. Köpte även en jätteram, till min John Lennon-affisch. Så fint hänger den nu ovanför sängen. Jag kommer sova gott inatt! 

Imorgon åker jag hem till Kolsva. Känns konstigt att göra det, men det ska bli trevligt att komma hem till päronen och härja lite. Bli ompysslad av dem och få äta mammas mat. Den slår allt! På lördag ska jag och syster Emma åka till Västerås och shoppa lite. Jag ska köpa en kamera. Inget mer, det kan jag inte tänka mig. På söndag springer damerna i Fam. Arvidsson Lidingöloppet och pappa + Sixten får hejja på och agera fotografer. Det kommer bli spännande!
På måndag ska jag klippa mig och färga håret innan jag åker tillbaka till Linkan.

Nu ska jag mysa ner mig i sängen för lite film innan jag somnar för idag. Denna underbara dag blev ännu bättre ikväll, sånt får en att somna med ett leende på läpparna!

Hoppas ni mår bra!

/Ida


  Packning av vår lilla lilla bil, med massa massa saker! :)

  Martha fick sitta på golvet :)

  Min nya lampa står och lyser fint i min myshörna! :)

  John Lennon vakar över mig när jag sover... Imagine all the people, living life in peace...

Imagine.

Idag hördenini har jag minsann städat toaletten. Oj vad rent och fint det blev. Enda jag måste göra nu, igen, är att dammsuga. Jag är lite manisk av mig, men jag vill inte ha skitigt runt omkring mig. Då mår jag psykiskt dåligt!

Idag var vi i skolan och skrev ut en massa lagar som vi ska ha till nya kursen. På fredag börjar de ta betalt för utskrifter så det gäller att passa på när chansen ges. Efter det cyklade vi upp till Baljan för en fika. Alltid lika trevligt med en fika i Baljan. Köpte ytterligare en affish, denna fastade inte i framdäcket och är därmed helt och hållet jättehel. Jag funderar om jag ska lägga dem under mattan kanske, då kommer de ju platta ut sig.
När jag kom hem lagade jag min alldeles egna köttfärssås. Den smakar inte alls som mammas, men den är god och jag fick flashbacks från Frankrike. Kryddar ju med oregano också, tror inte mamma gör det, då smakar det riktigt gott!

Nu sitter jag och funderar på vad jag ska ta tag i först. Ja, diska ska jag såklart göra, men efter det. Blir nog att bädda och dammsuga, sen sätter jag mig nog och läser igenom det vi ska ha läst till imorgon. Det är en del vi ska ha läst till första föreläsningen vilket kan skapa lite panik! Ska även försöka ta ner resväskan utan att slå ihjäl mig själv och börja packa lite smått inför fredagen. Då har jag det gjort imorgon.

Jag vill ha nya chinos, ett par mörkblå, men jag orkar inte cykla ner på stan nu. Egentligen borde jag göra det, men imorgon kommer pengarna och då kanske jag tar mig ner en sväng på förmiddagen. För imorgon efter skolan ska vi till IKEA och shoppa! Hurra vad roligt det ska bli. Jag älskar IKEA, det är det bästa stället. Ska köpa två ramar och en golvlampa. Kanske blir något annat också, det kan man aldrig veta!

Nej, nu ska jag ta tag i mitt liv och göra något vettigt!
Facebook har förärats med två nya album, från Nolle-p. More pictures to come höhöhö!

Hoppas ni mår bra! Ikväll blir det stöveln och senegal för hela slanten på afrodansen! :)

/Ida

Beställde kents box som släpps inom kort. Jag har alla skivor redan, men vad gör det?! Den innehåller alla skivor + 15 tidigare outgivna låtar, nya singeln "Håll ditt huvud högt" (live från Eskilstuna i somras - jag var där) , en bok med intervjuer, privata bilder, turneer.. Underbart Underbart!


freewheelin.

Idag fick vi vara helt lediga. Så underbart, men ändå funderade man lite på vad man skulle ta sig till. Man hade ju kunnat vara duktig och satt sig ner och läst det vi ska ha läst till på torsdag. Men nej, det gör man inte. Man städar sitt rum, som såg ut som ett bombnedslag och sen äter man en lång och trevlig frukost samtidigt som man tittar på nya avsnittet av The Hills. Efteråt trampar man neråt i det ljuvliga vädret till Linnea och skvallrar om gårdagskvällen innan vi tillsammans åker och möter upp de resterande flickorna för en goood och låååång fika på Coffeehouse by George. Underbart gott med iste!

