101031

Happy Halloweeeeeeeeeen!

Idag ställer man tillbaka klockan 1 timma, det hade jag glömt bort imorse vilket innebar att jag var ruggigt trött när jag vaknade. Kunde inte förstå varför heller, men efter att min gamla Sony Ericsson gav mig en liten påminnelse så insåg jag faktum. iPhonen ställer ju om sig själv, vilket jag finner utmärkt, då jag aldrig kommer ihåg såna här saker!
Jag hann i alla fall med att diska, dammsuga och torka av trappen innan hon kom hem. När jag var på väg upp med frukosten kom hon hem. Så nu är jag inte ensam längre, vilket jag kanske inte finner awesome men ändå skönt. Vet inte om det beror på den här helgen just, spooky, eller om det är jag som har vild fantasi, men har drömt sååå konstiga drömmar. Tror mest det är min korkade hjärna som ställer till problem för mig!

Nå väl! Idag ska jag inte göra så mycket! Ska plugga lite, bara slappa. Halv 5 ska vi ta metron till Kelsie och Melissa, för att göra oss i ordning. Ska innan dess försöka locka mitt hår så mycket det går. Så slipper jag släpa på mer saker än nödvändigt! Det är just mitt hår som kommer bli helt cp-svårt att reda ut sen! Det kommer bli en mardröm när vi kommer hem, för jag måste nog tvätta det direkt! Kan ju omöjligt lägga mig med ett snövitt tuperat hår?! Nej tänkte väl det!

Men kul kommer det bli hoppas jag! Ska försöka ta massvis med foton, så ni får se både mig och alla de andra! Köpte 1 flaska rose igår, så det får duga. Blir nog alldeles lagom då jag imorgon inte vill vara helt död!

Hoppas veckan går jättefort! Jag längtar till fredag!

[ida]

101030

Oj oj, vad jag har varit inaktiv på den här bloggen idag. Det är för att jag i princip har gjort ingenting! Varför blir det alltid så för mig? Jag planerar och planerar, men när jag väl ska ta mig i kragen och göra någonting, då blir det inte så! Aaah, hatar verkligen mig själv när jag är så!

Vaknade runt 11-snåret, vilket fick mig att bli lite småirriterad. Varför kunde jag inte vakna tidigare som jag gör hemma i Svedala? Nej nej, här minsann sover jag som en stock! Låg och drog mig i en kvarre, för att sedan starta datorn och se om min älskling var online. Han var online, men inte ville han prata med mig inte! :( Visste ju att han skulle iväg, vad jag hade läst på hans blogg, och eftersom det är lördag (snart söndag) så skulle han ju ut.
Jag tänkte inte mer på det, mer än att jag surade lite inombords och kom på mig själv med att jag faktiskt ska haffa honom imorgon!

Tanken var att jag skulle städa en massa här i lägenheten. Duscha, handla direkt efter frukosten och plugga lite. Jag gick och duschade 16:37, jag har dock tvättat en stor maskin, jag har inte städat och jag gick och handlade 18:30. VAD FAAAAN!
Jag har verkligen noll självdisciplin vissa dagar! Imorgon ska jag därför ha klockan på ringning och verkligen gå upp och städa av i lägenheten! Jag ska packa mina saker inför kvällen, även om vi inte ska vara hos Kelsie förrän kl 5. Men ändå! Sen SKA jag fortsätta plugga vidare inför nästa vecka! Jag har egentligen inte speciellt mycket att göra, men det är skönt att kunna få saker och ting undanröjda i tid. Vill gärna vara klar med så många av mina kurser som möjligt innan jul!

Imorgon kväll är det alltså Halloweenfest hos Sian (uttalas Sean, Shaun..typ) och Madelon! Det ska bli roligt och vi ska vara utklädda till tänderna! Jag ska vara Beetlejuice, som jag tidigare sagt! Ni får helt enkelt googla namnet, jag vågar inte leta på en bild på honom nu hahaha! Dock kommer jag ju vara den kvinnliga formen, lite snyggare men ändå vitt hysteriskt hår och sotsvart runt ögonen! Kommer bli roligt, jag kanske till och med blir rädd för mig själv! :)
Jag lovar, många kort ska knäppas under denna tillställning! :)

Nu ska jag ta och borsta tänderna och krypa ner i sängen! Eftersom klockan ringer 10 imorgon, så är det nog dags att sova nu! Jag är ju så där gammal ni vet, så jag behöver många timmars sömn för att fungera ordentligt!
Har kollat klart på The Tudors nu, helt betagen av Jonathan Rhys-Meyers, han är döläcker i säsong 3! Jiiizez ni! :)

SNNNNNNNAAAAAAAAAAAART kommer världens bästa familj hit! JAAAAAAAA! Kan inte längta mer!!!



Världens bästa päron och så de två ufona de fick till döttrar hahaha! :)
Synd att inte den här killen kan flyga, annars hade familjen varit komplett!




Längtar så klart efter den här killen också, men får åka till sol, bad och värme tillsammans med honom nästa år! Inte fy skam!



Haha hittade en bild från när jag var liten... vilket bevisar på att jag kanske är lite av ett ufo, som bilden ovan visar:


Ha en fortsatt trevlig Halloween-helg! :)

[ida]

101029

Hallå på er!

Jag är så trött på det här nu! Det är snor snor, det är papper papper, det är svid svid under näsan! VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ MITT JÄVLA IMMUNFÖRSVAR???
Jag vill ha koksaltlösning mamma, du måste rädda mig!!!

Gårdagen började med att jag följde med Els till CDG (Charles De Gaulle för er icke-parisare höhö), sen åkte jag tillbaka. Eftersom pendeln inte gick fick jag ta vanliga tåget, som stannar på varenda jävla station. Trodde aldrig jag skulle komma till metron. Kom hem, satte på en tvättmaskin och fick prata i tio min med min underbara pojkvän!
Sen tog jag en dusch, packade min väska och åkte iväg till underbaraste Kelsie för lite Kelsie + Ida-tid. Vi åkte till Les Halles, kollade runt i affärer efter kläder för Halloween-festen på söndag. Jag ska vara Beetlejuice, fast liiiite snyggare (såklart) och hon ska vara Megan Fox-zombie ifrån Jennifers Body. Jag spenderade därför kvällen med att sy in ett par jeans åt henne, medan hon lagade underbar echiladas i ugn till oss två. Ugnslagad mat är en lyx för mig nu för tiden, därför valde vi detta! Till det drack vi rött vin, amazing! Sen pratade vi om en massa saker innan vi satte oss tillrätta i soffan och kollade på Law Abiding Citizen. Superbra film, se den!
Jag sov över och idag köpte vi snöspray så mitt hår kan bli vitt på söndag, sen åkte jag hem. Nu har jag bytt om till myspyjamasen och sitter i soffan och kollar teve-serier som jag inte hunnit sett under veckan, samt kör några maskiner. Bäst att passa på när man kan sprida sakerna i lägenheten hur man vill.

Imorgon är det lördag, kommer nog stanna hemma då och plugga lite. Har inga föreläsningar varken måndag eller tisdag, så det är ju helt okej!
Jag behöver städa av lite här hemma också. så ska ta ut den lilla dammsugaren och städa av i vår lilla lägenhet.

Nu ska jag äta pasta, vilket efter helgen ska komma att bli en lyx. Måste nog äta mer stek, mer sallad, mindre pasta! Min mage blir lite uppsvälld av det hela!

Okej, dags för mat och lite Gossip Girl!

