100227

Sitter hemma i Kolsva nu, väldigt skönt att vara hemma. Ska snart åka till morfar och hälsa på. Imorgon åker vi upp till Älvdalen och på måndag åker emma och pappa Öppet Spår. Kul ska det bli!

100225

Grattis Mamma!

Tog en liten mikropaus, blev så sjukt trött helt plötsligt. Måste nog ta något att äta snart, så jag piggnar på mig för vidare plugg inför morgondagens juridiktenta!
Imorgon åker jag hem kl 14:05, hoppas jag! Vill inte att tåget är inställt, då blir jag ledsen.

På söndag åker vi upp till Älvdalen för på måndag är det dags för Emma och Pappa att ta sig an Öppet spår. Nio mil på längdskidor, hejja hejja hejja!

Ska bli skönt att åka hem, längtar efter Sixten.

Förresten, har ni sett Liberos nya reklam? Den med bäbisen? Jag är helt galen, det finns ju ingen som kan säga att den bäbisen inte är världens sötaste!?!

Nu ska jag fortsätta plugga!

[ida]

100223

Tänkte absolut inte blogga ikväll, men får bli ett litet inlägg ändå!
Idag har jag suttit i skolan från 08:00 - 18:00, med intensivt plugg så jag fick skavsår på mitt vänstra pekfinger, så mycket skrev jag!

Juridikplugget är roligt, hoppas det går vägen på fredag! Skulle verkligen sitta fint att få in de där 12 hp.

Nå väl. Annars är det inte så mycket som gäller faktiskt! Jag som egentligen gillar snö, gillar det inte alls nu. Okej när man kan lufsa runt, inte känna någon stress, ta sig framåt, kan åka bil om man vill.. men inte när man måste cykla, ha två tunga väskor med sig och försöka överleva hemfärden! Det är stört omöjligt ju!
Valla och T1 är de sämst plogade ställena i hela Linköping tror jag! Galet, fick släpa hem cykeln idag, bokstavligt!

I helgen åker jag hem. Det ska bli trevligt, jag längtar lite faktiskt!
Annars leker jag med min nya telefon, och försöker slå rekord på Angry birds!

Ikväll sover jag själv, imorgon ska jag plugga hemma och imorgon kväll blir det mys med älskling!

God natt!

[ida]

100220 - en rättelse!

Det blev 4-2 igår, dumt av mig!

Kanske blev lite distraherad igår, men det var inte bara av Henke Lundqvist faktiskt!


100220

Fan också! 8e plats för Anja i Super-G. Tusan också, vi hade behövt en medalj till. Men det var ett gott försök!

Idag är det "Vi kommer aldrig hem till Bullerbyn"-väder ute, dvs. helt jävla otroligt vad det snöar och blåser!
Fredrik och jag trotsade vädret och tog oss ner på stan. Vi valde bussen, eftersom den ju gick via Resecentrum till Trädgårdstorget. Trodde vi ja, och resten av bussen. Vid Resecentrum så säger chauffören: "Bussen stanna här, ni måste gå av. Alla bussar inställda!" Suck!!!

Vi fick gå upp på stan, tur att det faktiskt inte är jättelångt. Väl där uträttade vi lite ärenden, Fredrik storshoppade på MQ, jag storshoppade på Telia (känns inte som att jag behöver berätta vad det är jag köpt), och sen lite småsaker. Vi tänkte ta bussen hem, för det stod ju folk vid hållplatsen. Nej, det blev inte så, vi fick gå hem. Vid Fjärilen skulle vi stanna och köpa Sushi, men då möttes vi av en annan lapp:"Vi stänga 9/2 till 1/4 för åka till semester!" Vad ska man säga om allt det här?!
Vi fortsatte gå, jag några meter före Fredrik mest på grund av att mina skor håller bättre snökvalitet än hans!

När vi kom hem la vi oss i soffan under täcket och kollade på två avsnitt av The Vampire Diaries.

Nu är det dags att försöka göra något annat för att ruska liv i kroppen. Bioplanerna slopades pga vädret, det får bli en annan gång.
Men gott om godis, chips, ostbågar och annat har vi i alla fall så en mysig kväll blir det ändå!

[ida]

100220

Igår var det fullt hockeyös hemma hos Fredrik!
Vi var några stycken som samlades (jag, Fredrik, Thompa, Sofie, Hanna, Linnea och Felix) för att äta pizza och sen kolla på när Sverige slog Vitryssland med 3-2. Det jag inte tippade på var att det skulle bli 3-2, trodde i mitt huvud på 3-1. Visste ju att "Monstret" inte skulle hålla nollan, det är ju ingen Henke Lundqvist vi pratar om här!

Nu sitter jag med seminarieuppgift 2. Vill göra klart den helt och hållet, så jag slipper tänka på det nästa helg!

