Hemmamys.

Jag är hemma i Kolsva nu. Så skönt att få en helg hemma med mamma och pappa, få somna i soffan, serverad mat och bara få ta det lugnt. Jag är nöjd.

Tentan igår kändes bra, jag var väldigt nöjd när jag klev ut från tentasalen, klockan var ungefär 9:20. Linnea gick före mig, vilket nog aldrig har hänt. Jag skrev allt jag kunde, såg verkligen anteckningarna framför mig när jag skrev. Så hoppas det går vägen. Man borde kunna knåpa ihop 6 poäng. :)
Efter det tog jag tåget till Stockholm, mötte upp mamma och Emma på Åhlens och shoppade lite. Letade efter en klänning som inte fanns någonstans, provade skor som var dödssnygga men gjorde ont när man gick, och köpte två t-shirtar med coolt tryck. Får helt enkelt leta vidare efter klänningar. Och skor! :)

Ikväll har vi examenstmiddag för min syster Emma. Det är väldigt trevligt och fina bilder kommer upp senare, på Facebook. Jag måste ju göra ett vinteralbum kom jag på. Imorgon åker jag tillbaka till Linköping och återförenas med mina älskade vänner. Det blir väl julbak har jag hört?!

Nu är det faktiskt jullov! På riktigt! :)

/Ida

Herr Ågren.

Återigen, när kommer den dagen då man inte behöver ha besök av Herr Ågren?! Jag tror inte jag ska adressändra till honom i alla fall, kanske han kan försvinna ur mitt liv! Han kommer minsann inte bara på dagarna man har bakisångest, nej nej, dagen före tentan dyker han också upp och snurrar runt huvudet. Jag vill inte ha honom här!

Har suttit i Bibblan idag till kl 3. Då fick vi krupp och åkte till Konsum Ladan för att handla godis. 4,90 tackar man inte nej till! :) Efter att jag kom hem, diskade jag lite, och satte mig med mina anteckningar. Jag kan det, men känns ändå inte som att något har fastnat. Ångest. Dagen före dopparedagen som herr Bergman så trevligt uttryckte det. En väldigt negativt laddad dopparedag måste jag erkänna. I alla fall fram tills man lämnat in tentan och får knalla ut från TER2 och förhoppningsvis ha ett leende på läpparna. Ingen obligatorisk Baljanfika för mig imorgon dock, får ta och fika i Stockholm med Emma och Mamma istället. Så trevligt, shoppa shoppa! Blir till att införskaffa sig några höga skor och en finfin klänning till julsittningen! Har redan en i åtanke, som absolut måste finnas, annars får det bli till att beställa och hålla tummarna att den kommer innan 13 december.

Ikväll ska Emma ringa, så trevligt. Inte hört hennes röst på flera flera veckor. Vi ses ju dock imorgon, men ändå trevligt att få prata med någon som är totalt ointresserad av det vi pluggar! No offens, men bryr du dig verkligen om politisk kultur? Nja, det tror jag väl inte!
Idag hände även den bästa grejen för mig, Martha och Lina. Helt plötsligt, i vår paus på förmiddagen, ringer Lina (ängel) och säger att det släpps biljetter i LiU-store och om vi vill ha måste vi skynda oss. JA! Martha och jag har nog aldrig cyklat så snabbt genom Campus. Vi fick, till priset av ett LiU-item, mitt blev en röd hoodie, skön. Men nu har vi Luciakraballen-biljetter och behöver inte köa på söndag! Tråkigt på ett vis, för ni kommer nog inte få det så hemskt, men samtidigt är jag ganska glad över den sömn jag nog kommer behöva ha. :)
Kanske gör er sällskap några timmar.. får se.


Nej, kanske dags att se vad det finns för fördelar och nackdelar med presidentialism!

Imorgon gäller det, nu kör vi tjejer!!

/Ida

tentaplugg.

Oj vad vi pluggar! Biblioteket borde nästan stå för sängar och frukost, eftersom vi faktiskt nästan bott där varje dag den här veckan. Idag satt jag där hela dagen, och ikväll avslutade vi med McDonken! Så gott, och ett perfekt avslut på en väldigt produktiv dag. Jag känner mig inte alls redo för en tenta, hade helt gjort den på måndag, men samtidigt vill jag bara få det överstökat. Det är så intressant detta, men man vet absolut inte vad det kan bli för typ av frågor, så man känner en osäkerhet över vad som man ska fokusera på!

På fredag åker jag i alla fall hem, så skönt ska det bli. Jag längtar efter Sixten, han ska jag mysa med på fredag kväll när vi kommer hem från Stockholm. Jag saknar pappas kramar, mysa med mamma, maten och framför allt syrran! Det blir absolut besök direkt i vår när jag fått ordning!

Nu ska jag fortsätta kolla på Bonde Söker Fru, sen blir det Grey's Anatomy. Så skönt med en TV-kväll! Nu ringde pappa! Trevligt!

/Ida

Yes oh yes.

Det är vitt ute! Alldeles vitt och kallt, helt perfekt dag för att sitta i skolan och plugga. För det är vad jag har gjort hela dagen, sedan kl 08:00 (omänsklig tid) har jag befunnit mig i skolan. Kom hem runt 17:40, då vi hade seminarie från 16:00. Omänskligt att lägga ett seminarie så sent och fyra dagar innan tentan. Jag har fått en aning tentastress, kanske för att alla andra hunnit läsa ut hela Comparative Government and Politics och jag har inte hunnit det. Eller kanske för att jag inte riktigt har självförtroendet på topp just för tillfället. Jag säger inte varför det känns trist, men låt oss säga att jag känner mig osäker just nu.

