101130

30 november idag. Alla ni som läser vet vad det är för dag idag! Synd att svinen ska få plats i vårt samhälle!



Det är kallt i Paris nu! Det är -4 grader ute! Jag fryser lite smått, men jag vet att jag inte ska säga mer då ni hemma i Svedala kommer kontra med: "KOM IGEN NÄR DIN TERMOMETER VISAR -20 DUDETTE!" Så jag säger inget mer! :)

Godnatt på er, imorgon är det onsdag vilket innebär 1,5 vecka till EmmaPemmaSviskonFemma kommer hit! 2,5 vecka tills jag sitter på planet tillbaka till Svedala och Kolsva för julmys och Köpingskebab (ja den är viktig!)
Det innebär 7,5 vecka tills jag är tillbaka i Linköping och terroriserar mina vänner igen! Jag är förundrad över att ni pallar tjejer mahaha! Äsch, vad säger jag! Klart ni gör, för ni är ju underbara! Det innebär 6 veckor tills Världens Bästa Malin Berg är tillbaka på svensk mark efter hennes äventyr som sjuksköterska i en liten liten by i Sydafrika! Jag kommer längta och räkna dagarna, inför allting! Bara så ni är medvetna om det!

[ida]

101129

Det ligger snö på taken här i Paris. Det är väl ändå rätt härligt att se. Nog för att det är ingenting i jämförelse med hur det ser ut hemma i Svedala, men samtidigt kan man ju bli glad för det lilla!

Jag är på väg mot skolan nu, ska bara borsta gaddarna och sen bege mig. Jag är inte så trött nu, trots att jag la mig senare än planerat. Eller typ 23:30 somnade jag, med musik i öronen, och vaknade vid 01:30 för att stänga av. Märkte då att min roomie inte hade kommit hem än, hon och hennes Y-front. Jag kan meddela att de inte är hemma än, vilket får mig att ana att de förmodligen har sovit på hotell eller hos en vän. Jag kan ju säga att jag inte bryr mig också!

Idag på eftermiddagen blir det uppsatsskrivning. Jag tänkte inte slösa 2,5 timma på att lyssna på 3 muntliga föreläsningar och inte lära mig någonting. Sen behöver jag inte vara där, eftersom jag inte behöver göra tentan. Sen är det viktigare för mig att få klart uppsatsen idag, för då kan jag kanske hinna skriva klart även den andra uppsatsen och få lämna in den imorgon! Vi får se! Men en ska bli klar, den franska! Wish me luck!

Nu skola och jag ska försöka att inte somna i biosalongen. Man blir lätt lite dåsig, även om man är pigg som en mört när man kommer dit! (Jag kommer inte sakna detta)

[ida]

101128 - nighty night!

Här sitter jag och lyssnar på julmusik! Det är mest för att jag ska kunna skriva och känna trevlig stämning i min lilla lya! Det är någonting som fattas just nu, och jag vet precis vad det är. En stor kopp glögg och lite pepparkakor vore just perfekt nu. Har jag någon glögg eller pepparkakor? Nej så klart jag inte har!



Jag har skrivit i princip en sida. Det går inte fort framåt. Det är just vad som överraskar mig. Jag brukar alltid vara så snabb på sånt här, och nu går det i ultrarapid... Jag får helt enkelt köra på så länge jag orkar, dvs att jag ska nu gå och borsta tänderna, sen skriva tills mamma & pappa ringer upp mig. Efter vi har pratat ska jag knyta mig och imorgon är det uppstigning kl 7.

Imorgon börjar en ny vecka i Paris, en av mina sista här nere i romantikens huvudstad. Just jag har väl inte upplevt det här romantiska som man, har jag hört, ska göra. Jag har min romantiserande bild av livet i Paris kvar, men det inkluderar våren och tidig höst. Det inkluderar sol, en lägenhet som ligger på Boulevard Saint-German, en cykel med en sån där flätad cykelkorg och gamla människor som ler trevligt mot en. Jag vet, jag lever ibland lite i en dröm! :)

Paris är en underbar stad. Jag är så glad och tacksam över att jag fick chansen att göra det här. Jag vet, det har varit lite ups and downs här, men samtidigt så har jag fått så mycket erfarenheter och jag kommer verkligen inse det när jag kommer hem. Jag kommer sakna livet i Paris, för visst är det så. Man lever, trots universitetsstudier, lite i en drömbubbla!


Jul i Paris är ändå vackert! Vi kan ju hoppas på lite snö trots allt! :)

[ida]

101128

Idag är det första advent! Men i Paris finns det inte en tillstymelse till att visa att det är första advent. Förutom hos mig, genom att jag spränger julmusik som en tok tillsammans med att skriva uppsats på franska... fast på engelska.. fast på franska. Ja, det blir bra i alla fall!
Det enda som jag finner svårt, är att man inte får några direktioner alls. Jag vet inte hur lång den förväntas vara, eller någonting. Hemma får man ju i alla fall lite direktiv. 1500 ord, eller typ minst 5 sidor utan källhänvisning etc. Inte här inte. Man får liksom relatera till hur många sidor man har att skriva sin commentaire på. Jag tror det i generella drag är runt 4 sidor inklusive allt hahah!

Men i alla fall! Har suttit inburad i min lilla lägenhet i två dagar nu. Gårdagen gick åt att läsa igenom texten jag skriver om, sedan kom det helt ärligt lite andra saker emellan. Idag har jag skrivit inledningen, halva texten och har redan formulerat slutklämmen i huvudet. Tänkte i alla fall få till 2,5 sidor text exkl. inledning och avslutning. Det borde bli bra det. På torsdag kommer jag andas ut, för då ska den in. Läste någonting om 9 december och en Controlle Continue, blev lite nervös. Men det löser sig på torsdag, då lär jag klura ut vad det är som gäller.

Jag blir klar med den här imorgon senast, helst idag. Får helt enkelt sitta tills jag känner mig nöjd eller när fingrarna förfrusit. Ja, det är rätt kallt här! Jag kan säga så här: Det är fanimej tur att han skriver på ett väldigt intressant sätt och att det är ett intressant ämne, för annars vettefan vart min motivation skulle vara!