Sen ska Fredrik och jag trotsa snöovädret för att ta oss ner på stan. Typiskt att det är sånt här väder när vi vill ha en mysig dag på stan. Nå väl, man får försöka ändå!
Ikväll ska vi på bio och sen äta god mat. Ska bli mysigt!

Nej, nu måste jag fortsätta så det blir klart!

[ida]

100218

Igår var vi och lyssnade på UF-föreläsningen. De hade bjudit in Jimmie Åkesson. För er som läser den här bloggen och inte vet vem Jimmie Åkesson är, så kan jag förklara att det är Sverigedemokraternas partiledare.
Det var intressant och han har ju fruktansvärt utopiska föreställningar om hur Sverige ska bli.

Idag har vi vårt seminarie och nu ska vi sätta igång och göra klart allting inför eftermiddagen!

Nu kör vi!

[ida]

100216

VI TOG GULD!!!

Charlotte Kalla, jag visste väl att du inte skulle svika oss!


100215

Sitter i skolan och jobbar med seminarieuppgiften vi har till på torsdag. Värsta rapporten, som vi inte har börjat skriva på än. Förarbetet har tagit längre tid än jag trodde från början. Har en svag känsla av att jag kommer uppskatta uppgifterna i Politisk teori mer än dessa. Men när det väl är gjort, så kommer man andas ut.

Snart får jag köpa min iPhone! Vill egentligen köpa den i helgen faktiskt, men har ju inte riktigt råd än. Kanske ska låna pengar av någon snäll, så kan jag köpa den och föra tillbaka så fort jag får CSN nästa torsdag. Vill ju gärna ha den klar innan jag åker hem till Kolsva nästa fredag!

Igår blev det übergod mat! Fredrik, min mästerkock, slängde ihop lövbiff med gorgonzolaost och klyftpotatis. Blev kanoners! Sen myste vi i soffan och somnad gott vid 23.
En härlig kväll!

Idag är det Charlotte Kalla som regerar, dock kommer Björgen bli farlig, men vi håller tummarna och skriker åt TV:n, det döda tinget som inte påverkas av att vi skriker halsarna torra! Trots det, så gör man det ändå! Måste vara känslan av sporten som gör det!
Sen blir det kanske att smaka på chokladpralinerna jag investerade igår! Är riktigt sugen!

Nej, dags att återgå till arbetet! Imorgon kanske vi blir klara, vore ju riktigt trevligt!

[ida]

100214

Alla hjärtans dag!

Som Elin säger, förut kände jag väl inte så mycket för den här dagen. Men när jag för första gången har någon att uppskatta dagen med, så känns det okej. Även om alla våra dagar är alla hjärtans dag! Men lite extra god mat blir det ikväll!

Igår blev det klart vilka FBI 10/11 blir, och jag säger Grattis till alla er!

Nu sitter jag och kollar på en av de mest romantiska filmer ever: P.S. I love you. Kände att det behövdes. Var på Ikano tidigare, köpte lite smått och gott, pratade med Linnea, och kämpade mig hemåt. Anledningen är att jag köpte ett kort till Fredrik som är 40x70 cm stort! Det var inget som fick plats i väskan kan jag säga! :)

Men hem kom jag och nu sitter jag här i soffan och väntar på världens bästa. Ska kolla klart på filmen.

Imorgon är det måndag igen. Vi ska göra klart seminarieuppgiften till torsdag. Hoppas det går bra!

[ida]

100213

Jag dör snart av hunger, men älsklingen såg till att det plingade i mobilen och nu är han på väg hem från skolan! Han är bra duktig, min hjälte!
Ikväll blir det tacos - vår paradrätt - och På spåret från igår. Panschisvarningen är långt borta, för På spåret är ett program man blir allmänbildad av! Eller hur Emeli?!

Igår var jag, Emeli, Martha, Jennie och Sara ute och åt. Det var mysigt, (dyrt), klart värt det, och avrundades med en glass på BK. Tack för en riktigt trevlig kväll brudar!
När jag kom hem, såg jag att jag hade fått två paket i postlådan! Det ena var från syster, det andra från mamma och pappa! Alltid trevligt! I dem låg det två askar Aladdin chokladhjärtan och ett fint kort från Syster och ett "kort" från mamma och pappa. Väldigt trevligt, jag blev jätteglad och nu sitter korten uppe på magnettavlan i köket så jag kan läsa dem hela tiden!
Jag har faktiskt världens bästa familj!!!


Dags att hacka grönsaker och fräsa köttfärs! Snart mat! Snart mat!

Kl 22:00 börjar skidskytte - 7,5 km spring damer. GO ACO OCH HELENA!
Första medaljen??

