Det går bra nu.

Jag mår bra! Jag är glad! Jag tycker inte det är roligt att packa!

Men jag har fått lite gjort idag, trots att jag fortfarande ränner omkring i pyjamas. Jag har strykt mina kläder som legat och väntat sen i onsdags. Börjat mentalpacka eftersom jag är en sån person som verkligen hatar att packa! Så jag förbereder mig lite mentalt på att börja packa, vilket jag borde göra nu verkligen. Jag har ju faktiskt inte så lång tid på mig. Vissa saker får man stoppa ner imorgon, men ja, det mesta går ner idag.

Imorgon åker vi alltså till Bryssel! Det ska bli spännande, lärorikt och väldigt väldigt roligt! Minnen för livet har jag en känsla av, eller så länge vi kommer minnas det.

Gårdagskvällen spenderades hos Linnea med pizza, Idol och sy overallerna. Mitt namn är i rosa glittertyg, väldigt väldigt fint. Jag är så nöjd, den är fin. Revärerna är på och ja, nu är det bara att tuta och köra på Legotrippen veckan efter vi kommer hem från resan.
Hela dagen igår var en helt underbar dag. Fick spendera den med dem jag verkligen gillar (minus Sara som ju inte bor i Linköping = tråkigt) och ville umgås med, så jag är nöjd. Tack för supporten flickor, ni är underbara och nu mår jag bra! :)

Nej, sista rycket innan jag tar och gör mig i ordning för Emeli och filmkväll ikväll.
Packa bör man, annars blir det lite panik.

Ses och hörs efter Bryssel!
Take care!

/Ida

Välkommen Herr Ågren.

Här sitter jag och min trogne vän Herr Ågren som alltid kommer på besök dagen efter ett hejdundrande drag. Han är otrevlig och påpekar allt som han inte skulle påpeka. Han får mig att återspela hela gårdagskvällen i mitt huvud om och om igen. Han är en riktig skitstövel!

Jag hade kul, fram tills ett klockslag då allt föll samman. Sen kunde jag lika gärna ha utvecklat superkrafter och skjutit pilar ut mina ögon, som hade rikoscherat och träffat mig själv!

Nu blir det snart fika med mina älsklingar, de bästa och mest underbara flickorna i världen! Så glad att jag lärt känna er! Vi är ett äkta svänggäng!

På söndag åker jag till Bryssel och försöker koppla bort det mesta!

/Ida

fan!

Är nunna det enda alternativet???

Det är över nu!

Ja! (för att citera Pär Bergman)
Fulländan lycka, tentan är skriven och jag kanske kan tänka mig att det kommer gå käpprätt åt helvete! Dags att kanske anmäla sig till omtentan redan nu, kanske är lika bra. Då är man förberedd och behöver bara gå dit och skriva skiten igen.
Jag kan säga att allt jag hade lärt mig, vilket var i princip det han hade sagt på föreläsningarna plus lite mer ingående detaljer var inte med på tentan! WTF! Sånt kan man väl inte göra heller? Små små detaljer, och så bygga en fråga kring det! WTF igen!!!
Men nu släpper vi det... och det är släppt! :)

Idag fikade vi i Baljan och definitionen Pol.Kand 1 vet jag inte riktigt om jag vill gå in närmare på haha. Det är en sån härlig klass, men ingen skulle förstå vår typ av humor. Helt galet sjuka vi är i den här klassen! Galet galet galet!

Efter det åkte jag, Elin och Emeli ner på stan. Inhandlade väskorna som jag tittat på så länge. Jag är jättenöjd! Nu blir det packning på lördag och sen Bryssel, perfekt! Matchande. Hon i kassan sa: Oh, ett set, vad trevligt. Du vet att det finns ryggsäck och necessär också! Jag sa: Jo, men jag avstår nog från det! Haha, det hade vart galet sällskapsresan och komma med allt i samma set. Så genomtänkt eller hur!
Nu sitter jag här, funderar på att faktiskt ta tag i dammsugaren som legat framme sen förra helgen och dammsuga lite. Jag tänkte ju dammsuga tidigare i veckan, men jag har låtit bli och den har blivit kvar framme. Jag har slagit i tårna 150 gånger, jätteont har det gjort! Mina tår som redan är små och veka, ska inte behöva skadas av min klumpiga natur!

Tänkte på frisyr och hårfärg häromdagen. Jag tänkte lägga upp lite bilder här så ni får se hur jag såg ut i Frankrike och förra året. Liite skillnad från nu, men change is good people, change is good!

Håll till godo!

  här kommer mina nya väskor! Så praktiska!