Efter en lååång fika går man lite på stan och köper saker man absolut inte behöver, som ett nytt fint nagellack på Make Up Store. Jag säger, det går inte att gå in på Make Up Store utan att jag kommer ut med en påse. Idag var jag i och för sig tvungen att köpa ett nytt Dualpowder, då mitt börjar ta slut och är lite för mörkt för denna årstid.
Sen går man vidare till H&M där strumpbyxor inhandlas och en massa andra fina saker läggs på minnet och inhandlas på torsdag. Jag hoppas det jag vill ha finns kvar i min storlek.

Så har min dag sett ut idag. När jag kom hem från stan åt jag mat, studentmat idag igen. Imorgon blir det nog Köttfärs a la Greta, så gott..

På fredag åker jag hem till Kolsva. Det ska bli skönt att komma hem och bli lite ompysslad. Få leka lite med Sixten också, jag saknar honom. Bråka lite med pappa lär det också bli, då han nog håller på att bryta ihop nu när han inte har någon att slåss med :)
På söndag springer jag och mamma Lidingö Tjejlopp. Känner mig inte riktigt så förberedd som jag ville vara, men envis som synden som jag är, ska det nog gå bra.
På måndag ska jag klippa mig och färga håret. Det är nästan lite för pinsamt att traska ut med detta hår nu, så det kommer nog bli en varmare färg den här gången.
Sen kommer jag hem på måndag eftermiddag, så Linköping behöver inte sakna mig så länge.

Igår skrev vi tenta, det kändes helt okej. Tror jag fick med allt jag kände att man kunde få med. Så jag hoppas det går vägen. Nu börjar vi med Det svenska politiska systemet, låter väldigt kul.

Nästa vecka kommer bli hektisk, då det är tre fester inplanerade. Jag vet inte hur jag kommer må på söndag den 5 oktober.

Ikväll blir det Idol hos Linnea, så nu måste jag nog städa toaletten som jag hade planerat.

Hoppas alla ni mår bra!

/Ida

Allt som har med mode och accessoarer är roligt, och detta hittade jag på zoovillage..

 En jättefin väska från Friis Company  - köps in på lördag ev.


   Fin klänning från Cheap Monday  -  vill ha!

Let it be.

Idag har jag suttit i skolan från nio till två. Jätteambitiöst att sitta i skolan 5 timmar och plugga dagen innan tentan. Grejen med det hela är att jag känner mig lite osäker på några frågor. Kändes bra att sitta med alla människor som typ kan det :) Jag känner att jag nog endast vill få fråga 5. Den kan jag :)
Nej då, det där lät jättedåligt. Jag har koll på det mesta, men man ska komma ihåg det imorgon också. Jag vet ju med mig att kunskapen efteråt inte är den största, då huvudet tömts på information ganska snabbt.

Idag har jag hämtat böckerna för nästa kurs, underbart att få låna dem gratis. Ska köpa en utav dem, då vi ska ha den i nästa kurs också, men de andra känner jag inget behov av att äga. De såg tråkiga ut bara man tittade på pärmen, då känns det som att innehållet kommer vara ungefär lika grått och trist!

När jag kom hem till mig åt jag en tallrik yoghurt och la mig ner och tittade klart på The Darjeeling Limited. Den var inte så bra som jag trodde den skulle ha vart, men nu har jag sett den i alla fall.
Ikväll blir det tidig sömn, då jag delvis inte fick sova inatt för tjejen bredvid mig hade fest och det skreks i korridoren. Inte bara Flamman som kan väsnas härikring. Jag fick ligga med ett mantra: Det är lördag, ingen rätt att klaga! Efter ett tag somnade jag, men vaknade titt som tätt under tiden Flamman hade öppet. Någon ringde på hos mig också, men jag öppnade aldrig. Sen har vi tenta imorgon klockan 08:00 sharp! Då gäller det att man är på allerten!
På eftermiddagen ska vi hänga hos Linnea, för Emeli och Jennie ville färga håret, så vi ska hjälpa dem med det. Sen är det faktiskt två hela dagar ledigt, sömn kommer prioriteras på tisdag. Så skönt!