Men lycka - drog upp persiennerna imorse och se på trisse! Det är alldeles vitt ute, och termometern visar -4,2 grader. Vem tog glädjeskutt? Jag. Vem kom på att hon fick cykla jätteförsiktigt till skolan? Jag (och Linnea). Men man blir glad när snön faller, det infinner sig en mycket god känsla i magen, kyla är något jag gillar, då man blir röd om kinderna av den kalla och klara luften och man behöver inte fundera på att det syns att man är generad. Toppen, eller hur!?!
Dock sprutade det snö på mina fötter när vi cyklade hem från skolan idag, så när jag kom fram till Flamman, hade jag ungefär två ordentliga snöhögar på vardera fot. Vem säger att Converse inte är vinterskor?! Bah, det är sak samma, de är mina skönaste skor. Fast jag får nog ta ner mina svarta i helgen, då dessa nog inte kommer överleva vintern!

Idag var det bandsläpp till Luciakraballen. Vi hade vår gissning, och förhoppning, på Timbuktu och Damn! och se, vem blev det! Kommer bli klockrent att få se honom, då kan man lugnt säga att vi kommer kunna dansa overallerna av oss. Förpartaj i "discokorridoren" en sista gång, eller en enda gång haha, och sen iväg till Konsert och Kongress. För vi SKA ha biljetter till Luciakraballen! Det blir att köa hela natten! Men det grejjar vi tjejer, förstå vad många trevliga människor vi kan träffa på. :)

Nej, dags att hoppa in i duschen och sen krypa ner under täcket. Låter mysigt, jag vet, men den som sällskapar mig är Comparative-boken. Hur mysigt blev det nu?! Just precis.

Imorgon blir det nog ett varv på gymmet, behöver det. Annars lååååång promenad när jag kommer hem.

Jag ska nog göra om min blogg, men vet inte riktigt hur jag ska ha den... kom gärna med förslag.

/Ida

Tack för allt.

Igår hade vi den årliga tacksittningen för FBI! Vi tackade dem för fulvinet, för kärleken, för nolle-p, för allt! De gjorde det lättare att komma till skolan och de fick ta hand om vår alldeles galna klass! Men det är just den galna klassen som tackar dem för allt det underbara som de fixade för oss!
Härliga gyckel, från oss i ettan, FBI, Bi6, Läx, FM.. Härliga härliga skjortlösa gyckel! :)

Jag gick hem efter middagen, kunde inte sova, vaknade upp vid 6, klädde på mig och fick irritationsattack ute i köket när jag ser att det saknar glas i mitt skåp! Skrev ett argt meddelande och när jag kommer hem från tentan och ska fixa mackor har Jenny ångestattack och lovar att hon ska diska dem och att hon verkligen inte sagt att det var OK för dem att ta från andra skåp än Public. Jag sa: Okej, det är lugnt. Hade du frågat, hade det vart okej, men se bara till att du diskar dem och ställer tillbaka dem.
Kan folk inte läsa? IDA ARVIDSSON! PUBLIC! Oh det är nästaan samma bokstäver, tycker inte ni?! Jävla nötter!

Nå väl, tre veckor kvar i denna lilla låda, sen har jag mitt eget där man inte behöver namnskyltar i kylskåp eller frys eller någon annan stans.. mer än på ytterdörren! Ah Woho!

Idag har jag skrivit omtenta. Känner mig nöjd, kunde faktiskt inte skrivit på ett annat sätt. Tentan var inte lätt, men vem sa att den skulle vara det? Kunde dock ha cut us some slacks och gett oss givande och lätta frågor, men nej. Jag svarade på allt, och jag kände mig nöjd när jag gick därifrån. Mer än så kan man inte göra nu!
Dags att börja fokusera på nästa tenta! Nu börjar paniken komma :)

Men ikväll är det fest i Jennies korridor och vi ska dit och visa vilka som bestämmer i världen!
Nu ska jag ta mig upp ur sängen, städa bort dammråttorna som snart går till attack, duscha och fixa mig. Klockan går fort när man har roligt!

/Ida

Oh sweet moses!

Dryga 1800 kommer in på kontot på tisdag, semesterersättning från OKQ8!

THIS IS A HALLELUJAH MOMENT!

Nej, off to gyckelträning och sen tacksittning för FBI. Åker hem direkt efter middagen och lägger mig, tenta imorgon. Känner mig faktiskt lugn, kan allting, även det som var på förra tentan, så jag är ju så klart lite småirriterad på mig själv att jag inte skrev det då. Hade vi sluppit den här farsen! Men men, jag kan inte skylla på någon annan än mig själv, och nu får det bli sista gången!

Ha en trevlig helg så hörs vi av!

/Ida


jag ser skuggan av hoppet försvinna från mitt rum

Jag mår fan inte bra alltså!

Jag måste sluta svära, jag måste sluta tycka om honom, jag måste fokusera på annat. Han är inte en normal person, som Linnea kallade honom - han är en nolla! Jag börjar faktiskt mer och mer komma till terms med det, han är nog en STOR FET DUBBELNOLLA!