   Nice - november 2006

   Januari 2007

  Sommaren 2007

   Sommaren 2008

  Hösten 2008


Jag har i alla fall ändrats en hel del..

/Ida

It will all be over..

... tomorrow!

Nu uppdaterar jag, vart lite dålig. Fick lite klagomål i morse av Linnea haha.. :)
Jag kommer känna en sådan lättnad när jag lämnar Ter1 imorgon och får cykla hem och bara släppa allt! Allt som har med offentlig makt, kommunal självstyrelse och kontrollmakt att göra, för ett litet tag.
För imorgon kväll kommer vi ha det så roligt, det blir fest och ös! Platå, blir det fönsterhäng vill jag vara med den här gången!! Haha, jag lovar att inte försvinna bort! :)

Man blir störd av det här plugget. Imorse när jag stod och gjorde köttfärssås kl halv sju på morgonen, såg jag samtidigt på nyhetsmorgon. De talade om någonting jag just nu inte minns, men det var en riksdagsledamot från Dalarna i studion, och då tänkte jag att det finns 349 ledamöter i riksdagen, 310 fasta och 39 utjämninsmandat. Bara sådär kom jag att tänka på det. Varför? Jo för det enda jag har gjort i en och en halv vecka är att plugga in den offentliga makten, hur riksdag och regering arbetar och vad som sker runt omkring i kommunerna. En paus - ja tack!
Vi har bott i bibblan den senaste tiden, tror människorna på pressbyrån känner igen oss nu. Vi börjar bli lite stammisar. Inte bra för ekonomin när man är "fattig" student, men saksamma. Är det tenta-p så är det!

Nej. Nu ska jag följa med Martha upp till Lastaren och sen ska vi käka. Sen mera plugg resten av eftermiddagen. Ikväll är det Bonde Söker Fru och världens mesta och bästa program Grey's Anatomy. Helkväll framför teven dagen innan tenta, helt perfekt!

Hoppas ni mår bra, trots allt plugg!

/Ida


mys.

Jag saknar söndagsmyset. Jag saknar mys över huvudtaget. Det var mys hela sommaren, speciellt augusti. Jag och Stina hängde varje dag och det var så roligt. Saknar dem där hemma lite då och då. Men jag vet att de finns där när jag behöver dem.

Jag är så glad över mina nyfunna vänner här! Kunde inte ha hittat bättre tjejer än dem. Det är nästan viktigast när man flyttar till ett nytt ställe tycker jag. Att man finner nya människor som man trivs med och kan vara sig själv. Jag säger att vi trivs 100% i varandras sällskap och är verkligen oss själva. Känns toppen verkligen!
Jag trivs bra med klassen också, de är helsköna, de flesta! Det finns ju vissa som man inte sagt så mycket till, men med 70 pers i klassen kan man inte räkna med annat än att alla inte hänger med alla.
Dem jag känner är underbart sköna hela bunten!

Om en vecka sitter jag på en buss på väg ner mot Bryssel. Äntligen! Det ska bli så intressant och vi kommer ha det sjukt roligt tror jag. Så det blir uppehåll i bloggen v.44. Känns väl inte som att jag kommer ha så mycket tid till det ändå, med alla de besök och annat som vi har inplanerat. Sömnen kommer nog vara välkomnad på kvällarna.
Men fram tills nästa söndag skriver jag på i vanlig takt.

På torsdag har vi tenta och jag känner en viss panik inombords. Imorgon är det dags att strukturera upp alla papper som jag har så det blir någon ordning på hela alltet. Sen är det plugga hela dagen som gäller! Bibblan here I come!

Sovdags. Hoppas alla ni mår bra!

/Ida

här sitter vi..

.. i skolan och pluggar. En söndag. Känns härligt, verkligen! När man går på universitet får man offra lite slötid. Särskilt under tenta-p. Detta är nödvändigt, oavsett om man cyklat hem i spöregn kl 03:00 och sov i ca 6 timmar. Hurra för mig som är här! Jag är stolt över mig själv, då jag nästan ser dubbelt just nu. Tröttheten kommer nog komma tidigt ikväll. Jag tänkte se på Atonement ikväll, men det får vi se hur det blir med det.

Gårdagskvällen spenderades på HG. Det var väldigt trevligt och jag var sist kvar. Inte av alla människor där, utan av alla oss som gick dit. Komiskt, jag brukar ju alltid gå först annars. Vad var det för fel på mig igår egentligen??

Nu måste jag nog bli seriöst igen.

/Ida

tentaplugg.