[ida]

101028

Nu är jag ensam igen! Lämnade av Els på CDG och sen åkte tillbaka för att tvätta lakan. Gäller att passa på när man inte sover hemma. Så kan de hänga och torka till imorgon då jag återvänder hem. Ska skriva lite snabbt här, då jag måste hinna duscha innan jag ska iväg till Kelsie och påbörja vår Ida + Kelsie = lover day! Vet inte alls om vi ska gå ut, jag är lite bakis från gårdagskvällen då Els och jag drack ungefär två liter rosevin och mosade leftover tacos samt kollade på gamla bilder från Annecy och hade allmänt trevligt!

Det har varit väldigt roligt nu när hon har hälsat på. Vi har haft tre härliga dagar som har gått väääääldigt fort. Det är galet hur snabbt tiden rusar förbi.

Snart slut på den här veckan. På söndag ska vi på Halloween-fest, vet inte riktigt vad vi ska klä ut oss till. Men roligt kommer det bli i alla fall!

Nej, jag måste ju skynda mig! Vi hörs imorgon! :)

[ida]

101027

Imorgon åker Els hem! Men hennes flyg är inställt så hon åker lite senare än vad tanken var! Så jag följer med henne ut till flygplatsen, säger hej då! Det har varit väldigt roligt och idag blev vi verbalt attackerade av de otäcka killarna som står och luras runt Sacre-Coeur. Men vi sa ifrån på franska och sen fick vi höra både det ena och det andra på franska tillbaka... hmm... Men det gick väl bra ändå!
Vi har haft en riktigt bra sista dag här i Paris. Inte min sista dag, men hennes! Riktigt turistiga.

Jag har fullt av snor i mitt huvud! Jag är så trött på det nu! Men förhoppningsvis går det över snart! Tar ju hand om mig själv väldigt bra!

Nu ska vi snart äta och dricka lite mer rosé. Mmm! :)

Bilder från dagen kommer upp snart, och för er som har Facebook kan kolla i mitt album där!

[ida]

101026 - kväll

Okej, jag går seriöst och blir en shopoholic här. Inte för att jag spenderar så mycket pengar på dyra saker, även om jag ska köpa en dyr sak... en sak för 3500 kr. En handväska. Men den är från Marc by Marc Jacobs, så jag är tillåten faktiskt! Det är ett nödvändigt ont och eftersom jag vill ha den, och förmodligen kommer använda den resten av mitt liv, så ja! Det kan jag lägga lite av mina 25 000 kr jag har att leva för de resterande 10 veckor som återstår!

Min före detta sambo Els från Amsterdam är här. Vi har inte sett varandra sen den där veckan i april 2007 då hon åkte hem från Annecy. Sen har vi mest pratat på Facebook. Men nu är hon här och vi har det verkligen supertrevligt! Just nu är hon dock och tar en drink med någon kille hon hookade lite med i Annecy, jag valde att hoppa i pyjamasen (nyinköpt) och ägna mig åt tvätt och annat markarbete! När hon kommer tillbaka ska vi öppna bag in boxen och laga tacos. Det kommer bli en härlig kväll!

Jag har dock shoppat lite så klart! Jag ska demonstrera gårdagens och dagens inköp i en bildserie eftersom Linneas internet är CP och inte kan spela mina videobloggar! England har stört dåligt utvecklat internet, bara så du vet darling! (Det som inte finns med är mina American Apparel-koftor, men dem har ni ju redan sett! :))



Vit och blårandig tshirt samt shorts med hängslen från ZARA! Älskar shortsen! Väskan är också från ZARA! :)







Uppifrån har vi:
1. Ny pyjamas - Snoopy!
2. Två linnen från Divided, det svarta är i spets. Gillar dem båda skarpt!
3. Ny höst/vinter-jacka från L.O.G.G. Väldigt skön, och man kan ta bort lurvet tack gud! :)
4. Ny höst/vår-jacka, gillar skarpt!
5. Kavaj med leopardmönstrat innertyg. Coolt!
6. Klänning i silke, mönster odefinierbart hahah!

Allt detta från H&M.

Seriöst, hur kul är det inte att bo i Paris och shoppa en massa? Att ha obegränsat med pengar vore ju en lyx, men samtidigt är det roligt att längta efter att kunna köpa någonting! Jag har mer på min mentala lista, många av dessa saker, minus jackorna och pyjamasen, är impulsköp! Som ni vet kan jag inte göra dåliga impulsköp!

Nu ska jag hacka grönsaker och hoppas att vi snart får hugga in i tacosen! Vår tvättmaskin är jäääävligt seg! Men så glad att vi har en egen!

Förresten, kan någon ge mig 950 euro? Jag har blivit hemligt förälskad i ett par Alexander McQueen-skor, finns nog ingenting i världens som är bättre just nu! Samt att han ju dog alldeles för tidigt, vilket jag sörjer otroligt mycket! Men ack, dessa skor! Jag kan även ta dessa om ni nu skulle vilja vara så snälla!
Det är ju helt galet hur ett/två par skor kan få en att bli lika mjuk i knäna som pojkvännen sin, men men, det är skor! Går inte att förklara!

Det har blivit jul på Gallerie Lafaytte också!


(Damen vid Diors solglasögon var världens snällaste och jag provade ett par skitcoola solisar! Hmm.. hahaha)

Oj vilket långt inlägg detta blev, men det är ju roligt! Lite bilder skadar ju aldrig!
Behöver mat, nu får hon sluta flirta hahaha!
Nästa vecka kommer en familj hit, och det är ingen vanlig familj för det är MIN FAMILJ!!! JAAAAAAAA!
Nu ska jag boka flygbiljett hem i december!

[ida]

101026

Hej hej!

Min vän Els från Holland är på besök hos mig här. Helt sjukt, mötte henne på Charles de Gaulle igår, det var som att vi hade bott ihop i förra veckan! Stört!
Så nu stannar hon till torsdag tidig morgon! Och! Hon hade filmerna från Annecy som är så sjukt roliga (för oss som är inblandade) och jag som hade dem, men de försvann i och med crashen av min hårddisk! Men nu har jag dem igen! :)

Så blir nog inte så mycket bloggande fram till torsdag, hoppas ni har överseende med detta! Jag ska köpa en Marc by Marc Jacobs-väska för 355 euro! JAAA det ska jag! :)

Tack och hej då!

[ida]

101024

Jag är bokstavligt talat lite död! Det är allt jag har att säga idag!



Ni blir rikligt belönade om ni kan säga vilken film detta är, vem spelar huvudrollen, vem har regiserat?
Nu ska jag försöka ta mig nerför trappen och koka lite makaroner.. uuusch, inte min dag idag! Man ska fan inte dricka alkohol alltså!

[ida]


101023

Nu är det dags för utgång! Det har varit storm idag med spöregn, åska och blixtrar som hette duga! Trodde inte det kunde hända i oktober men tydligen!



[ida]

101023

Oj oj, jag har nog aldrig snytit mig så mycket som jag gjort de senaste timmarna! Eller jo, det har jag, 100 gånger om. Det är inte riktigt poängen här. Jag är bara jävligt trött på att det aldrig försvinner! Skulle behöva skölja näsan med vodka tror jag! Galet, hur mycket snor kan en människa producera egentligen? Någon gång borde det ju ta slut tycker man!

Ska snart iväg och möta upp Katie för lite macaroons och lite shopping. Kanske faktiskt får med mig någon påse hem den här gången. Har redan bestämt outfit för ikväll, men jag är inte säker på allting dock! Ska försöka hamna på bild ikväll, så ni kan få se. Helkroppsbild är inte jättelätt att ta här i lägenheten!
Ikväll ska det bli fest, vilket ska bli väldigt roligt! Alla är laddade, så därför ska det bli extra roligt! Många kort ska tas, jag lovar!