Tentaplugg ja, det var det jag höll på med. Min paus inledde jag med bloggskrivning, och nu ska jag gå ut en sväng. Lägga på brev och handla lite på ICA. Sen blir det nog att laga lite köttfärssås innan jag sätter mig ner med Den Offentliga Makten igen, ah woohoo!

Blir nog en lång promenad, behöver rensa hjärnan lite!

/Ida

Jag vill ha dessa!

 By Marlene Birger 2799:- (så värt det, de är ju så läckra!)

Hej mitt vinterland.. eller?

Nej! Det såg ut som det ett tag där, snön föll och jag lyssnade på Bing Crosby's välkända trudelutt White Christmas. Satt i bibblan hela dagen idag, läste tills ögonen blödde! Nog för att jag pratade med mamma, hade lunch nästan en timma, fikade, och stirrade ut genom fönstret ett tag, men fick mycket gjort. Upptäckte även att jag kunde mycket mer än jag trodde i helgen, så jag känner mig inte alltför nervös. Stressad ja, nervös, litegrann!

Idag fick jag kontraktet på nya lägenheten. Så underbart, nu är det verkligen dags alltså. Tre veckor kvar i denna korridor, sen off to T1 - där jag alltid velat bo! Så nu kommer Linnea och jag kunna ses vid Gurkans Livs varje morgon, ännu närmare varandra. Blir T1 mot Ryd känner jag - men lovar, vi kommer ut till er också, måååånga gånger! Alla har vi ju lägenhet 2009! Hoppas bara jag får nyckeln innan jag åker hem, så kan vi åka ner i mellandagarna och städa ur. Måste ringa och höra med den som bor där.

Känner mig helt slut i huvudet nu, men tänkte försöka få in lite till.

Ikväll blir det tidig natt känner jag, sömnen kommer som man väntat..

Gossip girl är för övrigt top notch!
/Ida

18 november - höst.

Det är så där höstigt mysigt ute, när man inte behöver vara ute själv dvs. Jag sitter vid skrivbordet och kikar ut genom mitt fönster. Det regnar och blåser, löven virvlar runt. Hundägare knallar förbi med nersänkta huvuden och ser så där stressade ut som enbart hundägare kan göra när det är sånt här väder. Jag kan säga att den minen har suttit på mitt ansikte många gånger när man gick ut med Sixten. Jag saknar faktiskt det, är så mysigt att gå långpromenader i skogen, bara filosofera för sig själv. Jag saknar väl Sixten mest, när jag tänker efter. Nästan lite så man blir ledsen ibland. Skönt att man då kan åka hem när man helst känner för det.

Jag har tvättid om en halvtimma, äntligen. Jag måste kolla posten också, det kunde jag inte göra när jag kom hem. Carlsberg var här med leverans till puben och så klart går de in i den porten där jag går in. Så jag kom inte åt postfacken. Jag väntar på kontraktet från Studentbostäder. Sen medans tvätten surrar på ska jag dammtorka, dammsuga, sätta upp tavlan, för den står lite i vägen, diska, plocka i ordning en massa papper och räkningar, sen sätta mig ner och fortsätta läsa OP. Det har jag gjort nu, men tröttnade lite. Känner ångest för att jag inte kan vara med och hjälpa till med vårt Paper. Vet ju att de klarar sig, men i alla fall.

Martha skickade en utmaning, att vi skulle skriva 7 konstiga saker om oss själva. I accept, enjoy!

1. När jag var 8 hade jag bestämt mig för att bli den kvinnliga versionen av Woody Allen.
2. Jag jublar varje år när världscupen i längdskidor drar igång!
3. Har inte missat Oscarsgalan (direktsändningen) sen jag var 12.
4. Jag vet inte hur tvättmaskinen hemma hos mamma och pappa fungerar, dvs. har aldrig tvättat själv i hela mitt liv!
5. Jag är besatt av historia och vetenskap.
6. Jag har säkert 50-60 oavslutade noveller ligger hemma på mitt rum i Kolsva. Fantasin flödar hos mig, har alltid gjort.
7. Jag är sjukt bra på att komma ihåg namn, även om jag aldrig mer kommer prata med personen.

Jag kan inte komma på några mer konstiga saker.. eller rättare sagt, det var svårt nog att komma på dessa. Alla kanske inte är så konstiga, men men, lite mer har ni väl lärt er om mig iaf! :)

Nu ska jag kila ner till ICA, sen hämta upp tvätten. Ja, alla vet vad som väntar mig sen, OP såklart! Ah wohoo!

/Ida


Nej nej nej.

Man ska inte ha med sig mobilen när man är full! Det är ett som är säkert i Idas liv från och med nu. Eller så ska jag ge den till något nyktrare än mig, som enbart får lämna ifrån sig den vid hemåk, krissituation, kärleksförklaringar! Det är inget annat som gäller, för annars måste jag nog försöka byta studieort snart, och det vill ingen. Allra minst jag!

Gårdagen blev Elins inflyttningsfest. Det var väldigt trevligt, om än något uppdelat. Ekonomerna höll sig för sig själva och var jäkligt snobbiga! Synd, vi är ju faktiskt ett trevligt gäng. Var några där som vågade sig på att prata med oss, och de var coola. Men annars, nej jag gillar nog inte ekonomer.. de får bevisa sin trevlighet!
Annars hade jag väldigt trevligt, det blev lite mer alkohol än tänkt och jag var tydligen sjukt full, men vad sjutton! Åt två gånger under kvällen, då jag och Jacob drog iväg till McDonalds där det blev två cheeseburgare, sen när vi väl kommit ner på stan drog jag, Lina och Kaviar till Burger King där det blev ett mål. Jag mådde bra när jag vaknade, så det var nog ett bra beslut känner jag nu!