Jag har en massa annat att göra också, så det känns som att de här två veckorna tills Emma kommer, kommer att gå riktigt fort. För när hon är här så ska jag inte göra så mycket i skolan. Har två muntliga pres:er den veckan, men inte mycket mer ser ni. Underbart!
Har fått prata med Fredrik idag också. I lite över en timma pratade vi... eller jag pratade.. så allting var väl som vanligt då haha! :) Min webcam var cp som vanligt, men hans fungerade finfint till min stora lycka!

Nej tillbaka till skrivandet. Först ska jag minsann jaga Håkan-biljetter. En liten Sandra har viskat i mitt öra att han spelar i Linköping 10 februari! JAAAA! Håll tummarna för att jag kan kirra biljetter! :)

[ida]

101127

Lördag, det är iskallt på min våning och även om vi skulle ha elementen på, så skulle det i alla fall inte nå upp till mig! Jag funderade ett tag på att packa alla mina kläder i min resväska och stänga den, så de inte skulle vara så nedrans kalla men det gör detsamma. Tror de kommer vara lika kalla för det!
Jaha ni, kära vänner! 3 veckor kvar, sen åker jag hem till Svedala för mysigt julfirande och nyårsfirande i Kolsva! Myspys på Mossis har ju ingen tackat nej till! Nu när renoveringen är klar, duktiga pappa och mamma, så ska det bli ännu mysigare! Stackars pappa, han har fått lista alldeles själv! I somras var jag ju hans assistent så att säga haha. Men vi hade ett mycket bra teamwork tycker jag! :)

Jag sitter och skriver på min franska uppsats. Eftersom jag inte har hittat någon motivation att skriva på franska, så kör jag på Linas trick och skriver först på engelska, sen översätter jag. Hittade boken på engelska också! Tack Google Books, ni är min räddande ängel! Ibland ler livet mot mig! Lite måste man ju få för att man får spendera denna tid utan snö! Dumt!
Så det kommer nog gå relativt fort att skriva själva uppsatsen, men översättningen blir ju det senare problemet. Förmodligen kommer jag glida och använda mig av Google Translate och sedan kolla igenom grammatiken. Blir klar imorgon kväll, så min helg är ju räddad så att säga! Dock kommer jag ha annat att göra i veckan, så det är bra om jag skriver klart den här nu! På tisdag vill jag gärna lämna in en annan uppsats också, som ska in 7 december, men men.. Det är inte det viktigaste!


Skittles - min räddning i essämörkret! :)

Jaha ni. Om man skulle ta och fortsätta! Y-fronten är här, så jag har inte sagt ett ord till min roomie sen typ i torsdags förmiddag. Mainly för att vi var ut i torsdags, jag sov hos Dyann och sen kom jag hem igår vid 6 och då låg de i sängen. Jag hade räddat min fredagskväll med MackiD, eftersom jag var bakis och väldigt hungrig!

Nej, dags att gå tillbaka till Toqueville och hans idéer om Demokrati i Amerika! Spännande eller hur?! 50% av betyget i hela kursen, tur att man är Erasmus-student och att hon inte kikar på stavning mahaha!

Jag har i alla fall något att se fram emot: 2 WEEKS BABY 2 WEEKS!


Världens bästa EmmaPemmaSviskonFemma kommer om TVÅ VECKOR!!!

[ida]

101125

Jag har svarta naglar, matta svarta naglar. Köpte tre nagellack härom veckan, varav ett var svart - mattsvart! Det var coolt, annorlunda! Har kommit på att jag vill ha guld, alltså ni vet ett sånt där som blir riktigt glammigt! Vet inte vart man kan få tag på det, men det lär ju gå i det här landet!

Ska bege mig till skolan nu. En lång dag blev till en kort, slutar vid 17, väldigt skönt! Eftersom vi ska ut ikväll, så känns det skönt att inte behöva sluta kl 19. Det blir så stressigt, eftersom jag då får en halvtimma att fixa mig! Men men, det känns som att det blir en av de sista gångerna jag går ut. Efter jul blir det ju inte så många gånger, då det mest är plugg som gäller då!

Ikväll är det alltså MixClub som gäller. Det är Special USA, eftersom i helgen firas det Thanksgiving i stora landet i väst! Det är konstigt egentligen, ett land som inte är speciellt USA-vänliga, är så amerikaniserade! Mer än Sverige, och då är Sverige väldigt Mini-USA. Men det är väl på olika sätt kan jag tänka mig.

Imorgon är det Morgonpasset i P3 kl 09:35-09:40 som gäller! Jag kanske till och med får hälsa till någon snäll hemma i Sverige.. Eller någon fin person i Singapore! :)

Hoffmaestro & Chraa's nya skiva är kanon! Jag laddade hem den och den gamla igår, så bra peppmusik inför kvällen, särskilt eftersom jag är trött efter 8,5 timmars väldigt bra sömn! Konstigt! Jag vet inte!

Nej, off to school!

[ida]

101124

Idag har Harry Potter premiär i Frankrike. En vecka senare än övriga världen. Men vadå? Varför ha premiär samtidigt som alla andra? Det är ju tråkigt, låt personer lida i en vecka istället! Jag ska iofs inte se den nu, jag väntar till jag kommer hem och ser den i 3D istället, med min vapendragare EmmaPemmaSviskonFemma! :)



Dagen till ära har spenderats med Kelsie, efter skolan så klart. Men då man slutar kl 12 har man tid. Jag köpte en Starbucks Christmas Special - Mocha Noël, supergod! Han som var i kassan var jättesnäll, han sa att om jag inte gillar den får jag byta. Den var super, men glömde säga det till honom. Det skulle jag ha gjort! Blir nog en imorgon också, får bli en kaffe om jag ska klara av 2 timmar i en biosalong mellan 3-5. Sen blir det hem och fixa sig för sen blir det MixClub med mina fina vänner och besöket de har här! KUL!
Jag fick scanna in mitt Learning Agreement och maila det, eftersom posten i det här landet är lite si så där. Jag har fått iväg vykort, men ja. Det är lite si så där med andra saker.. Så vågar inte skicka ett originaldokument. Det lär duga med en inscanning.