[ida]


100213

Nu är det alltså igång!

OS i Vancouver 2010.
Ska bli riktigt roligt och jag ska försöka se så mycket längd, snowboard och hockey som möjligt!
Just nu har jag invigningen som gick inatt på. Bryan Adams, från Ontario, tillsammans med Nelly Furtado sjunger OS-låten, som då Bryan Adams har skrivit. Verkar bra, lite peppig så där!
Men alltså, 300 miljoner, det känns ju faktiskt jävligt onödigt! Man behöver inte lägga så mycket pengar på det tycker jag. Det känns som att med alla stjärnor som är där, speciellt hockeyspelare, kan väl pitcha in med några miljoner dem. Kan inte pengarna skänkas till något viktigare?
Men det är klart, vad vore ett OS utan en spektakulär invigning?!

Nu har pirret satt igång, nu är det dags!

Charlotte Kalla, Helena Jonsson, Emil Jönsson, Anja Pärson, Tre Kronor, osv.. NU TAR VI MEDALJ!

Vilka av er ska se på OS?

[ida]

100212

Fredag, och återigen ingen skola att gå till. Klart, jag hade ju kunnat ta mig dit för lite plugg, men läser ju ändå bara, så jag kunde lika gärna stanna hemma. Fredrik har ju vart hemma nästan hela förmiddagen också, så det var trevligare så!

Usch så dålig jag är på att uppdatera, men glömmer bort! Får nog lov att bättra mig! Blir lättare när jag kommer kunna blogga från telefonen. Blir lite mer inlägg då kan jag nog lova så här på förhand!

Igår läste jag i en jättebra bok till FN-kursen. Tjock, på engelska, men ack så bra den är! Jag älskar verkligen den kursen, så intressant och när man verkligen brinner för ett ämne, så blir allting så mycket lättare!



The Oxford handbook on the United Nations



Se så tjock den är! Men det gör la ingenting!

Nu ska jag fortsätta läsa i Att förstå internationella konflikter och lyssna på Sagan om Ringen-soundtracken!

Ikväll blir det [hg] med Emeli, Martha och Jennie (?). Äta och ta en öl. Ska bli riktigt trevligt! En kväll med flickorna kan bara göra en gott!

Popcorn vore inte dumt nu alltså!

[ida]


100210

En lång dag börjar gå mot sitt slut. Dock är vädret en pain in the ass, varför ska det snöa?! Har det inte kommit nog än?! Det här får faktiskt ta och sluta nu!

Idag har jag pluggat i skolan på förmiddagen. Att läsa i Metodpraktikan gick faktiskt bra, trots att jag inte satsade på att försöka hinna klart de 100 sidor vi hade. Men det tar jag igen imorgon eftermiddag. Det är så roligt att läsa igen, att förstå mer än hälften och att det man läser faktiskt är intressant! Så jag är inte den som klagar!

Imorgon har vi föreläsning hela dagen, sen ska jag cykla hem och gräva ner mig i någon av alla böcker jag har liggandes på Fredriks soffbord. Har inte fått hem dem till mig än!

Nu kom Fredrik hem, ska väl laga lite mat nu!

Måste verkligen bli bättre på att ladda upp bilder! Lovar att bättra mig!

[ida]

100209

Åh dagen har vart produktiv trots min yrsel som slog mig som en blixt från klar himmel typ tio min efter jag klivit upp! Inte roligt, den sitter fortfarande i. Efter lite mat i magen kommer det kanske ge sig.

Har i alla fall diskat, ska snart dammsuga och sen slänga mig i soffan och fortsätta läsa. Såg att föreläsningen vi har imorgon förmiddag är flyttad till torsdag. Det ger mig en förmiddag att läsa igen lite som jag inte hunnit med!

Fick mina böcker till FN-kursen igår. De var så himla fina, jag blev jätteglad. Fredrik å andra sidan påpekade hur köttiga de såg ut. Jag kan knappt vänta att hoppa in i dem och börja läsa! Är en riktigt rolig kurs, kanske för att jag redan kan så mycket i förväg. Ska fanimej rocka tentan 29 mars!

Nej, dags att ta tag i dammsugaren! Sen måste jag nog fixa lite krubb.
Ikväll blir det överraskning till älskling, hoppas han kommer tycka om det! Söndagens planer är i alla fall kartlagda! :)

[ida]

100207

Åter söndag och här sitter jag på sängkanten och ska precis krypa ner.
Kom hem nid 22, efter att ha träffat tjejerna hemma hos Linnea och klämt i oss lite pizza. Eller jag vet inte vad som hände, men jag åt nästan upp hela, i ett litet killevipp också! Imorgon blir det nog en långpromenad tror jag. Annars vet jag inte hur det blir! Någon form av aktivitet blir det!

