efterlängtat.

Solen har anlänt, 30 graders värme. Solbrännan gör sig till känna och jag jobbar hela dagarna. Ändå har jag lyckats fått mig en hel solbränna som så småningom kommer bli lite bättre. Härligt!

Jag har nu jobbat fyra dagar av mina tio. Helgen stundar, den sista helgen jag jobbar. Helger är faktiskt inte alls roliga att jobba och jag är väldigt glad att jag inte jobbar några mer helger innan jag flyttar från Kolsva.

Flyttar det kommer jag göra, om två veckor. Så underbart att ha ett eget liv, att inte behöva fråga någon om man kan göra så eller låna bilen. Jag är fri att göra som jag vill och alla är välkomna till Flamman, för det är där mitt korridorboende kommer vara. Jag längtar så otroligt mycket efter mitt egna liv.

Hoppas ni mår bra i värmen!

/Ida

stormvarning.

Jag hatar blåsväder! Hata hata hata mest av allt just nu. För när man försöker sig på lite bränna på kroppen, blir det minsann storm och alla moln i hela världen lägger sig över solen just när jag ska njuta av den! Typiskt skitsvenskt sommarväder!

Idag har Stina och jag försökt sola, gick sådär, men det var trevligt ändå. Ikväll ska jag träffa Joel, det var längesen! Efteråt ska jag njuta av ensamheten!

/Ida.

ingenting någonsin.

Jag har dekorerat om min blogg. Måste säga att den blev fin.
Idag har jag hängt med Stina. Trevligt trevligt, re-take soon!?!
Imorgon hoppas jag på sol, jag behöver lite bränna!!! Halsont och hosta är inte roligt. Ack nej!
Nu ska jag kolla priser på Nintendo Wii och även madrasser på IKEA. Flyttdags snart.

/Ida


Kan du beskydda mig?

En himmel som färgades röd av solnedgången. Små molnstrimmor letade sig fram över den en gång blåa himlen. Regnet höll sig undan och vi alla kunde njuta av Håkan Hellström och Kent i Eskilstuna. Jag har sett kent i E-tuna förut, vilket alltid är lite extra roligt eftersom det är deras hemstad och de alltid levererar lite mer känns det som. Man får höra många roliga anekdoter från deras tid som unga slynglar i E-tunas vilda 80-talsliv.

De spelar låtar som man sällan eller aldrig får höra live. Ikväll spelade de Kallt Kaffe - en låt som var väldigt otippad att få höra. Tror inte det var många av dessa s.k. "kent-fans" som visste vad det var för låt. Ni förstår, det finns "kent-fans" och så finns det kent-fans. Jag tillhör det sistnämnda. Uppväxt med kent i högtalarna. Vet att de existerade innan Vapen & Ammunition kom ut. De s.k. "kent-fans" som säger sig kunna det mesta och står längst fram med så tuperat hår att man tror det kommer falla av och svarta kolstreck runt ögonen är inga kent-fans. De klarar inte ens av att öppna entrédörren till intagningsprovet för den kategorin.

De spelade Beskyddaren! Som vi diskuterade den låten på Peace & Love. Jag sa att de spelar den aldrig, vilket de inte gör. Men just ikväll kom den, halvakustisk till på köpet. Så underbart vacker. Man blir lycklig. Kent lyckas alltid, kent levererar alltid!

Håkan var såklart lika bra som på Peace & Love. Han visar en enorm glädje på scenen vilket smittar av sig och trots att kylan kröp inpå skinnet tog den inte överhanden om min kropp då mina fötter dansade till glädjens och lyckans toner som strömmade ur högtalarna. Klubbland - 13 - En midsommarnattsdröm - Hurricane Gilbert - Kom igen Lena - Brännö Serenad - Kärlek är ett brev skickat tusen gånger - Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din - För en lång lång tid - Nu kan du få mig så lätt  - Det är så jag säger det ... Har jag glömt någon? Ja, säkert men hur lätt är det när man bara kan le åt denna underbara man som står på scenen och är så tacksam över att vi finns. Det är därför man fortsätter lyssna!

Idag simmade även mamma och jag Vansbro Tjejsim. Det gick bra faktiskt. Det var iskallt i vattnet bara, så jag säger hurra för våra våtdräkter. Annars hade det inte gått. Badmössa och våtdräkt, hur snygg blir man inte?! ;) Men nu är jag trött. Riktigt trött. Imorgon blir det en dag med Stina, ska bli trevligt. Först ska jag sova som en stock inatt. Skönt med sovmornar.