Sen åkte vi till Place d'Italie och handlade på Carrefour. Det första jag besökt, och det är ju så långt borta. Otur! Men fick köpa Skittles i alla fall. Gott!



Kom hem vid 5, har duschat och ätit. Nu sitter jag och skriver om Maine för min uppsats i Langue et Société Américaine. Det är intressant men ändå.. det är lite segt. Jag vill bara bli klar med den!
Dags att fortsätta och sen får jag slappa med lite Grey's eller något annat trevligt! Kanske ska ta mig ann The Social Network ikväll!
Imorgon är det torsdag, veckans längsta dag, men har bara 3 kvar. Wiihooo! 2,5 vecka tills vapendragarn kommer! JAAAA!

[ida]

101122

Jag vet att jag inte har skrivit sen i lördags. Oj oj. Men det har inte hänt så mycket roligt och jag har inte haft någon större lust. Jag vet inte vart min lust har tagit vägen egentligen, den har liksom tunnats ut de senaste dagarna! Måste hitta den igen, så jag kan skriva lite igen!

Imorgon ska jag, för att återfinna min lust, bege mig till Virgin Megastore på Champs-Elysées och inhandla diverse papperssaker. Jag är fortfarande lite ledsen att min hjärna bestämde sig för att göra mig vänsterhänt, då jag gärna hade inhandlat en reservoirpenna. Det finns specialgjorda för vänsterhänta personer, men jag vet inte. Det känns inte riktigt rätt!
Jag får helt enkelt skriva med vanlig bläckpenna!

Det blir även inhandling av julkort och frimärken. Har sett så himla fina på en affär jag passerar när jag går till och från skolan. Jättefina är dem, så ska inhandla några stycken och skicka iväg!

Om en vecka sitter min allra bästaste finaste Malin på ett plan ner till Sydafrika. Henne får jag inte se förrän jag kommer hem i januari! Crap! Men hon kommer ha en sån underbar upplevelse där nere, och hon kommer ha minnen för livet, det är jag säker på! Precis som jag har, och som jag inte förvaltar på rätt sätt! Jag ska bli bättre, det är ju inte så lång tid kvar. Men jag kommer ju sakna henne under jullovet, kommer kännas som att det fattas något helt enkelt!



Om 3 veckor är världens absolut bästa person här, och även fast jag har två muntliga föredrag den veckan gör det mig ingenting! För efter skolan har jag världens bästa syster här och vi ska ha så kul! Lillstrumpa&SysterYster-kul, finns ingen annan som kan förstå det! :)

Imorgon väntar ännu en dag av plugg, har en uppsats att skriva klart. Behöver lite mer fakta om Maine och sedan göra inledning och slutsats. Så borde vara klar imorgon innan föreläsningen kl 18, det tror jag. Skönt!
På fredag om en vecka åker Fredrik till Filippinerna. Sen till Vietnam! Jag är avis! Men jag längtar faktiskt efter snön, jul hemma i Kolsva.. Skulle nog inte klara av att åka bort över julhelgen, skulle sakna päronen för mycket. Och deras speciella touch de sätter på huset under juletid. Det är alldeles magiskt! Önskelistan är under uppstyrning, självklart har mamma redan en egen. Hahah, världens gulligaste lilla mamma, hon är allt klurig hon! :) Jag hoppas jag blir lika klurig när jag blir en gång i tiden förhoppningsvis får några knods!

Fast, och det här låter såååå Hollywood, klyscha numero 1 men! Allt jag vill ha i julklapp, är egentligen ett pling på dörren och så kan ni ju gissa vem som står utanför! :)
Men jag får se honom om ett par månader, vilket för mig gör regniga Paris till rena solsidan! :)

Nu är det sovtime!

[ida]


101120 - eftermiddag.

Det enda jag egentligen har att meddela alla är att ni måste gå iväg och hyra eller ladda hem filmen Milk. Det var en av de bästa filmer jag har sett på länge. Ni som känner mig väl vet att jag är en sucker för verklighetsbaserade filmer, där man kan relatera till den verkliga personen eller den verkliga händelsen. Man får ju en annan förståelse.

Här kommer trailern:






För er som inte vet så mycket om den här historien kan jag tipsa er om att googla Harvey Milk och läsa om den fantastiska person som gjorde mycket för the gay community i USA och säkerligen påverkade han övriga delar av världen med sina budskap. Det är så synd att dessa människor, som kämpar så hårt för sin sak, för folkets rättigheter, oavsett vem du är eller hur du ser ut, inte ska få leva och se att de faktiskt förändrar samhället! Att det alltid finns någon galning som känner att detta inte är värt det, och därför blir de offer för pistolen.. Det gör mig ledsen!

[ida]

101120

Ja klockan är halv 2 på natten, och anledningen till att jag inte sover ännu är för att jag inte kan. Det är nämligen 3 italienare på nedervåningen som inte har lagt sig än. Jag är lite småirriterad! Att ha en kompis här är okej, men att sedan ta hit en till känns lite väl måste jag säga. En kille till på köpet. Det är inte det att jag har något emot killar, men alltså seriöst!
Det som är ännu konstigare är att de ska åka till Disneyland imorgon, och det tar ändå sin rundliga tid att åka dit, och man vill väl vara där hela dagen. Så vi får se när de ger sig av. Förhoppningsvis är de borta när jag vaknar! Men man borde väl gå och lägga sig i tid då, eller?

Alltså, för att klargöra allting! Känns som att jag klagar lite för mycket på min combo, men det är befogat. Det är såna enormt kulturella skillnader så jag tror väl inte att vi kommer ringa varandra varje dag efter den här tiden. Hon är jättesnäll, men väldigt naiv och känns lite osäker. Tror det är därför hon har vänner här hela tiden.

Nog om henne.