Annars har jag inte föreläsning förrän kl 15 imorgon, så det blir till att städa lägenheten. Storstädning minsann! Det behövs kan jag säga. Det har blivit lite hattigt med det där nu, så jag tänkte ta tag i det på riktigt imorgon. Byta sängkläder, dammtorka, plocka undan en massa trams som jag bara låter ligga framme, plocka i ordning i bokhyllan och torka golven. Sen kommer jag nog trivas rätt gott i lägenheten! Även fast jag inte spenderar hela veckan här hemma, så när jag väl är här, vill jag ju ha det trevligt!

Många tycker att jag är lite konstig, Lina bland annat, men jag gillar faktiskt att städa. Det är avkopplande, man kan lyssna på P3-dokumentär under tiden, och man får ju ett bra resultat efteråt. Så jag känner att det faktiskt är roligt att städa. Det har kommit det senaste året, förut var det inget jag såg fram emot. Men nu, jo det är faktiskt riktigt trevligt. Och efter att Linnea berättat om hennes avloppsrensning, så konstaterade jag att det nog är ett måste för mig också! Vattnet rinner inte ner så snabbt som det gjorde förut!
Men obehagligt är det, inget annat kan sägas!

Sen ska jag läsa klart kapitel 9 i Kymlicka-boken, för det orkade jag inte med idag. Sen åka på föreläsning i FN-kursen. Trevligt!

I helgen har jag bara tagit det lugnt faktiskt. Igår skrev jag ju tenta, så i fredags blev det På spåret med älskling och igår var vi på bio - Snabba Cash. Jag har ju inte läst boken, men har förstått att den var bättre. Men jag ansåg ändå filmen som sevärd! Så rekommenderar den! Ska läsa boken snart!

Nu ska jag krypa ner under täcket, själv. Det är ju Super Bowl inatt, så Fredrik ser på det. Inget jag är intresserad av så.. Ska kolla på senaste avsnittet av Cougar Town, sen slumra!

[ida]

100206

Tentan var ingen walk in the park direkt. Varför ska de göra så svåra tentor i en kurs som typ ingen klarar? Ge oss en lättare tenta nästa gång, så slipper ni det här!

Jag är i alla fall helt slut som människa nu. Ska dö i soffan ett tag, sen äta mat och gå på bio med Fredrik. Snabba Cash. Har inte läst boken, men what the hell! Det spelar ingen roll!

Nu är det bara stats som gäller för ett tag framöver, så himla skönt!

[ida]

All my loving...

Close your eyes and I'll kiss you,
Tomorrow I'll miss you,
Remember I'll always be true,
And then while I'm away,
I'll write home every day,
And I'll send all my loving to you.

I'll pretend I am kissing,
The lips I am missing,
And hope that my dreams will come true,
And then while I'm away,
I'll write home every day,
And I'll send all my loving to you.

All my loving, I will send to you,
All my loving, darling, I'll be true.

Close your eyes and I'll kiss you,
Tomorrow I'll miss you,
Remember I'll always be true,
And then while I'm away,
I'll write home every day,
And I'll send all my loving to you.

All my loving, I will send to you,
All my loving, darling, I'll be true,
All my loving, I will send to you.

[ida]


100201

Jaha, inne i februari nu. Januari har bara svischat förbi med tentor, och annat roligt. Tenta igen nu på lördag. Jinxar inget, men pluggar förbrilt!

I lördags var jag, Lina och Emeli på NH. Det var I-cabarén och full rulle på eftersläppet. Vi hade jätteroligt och jag hade faktiskt inte så ont i fötterna när vi cyklade hemåt. Nog för att jag då hade bytt till mina Sheperds, men innan dess så dansades det friskt i high heels!

Igår låg jag och Fredrik bakis, avnjöt några avsnitt av The Vampire Diaries, som jag måste säga tilltalar mig otroligt, men samtidigt tror jag att både jag och Fredrik har sett lite för många såna här typer av serier, eftersom vi precis visste vad som skulle ske.. eller vi förutspådde det! Men bra är det!

Idag har jag pluggat i skolan, och haft min första föreläsning i FN-kursen. Några man kände igen, vilket underlättar framtida eventuella grupparbeten.
Men det kommer vara roligt, och lärorikt då man förnyar och förbättrar den kunskap man redan har.

Nu håller jag på att vänta på tvätten. Den sitter i torkskåpet just nu. Börjar bli riktigt hungrig, ska laga mat snart. Lägga matlåda till mig och Fredrik. Helt galet, det är bara då vi ska äta tillsammans som jag är kreativ. Annars blir det lätt spaghetti och ketchup, iofs en helt klart underskattat maträtt!

Nej dags att fixa lite!

[ida]

RSS 2.0