Hurra för tentaplugg i bibblan! Eller kanske inte! Men här sitter vi i alla fall, duktiga som vi är kom vi hit vid nio-halv tio. Det är egentligen sanslöst hur pass seriösa vi är. Det är en skön känsla när man efter en hel dags duktigt plugg kan slappna av hemma i fåtöljen med en kopp te och något bra på teve, eller varför inte en bra film från kartoteket!

Ikväll blir det dock HG en stund, då vi har lite av en Bryssel-kickoff för de som ska med. Andra är även dem välkomna. Men det blir nog trevligt, en öl, snacka lite skit och sen dra sig hemåt i natten.

Nu måste jag bli seriös en stund till, innan det blir fika nr 2 kl 15:00.

Förresten, morfar berättade en rolig grej. Emil Johansson i Hammarby är släkt med oss.. på långt håll.. Jag visste ju att det grönvita skulle segra återigen!

/Ida

The escapologist

Idag har tiden spenderats i bibblan, så klart! Vi hade en fruktansvärt onödig föreläsning som jag var på. Varför satt jag där i tre timmar och våndades? Det kan man fråga sig. Jag hade kunnat få så mycket mer gjort, men nej. Jag hann läsa igenom Viktors, Jacobs och Kalles arbete dock. Några blåa streck blev det minsann, men det finns sämre arbeten. Oroa er inte!

Pluggade fram till kvart över fyra, då jag och Viktor cyklade hem och jag sitter nu här och ska försöka ta tag i mitt rum. Det värsta är att jag faktiskt inte riktigt vet vart jag ska börja. Det är panikstökigt i mitt rum, kläder ligger slängda överallt. Vad har hänt med organiserade mig? Ja, haha, det kanske var ett overstatement, för så organiserad är jag ju inte, men jag brukar inte ha det så här. Nej, det är seriösa tag nu, annars blir jag nog allergiker snart. Det är så härligt ute, kallt och mysigt. Det är alldeles klart på himlen och träden lyser gula. Jag älskar hösten när det är sådana här dagar!

Nej, städning var det ja! Blir bra med Sugarplum Fairy's nya skiva på högsta volym. Kanske jag dansar bort den hemska träningsvärken jag har i benen. Ikväll blir det Idol hos Linnea med flickorna. Så mysigt det kommer bli!

Hoppas allt är bra med er! Emeli du måste kaxa till dig när det gäller köket!!!

/Ida

Noll.

Ja, jag fattar noll och jag undrar om det verkligen ska vara så? Varför trasslar jag alltid till det för mig själv? Varför blir det så här varje gång, för att sedan resultera i noll! Just det, alltid kammar jag hem noll. Typiskt!

Why do bad things happen to good people?!

Idag har jag varit i skolan sedan klockan åtta. Satt utanför Bibblan, hade föreläsning om rättigheter, satt utanför Bibblan och cyklade senare upp till A-huset för att göra mig helt oengagerad i OP! Usch vilken hemsk hemsk föreläsare vi har, han är ju totalt B. Ger oss helt orelevanta instuderingsfrågor - 58 st - en vecka innan tentan och säger att det är inte så mycket arbete med dem. Nehej nej, då får vi se om vi kan spola tillbaka tiden lite och få höra vad du tyckte när du faktiskt pluggade. Varför kunde han inte bara ge oss ca 20 st relevanta frågor istället?!

Jag är helt slut i huvudet nu. Imorgon ska jag vara i skolan från kl 08:00 till halv fem då Afro Power Dance börjar. Känner dock tvivel tvivel över det då mitt rum har förvandlats till Slaget vid Lützen! Ska fundera till imorgon bitti om jag ska gå eller inte. Jag behöver verkligen städa. Det är panik inuti mig varje gång jag kommer hem.
Idag handlade jag frukost i alla fall, så nu borde jag klara mig med det fram till nästa söndag då vi åker till Bryssel. Det är så snart! Ska bli jätteroligt och väldigt intressant.

Nej, nu ska jag mysa ner i sängen med några mandariner och se på Snatch. Det var så himla längesen.

Hoppas allt är bra med er!

/Ida

skärpning, fokus, träning.

Nu är det skärpning som gäller, innan det går riktigt illa! Fokus på vårt Paper, träna bootcamp-träning och skärpa till sig. Idag sitter vi i skolan hela dagen, man får mycket gjort! Dags att manövrera de orelevanta instuderingsfrågorna, varför sker det dåliga saker med bra människor?
Men, det är bara att gilla läget som mina älskade Päron brukar säga!

Nej, seriöst! Alla som inte hoppar är storstadsbarn!

/Ida

Seabattle!

