Linköping.

Ja, det var ju inte igår jag skrev här kan man säga. Har haft fullt upp med allt vad nolle-p heter! De roligaste två veckorna har jag haft, men dock lite trött på att leka olika lekar. Vi har faktiskt en väldigt bra klass och nu har man börjat lära sig alla namn. Dock har nolle-tröjorna rykt och därför blir det svårare att minnas alla namn som man tidigare kunde läsa på den fina rosa tischen! Faddrarna har varit underbara, festeriet är nog världens kanske bästa och ja, allt har faktiskt bara varit bra.

Jag tänker inte sitta och räkna upp allt vi har haft för oss, för då kommer ni nog dö efter en tredjedel. Men jag kan säga att vi har haft fulsittning, filosofiska spelen (i ösregn) och finsittningen i fredags, även kallas Gasque. Det var mycket trevligt och alla var så fina i kostym eller klänning. Kände mig lyxigt snygg och toppade med att sitta bredvid världens kanske trevligaste fadder (min fadder) Pär. Klockren kille, även förlåten för att han håller på AIK! :)
Jag måste säga att vi i vår fadder-grupp, Gabbes gäng, inte kunde ha haft mer tur med våra faddrar och konstelationen av folk. Pär, Anna, Malin och Super-Mario (dock kanske sistnämnda har varit lite frånvarande) men annars. De är guld värda!

Nu sitter jag här, söndag och de två veckor man såg fram emot för en månad sen är helt plötsligt slut. Nu börjar allvaret på riktigt!
Idag har jag faktiskt gjort sådant som man inte har hunnit med tidigare, så som att tvätta. Steg upp klockan åtta och pallra mig ner till tvättstugan. Faktiskt väldigt skönt att kliva upp så tidigt. Gårdagen var lugn, spenderades hos Linnea med tjejerna, pizza, godis och mycket skratt åt bilderna vi samlat på oss under nolle-p. Många miner man kunde skratta åt. Lugnt och skönt, just det vi behövde.
Tidigare idag mötte jag upp Martha vid skolan och fixade träningskort på Campushallen! Nu är det träning som gäller. Ska bli riktigt skoj! Jag ska ju springa Lidingö Tjejlopp om en månad så jag känner att det verkligen är på tiden. Förkylningen har dock stoppat mig, och nu kraxar jag på värre än en skata.

Annars är det många böcker som ska läsas, intressant men tungt. Tenta 22 sep och två examinationsuppg. innan dess. Jag har fullt upp and I like it! :)

Nej snart dax för korridormöte, lite info om hur det funkar här. Jag hoppas det går fort!

/Ida

Saknad!

Stina! Jag saknar dig! :) Vem ska man spontanringa för att köra race med Saaben till donken?? Har vi blivit vuxna nu?!

Mamma Mia!

Igår kväll var fam. Arvidsson på Mamma Mia! i Globen. Den var väldigt bra, väldigt bra! Hade sett filmen och såg fram emot att se musikalen på engelska. Kände mig nöjd över att Emma och jag köpte biljetterna i julklapp till päronen.

Idag har vi flyttat, hela dagen nästan. Nu sitter jag här i mitt korridorrum, och känner mig redo för att ta mig an skolan och allt vad det innebär. Imorgon smäller det och jag känner mig lite pirrig, men det ska ju vara så. Annars vore det ju konstigt. Det finns nog fler nyblivna studenter här nere i Linköping som sitter i sina rum och känner sig nervösa. Gör förmodligen samma sak som mig, förbereder sig, kollar OS (såklart) och funderar över hur deras nya klasskamrater kommer vara.
Inte bara i Linköping dock, överallt i Sverige är det nyblivna studenter, nervösa inför morgondagens stora prövning, eller nästa vecka.. Det här kommer bli kalas känner jag, kunde inte känna mig mer redo för det som komma skall.

Nu tänkte jag kliva in i duschen och sen kolla lite på teve innan jag förmodligen kommer somna ganska ovaggad ikväll! :)
/Ida

put your hands up.

Ikväll har det varit träningsverk i mungiporna. Umgicks med Stina för sista gången på jag vet inte hur länge, och har nog inte skrattat så mycket på länge. Det var så härligt att hänga med henne ikväll. Vi drog såklart till det enda stället som är öppet efter tio, McDonald's. (Ja OKQ8 är ju öppet, men vem vill hänga där? )

Skrattade, åt, skrattade mer, körde därifrån. Kommer sakna henne så galet mycket. Det är sjukt  vad man kan sakna människor. Saknar henne nästan lite nu också! :)

På söndag bär det av, kläder är nerpackade, i princip allting. Har inte riktigt funderat ut allting men jag kommer nog klura ut det mesta innan imorgon är över. Vilket är 13:30 då bilen går mot Stockholm och Mamma Mia! på Globen. Kommer bli roligt, hoppas den är lika bra som filmen var.

Kanske borde sova nu, sista chansen för sovmorgon på länge nu! :)

Hoppas alla ni mår bra!