Nu ska jag göra något vettigt.

/Ida

Lucy in the sky with diamonds.

Har nyss sett på en väldigt bra film - Across The Universe. En musikalfilm med endast Beatles-låtar, handlade om 60-talets USA, upploppen i Detroit och revolten mot Vietnam-kriget. Jag vill bara höja ett varningens finger - man gråter!
Eftersom Beatles är ett av världens bästa band, kan man inte annat än att älska den här filmen helt enkelt.
Eftersom jag ville leva under denna tid, då åsikten kunde få folk att lyssna och agera, älskar jag den här filmen.

Nu ska jag sova.

/Ida.



Abbey Road

Denna sitter prydligt inramad och upphängd i mitt sovrum hemma i Kolsva!

Ambitiöst.

Sitter i skolan och pluggar nu. Ambitiöst på en lördag, men måste man så måste man. Hemma går det ju inte att få någonting gjort, där finns det många andra lockelser. I skolan har jag mina vänner bredvid mig som säger till om jag inte är seriös. Haha, det är jättebra för mig!

Igår kväll skulle jag kollat på film, men vad gjorde jag? La mig i sängen, kollade på lite YouTube-klipp med Johan Glans, sms:ade med syster Emma och sen somnade jag till med datorn i knät. Vaknade till, stängde av den, och somnade om sen igen. Trots allt liv nerifrån Flamman kan jag sova som en gud i alla fall! Min säng är den skönaste i världen!

Ikväll blir det nog Torsk på Tallin och godis. Känner för att unna mig det, då jag faktiskt kommer sitta här hela dagen. Utan mat, men vadå, det kommer gå bra. Jag gjorde jättegoda mackor imorse, två st. Sen blir det fika på Pressbyrån.
Nu ska jag ta mig i kragen och vara seriös.

/Ida

Marx & Engels

Vi kan ju alltid hoppas på det bästa...

Sitter i A-huset på skolan och pluggar till tentan. Det går förhållandevis bra, men lagom små pratstunder  som paus från Marx & Engels och alla andra snubbar. Efter Linnea och Jennies träning så ska vi mötas upp för mat på Donken. Kanske inte hälsomässigt det bästa alternativet, men vad ska man göra när skräpmattarmen suger efter näring.
Efter maten ska vi ta oss tillbaka till skolan för ännu mer plugg och sedan blir det sängen ganska så snabbt när man kommer hem. Tänkte nog se på Torsk på Tallin ikväll, annars blir det äkta värmländska med Smala Sussie!

Imorgon är det dags att vara duktig igen, med plugg i skolan. Så är livet på universitetet. Plugg plugg plugg.

Nästa helg kommer jag hem, jag vet att ni längtar. Lidingöloppet väntar på söndag.

Håkan Hellström kan skriva bra texter, jag är kär i "Kärlek är ett brev skickat tusen gånger".
Den beskriver ganska bra hur jag känner nu för tiden.. Texten kan ses här nedanför.

/Ida


Vad jag bryr mig om nu
är att du kommer nära mig
även om det är försent att älska dig
Vad jag bryr mig om nu
är att från samma säng
lyssna till samma regn

Vad jag bryr mig om nu
är att få ut dig ur skallen
är att aldrig ge hela hjärtat för kärlek igen
den tar slut från kyss till kyss
Vad jag bryr mig om nu
är att aldrig ge hjärtat rakt ut


Vad jag bryr mig om nu
är att du ligger vaken
i morgontimmen när regnet slår mot fönstret
och det låter som om det går på dig
Vad jag bryr mig om nu
är att du då ser det
hur smutsigt livet blivit

Och vad jag bryr mig om nu
är att se din blick så sårad
när alla löften klingar falskt
nästa gång du lovar någon allt
Vad jag bryr mig om nu
i dina armar om mig
även om jag vet att jag måste glömma dig


Vad jag bryr mig om är att se dig gråta
för jag har gråtit
och du ringde aldrig
Vad jag bryr mig om är att du kallar på mig
även om jag inte kommer tillbaks till dig

Vad jag bryr mig om är att se som i slow-motion
när du går sönder inuti
så som jag gjorde nyss
Vad jag bryr mig om är att du kallar på mig
även om jag inte kommer tillbaka till dig

Vad jag bryr mig om
är att höra dig andas
veta att du är nära
förlåt, nu slutar jag

Vad jag bryr mig om är att du kallar på mig
även om inte kommer tillbaks till dig

säg nånting
säg nånting

Vad jag bryr mig är att du kallar på mig
även om jag inte kommer tillbaks till dig

Vad jag bryr mig är att du kallar på mig
även om jag inte kommer tillbaks till dig

Vad jag bryr mig är att du kallar på mig


Not good.