Idag har jag varit med Claire och de övriga nästan hela dagen. Jag och Claire var och såg Jackass 3D, asrolig och samtidigt var jag nära att kräkas mer än en gång. Men jag älskar ju Jackass så var så klart tvungen att spana in den här filmen! Sen mötte vi Kelsie och hennes pojkvän Jay på Champs-Elysees, gick neråt Place de la Concorde och på vägen dit var det full julmarknad. Väldigt trevligt! Köpte marshmallows täckta i choklad, mums!
Sen åkte vi hem till dem och hängde. Jag, Claire och Melissa lagade mat och kollade på film samt Family guy (klockren serie för övrigt). Åkte hem vid 23:20, men kände mig inte orolig alls på linje fyra. Mycket folk på väg hem från jobbet (JAAA! SJUKT!) och så där. Så var inte orolig alls. Sen kan man inte gå runt och fundera heller. Bara att gilla läget. Sen lär man sig ju vad som är sent och FÖR sent!

Här kommer lite bilder från dagen:



Nu ska jag försöka sluta ögonen igen! Tur att man inte behöver gå upp med klocka imorgon i alla fall! Irritation gör inte saken bättre.. Jag måste börja med meditation tror jag, finna mitt inre lugn!

[ida]

101117 - snabbt God natt!

Jag ska sova nu, imorgon är det lång dag i skolan. Dock börjar jag inte förrän halv tolv då vår TD professor är i Kamerun och inte kan åka hem förrän imorgon. Jag är inte den som klagar höhö!

Hoppas ni har haft en bra dag! Själv har min varit jättebra! Tog en lugn eftermiddag, mannen som skulle fixa dörren kom aldrig, men jag köpte nya hörlurar och tre nagellack!

På fredag ska jag och Claire gå på Jackass 3D.. Hur sjukt kommer det inte bli?
Rut m.fl. har världens snyggaste kläder till en jäkligt billig penning, klicka hem på Nelly.se är vad jag kommer göra! :)

[ida]

101117 - speciellt datum!

Idag är det vår dag! :) 1 år och 6 månader, även om de senaste 4 har spenderats på varsin sida om jordklotet! Men trots det så är du världens bästa pojkvän! Plus att du är sjukt duktig och jag längtar efter att få träffa dig i vår!



(Är avis att du redan fått se Harry Potter! Jag längtar sjukt mycket! :) )

Nu ska jag till skolan, sen blir det Apple Store och Galerie Lafayette!

[ida]

101116

Klarade av att skriva en 4 sidor lång uppsats på 3 timmar. Det var mycket text, men den blev bra tror jag. Hoppas nu bara på att jag har gjort rätt och att han gillar den. Men det ska nog inte vara några problem!

5 saker som har gjort Ida irriterad idag:
1. Dam som lutade huvudet mot min hand på metron! Ohygieniskt och jag skrubbade handen när jag kom hem! (OBS! Kunde inte röra mig för det var packat!)
2. Folk som inte tar hänsyn till att det är fullt i metron utan tränger sig på och till råga på allt ska gå förbi en fast man står som packade sillar!
3. Otrevliga kassörskor!
4. Min "sambo" som inte förstår någonting när man säger till henne! Hur svårt kan det vara? 
5. Temperaturen i det här landet går aldrig under 10 grader! Vart är vintern???



Men jag är gladare nu. Handlade på Monoprix för 280 spänn, fick mycket samt att det var Monoprix. Blir nog fler gånger jag tar mig dit med tunnelbanan. Det är fan bättre med Monoprix. Fick min vegetariska tacos, var så jävla hungrig, så åt fyra st. Sista var nog okynnesätande, men blev mätt! Så mätt att jag inte ens orkade äta någon av chokladen jag hade köpt. Men det är bra! Den som spar han har, även om det bara är lite!

Imorgon blir det inköp av nya lurar efter skolan. Slutar kl tolv, så ska upp till Apple-affären och sen kika lite efter brevpapper och liknande. Hoppas jag hittar något fint bara!
Sen ska jag hem, börja klura på nya uppsatsen och sen kommer det en man hit vid 5, 5:30 som ska fixa vår dörr. Jag är själv hemma då, men men, det ska nog gå bra!


De är trasiga! Eller höger är glapp :(

Nu ska jag kolla på My Fair Lady, filmen alltså. Med Audrey Hepburn. Vi pratade om den idag på föreläsningen, blev så sugen. Bara jag och en kille (!!!) som hade sett eller hört talas om den. Var som igår, typ ingen av de franska studenterna visste vem Sarah Palin var! Jag och Matthew satt bara och såg chockat på varandra.. Hur kan man läsa en kurs om USAs politik och inte veta vem hon är??!! Nå väl, får inte begära för mycket av ett folk som i princip bara bryr sig om det som händer i sitt eget land!


Hon kommer gå för valet om två år, republikanerna älskar henne! Psykotanten nr 1! Obama lär knäcka henne, det sa vår lärare i alla fall! Mahaha!

Ha en fortsatt trevlig vecka, jag hoppas torsdag går fort, min värsta och bästa dag på veckan! Värsta, för det är en lååång dag i skolan, bästa för att då är det SVT play och nytt avsnitt av Rebecca & Fiona! Har någonting roligt att komma hem till i alla fall!

[ida]

101115 - sömnbrist?

Jag undrar om det är något fel på mig? Eller om min kropp helt enkelt tycker att sova nattetid är onödigt. Jag sov dåligt inatt, och jag har ingen aning om varför! Jag är inte stressad, inte medvetet i alla fall, jag är inte ledsen, jag är inte orolig över någonting, jag mår fysiskt och psykiskt bra. Varför har jag såna här nätter då?
Inatt ska jag bannemig få sova hela natten! Kl 23 släcks lyset, då jag har massvis att göra imorgon!

5 saker som har fått Ida att somna idag:

1. Föreläsning i en mörk biosalong - var väldigt svårt att hålla ögonen öppna
2. En fransk student håller en muntlig presentation på knackig engelska och monoton röst - Ida somnar till för en sek.
3. Slå död på 2,5 h till nästa föreläsning borta i middle of nowhere!
4. Sitta i ett klassrum utan ventilation och känna hungern smyga sig på..
5. Lyssna på ännu en muntlig presentation där den franska studenten inte kan prata engelska och rabblar allt i tempo 120...

Förstår ni hur seg jag är nu?!

Trots det så har jag tagit en paus i min essä-skrivning. Får se om det blir fler rader ikväll. Det borde bli det, bara bra för min morgondag. Slipper jag stressa som en blådåre på eftermiddagen!