Nu ska jag se klart sista avsnittet av The Tudors s2, en av världens bästa serier! Sjukt rå, sjukt snygg Jonathan Rhys-Ifans! :)

Vi hörs imorgon, eller senare ikväll! :)

[ida]

101022

Bah, snoret rinner men halsen är bättre! Jävla näsjävel!!! Ja, jag får uttrycka mig lite irriterat just nu, för det här har fan pågått i 4 veckor, snart fem! Men nästa vecka är det lov, så ska njuta tillsammans med Rachel och Katie på dagens föreläsning - hur mycket man nu kan njuta av boken vi just nu diskuterar? Det är för mig en gåta!

Här kommer en liten videoblogg på mig, in all my morning glory! :)
Hörs ikväll!




Efter min uppstyrning går jag nu till skolan med röd kofta från American Apparel, svart linne och svarta tights med skinndetaljer på! Mitt långa hår har jag samlat ihop i en fläta på sidan, tufsat till lite! Ha en trevlig dag!

[ida]

101021


Te, gurkstavar och morotsstavar! Mumma!


Bra för halsen!

Ni måste för övrigt kolla in den här killen! Jag har skrattat så mycket, så jag nästan kissade på mig! Alla måste kolla, alla som läser den här bloggen! Kommentera sedan, vill veta vad ni tycker! :)



Have a good one!

[ida]

101020 - après-midi!

Visste ni om att det finns över 96 miljoner unga kvinnor/flickor som inte kan läsa eller skriva? Det är någonting Plan Sverige jobbar för att förändra, och jag vill hjälpa till! Kolla på den här länken!



Jag har varit i skolan, suttit och pinat med min hals i 2 h 30 min. Det är inte bra att ha föreläsning i en biosalong. Man sitter alldeles för bekvämt och när man ska skriva blir det inte alls bra. Meen, det är som det är, jag tänker inte kämpa med mig datorn, gillar att skriva för hand. Skulle egentligen ha gått och fått min learning agreement påskrivet, men eftersom jag höll samma mått som de trötta stinkande uteliggarna i form av matbrist, så valde jag att åka raka vägen hem istället. Nu sitter jag här, mätt och belåten ett par timmar till. Detta kommer förmodligen ändras då jag snart ska ut och röra på mig igen, vi ska iväg och få vår CAF-ansökan påskriven. Innan dess ska jag gå förbi hotellet och kolla in rum samt prata lite mer om det där med frukost. Lite si så där med om det ingår eller inte, och vad det är för typ av frukost. Jag tror att mamma och pappa inte klarar sig så länge på en croissant och en slät kopp kaffe, njae. Men men, vi får se!

Hade ju tänkt slänga in en tvättmaskin nu, men eftersom jag inte har orkat vandra till affären för att köpa tvättmedel, så får det vänta till vi kommer hem.. eller så går jag förbi där när jag går till hotellet. Smart tänkt!

Ska lägga mig och läsa en liten stund nu, innan det är dags att ge sig av igen! Den här veckan har gått oerhört segt i jämförelse med de två tidigare, förmodligen för att man går och väntar på fredag och lov i en vecka. Man har någonting att se fram emot så att säga. Det har ju jag veckan efter också, då kommer ju FAMILJEN!!!

Nej, nu ska jag plocka upp The Hours och läsa vidare om Virgina Woolf och de andra damerna! Påminn mig om att jag faktiskt ska köpa Mrs Dalloway och Shutter Island. Samt skicka hem alla mina kläder med familjen då jag kommer ha så mycket böcker att släpa på hahahah!

[ida]

101020

Redan 20 oktober, tiden går väldigt fort! Jag kan säga att även om jag sovit många timmar inatt, så ville jag bara dra täcket över huvudet när klockan slog halv åtta och jag verkligen var tvungen att gå upp. Detta var efter en timmas  snooze! Förstår inte varför riktigt, eftersom jag verkligen gillar detta ämne vi har idag, men fan alltså! Såna här dagar har man ibland, då man bara vill ligga och sova och inte behöva gå upp till en massa måsten! Dock insåg jag att jag ändå måste åka in till skolan på eftermiddagen, så kunde lika gärna gå upp och gå på föreläsning också!

Idag när jag kommer hem från skolan, ska jag tvätta handdukar, lite kläder och dammsuga i trappen samt uppe hos mig, om det går! Sen ska jag inte göra någonting annat. Jag ska läsa på inför morgondagens föreläsning, prata med världens bästa syster på Skype och förhoppningsvis ska jag få prata lite med min pojkvän! Jag kan ju säga att det inte är någon picknick att ha honom på andra sidan jorden varje dag, men det underlättar att veta att söndagar får vi prata på Skype! :) Awesomeness i allra högsta Barney Stinson-stil!

Nej, nu måste jag rappa på här, annars kommer jag bli stressad = svettig i tunnelbanan!

Ha en bra dag, vi hörs senare!

[ida]

101019 - kväller

Jaha, här sitter jag efter en oerhört produktiv dag. Produktiv i det att jag har gått runt mycket. Först hade vi bara en timmas föreläsning eftersom vår CM inte var här idag. Efter det gick jag till Gilbert Joseph (Frankrikes svar på Akademibokhandeln typ) och inhandlade fyra st böcker till mina litt. kurser.
En är bl.a. Timmarna, som vi har på DVD hemma. Jag har nog sett den filmen ett par 1000 gånger, så känns inte så där jättejobbigt att arbeta sig igenom den här boken! Blev rätt lycklig när jag såg att jag kommer få arbeta med denna! Dock har jag inte lyckats hitta den andra boken vi har i den kursen, oerhört svårt. Får nog be Rachel inhandla den i England nästa vecka! Vi tar samma litt.kurs på fredagar, så det vore snällt!

På eftermiddagen var tanken att jag skulle stanna hemma, läsa lite, slappa. Det blev ändrade planer och istället åkte jag iväg till Olivia och mötte upp henne och Kelsie för lite shopping. Ingenting för mig dock, men jag var ett bra smakråd! :)

Strejken är i full gång och två av Sorbonnes skolor är stängda. Galet är det, helt knäppa och militanta är dom. Poliser överallt och man är nästan lite rädd när man går omkring på gatorna! Inte för läskiga personer, för militanta studenter!

Men men, det är Frankrike, vad ska man göra?!

Nu ska jag äta mina två clementiner som jag har kvar och sen fortsätta prata med bästa syster!



[ida]

101019

Först och främst, inte ett endaste inlägg igår! Förklaring: jag hade skola hela dagen, samt att jag hade en fruktansvärd huvudvärk efter att ha spenderat två timmar i ett klassrum med ingen luft what so ever! Samt att mitt snor och min bula i pannan inte gör saken bättre.
Den här bulan gör fan jävligt ont! Förklaring: jag grejade i min resväska som står uppställd på ett sätt som kanske är rätt riskabelt. Dock om man inte är i locket och gräver. Jag kommer inte ens ihåg vad jag gjorde (memory loss från slaget?) och pang boom så får jag kanten på locket rätt ner över högra ögonbrynet. Det var lite så att jag kunde börja grina, men stillade mitt sinne och andades ett djupt andetag.
När jag senare kollade mig i spegeln så var det blålila och en sjuhelvetes bula. Färgen har dämpats, gick inte ens med lite smink, men bulan är kvar! Tusan också!

Jag är egentligen inte jätteförkyld, men jag hostar samt har fått lite slem i halsen och pyttelite sitter ju kvar i näsan. Tyvärr rätt långt upp vilket har gett mig anledning att bryta upp Alvedon-förpackningen. Mår bättre idag dock, har bara en föreläsning nu på morgonen. Om jag kommer dit det vill säga.. Det är ju värsta strejken här nu, idag skulle de barrikadera en av skolorna som vi går på. Stört!