Jag är en elak människa, elak elak elak!

Igår var det födelsedagsfest hos Linnea, för Jakob och Linnea. Det var väldigt trevligt, några spillde drinkar och det fanns ballonger och chokladbollar. Allt var väldigt kalasigt.
Efter det gick vi till Platå, vilket är stämplat MITT på min underarm. Jättefint att de lägger en stämpel där. Får skrubba hårt i duschen helt enkelt.
Jag gick hem relativt tidigt, men hade väldigt roligt ute ändå. Men nu får det räcka för ett tag framöver!

Idag är det plugg hela dagen igen. Tentan på måndag känns lite mindre okontrollerad när vår kära lärare Ronnie sa att det var G direkt om man kunde faktan. VG om man utvecklade det lite. Jag håller ju tummarna för att det kommer en fråga om Rawls´ rättviseprinciper. Hur bra vore inte livet då?!!

Nej, dags för en lång dusch och sen lite plugg här hemma innan det blir skolan!

Jag är fortfarande en rätt elak människa. Ger upp att socialisera mig nu!

Kings of Leon - Only by the Night
 5 plus!

/Ida

Är jag Evelyne?

Kent är det bästa som finns.
 Ingenting annat slår denna ljuvligt underbara grupp!
Jag kan aldrig få nog av Jocke Bergs röst som för det mesta strömmar ur högtalarna.



Ur en klar himmel faller bomben ner
Vi ligger tysta i en krater, ler
När vi ser vår samtid brinna ner

Och jag ska skydda dig med kroppen min
Luften svider när vi andas in
Har alltid sett oss som Ansgar och Evelyne

Vi ska fylla vår stulna bil
med dyra klockor och Dexedrine
Souvernirer från den tid då vi var svin

Och du har tagit mig från kylan in
Från tysk hårdrock till Charles Valentin
I min bok är du för evigt Evelyne

Och som jag önskar att du var här nu
Jag vill bara höra dina hjärtslag
Och som jag önskar att vårt krig tog slut
Jag har lärt av mina misstag
Och du är lika ensam som jag
 


Ska det vara så svårt att förstår?!

/Ida


Plugg, tacos och gitarr.

Idag har jag pluggat hela dagen. Har inte alls många frågor kvar nu, bara två. Känns väldigt bra. Ska försöka göra dem ikväll, ska hinna så mycket jag bara kan innan jag måste sova. Imorgon bitti blir det tidig morgon igen, och sen blir det fest på kvällen. Ska bli riktigt kul faktiskt! Nu sitter jag i sängen, fryser ihjäl! Det är verkligen svinkallt på golven, i rummet överallt. Förutom på toaletten. Konstigt nog.

Ikväll har vi ätit tacos här hemma. Gav Linnea hennes födelsedagspresent. Hon blev väldigt glad, och vi blev nöjda! Sjöng vackert gjorde vi också. Sen åt vi glass till efterrätt. Allt var gott och nu är jag mätt som en plätt!

Nu ska jag sätta mig till ordentligt under duntäcke och fleecefilt och försöka plugga lite. Det kommer inte gå så jättebra, men något måste jag väl få nerprintat. Resten tar vi imorgon bitti!
Jag har även klinkat lite på guran, det var kul, men eftersom det var så himla längesen så är mina fingrar röda och gör ont nu.. Nåväl!

Pluggdax!

Tack Philip för den underbara låten du skickade, den var jättebra!

/Ida

    gitarrspel på hög nivå :P


    snart Benelux - längtar!


Vad gör man?

Jag vet inte vad jag ska ta mig till med allt som snurrar i mitt huvud!?! Det är sanslöst hur många tankar det får plats i detta lilla blonda huvud. Jag är sjukt förvirrad och det blir inte bättre ju mer jag försöker ta tag i saker och ting.
Knäsvaghet och puls på 300 gör inte saken bättre. Varför förstår jag inte, men någon underlig anledning gör att det blir så varje gång. Vad gör man?