Idag träffade jag KusinVitamin och Klara nere på stan. Blev bjuden på lunch, väldigt trevligt. Tack så jättemycket! Det var väldigt trevligt att träffa dem, kändes skönt att spendera några timmar med folk som inte bor här.
Sen tog jag mig hemåt i regn och rusk för att ringa Martha, väldigt trevligt samtal vi hade där vännen. Sen satte jag mig med skolböckerna. Plockade ordning bland mina kläder, vilket var väldigt nödvändigt. Gud vad jag måste skärpa mig, slarvar runt och plockar aldrig undan. Nu är det fint och jag kan faktiskt sitta i min fåtölj :)

Nästa helg ska jag skriva omtenta. Känner mig inte orolig eller stressad. Dåligt eller bra tecken? Kan jag inte svara på. Då börjar även Världscupen i längdskidor, viktigt! Äntligen börjar lite riktiga sporter visas på teve.
Bajen förlorade mot SAIK med 2-8 hemma på Zinken, pinsamt. Imorgon blir det inte Bajen-tröjan!

Just det, Linnea utmanade mig och de övriga bloggande flickorna att lista sju saker ni redan vet om mig.. Så jag tänkte göra det nu.

7 saker ni redan vet om mig
1.
Jag håller på med Tjejklassikern
2. Jag älskar Kent, mer än något annat
3. Jag har ofta köttfärssås i matlådan
4. Jag pratar franska
5. Jag har spelat fotboll
6. Jag går väldigt sällan i annat än Converse
7. Det finns bara en som har min uppmärksamhet just nu

Ni kan inte påstå att ni inte visste det här om mig. Särskilt sista punkten! :)

Nu ska jag sova, ladda om batterierna inför imorgon då det blir en hård pluggdag och eventuellt träning på kvällen!
Hoppas ni haft en bra helg!

/Ida

En helg över förväntan.

Idag blåser det storm i Linköping. Inte det roligaste vädret, men vad gör man? Det är bara att ta sig ut och sätta sig på cykeln. Det blåser verkligen hårt också, sjukt sjukt.
Idag har jag handlat, diskat, pluggat, vart i skolan med Martha och Jennie på PolAr 2008. En arbetsmarknadsdag för oss på Politices Kandidat. Väldigt intressant att höra på han från UD. Jag är verkligen sugen på diplomatprogrammet, men än behöver jag inte fundera på det. Blir efter min master, och en hel hög insamling av mycket nyttig information. Allmänbildning har jag redan, bara att bygga vidare på den.

Ikväll är det Elins och Linneas inflyttningsfest. Först ska vi till Jennie och smaka älgkött. Alltid lika gott! Sen traskar vi vidare mot Elin och jag tror att det kommer bli lika galet som alltid! :) Det är ju vi i Pol. kand som ska festa, då brukar det bli totalt mental!

Igår kväll var jag hos Martha och kollade Idol. Det var väldigt trevligt, vi åt godis och snackade en massa. Båda är väldigt väldigt nöjda över att enbart behöva spendera en månad till i våra respektive kök. I januari sitter vi i varsin lägenhet, så trevligt.
Jag fick även ett samtal igår från KusinVitamin! Han och Klara är i Linköping denna helg och hälsar på en kompis till Klara. Så trevligt, vi ska träffas imorgon och luncha. Kan inte bli bättre söndag! Sen är det bara hem och sätta sig med OP igen. Jag ska naila den här tentan, och nästa också! Nu jävlar blir det hårdkörning!

Nej, dags att läsa lite till, sen göra sig i ordning inför kvällen. 

Hoppas allt är bra med er!

/Ida 

Soppa och världens bästa föräldrar!

Jag har ätit soppa idag! Soppa är faktiskt underskattat, man kan göra så mycket med soppa. Gud så god den här var, italiensk milaniesisoppa! :) Tips! :)
Ringde även hem till mamma och pappa för att fråga om en viss plastburk kunde läcka. Svaret var ja, så det blev inget i den. Pappa hade även möblerat hela min lägenhet i huvudet, hur bra var inte det! Hans rätta ord var nog, om jag inte minns fel: "Det är redan möblerat och klart. Vet precis hur du ska ha det! Det här kommer bli så bra, Ida!"

Mina föräldrar är nog världens bästa! Snart får jag träffa dem också, plus min kära syster och Kusin vitamin! Två veckor, sen är jag hemma! Otur att jag måste åka hem på söndagen bara. Men vad gör man!?!

Nu är det snart fika hos Elin, sen Linneas pass. Det kommer nog bli roligt, även om aerobic och jag inte riktigt går hand i hand. När Linnea håller i det, följer vi lättsamt med! - gammalt Ida-ordspråk.

Det regnar fortfarande, varför??

Ikväll blir det luuuugnt med Idol. Mitt kära huvud klarar inte mer. Imorgon blir det PolAr 2008 på Campus, be there or be a fyrkant!