Oj oj oj! Vad ska man säga om denna helg? Ett sjöslag utan dess like och vi klarade oss, mer än ett par blåmärken här och där. Men annars mår man lite som man förtjänar. Trött, trots typ 9 timmars sömn inatt. När klockan ringde halv åtta imorse kände jag att jag nog hade kunnat somna om och inte rört mig ut fläcken på hela dagen. Det hade inte vart det bästa alternativet, och smart som jag är valde jag att gå upp, duscha, äta frukost och cykla iväg till skolan.

Nåväl, det var ju helgen vi skulle prata om.
Började söndagen med god god mat hemma hos Mamma och Pappa Päron, för att sedan avrunda med mammas godaste äppelpaj och skjuts till Stockholm och Värtahamnen. När vi kör in på parkeringen upptäcker jag att Lina kör in precis före oss. Haha, liten värld men ack så trevligt.
Jag säger Hej Då till mams och paps pear för att bege oss in i terminalbyggnaden och inleda den låååånga och seeeeega väntan på båten. Där inne är det smockfullt med människor, jag skojar inte. Det festas, sjungs, dricks, på vissa ställen tydligen kräks det (fråga Jennie). Vi sitter i baren och funderar på att hoppa ner i Ove - men det bestäms att vi ska vänta tills vi kommit in i hytten.

Ove är på och vi drar till taxfree där vi lugnt står en halvtimma innan vi kommer in i själva affären. Sjuukt! Där inhandlas allt ifrån Absolut Pear till chips. Gott, här händer det grejjer. Vi köper macka och kramar om söta sjömän från Lund! Vi går från hytt till hytt och säger hej, skål och dansar runt. Allt är på topp och vi äger båten!
Det skönaste var att traska runt i Ove och känna sig fri. Ibland kan ju faktiskt ett par tajta jeans bara kännas i vägen..

Natten går så fort, och det händer så mycket sjuka saker. Jag träffar Peter, helt random står en av mina bästa killkompisar från Kolsva där. Heja KTH sa han i sin rosa Ove. En kille hoppade över bord, det var nog ett av dem läskigaste sakerna jag har vart med om. Inte för att jag såg något eller märkte av att båten stod stilla i två timmar, men det gjorde vi tydligen! Otäckt!
Det dansades inte mycket, men tiden gick så snabbt ändå. Vips så sov vi och klockan var fem på morgonen.

Klockan halv tio vaknade vi och efter många om och men gick vi upp och gjorde oss iordning. Middag/brunch/lunch serverades, för vår del, klockan 11. Perfekt säger vi och häver i oss kött, fisk och mängder med potatis (de två sistnämnda var Jennie och Lina). Så gott, äter väldigt mycket kött. Det bästa när man känner sig lite bakis. Jennie får panik och vi drar oss tillbaka till hytten igen. Där kör vi igång på bacardin och det är full rulle igen. För hela båten vill jag meddela. Så konstigt men ändå så roligt! Vi träffade Woody Allen med afrohår och en Bananman vid namn Max. Båda från Psyko här i Linkan så vad ska vi begära. Snälla och glada var de i alla fall.

Väl i Stockholm igen är de flesta lite lulliga, men väldigt lyckliga och vi traskar i regn upp mot Gärdet och T-banan. In på T-centralen, hämta ut tågbiljetten och käka mat på McDonalds. Leta på tåget, reta upp redan sur tant, se otroligt sliten ut på kort och komma hem till Linkan där Memo väntar med bil. Underbaraste Memo hämtade oss vid tåget, så vi slapp åka buss. Det är sååå grymt gjort av honom!

Idag är jag lite trött, men känner mig så nöjd över helgen. Nästa år igen, hela flickgänget! Ove på sen kör vi!

Nej, dags att göra lite nytta, dvs. skriva klart min del av vårt Paper. Sen ska jag till Linnea och äta kladdkaka och se på Desperate. Trevligt trevligt!
Imorgon blir det skolan hela dagen och sen Dynamic Challenge på kvällen. Hooojaaah! :)

/Ida

       

Mer bilder dyker upp på Facebook inom kort :)

Ett sjöslag.

Idag är det dags, Sjöslaget. Jag tror det kommer bli riktigt roligt, även om vi nog måste binda fast Alex vid bollhavet så att han inte kommer bort. Då kan man känna sig lugn och trygg. Annars kommer nog jag hålla hårt i mina brudar, så vi inte tappar bort varandra bland de 2200 studenter som kommer vingla omkring på Silja Galaxy.
Jag, som då har världens snällaste föräldrar, blir skjutsad till Stockholm. Så skönt att slippa sätta sig på ett tåg och sen ta t-banan ut till Värtahamnen. Det räcker med en gång.