Idag har jag suttit i skolan hela dagen lång. Hade seminarium halv ett och skrev på tentafrågorna. De är lite kluriga, men känns ändå begripliga. Hoppas det kommer att gå bra på måndag bara!
Tänkte läsa när jag kom hem, men det gjorde jag inte alls. Ikväll har jag strukit mina lakan, då de blev jätteskrynkliga i torktumlaren. Sen strök jag även mina nyinköpta chinos som jag paniktvättade i morse klockan sju. Svårt att stryka byxor, särskilt om man vill ha pressveck. Hoppas mamma gör det bättre!

På torsdag är det födelsedagsfest hos Linnea. Hon och Jakob kommer firas med pompa och ståt! Det kommer bli skoj tror jag. Senare på kvällen blir det Platå, det är ju studentkväll, så det är bäst att passa på!

I helgen ska man väl bara plugga, ingenting annat. Kommer befinna mig i mitt rum hela helgen. Ingen annanstans..

Ikväll blev det ingen promenad. Oskönt av mig. Igår fick jag sådär ont i hjärtmuskeln som jag fått tidigare. Min läkare säger att det inte är någonting, men varför får jag då ont sisådär allt som oftast?!!
Jag har sett på One Tree Hill och gråtit, jag har sett på Gossip Girl och gråtit.

I'm miles from where you are
I lay down on the cold ground
I pray that something picks me up
And sets me down in your warm arms...

I set the fire to the third bar

/Ida

Grottmänniskor!

Ja, det är faktiskt sant. Många grottmänniskor existerar. De lever mitt i bland oss, och jag begriper mig inte på en enda utav dem!!!

Idag hade vi föreläsning kl. 8 i VAL. Det är ju sanslöst, man får ju kliva upp mitt i natten. Alldeles för tidigt för en som heter Ida. Men jag klarade mig bra och tog mig upp ändå, till skolan kom jag i tid också. Efter tio satt vi i Bibblan och pluggade hela dagen. Jag skrev klart min essä. Det enda som fattas nu är en sista slutkläm och källhänvisning. Tänkte skriva klart det imorgon bitti innan jag cyklar till skolan.

När jag kom hem lagade jag mat, oh så god mammas köttfärssås är. Kan faktiskt äta den varje dag om det skulle vara så. Nu gör jag inte det, men mycket pasta blir det. Kan inte hjälpa det, jag älskar pasta!
Det är förresten någon som snott min osthyvel. Varför tar man en osthyvel? Jag ska leta imorgon i lådorna, jag som ska upp så tidigt. Blir arg, man kan väl fråga om man får låna.. Det står inte public på min låda, banne mig!

Efter matlagningen gick jag ut och promenerade. Var tvungen att rensa ut alla jobbiga tankar som surrar i huvudet. Det brukar ju gå bra, i vanliga fall. Den här gången gick det inte och jag samlade på mig ännu mer frågetecken! Typiskt! Vad ska jag göra nu då? En del säger att det funkar att dammsuga, men då sjunger jag, så det kan inte fungera för mig.
Puh, det är inte roligt sånt härna!

Imorgon har vi seminarie på Hobbes, jag kan allt om negativ frihet höhö! Valde ju att skriva min essä om det, och hoppas verkligen att det kommer gå vägen. Känner mig nöjd, mer nöjd än KoK-uppgiften i alla fall!
Jag tänkte sitta i skolan imorgon också. Tenta om en vecka och jag har ju, i ett konstigt ögonblick av mitt liv, lovat mamma att aldrig kugga en tenta. Hittills har jag passat på en, men det är då den enda. Av ungefär 20 st...

Nej, dags för sängen. Upp tidigt imorgon bitti och tvätta byxor!

/Ida


You're the only one I've waited for                                  
There's no one else I wanted more
This thing can take forever                                                   
I just hope I won't regret it

Time won't wait
So I guess that it's all too late

It's hard to say I'm sorry
It's hard to stand here alone
You're that someone
I can't get you off my mind
It's hard to say I miss you
It's hard to stand here alone
You're that someone
I just hope that you're all right

BeNeLux!