Nu ska jag fortsätta.. För övrigt så haglade det när jag kom hem, marken var full av små iskulor. Samt att det VRÄKTE ner regn, FLOD överallt, vatten upp till fotknölarna och jag fick springa hem. Jacka hänger nu i duschen, kläder torkar i köket. Boots mår så där tror jag! Kul!

[ida]

101115

Jaha, då har vi gjort hälften av den här månaden! Galet vad det går fort! Jag ska snart dra mig iväg till skolan. Jag vill egentligen bara krypa ner under täcket igen, är så trött! Sov lite konstigt inatt, men vet inte vad det berodde på! Får somna tidigare ikväll helt enkelt då jag måste ju upp lite tidigare imorgon!

Jag längtar efter min syster! Men det är inte alls många veckor kvar! Tur att jag har mycket att göra, för annars skulle tiden gå jäkligt sakta! Nu måste jag gå och borsta gaddarna, sen dra mig till skolan! Mina iPhone-lurar har gått sönder, ena luren funkar inte. Så nu måste jag ut med 29 euro för ett par nya. Suck! Inte så hemskt dyrt, men känns ju segt! Men Fredriks gick ju sönder efter typ samma tid, så... Det är nog någon slags 8-månadersspärr på dessa!

V hörs senare!

[ida]

101114

Vad är det frågan om?! November har 30 dagar, och imorgon har redan hälften gått åt! Vart tar alla dagar vägen, och framför allt, vad gör jag med alla dagar som ges mig?! Kanske inte ska gå ner den vägen, men för sjutton. Det verkar sanslöst om jag ska börja fundera på hur jag förvaltar min tid, eftersom jag då kommer slå mig själv i huvudet och sen inse att jag inte förvaltar min tid på det bästa sättet!

Har i helgen varit upptagen med mina brittiska vänner, vilket har varit helt perfekt då jag kände för att lämna Ilaria och hennes vän som är på besök ensamma. Hon pratar ju inte franska, hon pratar inte engelska.. Så vad har jag för utbyte att umgås med dem?! Jag har inte hört henne prata engelska, eftersom hon sagt ungefär två ord till mig.. Jag har ju i och för sig inte varit hemma, men men...

I fredags var vi på klubb, Palais Maillot och bevittnade den underbara konsten av svensk DJ:ing. (Säger man så?) Nå väl, Rebecca & Fiona besökte Paris och jag kände ett sug efter att bevittna deras awesomeness! Sagt och gjort, jag, Claire och Kelsie begav oss ut dit, glada i hågen, och dansade i säkert 4 timmar! Ingen paus här inte, men jag hade dock låga skor, så där kanske förklaringen låg.


Ibland blir man väldigt patriotisk och stolt!


Jag, Kelsie och Claire - riktiga pärlor i Paris-mörkret!


Jag och Fiona FitzPatrick - en del av DJ-duon, världens trevligaste person måste jag säga!

Vi vaknade upp i lördags och det var varmt i lägenheten. Vi bestämde oss för att gå till MackiD, där det var fanimej sjutton miljoner grader varmt och lika mycket människor. I quick-beställningsmaskinen så vägrade mitt kort fungera, jag fick panik, fick låna Kelsies, och dagen var räddad! Sen tog vi oss till Saint-German för att kolla på rugby mellan England-Australien. Yes, vi hittade nog världens sunkigaste bar, men den enda på låååång tid som visade matchen! Trevligt var det och ingen sport är nog tuffare än rugby, gud bevare mig väl!



Idag har jag börjar plita på min uppsats som ska in på onsdag. Det går fortare än jag trodde att få ner texten. Så imorgon efter föreläsningen har jag lite mindre än 3 timmar att döda innan jag måste bege mig till Clignancourt, så ska sätta mig på Starbucks och njuta av julkänsla och cappuccino. Samt skriva på som en dåre!

Vår dörr är så sväld, så vi får inte upp den knappt! Dumt på hög nivå, men på tisdag kommer en gubbe och fixar den. Jag måste vara hemma! Men men, det är ju inga problem.
Jag har ju att göra! En sak till innan jag ska kolla på Felix stör en ingenjör - Italienare är jävligt högljudda när de blir exalterade över saker! VÄLDIGT högljudda!

[ida]

101112 - Rebecca & Fiona, Palais Maillot!

Sweet, ska snart hoppa ner för trappen och in i badrummet. Ville bara skriva ner några rader först!
Blir ni gasiga i magen när ni ätit MackiD? Jag blir det, måste fan sluta med det! Vilket beslut! Vem i min närhet kommer tro på mig nu??? Anledningen till att jag känner så, är för att min mage blir som en värsta ballongen av det, och det är inte bra mat... om man nu kan kalla det mat! Det må vara svingott, men njaaae. Jag tror att jag måste chilla på MackiD.



Haha nu låter det som att jag äter det hela tiden.. No no, det gör jag verkligen inte. Men idag blev det så, eftersom jag hade ont i öronen av hunger på lektionen, och på tunnelbanan stod vi så trångt att jag höll på att bli avknuffad på fel perrong pga av någon gubbe som trängde sig in. Nej men vi ställer oss lite trängre tycker jag.. Braaa där, inte 1 cm mellan personerna i vagnen, så där ja! Fransmän alltså!
Hoppade in på MackiD och köpte mig en meny, det var gott och nu är jag mätt! Har för övrigt ätit upp en OLW Cheese Doodles Maxibag 450 g på 4 dagar! BRA GJORT!!! Det är nog fasiken rekord!



Nu måste jag gå och kirra make up:en, ikväll blir det partaj med höga klackar, fina vänner och inte minst Rebecca & Fiona! Wiiihoooo! :) Jag är så lycklig, och det är gratis också! Skrev han i mailet.. han snubben jag var i kontakt med. Han som sa till mig att jag inte skulle tveka att adda honom på facebook. Rolig tjohalare den där.. Han heter för övrigt Corleone i efternamn, Gudfadern här hallå!

Nu blir det smink, hårfix och sen packning av väska. Blir en threesome i Kelsies säng - Jag, Claire och Kelsie. Lovely times! Ilaria har en kompis här, så tänkte att de kunde få åka hem när de vill, och så håller jag mig till de andra, som jag i alla fall ska hänga med imorgon!