/Ida

Tacksittning

Igår var det då äntligen dags för oss att bli tackade för den angenäma insatsen vi gjorde under Draget. Faktiskt, vi torkade ju sjutton miljoner glas vid halv sex på morgonen, så varför inte tacka oss! Klänning och mustasch var temat och en förfest inkluderad fem tjejer med varsin mustasch (vissa såg ut som Don Corleone) och 15 killar med klänning och ritade mustascher kunde det inte bli annat än kul. Dock höll de sig väldigt lugna, något som visade sig vara helt missvisande under resten av kvällen.
Fulsittning utan dess like, träffade på folk man jobbat med, dansade på scenen, efterrättskrig. Ja, kanske inte riktigt som vi på Pol. Kand. är vana att se en sittning. I:are do know how to throw a party.. kanske lite skrämmande, men ja. Man har ju några att skratta åt om man ser dem i skolan sen! :)

Tillbaka till Linnea på mellanfest - finns nog en fin film på oss där hahah! Usch, den vill jag nästan inte se. :) Mot Platå, Jennie och Emeli gick hem. Men på lördag "är alla välkomna till Jennie och dricka älgkött!" hahha, jag trodde jag skulle vika mig dubbel av skratt. Man säger många roliga saker på fyllan, Jennie darling!

Platå var inte så roligt den här gången. Det har liksom tagit ut sig lite, och jag ser inte det roliga i det stället nu. Kanske om man inte hade haft högklackat, vilket jag säger varje gång. Men likt fan så står jag där nästa gång, med tåvärk och ont i trampdynorna. Det är ju så snyggt. Jag måste nog börja ha det oftare, så man vänjer sig, och så bör man vara jättefull så man inte tänker på hur ont man faktiskt har! Jag fick lite av en snefylla och åkte hem med en rynka mellan ögonbrynen! Förlåt flickor, hoppas Burger King var öppet! :)

Igår fick vi även tillbaka tentorna. Det gick inte bra, men det hade jag ju på känn. Nu ska jag ta nya tag, så går det bättre på lördag och alltid framöver. Har ju två tentor att plugga till, men desto roligare är det. Jag älskar verkligen att plugga! Jobbigt kommer det bli, och jag vet inte hur jag kommer må om två veckor, men tiden fram dit kommer jag spendera på skolan! :)
Igår när jag kom hem, något modfäld, fick jag dock lyckans besked. Jag har fått lägenhet på T1! Det är ju där jag vill bo, det var ju mitt mål att hamna där! Hurra! Hurra! Hurra! Jag är så glad över det här! Nästan dubbel hyra mot nu, men vad begär man för 29 kvm och eget kök! Hurra! Hurra! Hurra! Vinden kanske vänder för mig också..

Nej, nu är det dags att göra något vettigt. Som att gå till ICA och handla till exempel! Skulle vara najs att åka iväg till ICA maxi, men med vilken bil? Jag ska inte handla så mycket, så kan lika gärna knata ner till ICA nära här. Nästa år får jag handla på Konsum Ladan, huva vad dyrt det kommer bli! Får nog bli storhandling istället, så kommer man billigare undan! Mycket att ta tag i nu, spara pengar, fixa bostadsbidrag, skriva mig i Linköping. För jag har fått LÄGENHET!!
AH WOOOHOOO!

Hoppas ni mår bra, jag har ont i huvudet!

/Ida

ingenting någonsin.

Ännu inget resultat! Eller det finns där nu, mina älskade vänner var och kollade! Jag hoppas det går vägen, även om jag är så grymt inställd på ett U. Vet inte varför jag är så negativ i tanken, men känns bättre att vara det än att gå och hoppas på någonting och sedan bara bli besviken. Kände mig ju inte alls bra till mods när jag gick ut från tentasalen, eller kände att jag kanske hade uppfattat det rätt, men samtidigt kanske jag hade fattat allt fel och missat på allting. Kanske räcker det, kanske inte. Vi får se imorgon helt enkelt!

Imorgon är det då dags för tackfesten för oss som jobbade på Draget. Kommer bli väldigt roligt tror jag. Ser faktiskt fram emot den. Innan dess ska jag plugga på förmiddagen, sen ha seminarie på eftermiddagen. Snabba sig hem, fixa sig och cykla till Linnea för förfest.

Nej, om man skulle ta tag i Europaboken nu, men först sätta sig någonstans där man faktiskt inte somnar! :)

/Ida

uppmuntran.

Trodde nästan att han hade mailat resultatet på tentan. Haha, hur kunde jag lura mig själv på det viset! Så klart hade han inte gjort det, så nu är det bara att tacka och ta emot sitt U på torsdag. En vecka innan omtentan! Känns ju ännu härligare att sätta sig ner och försöka fokusera på en omtenta när man har en vecka kvar till nästa tenta! Hur har de tänkt när de schemala detta? Jag funderar om de ens tänkte alls.
Nej usch, jag är så negativ nu. Men grejen är att jag absolut inte vågar hoppas på ett G, för då kommer jag bara bli besviken. Jag är inställd på ett U, för det kändes ju kass, då behöver man inte bli besviken. Bara jättelycklig om det faktiskt står ett G där.

Idag regnar det. Gjorde minsann inte det i morse när jag cyklade till skolan, så vem skippar regnkläderna?! Ida såklart! Nu när jag cyklade hem blev jag dyngsur, och nu hänger alla mina kläder på tork och jag fryser. De har tydligen varit här och bytt den där grejen i elementet också, för det stod "Klart tisdag" på lappen jag hade lagt på byrån. Skönt det, behöver jag inte fundera med på det.
Hade vart väldigt skönt att gå ut en sväng, men nu är jag så frusen, så jag tänker krypa ner under täcket en stund med lite Vänner och yoghurt. Sen blir det att ta tag i Comparative återigen, om jag inte skriver rent min del av vår Paperuppgift. Puh, mycket nu, vet knappt var jag ska börja!?!