/Ida


baby we were born to run.

Oh yeah! Det är väl den enda kommentaren jag kan ge efter förra helgens spelning på Ullevi. Bruce Springsteen and the E Street Band levererade som aldrig förr. Sen att vi såg dem på 4th of July kan inte ha gjort saken bättre, de rockade och gav publiken klassiker som man inte hört live sen 1985. Underbart, verkligen underbart. Solen sken, det var en skön kväll i Göteborg och jag njöt hela tiden!

Övriga helgen i Göteborg spenderades på lördagen med följande aktiviteter. Per bil åker vi till Nordstan och köper Göteborgspasset till oss alla fyra. Mamma och pappa Päron samt systeryster och jag. Vi väljer sedan att åka mot Liseberg och parkera bilen där, då det var gratis när man hade införskaffat sig Göteborgspasset. Vi väljer därefter att passera entrén till Liseberg och fortsätter mot Universeum. Nej nej, vi skippade inte Liseberg tro mig, utan återkom senare på kvällen. Efter Universeum (där man blev lite barn på nytt - jag älskar sådana ställen) tog vi spårvagnen ner mot Paddan. Där köpte vi glass och åkte sedan Paddan. Det var väldigt längesen och jag ådrog mig superba märken efter bh + linne! Underbart... not.. Nåväl. Hungern började smyga sig på och eftersom Bruce spelade på lördagen också var det såklart packat på varenda restaurang längs hela Avenyn. Då öppnar Ida käften och säger att om vi går upp mot Universitetet och Handels kommer vi träffa på några mysiga små ställen där vi kan äta. Sagt och gjort, vi hittade ett ställe där jag åt en helt fantastisk Ceasar sallad. Mums! När vi sedan hade flanerat klart bestämde vi oss för att åka tillbaka till hotellet och byta om för att senare åka in till Liseberg! Där blev det Balder för hela slanten + annat också såklart. Men Balder var nog det roligaste jag åkt på länge. Man lätta bokstavligen från sätet. Oj oj oj säger jag bara!
Nöjda och blöta efter några åk i Flumeride åkte vi därifrån vid stängning.

Söndagen erbjöd sämre väder men solen klarade ändå av att sticka fram några strålar på oss. Vi flanerade lite i Nordstan och slog oss sedan ner vid ett café för lite smått och gott. Sedan tog vi bilen och åkte ut till Fiskebäck där Emma visade huset hon bodde i när hon sprang Göteborgsvarvet. Jag säger inte nej till det huset. Efter det drog vi oss till Stena Line-terminalen för att få åka på färjan till Tyskland. Stena Germanica. Allt gick smärtfritt och Tyskland blev trevligt. En trip i måndags till Calle och jag har sprit för hela hösten! :)
Väl på färjan igen åt mamma och jag världens godaste ryggbiff och sedan vann pappa och jag 200 spänn på Enarmade banditen. Härligt härligt, det var dem drinkarna betalda sa pappa!

Kom hem i tisdags eftermiddag till Kolsva och nu sitter jag här. Min första dag på en ledig vecka. Jobbat två dagar dock :)
Imorgon är det dags att simma Vansbrosimmet. Mamma och jag har införskaffat våtdräkter som vi testade i Långsvan igår. Det var kallt i början men väl i kände man ingenting. Det gick jäkligt bra och imorgon simmar jag 1 km på runt 25 min. Uppströms + fight med kärringar som ligger och guppar i olikfärgade badmössor. Är det tävling så är det tävling. Mellan mig och mig! Lite mellan Emma också eftersom hon redan gjort det, 28 min slår jag lätt. Det måste jag göra, jag simmar ju snabbare än henne. Så nu är det lite uppladdning som gäller, även för konserten med Kent + Håkan Hellström imorgon i Eskilstuna. Det kommer bli kalasbra!

Nu ska jag nog leta boende. Ja, jag kom in i Linköping. Flyttlasset går i augusti! Wohoo!

/Ida

Dancing in the dark.

Imorgon sticker vi till Göteborg - la familia! Imorgon kväll blir det Bruce Springsteen på Ullevi för hela slanten och på lördag gör vi allting vi redan sett och gjort en miljard gånger i Göteborg, men vem fan klagar! Det är ju gratis. Liseberg vankas på kvällen och söndag kväll beger vi oss ner till Tyskland per båt. Här ska handlas! Det gäller ju att bunkra upp ett lager innan man ska ut i nollningssvängen. Då kommer det en tid man inte vill känna att man måste ta sig till Systemet.