/Ida

Packa, packa, packa.

Jag ser ingen ände på allt jag ska ha med mig. Det dyker hela tiden upp någonting nytt under varje grej jag lyfter på. Vad är det för fel på mig? Jag hatar verkligen att packa, det är mitt värsta. Jag är sämst i världen på det också, så det gör ju inte saken bättre. Någon gång innan kvällen ska jag ha packat i princip allting, problemet är att jag fortfarande vill kunna använde vissa kläder. Kan ju inte gå hela helgen och se ut som en slashas!
Det kommer lösa sig och alla kommer bli nöjda och glada, allra mest jag!

Jag flyttade hela tisdagen, det fick plats, precis som jag ville och önskade att det skulle göra. Så nu fattas det lite saker i mitt rum här hemma i Kolsva, men inte mycket. Mer saker som man inte märker av faktiskt.
Jag tänkte ju försöka få med min 1mX½m stora Beatles-tavla, men nu sa pappa att jag nog får vänta med den och köpa något därnere istället. Jag har ju tavlor med mig att sätta upp, men över sängen behövs något stort och maffigt, som typ Beatles... eller Che... eller Tony Montana kanske :) Salig blandning! :)

Jag lovade ju before and after-pics på rummet. Det kommer som utlovat faktiskt, men det är inte riktigt klart än så ni får ha överseende med lite stök i bokhylla samt lite andra ställen. Men fan va mycket bättre jag kommer trivas nu än om jag hade varit tvungen att bo i ett rum med isblå väggar. Huuuh!

Annars har jag jobbat min sista dag på OKQ8 idag. Hurra för det! På söndag börjar det nya livet, och jag är bara redo!

/Ida.

BEFORE  - - - >            



AFTER  - - - >               

just...

... fuck off and die!

You're the evil in my eye!

Jag älskar verkligen Backyard Babies senaste låt Fuck off and die! Den får mig utsökt att tänka på hur jag skulle vilja skrika till en viss person.. underbara känsla att få göra det! Men jag har lite förstånd i kropp och knopp, vilket gör att jag genom ironi hatar personen i fråga!

Imorgon jobbar jag min näst sista dag! Fruktansvärt skönt att inte behöva sätta på sig OKQ8-kostymen igen. Synd på gratis hyrfilm bara haha!

Livet blir enklare allt eftersom, mitt liv är så fruktansvärt enkelt just nu! Love it!

Kom till Linköping först, så kommer jag till Oslo sen, blir kjempegreit! 

/Ida

Early morning call.

Vad hände? Jag väcks av Count me out på högsta volym. Har jag glömt att stänga av alarmet? Vad är det som händer?

"Hallå?"
"Hei, sover du?"
"Ehm, ja, klockan är kvart över fem på morgonen!"
"Jaha, men försök att vara vaken nu då!?!"

Jag klarade mig faktiskt, hur snurrig jag än blev av det där samtalet. Men när man somnar, så lägger man på luren, så går det till. Men visst, det tidiga - eller ska vi kalla det sena - samtalet gjorde mig glad inuti, sen sov jag till halv tolv!

Ibland är världen faktiskt otroligt trevlig mot en liten person som jag själv.

En vecka kvar till flytt, hooray! Ett eget liv, ett nytt liv. Fan vad jag kommer sakna mina speciella människor!

/Ida.


"We want a shrubbery!"

Oh my.

Känns som att det blir alldeles för sällan jag klottrar ner något alldeles ointressant för er läsare att dra nytta av, men ikväll/inatt blir det litegrann att läsa.
Jag har haft det lite stressigt i veckan. Har jobbat fyra dagar, och i fredags var vi (jag + mamma och pappa päron) till Linköping och målade om i rummet mitt. Det blev så jävla snyggt! Inte alls något fint med en isblå färg som det var innan. Nu harmoniserar rummet och hallen i färgen kaffelatte = underbart!
I torsdags efter jobbet åkte jag hem, slängde i mig lite pannkaka och sen åkte vi direkt till Västerås för att införskaffa mig diverse saker som strykjärn och andra trevliga saker från IKEA bl.a. Man bara älskar IKEA!

Jag hade sån tur att jag inte behövde betala en enda sak faktiskt. Ibland har man väldigt snälla föräldrar.

I fredags kväll, när vi kom hem, kastade jag mig i duschen och åkte sedan iväg med Stina till Camilla för lite trevlig underhållning. Då jag idag skulle fara och flänga igen, bestämde jag mig för att köra. Jag hade dock lika roligt för det, vem säger att man behöver alkohol för att kunna spexa lite framför kameran?! Kom hem halv fyra imorse och sen fick jag minsann ta mig upp vid halv tio. Fy fan! Ni kanske funderar hur jag ens kan vara vaken nu!?! Reservbatteriet är nog snart slut kan jag säga.
Kvällen blev som sagt rolig. Vi åkte in till Hantis och dansade av oss lite. Visade sig innebära lite svettig fara från folk, men vi kunde väl knepet att undkomma det med jämna mellanrum. Det var mycket smått folk där, vilket jag känner stör mig lite.