Först vila, sen plugga.

Igår läste jag både Emelis och Jennies inlägg och de hade klistrat in gamla resedagboksinlägg. De var ju borta för ett år sedan, jag var borta för två år sedan. Tänk att tiden går så fort. Det är knappt att man vill tro det. Förra året vid den här tiden läste jag franska i Västerås. Hade väl fått tillbaka fonetiktentan och dansade runt överlycklig för att jag klarade den! Skrev inte så mycket blogg förra hösten.. Eller det blev ett uppehåll från september till januari, vilket kanske var förståeligt med tanke på vad som hände i mitt liv under den tiden.
Min resedagbok är galet rolig att läsa nu, tänk hur det var! Så roligt egentligen, men samtidigt så verklighetsfrämmande liv man levde.

Nej, nu blir det Vänner.

Veckoschema:
Onsdag - plugg
Torsdag - tacksittning
Lördag - Elin och Linneas inflyttningsfest

Hallelujah, vilken härligt annorlunda vecka ;)

/Ida


novemberdag.

Det är alldeles grått och trist ute. Det regnar och blåser storm! Ser inte direkt fram emot att trampa iväg mot skolan sen. Dels för vädret, och dels för att vi kan hämta ut tentan. Jag vet inte vad det är med mig, men inatt har jag drömt så mycket konstigt. Drömde om att jag fick G på tentan ena stunden, vaknade, somnade om, drömde att jag fick U på tentan, vaknade, somnade om.. Så där höll det på hela natten! Jag känner mig inte ett dugg stressad över den, då jag är så säker på att jag kommer få U. Men undermedvetet verkar jag ha panik. Vi får se hur det går helt enkelt, det är bara jobbigt att börja plugga igen på samma grejer. Nu när man börjat fokusera på andra saker.

Igår var det en väldigt icke-kreativ dag. Låg i sängen hela dagen, förutom när jag tog mig i kragen och gick upp och duschade, sen traskade jag ner till ICA. Ingenting nyttigt inhandlades, så det var ju nödvändigt. Är man bakis så är man helt enkelt.
Jag hade behövt tagit tag i städningen. Det ska storstädas här. Men samtidigt känner jag att det kanske inte är lönt, förrän de kommer och byter ut filtret bakom elementet. Fick en lapp i brevlådan där de vänligt förklarade att de skulle komma den här veckan och byta ut något filter bakom elementet och att man bör avlägsna allting som står framför fönstret. Ja, tänkte jag, vart sjutton ska jag göra av alla mina saker då?! Jag får typ häva upp skrivbordsstolen i sängen eller något. Det kommer säkert bli smutsigt här inne då, så jag tar nog storstädningen efter de har vart här.

Nej, om man skulle ta tag i sig själv, så man kommer iväg till skolan någon gång. Måste ju laga mat också.

Pluggveckan inleds nu!

/Ida

en gång till.

Man mår som man förtjänar efter att gått in för det! Kravallen igår var rolig, med höstsittning som inledning. Men ja, som sagt, idag mår man som man förtjänar. Huvudvärken kom visst den här gången. Har lyckats undvikit den de senaste gångerna, men kanske inte satsat lika hårt då.

Jag hade i alla fall väldigt roligt, men visst. Ångesten kommer alltid på besök dagen efter! Börjar dock ha kommit till mina sinnes fulla bruk, efter dusch, handling av icke nyttiga saker, och ätit. Så nu börjar ångesten försvinna och jag mår bättre!
Hoppas mina vänner i Karlstad, Sandviken och Norrköping haft det bra! Saknar ju er flickor!
Vi tar igen det på bästa sätt nästa helg!

/Ida

     

Ove och Lego.

Ikväll är det då dags för den årliga Höstsittningen. Att hålla till ute i east jesus nowhere a.k.a Skytte-C känns ju lite sådär, särskilt när man ska börja trampa upp mot Kårallen senare på kvällen. Känns ju som att det kommer bli problem att hålla rak kurs, om vi säger så.

Efter det så är det Legotrippen, CC:s kravall. Som ni kan läsa av namnet har det med Lego att göra, och idag är det legobyggartävling i Colosseum. Trevligt, även om inte jag ska gå.
Kravallen har gangsta-tema (?) och jag hoppas innerligt att musiken kommer till sin rätt. Annars kan hela kvällen bli krashad!

Idag ska jag försöka läsa klart i Comparative. Tänkte, när jag ändå inte ska iväg någon annanstans, kan jag lika gärna plugga. Har fått tag på alla böckerna nu, så det är egentligen bara att sätta igång. Egentligen. Bäst att göra det idag, då jag har en föraning att morgondagen kommer innebära mycket sängliggande och inte så mycket pluggande. Bakisdag var väl det rätta ordet va?!

Igår kväll var det korridorsfest här, men jag var inte deltagande. Nej, jag kände att varför ska jag gå på en korrefest med folk jag knappt känner, som jag förhoppningsvis kommer lämna inom några månader, då jag söker lägenheter som en tok. Så jag rymde till Lina vid halv sex igår kväll. Där satt jag, Emeli och Lina med Idol på TV:n och godis i handen. Jennie var också med en sväng innan hon stack på bio. Det var väldigt trevligt och vi skrattade högt åt Linas bilder från både Sjöslaget och Nolle-P. Tänk så man såg ut på vissa bilder, och vad blond jag var i början. Jätteljust hår! Mer nöjd nu måste jag säga!
När jag kom hem kollade jag på Dom kallar oss artister på SVT Play. Det var Håkan Hellström, som jag älskar! Han är en äkta mysfarbror och poet. Underbara och sympatiska Håkan, hur kan man inte gilla honom?!