Nog för att det skulle vara jätteskönt att veta att man inte hade föreläsning, vem blir inte glad av det? Men jag känner samtidigt att jag är ju här för att få undervisning, inte sitta och titta upp i taket i min lilla lägenhet. Det är ju så att ingen föreläsning = ingenting att göra då man får direktiv på dem.

Men men, det är som det är. Jag ska gå och borsta tänderna nu, så fort min sambo är klar på toa. Sen är det skolan som gäller fram till klockan 12, då är det inhandling av diverse böcker som står på schemat och sedan blir det hemfärd för tvätt och läsning av dessa böcker! Måste börja kolla på mina orals också! Bättre att börja förbereda nu än senare!

På måndag kommer Els, min fina sambo från Annecy! Ska bli himla roligt faktiskt! Vi har inte setts sen dess, men dock pratat väldigt mycket, så det ska bli riktigt roligt! Jag får ju mycket besök, vilket jag ser fram emot. Det får tiden att gå väldigt mycket snabbare! :)



Dags att bege sig! Vi hörs senare!

[ida]

101017

Vår dag idag, vilket vi firar med lite Skype:ande! Det är ju inte jätteroligt att jag inte ens kan få ge honom en kram och puss, men men, jag lägger det på lager till i vår istället!

Vad hände idag, jag skulle ju vakna tidigt och gå upp! Nej, jag vaknade halv tolv igen, waste! Fast jag har i och för sig inte speciellt mycket att göra. Det luktar mat här uppe hos mig i sovhörnan, eftersom lägenheten precis bredvid har fått lite folk. De verkar ju laga mat hela tiden, men det är ju i och för sig min bild av vad en arbetslös/hemmamamma här i Frankrike gör hela dagarna. Hallå fördomar!

Jag tror även att min återkommande förkylning/halsont/hosta har orsakat mitt sovande. Det är väl bra, men när man vaknar mår man ju som en påse skridskor. Köpte ju en kopp igår, så nu ska jag gå ner och göra i ordning lite frukost samt en kopp te och mysa framför lite Sex and the city! Just det, kom på att min hårddisk la av i våras mitt i ett avsnitt i säsong 6. Så hej och hå, jag kollar klart på det så klart! :)

Såg Nowhere Boy igår kväll! Den var så himla bra! För er som inte vet vad det är för film, så handlar den om John Lennons tidiga liv, hur han växte upp hos hans auntie Mimi, träffade sin riktiga mamma, startade The Quarrymen och livet fram till han och blivande The Beatles reste över till Hamburg. Sorglig, vacker, uttrycksfull - ett måste om man någonsin har intresserat sig för film!



Dags för frukost - kolla på trailern! Då förstår ni vad jag pratar om!

[ida]

U just gotta love Sweden!

Oj oj, vi har precis kommit hem från IKEA! Gud i himmelen, jag är sååå nöjd med denna lördag! Tänk vad lite gult och blått kan göra för själen - samt en korv, "un hot-dog" för 50 cent. Loves it! Jag har så klart inhandlat lite saker så som tofflor, en mugg, skärbrädor, en blå fleecefilt och lite Marabou-choklad. Alltså visst, det finns choklad här, men hallå! Man säger inte nej till en 250 g Marabou Mjölkchoklad! Sen köpte jag även Rågkakor, saknat hårt bröd.
Jag lovar, kommer återvända till IKEA - men det är nog mest för de svenska matvarorna, och för att få känslan i kroppen som är sååå underbar!

Bilder säger ju mer än ord så här får ni lite bilder från dagen och hur nöjd jag är nu:


Laddar upp med en bra frukost a la Ida a la France haha! (Märk väl den röda paprikan mamma)


Vädret växlade från sol till mulet!


Crazy happy var vad jag var! :)


De har ersatt den långa gröna ormen med en oförklarlig krokodil istället!


Man kunde välja själv - le café, le hot-dog, la glace 0,50 €


Jag valde korven! Se så lycklig jag är! :)


Att man kan bli så lycklig av svensk choklad! King size, märk väl, King size!

Nu ska jag ta och tvätta av mig sminket, lägga mig tillrätta i sängen och äta lite choklad samt kolla på en film.
Kollade klart på Gilmore Girls imorse, så nu får jag fortsätta på The Tudors. Men ikväll blir det Nowhere boy - filmen om John Lennons liv och hur han kom att starta The Beatles. Awesomeness på hög nivå!

Vad ska jag avsluta med? Jag älskar IKEA! Hur kan någon säga någonting annat?! :)

[ida]

101016

Well, här sitter jag och väntar på att min sambo ska bli klar. Jag vill ju åka nu och inte kl 6 liksom. Hon är liksom halv tre, men tidsmässigt är hon inte så jättebra!

Ni ska bara veta vad IKEA skriver om svenskar på deras hemsida haha! Det var så roligt!

Les suédois aiment se réunir et faire la fête à la maison.
A ces occasions ils aiment manger, boire et chanter.


Svenskar gillar att träffas och ha fest i hemmet.
Under dessa tillfällen så gillar de att äta, dricka och sjunga.


Sjunga??? Excuse me, men jag tror inte vi har sjungit en enda gång hemma på Mossvägen när vi har haft gäster. Helt otroligt hur de ser på oss! Men jag fick mig ett gott skratt i alla fall!

Nej nu ska jag gå ner och markera att jag vill åka genom tandborstning, sminkning och ta på mig skorna!

See u later!

[ida]

101016

Sen kväll eller tidig morgon, det beror på hur man ser på det. Klockan är i skrivande stund 00:24, ljuset är inte släckt hos oss här på Rue des Trois Couronne och jag lyssnar på deppig music i form av Glasvegas. You gotta love the Glasgow band!



I alla fall. Vi har varit hos vår bostadsagentur och betalat lite pengar, sen var Ilaria till banken och rättade upp ett konto som vi ska dela på, och CAF är på G. Det ska bara skrivas på av vår hyresvärd!
Tanken idag var att vi skulle gå ut, men eftersom min sambo snyter sig mer än jag gjort i hela mitt liv ikväll, och min hals inte tillåter mig att svälja utan besvärligheter, så valde vi att stilla stanna hemma i lägenheten med våra laptops. Jag har i och för sig haft en väldigt trevlig kväll sen jag kom hem vid 18. That's right, det tog mig 45 min att ta mig hem, ca 30 min längre än det tar i vanliga fall, eftersom det är strejk fortfarande och inte lika många tåg går. Linje 4 som jag tar från skolan är alltid packad oavsett så jag visste att det skulle vara mycket folk. Det var mycket folk idag, så man fick köa för att komma ut på plattformen. Det är helt galet. När man väl kom in i tåget, så kändes det ju som att man trängt in sig 50 pers i en telefonhytt, men ack så kom det inte en stor fransman och minsann skulle med det tåget, trots att ett nytt gick fem minuter efter. Galet är vad det är!

Jag kom hem, var hungrig, åt mat, pratade med min bästa syster, min bästa Fredrik, Jonathan och Johan. Så min kväll blev inte så dålig ändå! Hade ju ändå peppat för att gå ut, outfit och allt var ju klart, men då har jag ju det till nästa vecka, för då blir det garanterat utgång. Min hals ska från och med imorgon läkas. Och ja, jag glömde Angispray och tänker inte gå och köpa ett nytt. Här ska det läkas med vanliga medel så som mycket vätska och lugn och ro.
Imorgon väntar IKEA på oss, JA! Jag ska inhandla ett par tofflor, en stor mugg och eventuellt lite Swedish foodmarket-saker. Beror på vad Paris kan erbjuda mig. Roligt ska det bli i alla fall! :)



Jag ska nog ta och borsta tänderna nu, sen kolla ett avsnitt av Gilmore girls. Så glad att jag inte behöver gå upp med klocka imorgon, ska sova tills jag vaknar och då äta en lååång frukost. Måste handla imorgon, grönsaker grönsaker, massa grönsaker! Glad att jag bara har ont i halsen dock, och inte snorig. Det är fan jobbigare alltså!
Nej, borsta tänderna, sen vila ögonen på Gilmore girls en stund innan det är dags att släcka!