På tisdag har vi föreläsning kl. 10:00. Det känns så där måste jag ärligt säga, då jag kommer hem typ 22:00 på måndag kväll. Det blir till att gå och sova direkt!

Nu ska jag sätta lite fart här hemma. Packa i ordning det jag släpat upp och sen äta mat.

/Ida

Blåställ och kravall.

Oj oj oj, igår gick det livat till vill jag lova! Och idag, såhär efter 3½ timmas sömn mår man väldigt bra.
Igår var det ju som jag nog tidigare nämnt overallsinvigningen för oss i Pol. Kand, samt Psyk, Data/IT och Lärare. Det var roligt men alldeles för lite fulvin delades ut. Jag tror de skulle ha till deras egen mellanfest sen, därför vi inte fick så mycket. Dålig stil när man sett fram emot en helt sjukt galen kväll. Det lyckades ju jag fixa till ändå..

Vår mellanfest blev i Colonia, närmare bestämt hos Jacob och Iliana. Dock hamnade vi som "går" teknisk fysik på en fest med bara I-killar, vilket var trevligt och dansant. De skulle dock till Platå och vi fortsatte i våra blåställ upp mot Kårallen där det hade arrangerats kravall - INTERVALLEN! Det är utbytesstudenternas kravall och det var smockat där inne. Andas genom näsan ska man inte göra en kväll som gårdagens.

Det dansades fruktansvärt mycket, det dracks öl och shots (jösses) och Ida (jag) dansade med sömnig blick där ett tag. Men livet leker och vi hade så fruktansvärt kul. Jag är jättenöjd över gårdagen och jättenöjd över min overall, även om en storlek mindre kunde ha blivit bra. Men sånt kan man inte veta i förväg och jag känner mig ledig och bekväm i den jag har. Så fin ska den bli med alla dessa märken jag lyckats samla på mig. Ost -vin och kexkväll snart?

Idag mår jag som sagt rätt dåligt. Inte bakis konstigt nog, men trött som satan. Skulle kanske kunna somna stående. Ikväll ska vi dock till mina kusiner då en av dem har plockat ut sin examen. Så det kommer bli riktigt roligt. Men efter drygt 3½ timmas sömn känner man sig inte mänsklig. Ungefär som en förberedelse för måndag. Tror det kommer bli något liknande då. Hur ska det här sluta?

Hoppas ni får en grym helg, trots att jag inte är där ;)
Keep me updated!

/Ida

Åvveinvigning och INTERVALLEN!

Hurra! Äntligen dags för overallsinvigningen och senare blir det INTERVALLEN! Jag måste säga att man ser jävligt het ut i overall. Eller inte. Kanske nervikt, som vi faktiskt kommer kunna ha senare, men just nu, nja.
"Hej jag är sponsrad av fristads..."

Jag kommer nog inte ta med kameran, så tyvärr inga bilder. Får se om jag får tag på några senare. Annars får ni nöja er med att fantisera om hur det faktiskt kunde sett ut. Roligt kan jag avslöja!

Nu ska jag åka iväg. Hoppas ni kommer ha en lika rolig kväll som jag hoppas att jag får!

/Ida

Positivt.

Jag är en positiv människa!

Pluggat hela dagen idag, föreläsningen fick kortas ner en timma eftersom det hade blivit krock i salen. Det gjorde mig ingenting, eftersom jag inte riktigt lyssnade på slutet. Efteråt var jag på UF-föreläsningen om Child Soldiers in Uganda.
Jag ska inte börja käbbla om det här nu, för det orkar jag inte, men jag vill bara säga att man mest blir irriterad över hur det kan vara i världen. Ni alla vet hur jag känner för såna här frågor.

Nu ska jag mysa ner i pyjamas och kolla på Bonde Söker Fru och Grey's Anatomy. Det är kallt ute, så jag tror jag fixar lite te.

Hoppas ni mår bra, för jag mår bra.

/Ida

skratt och tårar.

Litet kvällsinlägg.

Nyss hemkommen från bion - Patrik 1,5. Den var så bra. Man både grät och skrattade. Jag känner mig tillfreds med valet av film, helt klart.
Innan blev det fika med mina fina flickor på Espresso House. Mycket skratt, mycket mycket skratt. Min dag slutar med ett leende på läpparna!

 - Vilket budskap!   - Mums!   - Linnea var nöjd!

 - Emeli var glad!   - Jennie valde te   - Martha visar koppen!

Nu ska jag sova. Jag är nöjd.

/Ida

My song.