Glömt berätta! 26 oktober åker jag till Bryssel. Wohoo! Jag kom med! Så nöjd, såååå nöjd! :)

För er som inte kom med, eller valde att inte följa med.. Kommer sakna er, men lovar att hålla telefonkontakt! :)

/Ida

hårt arbete?

Ja, nu sitter jag här, i mitt lilla studentrum och känner att jag mest vill dyka ner under täcket och sova de 16 timmar som är kvar tills jag måste gå upp nästa gång, vilket är imorgon bitti kl sju. Vi har föreläsning kl åtta! Hur orkar man med sig själv i det stadie jag befinner mig nu?!
Jag kanske ska berätta vad som fått mig att sova till klockan två en söndag, min namnsdag till på köpet. Jo förstår ni, igår var det då jobb-dagen för oss. Jobbade på Dra't i Spa't och ja, vad ska man säga. 1200 fulla studenter och jag var inte en av dem. Det var dock ganska roligt att jobba, timmarna gick fort och det blir inte folkstorm när folk skulle hämta ut sina jackor, det gick väldigt smidigt.
Men, och det här är ett STORT men! Sen kom vi till det roliga med att städa. Vem vill egentligen städa efter en sån här grej?! Ingen! Nej precis. Vi hade inget val, utan fick minsann ta en sopborste och försöka få ihop det värsta skräpet. Ja, det var ju inte det lättaste.
Mina skor klistrades fast vid golvet x antal gånger. Svor lite, Erik skrattade och jag sopade vidare. Sen fick vi det stora nöjet att torka glas. Då var vi så övertrötta att vi bara stod och skrattade åt allting. Sen lyckades jag somna till när jag hängde på bardisken och halkade ner med armbågen. Det gjorde ont!
Halv åtta var jag hemma imorse, då hade jag jobbat sedan åtta kvällen innan. Jag hade inte sovit speciellt mycket natten till igår heller. Vaken hela dagen, och ja. Straffet kanske ska vara att man ser dubbelt. Jag vet inte!


Nu ska jag försöka rycka upp mig, har ju ändå vart vaken i en timma. Ätit lite men bara tanken på att laga mat är uttröttande. Men jag får väl försöka skriva lite på essän i alla fall. Pust, det börjar gå utför känner jag!


Hoppas ni alla har haft en bra helg!


/Ida


Vinbrännboll och kravall!

Igår hade vi vinbrännboll på schemat. Klockan fem möttes vi och cyklade i gemensam trupp till Rydsskogen och körde lite brännboll. Ja, som ni förstår av namnet var det vin inblandat, fulvin. Alltid lika gott :P
Jag spelade ungefär aktivt i tio minuter, sen stod jag och pratade resten av tiden. Märkte inte ens att de hade bytt lag igen.. Då är man bra ofokuserad. Kallt som satan var det, men jag fick låna mössa och vantar, då blev allt bra!

Sen gick vi, om än lite illamående från vissa, till Jennie för förkrök innan kravallen på skolan. Det var kul, men värdelös musik spelades. Så mycket dansande blev det inte av för mig, jag hade annat för mig. Tacotallrik är i alla fall väldigt gott när man inte är nykter för fem öre.

Nu sitter jag med tandborsten i munnen och ska göra mig klar för att cykla till Linnea och sedan blir det mat på Donken. Skräpmat en sån här dag är väldigt bra! En sak som är mindre bra är att jag inte känner för att jobba för fem öre ikväll! Men men, det kanske blir kul när man väl kommer igång!

Nej, dags att sätta på sig lite kläder och sen bege sig. Det är kallt ute, vilket innebär att jag får inviga min mössa och mina vantar! Ooh wii!

/Ida

telefonräkning = jättedyr = panik!!!