[ida]

101015

Alltså, tiden går så himla fort! Redan mitten av oktober. Jag ska egentligen bara skriva ett kort inlägg, ska nämligen gå och duscha nu. Börjar egentligen halv tre, men vi ska till vår agentur och betala någonting. Jag har inte riktigt förstått om det är hela hyran eller delar av den. Hon är inte jättebra på att förklara och kan typ inte siffror.. Jag bad henne skriva ner det på ett papper, så att jag inte tog ut för lite eller för mycket.

Min hals är för övrigt helt cp. Det är planerad utgång ikväll, men som jag känner mig nu, vet jag faktiskt inte hur jag ska göra. Vi får se efter skolan och så. Jag kanske ska stanna hemma, dricka en massa te och sova tidigt! Kan nog behövas!
Det har ju blivit kallare nu, som jag nämnde tidigare. Detta känns speciellt på morgonen när man vaknar. Då jag inte har ett element här uppe, och hon envisas med att stänga av elementet i köket hela tiden vilket gör mig lite irriterad. Men sover gott, det gör man ju!

Har en tråkig nyhet förresten; hade vår första föreläsning i philo politique: democratie igår. Allt på franska, vilken pärs! Det kommer bli tungt, och jag kan säga så mycket att där måste vi göra the final exam! Tuuuusan. 4 timmars written exam, vi får ha med oss lexikon, men alltså kom igen! Jag vet ju vilken kurs jag ska plugga som en galning i! Det var inte så att jag inte förstod vad han pratade om, det var mer att jag inte riktigt hängde med på att anteckna allting.. Men det kommer väl gå bra ändå! Man får pola ihop sig med någon fransk, så kanske man kan få hjälp. Det var en miljon människor på den kursen! Det här fixar jag!

Nej, duschen var det, sen frukost! Imorgon är det lördag, vilket innebär sovmorgon utan väckarklocka! JAA!!!

[ida]

101013

Shopping madness - här kommer videon! :)



[ida]

101012 - min dag i bilder


Ingen lärare - strejk var förklaringen


Mmm, Milka är gott och nödvändigt när man pluggar!


Ernest Bevin var inte en rolig utrikesminister, men ack så lärorikt!


Paus för sångstund a.k.a Spotlight moment!


Det är alltid ett litet bestyr att skicka sms på den gamla Sony Ericsson!


Halsen kliar, skölj med Perrier i brist på tekoppar!


Tadaa! Man kan visst göra ett inlägg helt i bilder! :)

[ida]

101012

Okej, jag ska snart dra iväg till skolan. Tänkte bara uppdatera er om att det är strejk idag, så ingen av oss vet om det är skola idag eller inte. Väldigt märkligt i den här staden kan jag upplysa er om. Jag vet inte ens om jag kommer till skolan, eftersom det är transportsstrejk så klart. You just gotta love France!

Det verkar kallt ute, det är rätt kyligt uppe på mitt loft. Känner att det nog kommer bli rätt så kallt på morgonen här uppe nu i vinter.
Idag ska vi, tror jag, till agenturen och göra någonting. Jag vet inte riktigt vad, hon informerar inte så mycket. Hon sa bara att vi kunde gå dit idag och att vi skulle ta med pengar, men hon kom inte ihåg hur mycket, så jag åker väl hem sen, efter skolan, om jag har lektion, och så får vi se vad som händer. Skulle behöva tvätta lakan, men jag orkar inte gå till tvätteriet och torktumla dem sen, så får se hur det blir med den saken. Känner att madrassen inte är så jättefräsh att ligga på utan lakan och i så fall kommer jag få torka lakanet med hårfön. Jag betalar inte för att få mina lakan torra. Det får bli så att jag går upp tidigt på fredag eller så.

Nej, måste borsta tänderna nu och börja göra mig i ordning! Jag ska nämligen försöka skriva in mig på kurserna jag har kvar att skriva in mig på idag också, men med min tur, så kommer det förmodligen vara stängt idag pga strejk!

Vi hörs lite senare! Jag behöver en stor mugg te, men i det här huset finns inga stora muggar...

[ida]

101010

Oh idag är det alltså ett sådant datum. Ett datum många väljer att gifta sig på, ett datum folk lägger på minnet. En vanlig söndag för min del!
Vaknade för ca 42 minuter sedan, eftersom jag inte somnade förrän någon gång runt halv tre - tre, så känns det legitimt att få chilla så länge.
Ännu en fin dag idag, men denna dag kommer dock ägnas åt lite plugg, lite slumrande, skype:anda med både världens bästa pojkvän och världens bästa familj! Yepp Yepp! :)

Gårdagen bjöd på en mycket rolig aktivitet. Jag mötte upp några av mina vänner i Jardin de Luxembourg, i 25-gradig värme kunde jag ha tunna tights, ett vitt linne och min randiga långa t-shirt från H&M = väldigt sommarklädd. På fötterna fick det bli Converse, som mer och mer minskar i den vita färgen. Jag tog inte med någon kofta, vilket jag senare kom att ångra. Anyway!
Vi satt där vid dammen, kryllade av folk, barn med långa bambupinnar och segelbåtar i dammen och annat. Vi bestämde oss för att åka upp till Montmartre vid fyra, för att kolla in den årliga vin-öl-korv-diverse-festivalen som pågick där uppe. Med konditionen på topp tog vi oss ann de väldiga trapporna innan  vi nådde toppen. Puh säger jag bara!


Solen sken, massor med folk uppe i Montmartre


Ett försök att ta kort på utsikten!


En trevlig stund på gräsmattan.


Matt och Will lyckades hitta oss efter min absolut i världsklass vägbeskrivning till var vi var!

Väl uppe var det miljoner människor där. Vi fick alltså tränga oss och helst skulle vi haft ett rep som band oss alla samman. Vi lyckades i alla fall köpa lite champagne, öl (väldigt god, inte så öl:ig i smaken), och rosevin som smakade saft. Vi hittade en plats på grässlänten nedanför Sacre Coeur där vi satte oss och hade allmänt trevligt. Det spelades musik och det var mängder med folk. Bajamajorna rockade även här, då det gav lite mer festivalkänsla. Dock förstår inte fransmän att man låser dörren när man är där inne, väldigt obehagligt!
Det är nu jag även börjar ångra att jag inte tog med någon tröja!

När vinet var uppdrucket, kvällen blev kylig och jag med flera blev påminda om att det faktiskt inte är jättebra att dricka på i princip fastande mage, dock lite sent påtänkt, gick vi mot Pigalle och McDonalds. Jag hade enorma cravings efter en Big Mac. Tänk er, en gång en Big Mac och sen är man fast. Det är ju mest för att McFeast inte finns i Frankrike, eller någon annanstans heller för den delen, vilket ger mig alternativen: Big Mac, Royal Cheese, eller en Double Cheese. Men Big Mac är ju faktiskt himla gott säger jag! :)


Resultatet av sju hungriga själar på McDo.

Efter denna måltid var klockan inte direkt mycket och vi kände oss som att klockan var två på natten. Dock var klockan nu ungefär 22. Vi vandrade upp och ner för Paris svar på Red Light District, runt Moulin Rouge. Dock är ju inte Moulin Rouge något sexställe nu för tiden. Det är dyyyrt att äta supé där och kolla på föreställningar. Roligt vore det ju dock, då man vet att det en gång var ett syndens hus som säkert många av nunnorna jag sett här skulle kallat det.
Vi hittade en bar där vi drack varsin öl, sen började vi gå igen. När klockan var 00:20 satte jag och Ilaria oss själva på metron och åkte hem. Jag var trött på att inte hitta något ställe att gå till och sen kände jag mig trött i fötterna och lite frusen. Det var ett bra alternativ!

