Peace & Love.

Helgen är förbi och med det innebär det att även Peace & Love-festivalen är förbi. Det har varit väldigt väldigt bra, musiken har gjort att jag har hamnat i extas flera gånger om! Kristina bidrog med det ypperligt braiga sällskapet och vi hade det så trevligt tillsammans. Hon har nu fått uppleva mina största intressen, musik och konserter. Jag har en känsla av att hon blev positivt imponerad!

I helgen har vi sett:

  • Markus Krunegård
  • The Hives
  • Mando Diao
  • Sahara Hotnights
  • Kent
  • Sex Pistols
  • The Hellacopters
  • Christian Kjellvander
  • Neverstore
  • Sugarplum Fairy
  • Adam Tensta
  • Håkan Hellström

Vi har även träffat på en hel mängd roliga och underbart snälla personer, sådana människor som kan uppskatta riktigt bra musik och som även kan sjunga riktigt grymt bra! Jag smälte som smör i solsken! :)

Citaten har även haglat och såklart har jag bidragit med ett ganska så (enligt mig själv) bra stycke mening. Man lägger vissa saker på minnet, det gör man!

"Låt oss bryta isen. Let's hångla!" - Jag i mitt esse, då jag kände att isen måste brytas efter pinsamma situationer.

"Rikard got lucky! Du sover i packtältet." - En av pojkarna i ett annat tält :)

Nu sitter vi i soffan hemma hos mig, så skönt att ha duschat i sin egna rena dusch, fått tvätta sig ordentligt. Jag ångrar ingenting, allting var tiptop hela tiden och vi hade verkligen jätteroligt! Peace & Love 2009 here we come! :)


                    


Många fler bilder finns, men njut av dessa! :)

/Ida


Midsommarhelgen.

Ja nu var den verkligen till ända. Helgen som gör att man sover med solen lysande i ögonen, umgås med vänner man inte träffat på evigheter och nära och kära kommer ännu närmare.

Midsommarafton var det fest i Medåker. Det var väldigt trevligt med pilkastning, dans framför kameran och annat trevligt.
Natten blev lång och på lördagen blev det besök hos mormor och morfar i sommarstugan. David och Klara var hemma över helgen och det var som vanligt  väldigt trevligt!

Lördagen blev förfest hos Björn, sen Qwarn. Där var det helt okej, vad jag uppfattade, men roligare på förfesten. Det verkar ju oftast bli så. Inte så jättemycket folk, eller jag fick höra att det var mer folk förra året. Men jag hade roligt ändå. Även om man hade kunnat dricka mindre än vad man gjorde. Jösses!

Men helgen var väldigt rolig och jag är väldigt nöjd. Bilder kommer om någon dag, då jag inte fått dem från Helén än.

Idag har jag gått en välbehövlig promenad med Helén, vart till stan med Helén och nu sitter jag här. Jag känner mig väldigt trött, det kommer efter tror jag!

/Ida

hmpf.

I hate people, people are the worst kinds of people.. that I hate.


The Assassination of Jesse James by the coward Robert Ford - sevärd. Lite lång, men annars bra.


Can all you people just stop behaving like assholes?! Man, I'm sick of this town, these types of people that doesn't understand squat! You would strike out and run to third, that's what you'll do, damn it! Just go fly a kite!

Jag är född i en liten by...

När man är född och uppväxt i en sån liten by som Kolsva, så kommer man att tänka på tre saker:

1. Folk som är födda i Kolsva har oftast mer än halva släkten i Kolsva.

2. Vissa Kolsvabor har inte åkt längre än Köping och verkar mer än nöjda över det.

3. Kolsvabor tror att Kolsva är centrum of the universe.

Jag är glad att vara född och uppväxt i en liten by, men samtidigt är jag väldigt glad över att jag är infödd i en modern familj, en berest familj. En familj som verkligen pushar en för att lämna den här lilla byn och söka nya platser, platser som ger mig en utbildning och en framtid. Kolsva ger mig inte en framtid!

Jobbet gick bra, det flyter på!

/Ida

Förundran.