Jag har lite smått panik över min telefonräkning som dras 13 oktober. Det är långt kvar till dess, en månad, men jag vet vad jag kommer ha för summa att behöva betala och det svider hårt, SVIDER HÅRT i min kassa!
Den är för hela sommaren, så jag kan ju inte minnas vad jag har gjort med den hela sommaren. Det har ju ringts hit och dit och fram och tillbaka. Skickat 258 sms hade jag gjort, det var ganska strongt, inte speciellt många. Ärligt talat, jag vet inte. Jag tyckte förra räkningen var dyr, den här är dubbelt så dyr! Jag får betala och se glad ut helt enkelt, vad ska man göra?!
Satte mig faktiskt och räkna lite på det här när jag kom hem idag. Det kommer bli Bryssel, förmodligen, då vi kommer köa imorgon bitti. Vill man med, skyr man inga medel. Här gäller det att kämpa med näbbar och klor för att få en plats liksom! :) Men ja, då är det 2500 kr där, sen tågresan hem från Stockholm, sen telefonräkningen, sen tågresan hem till mamma och pappa.. Kanske måste boka en tillbaka hit igen sen, haha.. det tänkte jag inte på.. Men det kan jag göra. Sen kommer de dra för Campushallen.. Ja, men det kommer nog gå bra ändå. Sen får vi CSN om två veckor också, plus att jag kanske får en tusenlapp i lön också. Får tänka att lönen försvinner ganska snabbt.

Idag har jag försökt komma igång med essän. Det gick bra, har fått en bra inledning och vet på ett ungefär hur jag ska skriva. Även om alla andra tyckte jag hade valt ett väldigt svårt ämne. Nej då, kände jag. Känner så nu också i och för sig. Det är inte svårt!

Ikväll är det Bodycombat halv sju, sen Idol hos Linnea. Har inte bestämt mig riktigt än hur det kommer bli, men jag följer nog med. Sen prata med Pappa ikväll, det var längesen.
Nu ska jag diska och försöka skriva lite, måste åka om 40 min.

/Ida

Lycklig och olycklig...

kan man vara det samtidigt?

Jag saknar min tjocka locktång, mina svarta boots, mina röda boots. Det skulle bli mycket bättre med dem.
Idag har jag pluggat, inte så mycket jag hade tänkt men en hel del faktiskt. Fick mer gjort när jag kom hem från fikat på Baljan än jag hade gjort på förmiddagen. Då tittade jag på nya säsongen av The Hills och kände att ett land där man inte alltid behöver ha jacka skulle sitta fint.

Annars har jag inte gjort mycket mer. Som sagt, Baljan för fika med flickorna. Det var mysigt och billigt. Varför åka ner på stan när man kan få en te och arracksboll för 8 kr?! Tillsammans!!! Ikväll ska vi på Afro Dance Power på Campushallen, det ska bli spännande. Hört att det ska vara jätteroligt och stämmer det kommer jag nog fortsätta gå. Jag ska fortsätta på Core i alla fall, för det var jätteeffektivt. Nu har ju jag dock mer träningsverk av hostan men. Den har börjat gett sig, kanske hostade ut det mesta inatt, för då jäklar! Fick nästan ingen sömn alls. Katastrofal morgon resulterade det i. Gick upp alldeles för sent.
Imorgon ska jag tvätta, så nu tänkte jag se lite vad jag behöver slänga ner i IKEA-påsen. Förberedelse är nyckelordet till allt!

Nu måste jag kanske sätta fart med lite saker... Tiden går fort när man har roligt! Snart dags för träning!

Enjoy!

/Ida

ensammast i sverige.

och jag drog med dig i mitt fall
och sen gled jag bara undan
så förlåt, förlåt för allt
för min förbannade kluvna tunga
jag har ett foto någonstans
där vi är drottningar och kungar
nu ligger bilder överallt
där gamla ansikten är unga
och jag har letat som besatt
efter känslor som är försvunna
och det har varit en lång, lång natt
men jag är glad att mina tårar
är behärskade och lugna...


jag ville bara fly från mig själv
skära bort min otillräcklighet
men med fläckarna jag glömt
är redan dömd
jag ville vara intellektuell
berest, belevad äckligt ung
men arvet väger tungt
gener & anlag
allt var ett misstag

& det tar 100-tals år
att dölja felen
jag är ljusår ifrån
vanställd & skelögd
& det svider som klor
som nya munsår
ett tredje klass får
när alla lyssnar på dig
kan du beskydda mig?


Snälla beskydda mig...

Bullar och Chailatte.

Idag hade vi seminarie. Handlade om Platon och jag kände att jag nog sa för lite, men ändå helt okej. Gick en ganska bra röd tråd genom hela diskussionen. Nu är det bara ett kvar, nästa vecka samma tid. Då handlar det om Hobbes, en kille jag inte känner att jag har lika stor koll på. Blir till att svara ordentligt på seminariefrågorna så man kommer ha lite koll i alla fall!