Just nu funderar jag lite på om jag ska ta tag i mina uppgifter eller läsa Heroine Diaries!?! Kanske kliva upp ur sängen är första grejen man bör göra. Vänta på syrrans samtal, så roligt att prata med henne! Saknar verkligen att umgås med henne. Blir besök så fort vi kan i vår! Nej, jag vill fan ha en lägenhet nu!!!

Ha en trevlig helg, jag vet att min kommer bli helt galet bra!

/Ida

Morotskaka.

Idag har vi inte haft föreläsning. Det kändes så skönt i morse när man inte behövde gå upp klockan sju. Det behöver jag inte imorgon heller, i och för sig, för då börjar vi tio. Så skönt, eftersom kvällen blev sen. Var ju tvungen, som varje år, att kolla på EMA på MTV. I år sändes det från Liverpool. Dock gick det inte bra för Jacob och grabbarna i Neverstore, men fick se dem uppträda i alla fall! Det var trevligt, och de spelade ju Count Me Out. Så medan jag klistrade märken på min overall, så sjöng de i bakgrunden. Trevligare avslut på kvällen får man nästan inte!

Tidigare idag har jag faktiskt vart på skolan ändå. Skrev min reflektion över paperpresentationen, läste lite i Comparative. Sen åkte jag hem och lagade Tikka Masala-kyckling. Smarrigt! Resultatet får jag dock smaka på imorgon, då det är min matlåda. Hoppas det blev lika gott som jag mindes att det var.
Klockan 6 cyklade jag iväg till Linnea för morotskaksbak och uppätning av det såklart! :) Den var supergod, och jag skänker en eloge till flickorna som bakade. Jag är ju kass i köket, men jag kommer öva upp mina skills så fort jag får eget kök. Då jäklar blir det den italienska pastagratängen Linnea, jag lovar!
Sen tittade vi på Du är vad du äter. Kanske inte världens bästa program, men faktiskt fångade det mig idag. Handlade om en familj, där barnen var otroligt överviktiga. Föräldrarna också såklart, men fokuset låg på barnen. De blev mobbade i skolan, och då undrar jag hur man som skolledning agerar. Märker man ingenting? Som förälder, märker man inte att barnen inte mår bra?! Egoister!
Nåväl, de lyckades gå ner en hel massa i vikt och såg glada ut. Hoppas det håller, för deras egen skull!

Mitt knä gör fortfarande lite ont. I morse när jag klev ut ur duschen upptäckte jag den distinkta färgen blå på mitt knä. Eller rättare sagt runt hela knäskålen, plus ett fint skrapsår nedanför. Så här blått var det inte tidigare, men det måste ha mörknat till sig. Galet!
I morse dammsög jag förövrigt halv nio på morgonen. Det blev kanoners här inne nu, och det enda som väntar är lite strykning, och mer tvättning. Lakan och handdukar måste tvättas, men eftersom jag redan bokat upp mig den här veckan, får jag minsann vänta till måndag. Då blir det att tuta och köra!
Jag behöver dock städa ordentligt, kanske blir på lördag. Jag har ingenting inplanerat då, på dagen alltså. På kvällen är det Höstsittningen och Legotrippen! Så taggad för det här, med fin overall! Det kommer nog bli skitskoj!

Nej, dags att krypa ner under täcket och blunda! Jag känner hur sömnen tränger sig på!

Hoppas ni haft en bra dag!
/Ida

Håll ditt huvud högt.

.. för jag älskar allt du gör! Så håll ditt huvud högt. Det är allt man kan begära.

Oj, jag har nästan glömt att det faktiskt var några som läste min blogg, säkert fler än jag tror. Så jag ber härmed om ursäkt att jag inte har skrivit här på några dagar.
Det har ju hänt lite sen jag kom hem från Bryssel! Eller nej, där ljög jag lite. Det enda som verkligen har hänt är ju att jag faktiskt har cyklat omkull, första gången på många många år. Resultatet av mitt avåk blev uppskrapad haka, hand, knä, höft, blåmärken på knäna och ett svullet högerknä. Jag mår bra!
Mamma sa att hjälm kanske inte var så dumt ändå, och jag vet ju att det faktiskt stämmer. Nästa gång kanske det inte endast är skrapsår.

Igår var jag och Emeli på bio. Först fikade vi på Espresso House - de har nog världens godaste varm choklad - sen var vi på Der Baader Meinhof Komplex. Det är en film jag rekommenderar om ni vill veta mer om Baader Meinhof-ligan eller RAF som de egentligen hette. Den var inte hollywoodifierad, vilket jag kände gjorde den trovärdig. Språket är tyska. Till alla, utom Emeli, läs på om erat 1900-tal för guds skull. En av Europas största terroristorganisation bör man känna till!

Ulrike Meinhof kan man ha delade meningar om, men hon skrev faktiskt en väldigt bra sak. Det var: Kastar man en sten, anses det vara ett brott. Kastar man tusen stenar, anses det som en politisk aktion.
Det stämmer ju. Nu är ju stenarna synonymer för något annat, hoppas ni förstår det.