I am a rock
I am an island
And the rock feels no pain
And an island never cries

Det kanske stämmer. Att man ibland måste sätta på sig stenfasaden för att inte känna smärtan, eller vara en ö. Därför då faller inte tårarna.. Every man is an island... Det är så det heter, och det är kanske så det ska vara. Man är sin egen ö, och ingenting utanför kan komma åt dig.
Men varför är man då så mottaglig för smärta? Varför är man så mottaglig för känslor av alla dess slag?
Kärlek, sorg, lycka. Varför, när man egentligen bör känna sig väldigt glad, känner man sig så ledsen inombords? Man sätter upp en fasad inför dem man träffar och pratar med, men inombords skriker man av sorg och egentligen vill man bara lägga sig ner på marken och gråta. Låta tårarna strömma nerför kinderna.
Få någon som förstår, någon som kramar en hårt och säger att det ska bli bra. Men vad händer med den som är ensam? Den som inte har någon som sitter och vaggar en sakta tills allt är bra och man somnar i dens famn? Vad händer med den som inte har någon att vända sig till?

Hittade förresten ett till gammalt inlägg. Det är lite skrämmande att det faktiskt är jag som skrivit det... men det har ju hänt, så varför inte dela med sig...

"Dig? Du? Vad gör man inte för att du ska le, att se tänderna skina vita i solens strålar. Det vackraste leendet som världens skådat, en bländande tandrad som snart ska krossas som glasflaskan mot stenen i parken. Ett ögonblick av tystnad, jag hör en nål falla mot marken. Blodet stänker på din vita skjorta, en sekund av lycka som på ett ögonblick byts ut mot sorg. För en minut är jag stilla, och allt runt omkring mig snurrar runt. Jag vänder mig om och tårarna forsar nerför min kind. Ensamhet, ingen där att trösta mig. Jag springer tills benen inte bär mig längre. Jag faller ihop på marken, skriker ut min sorg och smärta. Ingen märker någonting. För en stund sedan var jag lycklig... nu är jag tom.

Vad gör mig till den jag är nu?

Jag fick höra att jag förtjänar den underbaraste. Är det du som ska föreställa den personen?"


C'est la folie d'amour, qui ne m'aime pas. Qui n'a pas besoin de moi...

Ja, jag klarade visst tentan och essän - ikväll blir det fika och bio med mina snäckor!

   

/Ida

Sol i sinnet, brun inne.

Idag skiner solen. Det är ungefär 6 grader varmt ute, och klockan slog precis 08:00. Jag älskar hösten, särskilt när det är såna här dagar. Man vaknar med ett leende och känner sig tillfreds med livet hela dagen. Allt går så mycket lättare när solen skiner. Plus att man känner sig vackrare, oavsett vad det är för vecka.

Jag ska snart åka till skolan. Ska sitta och plugga där hela dagen idag. Ska nog träna ikväll. Det blir kondis, för det behövs. Jag älskar i och för sig att springa ute, men jag tar nog en vända till gymmet istället. Tjejerna skulle visst köra pump idag, men jag pallar inte sånt. Snarare så tycker jag inte det är så jätteroligt med gemensamhetsaktiviteter, förutom bollsporter så klart.

Nej, dags att packa väskan och åka. Jag måste ju boka tvätttid också, det börjar krisa sig.

/Ida

Ta mig till kärlek.

Ta mig till dans, ge mig något som tar mig någonstans.

Godmorgon mitt herrskap!

Vinden viner utanför fönstret, Blackbird med The Beatles strömmar ur högtalarna. Alldeles nyss satt det en korp här utanför i trädet. Jag är lite rädd för dem, kanske för att de alltid är onda i filmer. När man var liten hade ju alltid häxan en svart korp, eller Magica de Hex i Kalle Anka hade korpsvart hår. De är inte så trevliga i filmen Fåglarna av Alfred Hitchcock heller.

Natten var så kort. Jag ville inte vakna upp ur världens kanske bästa dröm. Tyvärr gjorde jag det, och jag är inte nöjd. Mina ögon är trötta och jag känner att jag nog skulle kunna glida ner under täcket och somna om, men hamnar man då i samma dröm? Tar den vid där den avbröts? Jag har aldrig vart med om det. Därför tror jag inte att det kommer ske.

Det sämsta vädret finns just nu i Linköping. Det är grått - storm - regn... lika bra att ligga kvar i sängen ett tag till.