Sweet! Bilder kommer, jag lovar!

[ida]

101112

Ja egentligen är det mitt i natten, men jag var tvungen att skriva det här innan jag somnar! Jag har jobbat med uppsatsen hela dagen, vädret har varit kass hela dagen. Jättekallt, regnet har öst ner och det har blåst storm! Så jag är glad att jag inte gick på paraden idag, det hade gjort mig förstörd.

Ska bara tipsa om något, ni kan väl gå in och stötta min vän Peter. Han söker ett band, bor i Sthlm och är skitsmart! Check it out, här har ni hans MySpace-sida!

http://www.myspace.com/untilyouagree
Så där!

Nu ska jag sova! Imorgon ska jag leta reda på ett ställe där jag kan skriva ut min uppsats, sen börjar skolan 14:30! Imorgon kväll blir det klackar på och dans dans dans!

[ida]

101110 - eftermiddag

Jag har haft föreläsning, blev så stel i kroppen så jag knappt kunde ta mig upp ur biostolen när vi slutade! Jag och Nathalie fick oss en kort pratstund på metron innan jag hoppade av vid Saint Michel för att möta Kelsie för en kaffe på Starbucks. Till min stora lycka, vilket behövdes då jag känner mig lite deppig nu, var att de hade fått de nya julmuggarna och dekorerat med julsaker och ändrat alla menyer till juliga menyer! Vem kan inte älska Starbucks när det ser ut på det sättet?! Allting blev rött och varmt inuti mig då!



En mellan cappuccino fick mig på topp igen! Jag är så mycket piggare och sen fick vi oss en promenad ner till Les Halles där Kelsie mötte upp sin vän från Liverpool och jag fortsatte på metron hem!

Ni som känner mig vet ju att jag gillar att ha armband på mig! Men nu, när det är vinter och kallt ute, så har jag inte så mycket armband på mig. Men dock har jag de jag alltid har på mig, och så har jag knytit på mig ett nytt! Se här:


Mina Childhood-armband är alltid på, det förstår ju vem som helst! Sen har jag satt på mig Givenchy-armbandet! Enkelt och fint! Till alla; ni borde beställa Childhood-armband. 250 kr för 5 st! Gå in på deras hemsida och gört! :)

Nu har jag satt på mig pluggminen, dags att fortsätta skriva essay tillsammans med morgonens sändning av Morgonpasset i P3, bästa morgonprogrammet!



[ida]

101110

Jag behöver mer Skype-tid med er, mina vänner! Det är ni från Linköping jag menar, så ni förstår det! Känns som jag inte pratat alls med er under den här hösten, vilket för mig känns riktigt segt faktiskt! Det är ju klart, vi skriver ju till varandra på FB, men det är ju inte riktigt samma sak!
Anledningen är att det är lite tungt just nu, en kombo av att jag sa hej då till Familjen igår, vilket, trots att man är 25 år, alltid är lite segt att göra! Sen är det bara allmänt jobbigt just nu, novemberdeppen har nog satt in tror jag, den kommer ju varje år! Blaaaah! :(

Nu ska jag gå och borsta tänderna, sen åka till skolan! På eftermiddagen ska jag barrikadera mig på Starbucks, och sen plugga plugga till jag skrivit klart min uppsats! Sen ska jag åka hem och sova hela natten lååång! Imorgon är det någon slags helgdag, så skolan är stängd = inga föreläsningar = mer tid för att skriva på uppsatser! På fredag börjar jag 14:30... Förstå om den lektionen var inställd, då hade min helg börjar idag vid lunch! Galet!

Vi hörs senare!

[ida]

101109

Hej då världens bästa familj! Vi ses i december!



Saknar er redan! :)

Helgen har varit underbar! Min bästa familj har varit här och umgåtts med mig i min lilla stad och vi har haft spööööregn och kyla alla dagar utom fredagen, men det gick ju bra ändå! Två paraplyn fick minsann se insidan av sopkorgen igår och pappas lilltår ramlade nog av när de klev av planet idag, men annars så hade vi det jättemysigt och jag, Emma och mamma fick minsann inhandlat varsin Marc Jacobs-väska! Alla tre var skitsnygga, och den som tjänar minst (jag) köpte den dyraste!



Jag har äntligen inhandlat den här väskan, som jag har suktat efter i 1 år! Plånbok inhandlas i december när Emma kommer, alltså om 4 veckor enbart! 4 veckor som kommer bestå av essay-skrivningar, muntliga presentationer och annat plugg. Det är även bra att gräva ner sig i saker som inte får en att bli påmind om att man saknar någon på andra sidan jorden så mycket att man smygluktar på parfymen ibland när man befinner sig på Sephora! Vem? Jag??? Höhö, nä aldrig skulle väl jag göra något sånt! :)
(Ibland får man faktiskt sakna jättemycket!)

Men jag har verkligen supermycket att göra, så jag antar att de resterande 5 veckorna här kommer gå väldigt fort. Känns som jag varit här hur länge som helst vissa dagar, och vissa dagar känns det som att man kom härom dagen! Galet hur någonting kan kännas så!

Nej, nu ska jag borsta gaddarna och sen knyta mig! Har en lång dag imorgon bestående av essay-skrivning, ska bli klar också!

Se förresten Ung och Bortskämd på SVT! SVT play för er som inte är i Sverige! DET ÄR HELT SJUKT! Jag som tycker att jag är bortskämd, men det här är ju rena arbetslägret i jämförelse! Man får sig ett gott skratt i alla fall, hur ungdomar kan vara så ignoranta gentemot omvärlden! Komiskt!

[ida]

101105

Vet ni vad som händer idag?! Jo! Om ungefär 15 min ska jag borsta tänderna och sedan knalla iväg till tunnelbanan för 30-minutersfärden till Porte Maillot. Varför då tänker ni?! Joooooo, för att möta upp dessa personer!





LA Famille är på ingång! Jag som längtat så! :)
Fick en fin kommentar på ett tidigare inlägg. Ååååh, nu längtar jag verkligen efter Drabantgatan!

[ida]

Mare mare mare!