Jag såg att Martha och Sara hade skrivit sju saker om sig själva som ingen annan vet. Jag tänkte också göra det, så håll till godo och chockas inte allt för hårt!

Sju saker ingen vet om mig. (eller några kanske, men inte allt)
1.
Jag är sjukt duktig på att lära mig låttexter. Vi snackar sjunga med i texter första gången du hör låten.
2. Jag skulle hellre dö än jobba som städerska.
3. Jag skulle aldrig sätta min fot på Ullared.
4. En stark inre önskan att jag hade vart 23 1968 istället.
5. Sover tillsammans med min nalle som jag fick när jag fyllde 1 (tror jag, annars doppresent)
6. Är sjukt ärlig och engagerar mig aldrig i människor jag inte finner intressanta. (Elakt jag vet, men varför inte lägga den energin på folk man faktiskt tycker om??)
7. Har ett hemskt temperament som jag hoppas ingen i Linköping behöver få känna av någon gång.

Där har ni sju saker. Jag vet inte, känns som att jag behöver fler punkter. Men det får räcka så där, så kanske ni kan acceptera mig ändå, fast jag kan vara hemskt elak och ilsk ibland! :)

Nu är det städtime, tvätttime och ICA-time! Fick kent-boxen när jag var borta, och redan fastnat för ett bonusspår. Den var B-sidan på Generation X-singeln, heter Det kanske kommer en förändring. Jag ska egentligen inte lägga in texter, men kändes som den passade just nu, för mig.

/Ida

Älskling, sommaren kommer långsamt
Tänk om du kunde se
lilla Sverige ändrar form
Husen & gatorna är tomma
Semestertid är landet i undantagstillstånd

En motorväg, skär genom centrum
över torgen och betongen
i en plötslig hagelstorm
Man glömmer att nätterna är korta
och sömnen den bedrar mig
med min hjärtesorg

Men älskling, i natt kom du tillbaka
och allting var förlåtet
i en sällsynt lycklig dröm
Och just i ögonblicket när jag vaknar
hänger skuggan av hoppet kvar i mina rum

Älskling, jag vet att du är vaken
Signalen når din del, av världen
men får inget svar
I värmen står luften dödligt stilla
Tänk om du kunde se
hur processen tappar fart

Älskling, i natt kom du tillbaka
och allting var förlåtet
I en återvunnen dröm
Och just i ögonblicket när jag vaknar
hänger skuggan av hoppet kvar på mitt rum

Älskling, jag har hittat in från mörkret
det finns hopp om en förändring
men det tar den tid det tar
En ny start, jag tänker nya tankar
men allt det där du föll för
finns fortfarande kvar
Allting har förändrats
men jag känner likadant

Älskling i natt kom du tillbaka
och allt fick sin förklaring
i en återvunnen dröm
Och just i ögonblicket när jag vaknar
ser jag skuggan av hoppet försvinna från mitt rum
Skuggan av hoppet försvinner från mitt rum

Home Sweet Home

Nu sitter man återigen framför datorn i korridorrummet på Flamman i härliga gamla Linköping! Kom hem klockan sex imorse, och var si så där lagom pigg. Dock behövde jag bara gå från Statiol och hade ju sällskap av Södda hela vägen hem. Så det var lugnt. Lite panik att kliva ur bussen och se is på bilarna och gatorna. Härligt värre, men ja, en smärre chock ändå! Nu är det ju faktiskt verkligen november!

Anyway. Vi har haft det så bra i Bryssel. Det var väldigt intressanta besök och jag ger ett stort tack till FLiNS som hållt i trådarna hela veckan! Ni är grymt bra!
Jag fann Bryssel som stad väldigt fin, fanns mycket att se, och många öl att dricka haha. Manneken Pis har man sett också, ett landmärke avklarat. Luxemburg var som jag mindes det, så där spenderade jag bara tid på hostellet, som var det fräshaste jag sett. Måste vart helt nybyggt.
Amsterdam var den stad jag var mest nyfiken på, då Emma har berättat en hel del om det. Jag kan väl säga att man kan enkelt sammanfatta Amsterdam med fyra ord: Horor, knark, kyla och en sjuhelvetes massa cyklar!
There you go! Men annars gillade jag Amsterdam, väldigt fin stad. Där var vi ut på ett ställe som heter Escape. Kostade 16 euro att gå in, men vad sjutton?! When in Rome..
Därinne spelades dock housemusik, och ni som känner mig, vet att jag verkligen inte föredrar den typen av musik.
Men annars var det trevligt!

Nu är man då hemma igen, tillbaka till verkligheten säger man väl. Jag sov till halv ett idag, och har fortfarande inte tagit tag i mitt liv. Jag måste verkligen handla, duscha, boka tvätttid och städa mitt rum.
Det får bli en veckas projekt att städa här, jag måste få ordning.
Post hade jag fått för en gångs skull. Kent-boxen hade kommit, jihoo, den är så fin! H&M:s katalog hade jag också fått. Trevligt trevligt. Tror det var den som kom hem till mamma o pappa, men saksamma. Denna vecka bör jag även få fast mina märken, det är ju höstsittning och kravall på lördag.

Nej, dags för duschen, sen handla, sen iväg till Linnea för scones, TV, skvaller och skriva opponering.

Det är skönt att vara hemma igen!

/Ida

RSS 2.0