/Ida

L A Law

Ni vet när man får höra just det där man inte trodde man skulle få höra, det där som får leendet att växa fyrahundra gånger större i ansiktet. Mitt leende finns kvar än, och jag tror det kommer finnas kvar länge till.
Löven har fallit i Linköping. Det är höstigt vackert ute, och kylan kryper närmare och närmare. Jag älskar hösten, den är så härlig! Mörkret börjar lägga sig tidigt på kvällarna, stjärnorna lyser klart på natthimlen och när man andas stiger röken ur munnen likt små fjäderlätta moln. Man får ha mysiga sjalar och mössa på sig. Man kan gosa upp under en filt med tända ljus, en kopp te och bara lyssna till regnet när det slår mot fönsterrutan. Vem säger att hösten inte är underbar?

Ikväll var det Lagens Änglar. Jag fann helvitt väldigt obekvämt och gick hem tidigare. Jag kan inte säga att det var så roligt. Kan nästan tänka mig att det kommer bli roligare på torsdag, då får vi inviga overallerna och sedan är det Intervallen. Jag kan inte säga att det kommer bli så, men eventuellt. Gissa får man alltid..

Sömnen börjar krypa sig sakta inpå mig, så jag ska nog, trots oväsendet från Flamman, sova. Imorgon blir det en dag av städa, umgås med mina flickor, sätta upp tavlan och försöka plugga lite. Märk väl - försöka!
Vem har sagt att söndagar är en dag man känner att plugga är det man verkligen vill göra? Inte var det jag i alla fall. Men som sagt, vi får se vad som händer. Ett är säkert - Martha och Linnea kommer få dras med mig ett tag! :)

Sömn. Leende. Du är söt.

/Ida


Höstens ensamma tankar.

Nu har hösten kommit på riktigt till Linköping. Löven är röda, gula och oranga. Eller vissa är bruna, men de räknas inte med. Det är så där underbart kyligt ute, men solen värmer fortfarande upp kroppen och får en att le. Höstdagar med sol är det bästa som finns!

Jag tittade nyss på ett gammalt inlägg jag skrev i vintras. Sparade det som en vanlig fil eftersom jag tog bort det från bloggen. Tänkte ni skulle få äran att läsa det, en del av lärprocessen kring Ida.

"Det går över" får du höra. Gång på gång. Klyschans beska eftersmak lägger sig som en tät dimma över ditt meningslösa liv. Det har pågått under lång tid, men i perioder på något vis. Det är svårt att förklara någonting man själv inte riktigt kan förstå. "Det är utanför ditt förstånd" fick du alltid höra som liten. Nu när jag är vuxen, är jag faktiskt beredd att hålla med.

Orden viner likt dödliga pilar på det dämpade slagfältet. Slagfältet trappuppgång. Du tänker inte på vad du säger. Jag hoppas åtminstone att fallet är så. För dina ord sårar mer än knivhugg. Dina ögon väser ilsket mitt namn. Du kan omöjligt ha älskat mig. För nu sliter du mig i stycken, och du är medveten om det. Jag kommer inte resa mig igen.

Snart får du in slaget som innebär knockout. Då reser jag mig inte, då är jag slut. Det vet du. Alltför väl. Trots detta fortsätter du. Piska, slå och fördärva. Så behandlar man inte någon man påstått sig älska.

Jag uppfattar din närhet. Du finns där. Det känns som att du med glädje och en viss triumf, njuter av att bryta ned mig. Del för del. Slag för slag. Förtvivlat försöker någonting inom mig viska att "det går över". Men orden rinner av mig likt blodet som skenande rinner från min handled. Jag betraktar min spegelbild. Jag ser en smärta, men smärtan från min dunkande handled känner jag inte. Det är som att den inte existerar. Det är bara en tidsfråga innan det är slut, över.

Över ja, allt går faktiskt inte över.

Jag skrev bra på den tiden. Jag har inte hittat tillbaka till det riktigt än. Det kommer bara när jag mår som jag mådde då, dvs dåligt. Berodde ju i och för sig på olika anledningar.

Ikväll mår jag inte dåligt, för ikväll är det fest och Ida ska faktiskt gå och torka håret nu. Sen off till Jennie för lite förkör innan Colonia och G-Punkten (känns väldigt konstigt att prata om en samlingslokal med det namnet..)
Nu är det dags att åka iväg.

Hoppas ni mår bra!

/Ida


Utmaning.

Jag läste nyss Saras blogg och kände att jag skulle kopiera en sak.. så kanske ni får veta lite mer om mig.

KLÄDER
Skor:
Converse, naturvita - svarta stövletter - röda stövletter - vita Roxyskor
Sneakers: Ja, svarta Lacoste (nya Le Coq Sportif ska införskaffas)
Jeans: Stuprör, blåa och svarta, chinos blåa och beiga
T-shirt: Gärna något trevligt tryck på annars mina piké från Lyle&Scott, Fred Perry och J. Lindeberg.
Underkläder: Bomull eller spets

ACCESSOARER
Väska: Stor, skinn såklart. Liten till fest.
Plånbok: En stor i svart skinn, från Wera Sthlm. Så fin.
Klocka: Liten i silver från Calvin Klein, men vill ha en stor också.