Idag har jag och flickorna varit hemma hos Linnea och bakat bullar. Både kanel- och blåbärsbullar. Så gott! Blev en chailatte till det, som Linnea så tjusigt fixade i ordning. Hon är en hejare i köket, i sitt eget kök. Avundsjuk!

  
     

Nu har jag kommit hem, ingen träning ikväll. Var och handlade på ICA Nära, väldigt mysig fjällenkänsla den gav mig. Nu har jag frukost och känner mig nöjd. Jag har nog minst av alla i alla kylskåp. Det enda jag har är typ frukostsaker. Jag vill ha mitt eget kök ffs! Det kommer det kommer, men än så länge får jag nöja mig med det här, och vi har fräsht, det måste jag säga. Om bara indiern jag delar kylskåp med inte lagade så illaluktande mat skulle jag må mycket bättre varje gång jag öppnar dörren!

Nu ska jag fortsätta plugga lite. Imorgon är det heldag med plugg, fika i Baljan kl. 15 och sen afro power dance på kvällen! Tjo vad livat!

/Ida

Core - plugg - morötter.

Jag är för dålig att uppdatera. Måste nog ta lärdom av Martha och skriva lite oftare. Det blir en stor rosa post-it-lapp på skrivbordet. Jag sitter och skriver det sista på min KoK-uppgift. Den är lite flummig och känns egentligen helt värdelös, men jag har försökt. Det bästa man kan göra är att försöka. Det har jag gjort, försökt alltså och nu får han ta det som det kommer. Jag tror jag blir nöjd. Bara jag kommer upp i rätt antal mängd ord, men det kommer nog lösa sig.

Idag har jag tränat Core med Linnea. Det var så himla skönt och jag som redan hade träningsverk i magen efter all hosta jag haft de två senaste nätterna fick ännu mer nu. Men det känns skönt, det känns hårt som pansar!
Vi satt även kvar i skolan från 8 till halv fyra då vi cyklade ner till Campushallen. Så skönt att få träna efter en hel dag med plugg. Tenta om två veckor, känns bra. Jag känner mig lugn.

Imorgon är det seminarie, sen är det ingen mer skola på hela veckan. Självstudier och köa tidigt för Bryssel-biljetter! Ja men visst! Imorgon blir det bullbak hos Linnea efter skolan, myspys!

Nej, dax att boka pass och sedan skriva det sista på KoK (egentligen slöseri på dyrbar tid men men... )

/Ida

Leviathan.

Hobbes - ja hur fungerade denna människa egentligen? Det kan man fundera över länge, men inget jag tänker göra. Leviathan går att ta sig igenom faktiskt och även det har jag gjort nu när klockan slår halv åtta. Hurra för litteratur på svenska! Inga problem med engelska, missförstå mig rätt, men det går bara mycket snabbare att skumma igenom texter på svenska.
Grönt te med honung i är guld värt när man faktiskt aldrig får tillbaka rösten. Det låter fortfarande sådär hest.. lite som Scarlett Johanson. Otur att man inte är lika snygg som hon dock ;)

Idag har vi vart föreläsningsfria, men spenderade hela dagen i skolan ändå. Det funkar bättre att plugga där, jag får mer gjort. Ingen dator, ingen teve (inte för att den är på speciellt ofta) och ingenting annat som kan locka en ung, vilsen student från sina tjocka böcker. På skolan är det bara att hugga i och plugga.
Fick då Hobbes bok idag på Posten, hurra tänkte jag. Så nu sitter jag och markerar med små färgglada klisterlappar där jag anser att gubben hade något viktigt att förmedla.

Idag har jag även träffat Memo. Det var ungefär två år sen sist och väldigt roligt. Vi åkte i hans Mustang (nercabbat) till ICA Maxi ute vid Tornby och handlade. Jag blev nöjd och fick mat för ja, nästan två veckor. Horray!
Jag har även nu, under senaste timmen, gjort slag i saken och beställt mig en finfin Hammarby-tische plus ett märke jag kan sy på overallen. Så fint, så grönt, så underbart! :)

En promenad kanske? Ja, varför inte!

/Ida

Vem följer med till Söderstadion 14 september på Hammarby - Kalmar FF?!?!?!

RSS 2.0