Jag funderar på saker och ting. De gör mig otroligt förvirrad, men samtidigt hyser jag en viss förundran till mig själv. Konsten att kunna ha så mycket tankar och idéer i huvudet samtidigt, och att det ändå inte sprängs i luften, det är otroligt! Mitt huvud borde egentligen sprängas, ni vet som på Weird Al Yankowich som sjunger i början på den där sjuka Leslie Nielsen-filmen Spy Hard. Det gör det inte!

Idag har jag fått lite gjort, på min lediga dag. Gjorde klart svenskan. Inte helt, för jag har tre prov som ska klaras av på måndag, men annars har jag gjort allting! Beundransvärt? Njae, för jag har haft relativt lång tid på mig och jag har slöat som en jävla soffpotatis. Inte alls bra, men men. Jag får stå mitt kast och tänka att jag i alla fall hann klart med matten. Det var viktigast. Så nu pluggar jag som bara den, hur mycket jag får gjort är en annan femma. Det är svårt när fotbollen står och dundrar i mitten av rummet. Nu är det ju "Dödens Grupp" så att säga, den svåra. Jag tvivlar på Italien, de har spelat som en påse nötter. Jag säger ja för Holland, de är väl i princip klara om de vinner över Les Bleu ikväll, vilket jag faktiskt tror. Spelar Frankrike som de gjorde sist, så har de inte en chans. Men det är en match kvar efter denna kväll, så.. Jag lämnar det öppet.

Imorgon spelar Sverige sin andra match och jag tar det med ro. Jag tvivlar på vinst mot Spanien, de är helt enkelt för bra nu. Om de är rädda för Sverige, kan jag inte säga, eller om Torres eller David Villa inte får bollen vid fötterna kan jag inte sia om, händer det så kanske vi vinner, händer det inte har vi inte en suck. Sverige har helt enkelt en lite för dålig förbundskapten för att det ska bära hela vägen..

Jag sätter på mig den på tok för stora gula tröjan till OK imorgon och ler ändå. Den är bra rymlig men så trodde chefen att alla som jobbade där bör ha storlek L eller XL, vilket då inte är fallet. Men jag ler ändå!

Nu ska jag gå och tänka svenska, men lyssna fotboll!

Snart kommer Kristina ner, min kära lilla bodenska! Vi ska rocka skjortan av folket på Peace & Love! Vad kul det ska bli!!

Kom hem från Hultan, jag behöver dig ;)

Rock n' Roll in my soul!

/Ida

Tjejklassikern, etapp 1.

Nu har starten gått, genomförandet av Tjejklassikern är igång. Jag och mamma cyklade igår Tjejvättern, 9 mil på cykel. Det tog oss 5 h 48 min, vilket vi är väldigt nöjda över. På det får man räkna bort en halvtimma för alla depåstopp, det var trots allt runt 30 grader varmt igår.
Idag känner man lite i knän och sittmusklerna. Annars mår jag bra, somnade dock vid kvart över nio igår kväll, kunde nog ha somnat stående om det hade varit fallet. Vi hade verkligen tömt oss på alla krafter.

    På väg mot start.                           

  Äntligen i mål, man fick medalj.

Men nu är det gjort, jag är väldigt väldigt nöjd. Känns som de resterande tre grenarna kommer gå lite mer galant. Skidåkningen kan man ju på sätt och vis inte påverka, då föret styrs av naturen herself, men annars är det ju inga problem. Har man stått på skidor varje år sen man var dryga 3 år, kan man faktiskt åka hyffsat bra.

Nästa grej är Vansbrosimmet som jag inte är ett dugg orolig för. Jag har simmat hela mitt liv, jag älskar att simma. Så det kommer nog inte vara så svårt. 1 km klarar man nog på runt 25 min. Det brukar bli under i badhuset men här är det lite fler människor och vattnet är lite motströms. Men ingen fara.

Jag klarade matte C också, så skönt att ha det gjort. Nu ska jag göra klart svenskan den här veckan, sen är jag klar.
Sommaren är ju här, nu är det dags för grillkvällar, kubb och långa ljusa nätter.

Jag längtar just nu till:
 - Peace and Love-festivalen med Kristina, så kul vi ska ha det!
 - Bruce Springsteen i Göteborg, hela familjen, så grymt bra det kommer bli!
 - Mamma Mia 16 augusti, hela familjen igen.
 - Flytt i augusti, ort okänd än så länge.. (jag bettar på Linköping)

Hoppas värmen har gjort er gott, nu väntar det svalare tider.