Jag har för övrigt platsgaranti på mitt fjärdehandsval. Vill jag plugga i Stockholm? Jag vet inte riktigt. Jag har ju ställt in mig på Linköping. Stockholm är inte en speciellt spännande stad. Visst det kommer bli kalas att plugga även där. Jag har familj - bästa kusinen med Klara bor ju där, jag har bästa vännen Joel där.. Men jag är svårflirtad när det kommer till den staden. Jag vet inte än som sagt. Kommer jag in i Linköping blir det Linköping. Kommer jag in i Uppsala, blir det fanimej Uppsala!!

Men nu ska jag ladda lite innan sängdags. Har jobbat idag, första gången på en och en halv vecka. Fint som snus gick det i alla fall! Jag är kung på OK! :) Välkomna till OKQ8 Kolsva så får ni se! hahah!

Nej, håll i hatten, nu sticker jag till Göteborg! Hörs på tisdag! För alla som vill och vågar kan man ju ringa eller sms:a!

/ Ida


You're the only one I've waited for
There's no one else I wanted more
This thing can take forever
I just hope I won't regret it

Time won't wait
So I guess that it's all too late

It's hard to say I'm sorry
It's hard to stand here alone
You're that someone
I can't get you off my mind
It's hard to say I miss you
It's hard to stand here alone
You're that someone
I just hope that you're all right

You're the only one I'm aiming for
You're amazing just because you are
I miss you more than ever
I'll wait for you forever

Time won't wait
So I guess that it's all too late

It's hard to say I'm sorry
It's hard to stand here alone
You're that someone
I can't get you off my mind
It's hard to say I miss you
It's hard to stand here alone
You're that someone
I just hope that you're all right

You're the only one I've waited for
You're the only one I've waited for

You're the only one I've waited for
There's no one else I wanted more
I'll stay right here forever
I just hope I won't regret it

You're the only one that I've ever known
(My only one)
I'll stay right here forever
I just hope I won't regret it

Time won't wait
So I guess it's all to late
And life won't wait so I guess that it's all too late.

tro och tvivel.

Ikväll har det varit Allsång på Skansen och jag sjöng med. Vad annars göra när man sitter framför teven och texten rullar på Fritiof och Carmencita?! Sjung för blotta livet. Sen såg vi (jag + päronen) på Morden i Midsumer, en klassisk sommarserie. Man kan aldrig lista ut mördaren dock, det är sanslöst knepigt men ruggit spännande.

Dagen som sådan har inte varit speciellt händelserik. Jag skulle ha spolat av Tält Thor efter helgens eskapader, men jag tog mig aldrig i kragen att göra det och sen när det började regna en skvätt sket jag i att gå ut. Jag höll mamma sällskap genom att sitta ute på altanen med datorn framför mig och spela upp olika låtar jag själv anser är väldigt bra. Jag tänkte att jag skulle ha läst ut min Pol Pot-bok idag, men icke. Får se om det blir tid för det imorgon, då jag faktiskt ska ta mig i kragen och spola av äcklet som härjar på Tält Thor. Det skulle bli sol och 25 grader varmt så på med bikini och sen fram med vattenslangen.

När man inte jobbar om dagarna blir man ganska rastlös. Samtidigt tycker jag det är skönt att vara ledig. Man får inga pengar när man är ledig dock, men jag jobbar mer i juli och det är ju i augusti som ekonomin behöver bli lite styrkt, så det passar sig bra. Jag hoppas bara på att få ihop så det räcker och blir över när jag införskaffat mig den laptop jag har fäst ögonen på. Jag är ju väldigt sugen på en digitalkamera också. Den vi hade la ju tyvärr av i fjällen. Otur otur säger jag som är i starkt behov av en kamera. Får nöja mig med mobilen än så länge.

Nej, kanske skulle försöka få lite sömn i ögonen. Förkylningen gör att jag inte sover så bra om nätterna. Jag pratar relativt bra nu ändå, men ja. Kraxar väl på ganska friskt fortfarande. Mina armar har blåmärken, jag tror de kom både efter midsommar och Peace & Love. Jag lovar, jag blir inte misshandlad, men ja.. det ser lite lustigt ut haha.

Ett avsnitt av The Office (UK version), sen sova. Imorgon blir det Tält Thor-rengöring.. Jobba på torsdag och sen Göteborg here we come!

/Ida


RSS 2.0