Har äntligen gjort klart min oral pres för tisdag. Får hoppas att den blir bra och att han blir nöjd. Språkmässigt är det nog inga problem alls, men det är ju om man har missat någonting. Alltså, det är fan inte mitt fel i så fall, det är han som inte ger ut ordentliga instruktioner. Men jag är inte speciellt orolig!

Ska börja skriva på min essä som ska in 17 november. Det kommer nog gå snabbt bara jag börjar, har ett litet hum om vad jag ska plita ner. Jag är så jävla trött idag och jag vet varför. Igår när jag skulle sova så var jag trött, men sen var det som att trycka på en knapp och så blev jag klarvaken! Tusan också! Jag hatar när sånt händer. Vet inte varför, annars kan det bero på stress, men jag är inte speciellt stressad. Tror inte det finns en asiat i hela vida världen som är lugnare än mig, och då stressar inte de upp sig i onödan! Tadaa!

Imorgon kommer familjen Arvidsson hit! JAAA! Längtar sjukt efter familjen. Hoppas på att vädret vänder och att vi klarar oss från regn. Idag skulle det ha regnat, men det var bara mulet. Skönt! Så imorgon ska jag upp vid 9 för att sedan ta tåget vid kvart- tjugo över tio till Porte Maillot där jag ska invänta familjen med bultande hjärta och öppna armar! Kramar? Ja det är obligatoriskt!
Vet inte riktigt vad vi ska hitta på imorgon dock. Kanske ska ta lite av det vanliga. Visa dem skolan och det området. Notre Dame kanske. Jag får höra vad de vill göra helt enkelt. Först och främst ska vi få in dem på hotellet och sen får vi se vad resten av eftermiddagen bjuder oss!

Dags att börja knåpa ihop något på den här essän då! Jag har ju ett par att skriva, så det är lika bra att köra igång!
Förresten, ni som inte sett Kick-Ass, se Kick-Ass! Inte bara är Aaron Johnson en hunk, men den är fan klockren! Hit-Girl är min nya idol! :)

[ida]

101104

Jag är knappt vaken kan jag meddela, men gör ett tappert försök ändå! En lång dag av plugg och åter plugg väntar mig, ska jobba hårt med min artikel idag. Därför jag sitter med datorn i knäet, jag vet nämligen inte om internet funkar i skolan. Wifi i det här landet är lite si så där och att ha Wifi i skolan är helt enkelt inte självklart. Men tänkte släpa med mig datorn i alla fall, jag kan alltid börja skriva på någonting annat. Har ju en inlämning den 17 november. Alltid skönt att kunna lämna in den i förväg.

Men ack så trött jag är. Ikväll blir det garanterat sömn senast kl 23! Jag brukar ju ställa larmet på den tiden, skriva att jag ska minsann gå och lägga mig. Höhö, det är fan jävligt enkelt att stänga av det och ignorera frågan om sova eller inte sova! Ikväll måste jag nog göra som den säger, på riktigt. Imorgon får jag dock sova till 9, vilket känns skönt. Att gå upp 7:15 varje dag är fan inte min melodi. Inte när man haft en vecka och några dagar på sig när man inte behöver gå upp. Baaah, jag är en dålig person som älskar sömn. Dock får jag ont i ryggen av den här sängen, så väl tillbaka i Linkeboa så blir det att träna upp muskulaturen i ryggen. Den är dåååålig! Det märker jag ju både när jag står upp länge, banana back hallå! För er som inte vet vad det är, så får ni räkna ut det eller kolla upp det! Enklare än så är det inte!

Nu ska jag borsta gaddarna, kolla bankstatusen, sen skriva ner mina 3 amerikanismer utifall internet inte fungerar i skolan!

Förresten, nr 1: Hur kan Kanal 5 visa Pensionärsjävlar nu? Vet de inte att jag inte är hemma i Svedala eller? Så klockrent hahaha!
Nr 2: Jag är ju ofta lite skeptiskt till DJ:s och sånt där, men ack jag har gått och förälskat mig. Alltså, okej David Guetta, det är ju radio/MTV-plågor men bra, Swedish House Maffia är en ösig låt på dansgolvet meeeen min poäng i allt dravell är Rebecca & Fiona! De är ju grymma! Dock fungerar inte deras låt på Spotify i Frankrike, så får lyssna på Youtube, men dra mig baklänges, de är grymma! Plus att de är sjukt coola, kolla in serien på SVT eller SVT Play.
Rebecca är Rebecca Scheja, för er som känner till henne. Filmer som Den bästa sommaren, Bröllopsfotografen, Sandor/Slash/Ida, osv. Även dotter till Staffan Scheja och Margareta Scheja... (loaded with money) men hon lever på existensminimum, kör sin egen grej och lever inte på päronens pengar! SOOOFT!

Har en sak som jag kommer sakna när jag åker tillbaka till Svedala och det är cappuccino från Starbucks! DET ÄR S A N T!!!

Peace out!

[ida]

101103

Varför går tiden så fort? Jag är inte den som klagar, och enligt utlovat av käresta i våras / somras så skulle tiden rusa förbi. Det har den sjutton gjort alltså och jag känner mig lite stressad. Inte stressad som Oj oj jag har så mycket jag måste hinna med i skolan, utan mer Oj jag åker ju hem om 6 veckor och då är det ju inte alls lång tid kvar av min sejour i Paris. Gosh darnit!
Men jag har en del saker inbokade för skolan, så jag ska faktiskt sätta fart ordentligt nu om en stund. Ska bara byta om till bekvämare kläder och sätta mig tillrätta i sängen. Ska plita ner alla orden i min artikel som jag tycker verkar amerikanska (??) och sen kolla upp historien bakom den via Websters online dictionary. När det är klart ska jag försöka mig på att börja med min essay till en av mina kurser. 6 december har jag ytterligare en muntlig presentation, vilken jag idag började förbereda när jag satt på Starbucks!