Jag är väldigt godissugen. Det jag dock inte har är energi, även om jag inte är bakis idag. Får försöka ta mig energi, pallra mig iväg till supermarketen och handla lite. Först ska jag nog kolla på Vampire Diaries bara.

[ida]


101009

Imorgon är det 10-10-10... Kan bli en bra dag, kan bli en dålig dag. Det är söndag i alla fall, så jag planerar att inte vara så speciellt pigg, prata på Skype, kolla på film, läsa The Times, plugga inför onsdag och bara slappa.
Idag är det varmt, så jag ska snart bege mig bort mot Jardin de Luxembourg tror jag. Vet itne riktigt, annars stannar jag hemma. Vi ska ändå gå ut ikväll, så jag kanske ska spara mina krafter och greja här hemma istället. Det innebär också att jag inte kommer äta McDonalds idag, utan faktiskt koka pasta istället. Vet inte hur mycket bättre detta är, men det hjälper ju i alla fall lite. Det kommer nog kanske bli McDonalds imorgon, beroende på hur bra man mår och vad som händer ikväll.
Ska kolla in lite ställen som ligger centralt, så vi inte går till samma ställe hela tiden. Vi får se helt enkelt!
Jag är förresten riktigt nöjd nu, nu är det bara vi två i lägenheten igen. På måndag om två veckor kommer Els, min forne roomie från Annecy och hälsar på. Vi har ju en veckas ledigt då så det passar bra. Sen ska jag ladda batterierna en vecka innan familjen kommer! Det ser jag verkligen verkligen fram emot. Tänk att man kan sakna personer så mycket. Ska boka flygbiljett också, åker tidigt på lördag morgon 18 december har jag planerat. Kebab från Al Forno står på menyn på lördagskvällen, bara så familjen Arvidsson lägger detta på minnet hahah!
Sen är jag hemma till 2 januari innan jag måste åka tillbaka för mina sista studier i Paris.
Nej, det kanske är dags att göra någonting. Ikväll om vi går ut känner jag för high heels.. jag kommer förmodligen dö, men vad sjutton.. Man får ta det! :)
Kom på att jag glömde min rosa klänning hemma, som jag hade på vår 50-årsfest. Kanske ska be mamma ta med den ner, annars får den helt enkelt vara hemma och så får jag använda den sen! Bättre att inte släpa hit en massa extra! Har än så länge inte behövt använda min Peak-jacka, men antar att det kommer i november eller så. Idag är det 25 grader varmt, så ingen jacka idag heller. Galet vilken oktober vi har än så länge!
Dags att leta uteställen. Hörs lite senare!
[ida]

101008

Teenage dream har fått mig att dansa inombords! Tänk att en låt kan vara sååå bra! Plus att hon är ju skitsnygg, Katy Perry. Vem kan säga annat än att hon är en toppensångerska och låten är riktigt trallvänlig, eller har jag fel?




Jag har snart lyssnat sönder den, mest för att jag behövde väldigt mycket energi nu ikväll. Är fortfarande trött efter igår. Dock spelades inte den här låten, synd. Keep it up to date fellas..
Men annars var det roligt igår. Jag drack inget rött vin = ingen bakfylla. Dock sov jag hos Olivia, vars säng är som en jävla träplanka. Tänk er liggunderlag på golv.. Så är det!
Anar att vi kommer göra någonting imorgon kväll. Kul i så fall.. känner att man behöver lite underhållning på kvällarna. Imorgon åker även strandraggaren med Y-front hem, vilket också ska bli skönt.
Jag ska åka till IKEA någon dag, för att demonstrativt köpa en matta till badrummet, något slags underlag till handfatet så mina armband och allting annat slipper bli dyngsurt så fort någon är där.. Helt värdelöst och jag var skitarg idag när jag kom hem.

Imorgon måste jag shoppa! Jag bara måste göra det!

Njut av låten, njut av Katy Perry och tänk er ett svettigt dansgolv.. Så är det på metron kan jag meddela. 20 grader in Paris and we rock!

[ida]

101007

Oj oj, tiden går fort när man har roligt. Är det inte så man säger? Idag har jag avverkat ännu en föreläsning i ännu en kurs. Litteratur Anglais, så fick minsann köpa en bok av TS Eliot på väg hem, 90 ca kr kostade den. Men det kan vara bra att ha sin egen så man bara kan läsa, stryka över och så där. Känns som att jag är lite vimsig den här veckan, information från olika håll, kan knappt hålla reda på vilket som.
Det är ju rätt förvirrande dessa föreläsningar. Först har vi en praktiskt föreläsning med en lärare, vilket gick i räsertakt idag och jag skrev som en galning. Här har vi en föreläsare som sitter med runt vid bänkarna, stirrar ner i sina papper och bara pratar pratar pratar.. så man måste skriva skriva skriva.

Träffade en finsk och en kanadensisk tjej på kursen också. Första nordiska personen faktiskt, 2:a kanadensiska. Men det är trevligt! Fick reda på igår att inskrivningen för filosofi-kursen för erasmus-studenter är inte förrän 11 oktober.. Rats, jag som skulle gått idag och fått det avklarat. Så jag köpte med mig en stor muffins, en mellanstor te-frappe med smak av hallon/svarta vinbär, och sen bar det av hemåt. Dock höll jag på att spy på en av tunnelbanorna då en av de här härliga hemlösa personerna satt i min vagn och det stank (!!!) urin. Sååå äckligt! Jag vet att jag kan uttala mig lite dumt om folk som sitter på gatan eller utanför affärer i Sverige och spelar eller tigger.. Men! Det är stor skillnad på Sverige och Frankrike. Hemma kan vi åtminstone leva på bidrag eller få ett jobb någonstans, skriva in sig på en arbetsförmedling. Här gör man ingenting för att hjälpa dem. Därför ligger de på gatan, i tunnelbanan, överallt är de och jag kan säga... lepra är inte utdött som jag trodde.. och det är inte alls ovanligt att se en man kissa i en pet-flaska.. det är inte alls ovanligt att få höra: Du har ju pengar (lalala.. ord jag inte vill uttala) skrikandes efter sig.. Men det är bara att agera som alla andra Parisare och inte bry sig. Det är ungefär det jag gör!

Ikväll är det partaj igen. Ska dock inte dricka rödvin den här gången. Köper kanske några öl eller något vin. Får se vad det blir. Hoppas att min roomie vill följa med, för jag har ingen lust att sova hos någon annan, plus att jag inte har någon lust att åka hem i taxi själv. Så jag hoppas de ska med ut!

Nå väl, nu ska jag ladda tvättmaskinen och damma av lite här uppe hos mig!

[ida]

101006

Jaha, andra föreläsningen i tredje kursen avklarad. Ni undrar säkert vad det är för kurser jag läser. Well, eftersom jag har två till att registrera mig på berättar jag på fredag!
Läraren vi hade idag såg ut som en övervuxen Harry Potter, men typ lika lång som dig mamma! Otroligt roligt. Vi hade föreläsningen på en biograf strax vid Saint Sulpice, och jag kan säga att de renoverar fortfarande den vänstra sidan, ståendes framför den så att säga. Det gjorde de också när Emma och jag var här, oktober 2007! Läste lite på skylten de hade satt upp, och där stod det hur lång tid det tog att renovera från botten till toppen.. typ 13 månader för varje del. Låång tid. Men den var öppen.
Dock hade jag inte tid att gå in.