En vecka kvar i gamla Kolsva. Sen bär det av till sällare jaktmarker. Det ska bli väldigt skönt, men jag kommer sakna min kära familj och min kära vän Stina. Hon blir kvar här och pluggar hon med.. Välkommen ner och sov på extrasängen några nätter säger jag!!

Förresten, det gäller väl alla. Vem som vill får väl komma och hälsa på, jag blir bara glad. Extrasängen står bäddad för den som föredrar den.. vet ju att vissa kanske föredrar sällskap under täcket så visst.. :)

Nej, jag tror nästan jag måste sova nu, det börjar bli lite tunga ögonlock. Before and after-shoots på rummet väntas dyka upp på tisdag kväll. Till dess får ni njuta av andra bilder...

/Ida

     
   

fascination.

We want a new temptation.

Jag har funderat ganska mycket när jag har spenderat tid ensam den här helgen. I och för sig var tiden ensam inte så stor, då jag och Stina har suttit ihop som ler och långhalm haha. Men några stunder har jag faktiskt haft för mig själv och då hinner man tänka ganska mycket på saker och ting.

Jag har bland annat tänkt på vilken vändning mitt liv tog i och med Frankrike. Jag har verkligen förändrats mot hur jag var för två år sedan. Jag var inte alls såhär. Då brydde jag mig mer om alla och allting. Minsta grej som gick emot mig fick mig att gråta tills jag somnade av utmattning. Jag brydde mig mer om vad folk tyckte och tänkte om mig, hur jag såg ut och vad jag hade på mig. Det var så viktigt att smälta in. Så är det verkligen inte nu. Jag sätter på mig det som jag trivs i och sen skiter jag faktiskt helt ärligt om vad folk tycker och tänker om mig. Jag vet vilka som bryr sig om mig och tycker om min personlighet, det är faktiskt dem som räknas i mitt liv! Det är så skönt att vara såhär. Klart jag bryr mig, sätter ju kanske inte på mig vad som helst, men jag mår bra och trivs med mig själv vilket får andra att kasta positiva blickar.

Jag börjar skolan om två veckor. TVÅ VECKOR! Vilken längtan som härjar i min kropp! Det enda jag verkligen känner vemod över är att behöva lämna vissa personer som betyder så mycket för mig. Jag ska försöka klara mig, men hur ska det gå? Blir till att umgås när jag kommer hem och så får folk faktiskt komma ner och hälsa på! Alla är välkomna, säg bara till. Min dörr är öppen. Men förändringens vind blåser omkring mig och jag trivs av att känna brisen smeka mina kinder, längtan växer i min kropp och livet som väntar är det liv jag längtat efter ett tag men inte riktigt vetat när jag var redo för det.

Helgen har bestått av ensamhet, dvs föräldrar + syster bortresta. Jag har njutit av ensamheten, men fick även en anmärkning av mamma och pappa att det syntes att jag hade bott själv denna helg. Huh? Vad menas med det? Jag ser inga spår.. Regnet har öst ner. Jag hatar regn faktiskt. Det regnar just nu, det regnar helt sjukt mycket. Köksfönstren är dränkta i vatten och träden ser ut att braka omkull när som. Det är ett skitväder och jag uppskattar det faktiskt inte så mycket. Det ger sig ju aldrig heller. Värdelöst.

Jag har fem dagar kvar att arbeta. Livet är underbart! På torsdag ska vi åka och inhandla det nödvändiga man behöver för att bo själv, dammsugare, strykjärn, IKEA-prylar m.m. Så roligt!

Nu ska jag fortsätta svära över vädret!

När kommer du och hälsar på? När får jag komma till dig och hälsa på?!

/Ida

lonely weekend call.

Helgen är snart slut och jag har njutit av ensamheten. Den har inte bestått av att jag ensam har levt och sovit i det här huset, utan umgåtts 24/7 (på en höft sådär) med Stina. Vi har åkt ner till Linköping för att hämta ut nycklar och kolla in mitt nya boende. Det kommer bli bra. Jag längtar efter ett nytt liv då jag snart hyr en helikopter och kräks över hela kommunen!

Nu sitter jag här, och ska väl försöka sova. Regnet har återkommit till våra delar av Sverige och jag svär lite över att det inte är sol när jag ändå är ledig. Nästa vecka jobbar jag varje dag, ledig helg som består av måla och flytta, sen jobb igen i tre dagar och sen är det definitivt bye bye Kolsva/Köping. Don't think I'm gonna shed a single tear. Bara för alla mina nära och kära jag inte kommer få träffa varje dag.

Jag tackar för natten till idag (ööh igår.. Lördag iaf) och behåller det i minnesfacket..

Nej, sovtime, innan jag faller ihop.

/Ida


Down too deep, can't get out
So damn weak, count me out.


RSS 2.0