TEKNIK
Tv: Liten liten.. men inbyggd VHS lär man få credd för! :)
Mobiltelefon: Svart Sony Ericsson Walkman, sån man skjuter upp.
Kamera: Canon Ixus 80 - köpt för en vecka sen.
Dator: Bärbar från Dell

BADRUM
Tandkräm: Sensodyn på kvällen - Colgate Whitening på morgonen
Tvål: Dove
Parfym: Hugo Boss Intense, Calvin Klein Euphoria, Escada, J Lo Glow, Britney Spears
Medicin: Nå tabletter för magen, Ipren och Alvedon samt allerginässpray

MAT OCH DRYCK
Mineralvatten: Loka Päron eller Ramlösa Balans (den rosa)
Vin: Rött, gärna Penfolds Rawsons retreat.
Bröd: Gärna något mörkt med fibrer. Pågens har bra. Annars är ju skogaholmslimpa dunder.
Glass: Choklad eller melon.

HEMMA
Säng: 1,20 med stålram från IKEA. Jätteskön och lite stor för lilla mig (haha)
Lakan: Svart-vit rutiga, blåa med bubblor, vita med svarta blommor.. allt från IKEA
Espressomaskin: Nej, jag dricker ju inte kaffe så det vore slöseri med pengar.
Kylskåp: I korridor delar man, men det är vitt och jag har två hyllor samt en grönsakslåda full av vatten.

FÄRDMEDEL
Bil: Nej inte här tyvärr. Men hos Päronen står en svart Saab 900 Turbo och en röd Saab 9 5 Aero Sport.
Taxibolag: Inte vet jag.. Östgötataxi kanske?!!
Cykel: Ja, en rosa. Mammas gamla som är typ 25 år gammal.

ÖVRIGT
Frisörsalong: Ja, Frissan i Köping. De är bäst.
Bank: Swedbank (eller Sparbanken Västra Mälardalen kanske jag ska skriva? )


Ni ser, nu lärde ni er massor som ni förmodligen redan vet eller som ni inte vet.

Idag har skolan sugit energin ur mig. Imorgon blev Afro Power Dance inställt, så jag får ta mig ut och löpa istället. Sen är det fest på kvällen. Trevligt, var ju hela två veckor sen haha. Vad säger man?! Livet är hårt som student eller?
På lördag kommer mamma, pappa och farmor hit. Det ska bli trevligt. Senare på kvällen är det Lagens Änglar, ska bli roligt även fast man måste klämma på sig vita kläder.. :(

Nu ska jag nog ta en skål glass och sätta mig och titta på Grey's Anatomy. Började ju igår igen. Hurra för VHS så man kan spela in. När nu DVD:n är hemma hos Päronen får man nöja sig med vhs-inspelning..

Hoppas ni mår bra, för jag mår sannerligen toppen! Stoooooort leende!

/Ida

FRA

Ikväll har jag vart på föreläsning om FRA och allt som hör till det där. Han, generaldirektören var där och snacka (segt och mycket), vilket gjorde att det faktiskt var några i publiken som slumrade till, bl a Linnea. Det var en rolig händelse under kvällen!
Intressant, men jag kan inte säga om jag ställer mig för eller emot FRA. Just nu skiter jag faktiskt i vilket. Jag har viktigare saker att bry mig om just nu, men det var en intressant föreläsning.

Senare gick vi på Afro Power Dance. Jag älskar verkligen det, men det kändes nå så otroligt i mina ben, jag har ju trots allt sprungit en mil för tre dagar sen. Men det gick bra och man blir svettig och man har så roligt!
Det blir lugnt Tarzan och Senegal i helgen flickor!

Annars har jag inte gjort mycket idag jag. Läste i bibblan på förmiddagen, blev så uttråkad där en stund att tankarna fladdrade iväg åt alla håll. Inte bra inte bra, har för mycket annat i hjärnan som stör nu, mer än skolan. Typiskt mig kanske jag ska tillägga! Sen hade vi tre timmars föreläsning. Jag dog lite på slutet där jag..

Nu sitter jag här. Ska snart knyta mig, tröttheten har spridit sig till alla kroppsdelar tror jag!

Imorgon är det skola igen, sen måste jag nog ner på stan. Måste inhandla lite småsaker..

Hoppas ni mår bra!

/Ida

RSS 2.0