Föreläsningen var intressant, engelskan höll i ungefär en kvart. French people gotta learn some english! Tar man en kurs på engelska, som ges exklusivt på engelska, för tredje-årselver, ska man väl inte sitta som ett frågetecken när frågor ställs. Eftersom vi disikerade Marshall-planen idag, eller George Marshalls tal han höll vid Harvard University 1947 så ville jag inte glänsa ut mig under första föreläsningen. Tänkte ge dem andra en chans. Dock höll jag hov när vi pratade om vilka länder som tillhört det brittiska imperiet från början av 1900-talet. Yes, I am that good!
Om det inte ändras ska jag nog säga ifrån nästa vecka, det är ju en kurs på engelska, då får de väl acceptera att Harry Potter undervisar på engelska och step up to the game! This is life, accept it les francaises!

Vi fick även ett kompendie med diverse texter som vi måste läsa och disikera. Fun stuff! Jag älskar sånt här! Sen ska jag glänsa på TP. Typ. I alla fall, detta var någonting otroligt omärkligt, men för mig, som är van att betala typ 50 svearikes pistoler för ett, kändes det som att vinna på lotteri! Typ. Igen.

Tänkte att ni kan få se lite bilder. Skulle egentligen ha begett mig ut och fotat idag, men orkade inte efter skolan så satte mig på metron och begav mig hemåt. Förresten träffade jag en tjej som även läser kursen jag hade igår. Fransk, men bott i New York ett år, så jag gissade att hon var från USA. Så bra var hon! Skööönt! Väldigt trevlig!


Aah yeah! A Chocolate frappuccino from Starbucks with wipped cream and chocolate sauce. Mmmmhmmm!


This is what happens when you buy cheap red wine, the cork drops into the bottle!


Paris in all its pride at night time! You can spot the Eiffel Tower where ever you are!


Saint Sulpice. Next time, I will go inside. The rose line, remember the Rose Line.. I didn't spot Silas though, tough luck!

Mer bilder nästa gång kanske. Jag tänkte nog ägna lördagen åt att änvända kameran flitigt. Det är för lite bilder i den här bloggen, jag ber om ursäkt! Btw, fått stipendie på 4000 kr, thank you!

[ida]

101005

Yes, idag har jag haft min första föreläsning. Det var faktiskt riktigt intressant och jag tror det kommer bli en rolig kurs. Synd att man inte får fortsätta nästa termin. Det är en kurs om hur den amerikanska engelskan har utvecklats sedan de första nybyggarna kom till USA, hur de förändrade språket med hjälp av sina egna, och med hjälp av indianerna som då redan levde där. Riktigt roligt och jag har min oral presentation 9 november, så ska börja skanna the Times (som är vår litteratur) fr o m imorgon! KUL!



Jag trodde lärarna skulle vara kassa, men nej! Där hade jag fel. Den vi har i det praktiska är engelsman tror jag, då han heter Matthew O'Neil, men han pratar bra franska så jag är osäker. Den andra som är själva föreläsaren har doktorerat och jobbat i Californien, så han pratar bra, är lugn och en riktig professorfarbror. Han har jag även i kursen jag skulle haft igår, men eftersom jag hängde en stund över toalettstolen, missade jag alltså den. Det är ju bra att ha samma lärare i olika kurser, då kanske de känner igen mig!
Så nu är det bara att step up to the game och visa framfötterna i diskussioner. Tur är att alla fransmän knappt förstår vad han säger. Det är typ jag, en tjej från Canada och en kille från Tyskland som inte är franska. Sweet! Ace on pronunciation! :)

Sen var jag en sväng till Virgin Megastore på Champs-Elysées. Det är verkligen en megastore, lite som Mediamarkt när det kommer till filmer och musik, samt att de har block och diverse sådana artiklar och en massa tecknade serieböcker.. Typ som att du pappa skulle sitta och läsa Åke Edwardson fast som serietidning! Det är vuxna män i kostym som står där och flyr verkligheten en stund. Väldigt roligt och ingenting som är speciellt stort i Sverige. Tänkte nog dock försöka köpa Asterix eller något, vore roligt att ha Britterna på franska! Menar, den kan vi ju, eller hur Emma?! :)



På Fnac, som är en liknande affär med massor av filmer och musik, har de även massvis med böcker. Vore roligt att köpa en bok man redan läst och vet vad den handlar om på franska. Bara för att öva sig på att läsa. Men jag vet inte riktigt vad. Ska nog i alla fall gå till den engelska sektionen och se om jag kan hitta Shutter Island, eftersom de på Akademibokhandeln tydligen inte kan sälja originalspråksböcker.
Såg förresten Låt den rätte komma in, alltså svenska versionen på DVD idag, väldigt roligt! Sen såg jag en besvikelse, det är den amerikanska versionen som går upp på bio, dubbad förmodligen. Såg trailern och den är sju reser värre än den svenska, som inte ens var läskig. Damn, those americans!

Apropå någonting annat svenskt så gjorde de reklam för soffan KIVIK i metron nu, från vårt älskade IKEA. Var ju tvungen att googla på IKEA Paris och fick upp att det finns 5 st, utspridda runt om staden. Great, blir ju garanterat en trip dit snart! Det är ju bara för känslan, jag behöver ingenting! :)
Min kudde är värdelös, faktiskt. Men jag kan nog klara mig och när jag kommer hem få en killer massage någonstans. Det kommer jag nog behöva ändå, då mina väskor är one shoulder bags. Det är bara när jag handlar som jag använder ryggsäcken.

Jag var en dålig person idag, hade kunnat äta en ko när jag kom hem, så jag valsade in på ett relativt litet och tomt Donken och köpte en Big Mac meny. Dåååligt, men jag kände inte för pasta och jag hade ingen energi att gå och handla nytt heller. Sen var jag helt enkelt sugen. Alltså, förstår ni hur längesen det var jag åt en Big Mac?! Aaaaages ago, men wtf! Gott var det och jag kommer gå bort den imorgon.

Y-fronsmannen och min gulliga rumskompis har pussjagis på nedervåningen och jag har proklamerat min kärlek till my man "TanMan". Nu ska jag se ett till avsnitt av Gilmore girls. Tanken var att vi skulle gå ut och dricka lite drinkar ikväll, men eftersom Olivia inte hört av sig om tid än och jag inte vill slösa en massa credit genom sms, så skiter jag nog i det. Vill vara pigg och fräsh den här veckan eftersom det är första föreläsningarna! Jag ska nog ta en tur till Saint-Sulpice någon dag, bara for the fun of it!


Like the saint I am, I should go to church!

Imorgon ska jag prata med pappa! Yeaj! :)

[ida]

migrän?

Jag kan inte säga om det var en släng av migrän eller om det var effekten av att jag inte sov så jättebra inatt. Jag pratade med mamma och pappa till halv elva ungefär. Somnade ungefär en timma senare. Sov i två timmar, vaknade upp i panik (?), somnade om, vaknade typ en timma senare och så där höll det på. Jag åt frukost som vanligt, men sen vet ni.. Då var det kört! Så tyvärr fick jag avstå min första föreläsning i The USA from 1960 om deras internationella befarande politiskt under Kalla kriget, Vietnamkriget och allt det där. Tusan, hade ju sett fram emot det. Vet inte varför det blev så, kanske var undermedvetet nervös för min första lektion.. Ingen aning, trist är det och jag får försöka igen nästa vecka.

Nå väl. Jag har legat och vilat en massa idag, nu mår jag rätt mycket bättre! Jag tog en dusch för inte så längesen och då blev jag lite piggare och nu har huvudvärken släppt nästan helt. Så ska sova tidigt ikväll, delvis för att jag har föreläsning halv tio imorgon bitti och vet inte riktigt vart jag ska vara, och sen ska jag iväg till Virgin Megastore och köpa diverse saker.