La fête à la Köping (beaucoup d'alcool)

Jag ska väl inviga er i helgens bravader, för det blev mer än jag hade tänkt från början, men vad gör man inte när en förfest bara består av galna bandykillar?!

Fredag
Fredagens bravader börjar med stress. Jag åt för sent, och väl anländ till Malin fick jag vända upp och ner på flarrorna. Det gjorde att jag fick en food-baby-mage a.k.a alkohol-baby-mage. Tur som var hade jag valt min rutiga ballongklänning, så det löste sig fint.

Dags för hävning!                                                                              

Vi väljer att ta bussen in till Köping, för att gå och se Brolle på Ögir. Han var en timma försenad, men när han väl satte igång kom den där mjuka lena rösten ut ur högtalarna. Man märkte ingenting av att han faktiskt hade spelat två gånger tidigare under dagen. Jag är inget höjdarfan av honom, men han tål att tittas på. Efter det tog vi oss upp på stan, Öltältet väntade. Väl där blev vi lite chockade då det faktiskt var mer folk än vi trodde det skulle vara. Det måste ha berott på det fina vädret, för vädret var underbart! Vi minglade, drack, gömde oss för folk man inte vill träffa, satt ner och vilade fötter (mest Malins fötter) och åt en väldigt god hamburgare. Det var faktiskt en trevlig fredag och jag somnade tio över tre, vaggad till sömns av fåglarnas kvitter.


Lördag
Lördagens bravader började med en svettig eftermiddag på Hökartorget. Emmas supertjejer i Sparks Cheerleading skulle visa upp och jag åkte naturligtvis in och tittade. De är väldigt duktiga och jag kan stolt säga att min syster har med allt det att göra! Direkt efter uppvisningen tog jag mig tillbaka till hennes lägenhet för att duscha. Lägenheten har för övrigt blivit omdöpt till "Tropikerna". Jag hade behövs en stor fläkt som följde mig vart jag än gick. Duschad och klar pustade jag lite innan syrran kom hem och kastade sig i duschen. Väl iordning åkte vi iväg till Annika och bytte bil samt hämtade upp henne. Målet var förfest hos Johan Björkdahl, med kusinen och en massa bandykillar. Vi var ett axplock tjejer där kan jag säga. Kvällen bjöd på grillning, mycket alkohol, sång och dans (från kusinen), ett par halsningar ur en JD-whiskey (det var jag) och sen ett tjat på David J att vi faktiskt skulle gå nu och om han ville med fick han skynda sig. Kusinen var inte heller lätt att få med sig, killar är faktiskt långsammare än tjejer.

   Kusinen sjöng och spelade :)             Syster var väldigt glad!                                     

Väl nere i Öltältet så var det packat med folk. Emma och jag ställde oss i toakön direkt. Det är inget jag uppskattar, men måste man så måste man. Sedan minglade vi runt en massa, träffade på roligt folk, tråkigt folk, för vuxet folk och såg några riktigt små. Försökte dansa lite, men då folk trodde att det faktiskt var riktiga artiser där och betedde sig som på en rockkonsert, så fick man försöka improvisera och inte kastas runt så mycket. Små som vi är så var det inte lätt att hålla rak kurs..
Syster, jag och kusinen (efter kebabköp och ett samtal från mig, undrades vart han var) så somnade vi vid halv tre. Jag sov inte jättebra då söndagen innebar typ 30 grader varmt. Jag hade dock haft en riktigt rolig helg!

Idag har jag jobbat första dagen på OKQ8 i Kolsva. Det gick riktigt bra faktiskt, bättre än jag tänkte mig att det skulle göra. Det är mycket nytt som man ska lära sig, men det är väldigt roligt. Än så länge. Det kommer nog dagar då jag säkert känner att jag inte alls orkar med det.
Vi har inget vatten i Kolsva. Det har varit någon vattenläcka och nu står halva Kolsva utan vatten. Det är helt sjukt, det har pågått hela dagen. Man klarar sig inte utan vatten. Hoppas det blir någon bättring till imorgon.

Jag har trötta fötter, jag var bakis igår och nu ska jag kolla klart på Lost. Annars lever livet, sommaren är ju här!

/Ida

RSS 2.0