Jag har nog inte ens berättat för er vad jag läser för kurser. Här kommer den fullständiga listan:

Civilisation americaine: The US from 1960 - intergovernmental politics
The UK and the World: Aspects on Foreign Policy
Philosophie politique: Democracie (trök för den är på franska mahaha)
Langue et societe americaine
Litterature contemporaine
Litterature Anglais
Litterature Americaine


Det är nog allt ja! Litteraturkurserna valde jag för att jag skulle ha någonting som är intressant och vääääldigt enkelt. Som ni ser läser jag 3 politikkurser, varav 2 jag uppskattar haha! Alltså, jag kan säga så här: Jag skulle gilla den franska också, om jag fattade allting. Den är jätteintressant, och det är bra på alla sätt och vis, men jag kan ju säga att det är den kursen jag kommer ångra om jag ångrar någonting från min sejour här! Garanterat! Men skam den som ger sig, här ska det kämpas på!

Därför ska jag återgå till min förberedelse för nästa veckas oral pres. Läsa Time för nöjes skull är ju något jag brukar göra, och nu har vi den som kurslitt. Är inte livet underbart så säg haha!

[ida]

Check it out!

Okej, 3e inlägget för idag. Men måste bara ge er ett litet tips på snygg header! Min syster har som de flesta av er vet ett cheerleadinglag i Köping. KGF SPARKS! :)

Fredrik, min väldigt duktiga pojkvän, har hjälpt dem gjort en header. Jag har applicerat den i bloggen och titta så snyggt det blev!

KGF Sparks Cheerleading (http://sparkscheer.blogg.se)

Länken kanske blir svart, men den ligger här ovanför! Ni får leta med muspekaren. Måste fixa det där!

[ida]

Noooo!

Har visst en Cours Magistral (föreläsning) nu mellan 18-19. VAFAN! Hade jag helt missat, tur att jag kollade schemat. Snurriga damen idag alltså! Det är bara för att det är den sista kursen jag la till på listan, därför jag är helt missanpassad när det kommer till den! Gosh darnit! Skjut mig nu!



Hemma vid halv åtta! Suck!

[ida]

101102

Jag är helt dagvild! Idag är det tisdag, ja. Väldigt snurrig känner jag mig. Det finns dock en anledning till att jag är lite förvirrad nu. Vi hade ju lov förra veckan, och med lov så innebär det att man inte riktigt greppar vilken dag det är. Alla dagar flyter liksom in i varandra. Så var det för mig i somras och även förra veckan. Igår var det helgdag här i Frankrike så alla var lediga. Detta innebar för mig att inte göra någonting, och det kändes som söndag. Idag är jag inte ledig i normala fall, men eftersom våra lärare i dagens ämne inte är här, så har vi ingen lektion idag.
Det är väl skönt, men jag gillar verkligen de föreläsningarna, så är lite ledsen över det. Men ska plugga en massa idag, så jag ligger i fas.

Det blir alltså två skoldagar för mig den här veckan. Knas! För på fredag kommer familjen, så då ska jag inte gå till skolan! Imorgon slutar jag kl 12, sen ska jag ägna eftermiddagen åt påskrivning av learning agreement, shoppa strumpor, och sen plugg. På torsdag är det en låååång dag. Jag har inte mycket till övers för mina torsdagar. Det blir långa dagar! Men jag har tur som inte behöver göra så mycket mer än att sitta och lyssna! Det är ett jävla flängande bara, eftersom jag är på en biograf på förmiddagen, sen måste ta mig till Sorbonne på en halvtimma (vilket inte är några probs dock), sen efter det har jag en timma att avvara till jag ska vara på en annan biograf.. för att senare ha en timma att avvara innan jag har min sista föreläsning för dagen! Torsdagar alltså! Men det är inte mycket jobb, det är mest sitta och lyssna och anteckna! Dock är biograferna vääärdelösa. Särskilt den ena! Det är mörkt, man blir sömnig och det är svårt att anteckna för man ser ju ingenting!

Men jag överlever. Det är inte många torsdagar kvar! 10 för att vara exakt. Om vi räknar med de två i januari! Haha nedräkningen har börjat! Det är inte så att jag inte trivs här, oooh nej, det är super allting. Men jag kan komma på mig själv med att sakna min lägenhet, att få bo själv, att inte behöva anpassa sig till någon annan. Alltså okej, Fredrik och jag spenderar väl mer tid tillsammans än någon annan, men det är inte på samma sätt!
Så det ska faktiskt bli skönt att komma hem, två veckor över jul, sen har jag max 1 månad kvar! Då är det bara plugg plugg plugg i 4 veckor, så det kommer gå fort!

Nej, ska ta och sätta igång nu! Skulle först åkt iväg till Starbucks och satt mig, men tror jag stannar hemma i bekvämligheten istället! Ska dock klä på mig idag och inte gå runt i pyjamas!

Hörs senare!

[ida]

101101

Hallå på er alla fina läsare!

Jag har faktiskt inte så mycket att skriva, men jag tänkte lägga upp lite bilder så ni kan få se hur vi såg ut igår, on The Night of the Living Dead! :)







1. Jag (Fredrik var så snäll och kommenterade på Facebook: Så du valde att inte klä ut dig i alla fall? ;) )
2. Kelsie
3. Från vänster: Jag, Claire, Ilaria och Melissa
4. Ilaria
5. Sian som Lady Gaga

Vi hade roligt, även om vi nog tog det här med Halloween = död och zombies lite mer på allvar. Fransyskorna som var på festen hade då valt utklädnader som bunny, polis, pilot och annat. Vi tyckte det var roligare med Beetlejuice, zombies och så där! Är det Halloween så ska man väl vara läskig?!
Det roligaste var att taxichaffisen skrattade åt oss. Han frågade om vi hade vart på Halloweenfest och tyckte att vi såg läskiga ut! Han var en ängel som släppte av oss vid MackiD! Jösses, vi sprang hem med maten och sen fick jag en food baby i magen! Jag kan säga till er att efter vi hade ätit så duschade jag! Hmm, undra varför?! Mitt hår krävde mycket balsam! :)

Nu ska jag läsa Time magazine och välja en artikel till nästa veckas muntliga presentation. Tanken var att jag skulle följa med de andra tjejerna på mässa idag, men jag orkar inte ta mig någonstans. Sen ska jag prata med Fredrik och mamma och pappa!

Ska poppa Håkans nya skiva också!

[ida]

RSS 2.0