Så nya tag imorgon, inget mer med det! :)

[ida]

101004

Det är ett jävla liv här hemma! Tur att jag har lurar i. Men det tränger ju igenom.. Italienare har en viss tendens att prata väldigt högt, vilket jag är väl medveten om efter mina 10 dagar i en familj ht-02 när jag läste italienska.
Men att vandra runt i Y-front när det finns en utomstående i lägenheten som inte är större än en skokartong.. är någonting jag känner mig lite smått obekväm med!
Förlåt, känns som att jag bara klagar, det gör jag inte. Men man kan ju sätta på sig kläder.. eller ett par shorts kanske!

Idag har jag första föreläsningen. Ska snart bege mig iväg, måste nämligen köpa block på Fnac först, så ska förbi Les Halles på vägen dit. Kan säkert gå till vår supermarket, men tror jag kan hitta bättre på Fnac. Ska bli spännande med första föreläsningen. Hoppas det blir roligt och att föreläsaren är bra. Det är ju ganska avgörande för att kursen ska bli bra. Vi ska se.. i den här kurser ska vi fokusera på oral presentations, vilket jag är rätt bra på, så jag ska verkligen vara på topp, påläst och vara med i diskussionerna.

Nej, måste nog försöka samla mig och åka iväg snart så jag inte känner mig stressad.

Jag lovar, ni kommer få höra mer om kursen sen, första dagen och allt! :)

[ida]

101003

A match made in heaven? Nja!
Min rummis har sin pojkvän här den här veckan. Lite beachraggar-typ över hela han, men så är han från södra delen av Italien. Det är mest min erfarenhet.. Men han verkar trevlig. Han sa ett trevligt hello tidigare, men jag trodde inte riktigt att hennes pojkvän skulle se ut så. Jag trodde han skulle se mer välvårdad ut. Men huvudsaken att hon är lycklig och det verkar hon vara. Jag gillar henne riktigt mycket, hon är en riktigt gullig tjej.

Dock känner jag väl att en vecka är lite väl lång tid. Jag kanske är avis, eftersom jag inte har möjlighet att dela med mig av Paris med min finaste. Nå väl, som jag precis sa till Lina; jag får ju världens belöning av att plugga stenhårt här nere - att få resa till sydostasien och njuta av sandstränder, min fina pojkvän och små människor som ler hela tiden! :) Vilket mål med mitt plugg! Blev genast mycket lättare!

Jag sov hos Olivia inatt, eftersom jag ville lämna turturduvorna ifred en natt. Vi var ute och njöt av den sköna kvällsluften, riktigt varmt igår. Vi vandrade upp och ner Champs-Elysées och så där. Massor med folk ute! Förmodligen kommer jag väl lämna dem ensamma någon mer natt, för att vara snäll. Men imorgon börjar skolan, så då är det dags att koppla på hjärnkontoret. Men det ska bli roligt dock!
Jag ska leta efter en 5-poängskurs nu, se vad det blir. Hoppas jag hittar någonting. Jag är ju piskad till det!

Nå väl, annars får jag helt enkelt sporta.

Nu ska jag njuta av ensamheten som kommer bestå resten av dagen. Äta lite mat ska jag också göra. Sen bara chilla och kolla upp vilken tid jag behöver vara i skolan imorgon!

[ida]

101002

Woop Woop, dags att snart bege sig iväg. Först till Olivias lägenhet och sen vidare till Monet-utställningen med resten av flickorna! Trevlig lördag! Skönt att äntligen ha ett metrokort, icke skönt att ha väldigt väldigt ont i axlarna! Jag skyller på stress!

Ska gå och fixa mig lite nu, så jag inte ser ut som en död person med ett kastmärke mellan ögonen = en liten vän från vårt östra grannland!

Hoppas jag piggnar på mig senare, just nu är jag mest sleepy! Vi hörs senare om min kulturistiska upplevelse här i mångfaldens stad! :)

[ida]

101002

En ny dag, nya tag. Idag är det lördag igen. Men det är dock ingen vanlig lördag, eftersom det idag är Nuit Blanche, dvs allting har öppet hela natten. Alla muséer, teatrar, annat.. Så vi ska väl framåt eftermiddag / kväll bege oss iväg. Därav min no stress-symptom.

Jag förstår inte hur jag kan sova så mycket. Förmodligen för att jag inte har någonting att göra om dagarna. Gårdagen var ju ett undantag men jag behövde ju inte sovit till 10 idag, för att sedan ligga kvar och halvsova i en timma. Varför gick jag inte bara upp och tog en dusch?

Nå väl, det är nog det jag ska göra nu, samt äta frulle. Idag ska kortet få brännas lite, då jag ska gå mental på H&M - om jag har tur - och även en aning mental på Marc Jacobs.. :) Har gjort en lista med det nödvändigaste jag vill köpa nu, vilket är typ jackan, väskan, tofflor, klänningar... Ja ni, vi får se inatt vad jag kommer hem med.. Föra över pengar ska jag göra i alla fall! :)

Yepp, duscha var det ja!

[ida]


101001

Först av allt, jag har verkligen inte fått någonting gjort idag. Vaknade upp vid halv ett, låg kvar i sängen i säkert två timmar innan jag tog mig ork att gå nerför trappen och hämta en yoghurt. Sen har jag druckit väldigt mycket, kollat på säkert 12 avsnitt av Gilmore girls, funny enough så blir man absolut inte trött på det, och nu är klockan redan 22:50.
Detta är alltså resultatet av gårdagens festligheter, som inkluderade rött vin, väldigt mycket dansande, inget svettande, och ett inträde på 15 euro inklusive en gratis drink som inte alls var god men som försvann snabbt!

Det är tur att vi inte hade någonting planerat idag, eftersom vi båda har levt i pyjamas och inte lämnat våra sängar eller våra laptops för högst fem min. Vi har sagt ungefär 10 ord till varandra idag, och det var ett slöddrigt Bonjour, tous le jour nous sommes rester dans le lit, un jour bien! :) Vilket alltså för er icke fransklärda (detta inkluderar inte baguettemannen a.k.a min pojkvän) betyder att vi har stannat i sängen hela dagen, en bra dag.

Tänkte först inte blogga, eftersom jag inte har speciellt mycket energi i min kropp. Men jag kände att det nog var nödvändigt att göra det, bra uppladdning för att gå ner och borsta tänderna. Hur man kan vara trött efter att ha spenderat dagen i sängen görandes ingenting, är för mig en gåta. Men som man säger: Man är ju inte 20 längre!

Om 5 veckor kommer min familj hit. Om tre veckor har vi en veckas lov (nödvändigt?). Om två månader och 18 dagar får jag åka hem till Sverige och fira jul och nyår i två veckor! Om jag har hemlängtan eller inte trivs? Nej snarare åt andra hållet.. Visst, jag saknar min familj, jag saknar mina vänner, jag saknar min Fredrik men jag älskar Paris så mycket, tror nog inte det går att älska Paris så mycket. Att åka taxi genom heeeela stan för ca 130 svenska pistoler är inget annat än underbart! Att få plugga på en skola, som iofs behöver en aningens renovering men är väldigt fransk, som Sorbonne där historiens vingslag sveper genom korridorerna är inget annat är underbart! Att ha träffat så många otroligt gulliga personer som jag har gjort hittills, är också helt underbart!

Självklart kommer jag sakna Paris när jag åker härifrån. Inte det franska systemet dock, men Paris. Det är lätt att återvända, vilket jag kommer göra många gånger. Men just nu ska jag njuta av tiden här, jag hoppas den blir precis så bra som jag förväntar mig att den ska bli! :)

Nu ska jag borsta tänderna och sen vila mina ögon on yet another episode av Gilmore girls! :)

[ida]

RSS 2.0