Julafton!

God Jul allesammans!

Nu är julafton över för den här  gången, diskningen återstår och resten av familjen är ute i köket och sysslar och pratar. Jag var bara tvungen att göra upp en lista över allt jag har fått!
(utan inbördes rangordning/popularitet)
1. Peak Performance luvtröja med dragkedja
2. Coldplay-biljett till 22 augusti 2009 Stockholm Stadion - jag och syrran längst fram!
3. Hårfön
4. Brödrost
5. Blender
6. Popcornsmaskin
7. Plattång Björn Axen
8. Jane Austen - The Complete works
9. Bakbunkar + olika spatlar och vispbunke - jättebra dessa
10. Trosor och linnen från NewBody
11. Spargris rosa porslin "Till prinsessan"
12. Magneter med kända citat - bl.a. Ellen Key
13. Glas från Sagaform
14. Bricka
15. Faktakalender 2009
16. Pengar
17. Anton Berg-choklad och marsipan...

Jag är helnöjd! Kan man vara annat?!

Hoppas ni vänner där ute har fått allt som ni önskade er! Party hos Linnea med hennes nya högtalare, oh yeah!

Ha en fortsatt trevlig julhelg!

/Ida

Viktigt!!!

Alla måste logga in på http://www.kent.nu och lyssna på nya låten På Drift - en liten julklapp till oss från kent. Där kan ni även se den nya reklamfilmen från Friends - "Håll Käften!" Jocke Berg har skrivit låten och ni måste lyssna på texten.

/Ida


Dan före dopparedan!

Jaha, då är det redan 23 dec och här hemma är det julstök så in i norden. Nu har jag även fått två mammor i hushållet då Emma pemma fågelskrämma har flyttat in över julhelgen. Jag säger då det, jag får nästan skrämselhicka av allt julbestyr.
Men det ska bli trevligt, jag älskar julen. Allt är så mysigt med alla ljus och mat och julgodis. Paketen är kirrade och så har jag minsann fått lite saker till mig själv också. Det är lönlöst att åka iväg och shoppa med syster. Haha, "vi ska absolut inte handla något till oss själva". Nej nej, vad kom vi hem med? Dåligt inflytande? Njae, kanske mer världens bästa shoppingpartner då man aldrig få höra: "Men behöver du verkligen den där?!" utan mer får höra: "Ja men ta den om du vill ha den!" Loves it!

Idag har jag fått betala första hyran på lägenheten. Det sved kan jag säga då jag fick låna 1000 pistoler från mitt sparkonto. CSN räckte ju inte på långa vägar. Jävla staten som inte ser behoven hos studenterna. Sen kan de absolut inte förstå hur studenter kan bränna ut sig och inte klara av studierna. Nej, men när man inte har råd att köpa annan mat än Eldorado-nudlar, hur ska man då klara av att få VG på varenda tenta? Hur tänker du nu Anders Borg, du som sitter på kulorna?

Nej, fattig det är vad man är som student! Men just nu tänker jag inte på det, eftersom jag har världens bästa familj som ställer upp i ur och skur!

God Jul alla glada, här kommer det varma kramar från oss alla till er alla!

/Ida

Världens längsta väntan!

Jag måste faktiskt medge att det fortfarande påverkar mig. Den här lååånga sega väntan på julafton. Okej, jag älskar verkligen förberedelserna inför julen, det här med att köpa julklappar, julgran, pynta, kristyra pepparkakor, klä julgranen och sitta framför brasan och mysa med en kopp glögg. Men jag längtar fortfarande så sjuuukt mycket till själva julklappsutdelningen! Då jag är yngst i familjen har tomten slopats sen flera år tillbaka, och utdelare nu för tiden är pappa eller syster Emma. Paketen ligger här ovanför mig i köket, och jag är så sugen på att se vem som ska ha vilka. Det är tydligen milimeterrättvisa mellan paketen i år, som vanligt massvis och mamma påstod härom dagen att systrarna Arvidsson är bortskämda. Haha, hur kan hon påstå en sån sak? Jag förstår ingenting :)

Annars ligger förkylningen kvar. Näsan är täppt, hostan sitter i så det gör ont i hjärtat och det är allmänt segt. Men men, nu har jag medicin att knapra och honungsvatten att dricka.. huskur!
Igår hängde jag med Stina. Det var så trevligt, vi färgade hår och diskuterade det mesta. Oj så vi håller på egentligen!?! Haha, vi är två riktiga bönor, det kan aldrig sluta i annat än det bästa! Snart får jag träffa mina andra två bönor, på torsdag närmare bestämt. Så trevligt, det var sjukt längesen och jag längtar riktigt efter dem!
Då blir det party vill jag lova!

Nej, nu blir det fika och sen in till Emma för hämtmat med familjen och lite film. Trevligt.

Nu är vi alla hemvändare, och ses åter i januari. Hoppas ni alla mår bra och att du Elin inte är allt för bakis där nere i söder! :)
Fick G på tentan, så skönt.

/Ida

hosta och julskum.

Hostan håller i sig. Den har faktiskt blivit värre och jag är inte nöjd. Nu har det verkligen övergått i en ordentlig förkylning. Mamma har lovat att åka till Apoteket för att köpa Noskapin och Bromexol (eller vad det hette) så jag kan få knapra för att hostan ska gå över. Alla är verkligen förkylda, morfar, jag, pappa och Emma. Måste försöka hålla mig i trim nu, så den är borta till juldagen.

Gårdagskvällen var trevlig. Jag och Emma kollade på Bonde Söker Fru och åt julgodis som hon gjort. Väldigt gott och väldigt många olika sorter. Nästa år ska jag minsann också baka en massa olika sorter! Vi såg även sista delen av den brittiska thriller-serien vi har följt sen i måndags. Oh så spännande den var och slutet var inte alls överrens med min tankebana.
Pappa och jag köpte gran igår, till oss och till Emma. Så fina blev de och jag hoppas inte att den blir så stor som förra året. Då kom vi ju knappt in i vardagsrummet haha. Men det är ett mindre problem. Skönt att ha det fixat, annars ska man få höra det tjatet och alla blir stressade och får huvudvärk.
I helgen ska vi sätta ihop pepparkakshuset och jag ska kristyra lite pepparkakor, som jag i år, för första gången inte har varit med och bakat. Känns lite konstigt, fick inte äta någon pepparkaksdeg. Det brukar ju vara en given del av allt julbestyr. Mamma och Emma bakar, jag gör bara en liten liten orm! :)

Ikväll har Malmaskolan avslutning och jag ska följa med ner och titta. Hoppas det är bra. Kan ju aldrig slå våra avslutningar då vi var en extraordinär årgång, men ja, försöka går ju alltid. :)
Sen är det Bonde Söker Fru. Igen. Ikväll kanske jag ska kolla på The Duchesse.
Imorgon är pappa hemma hela dagen. Imorgon kväll ska jag träffa Stina för första gången sen augusti!!! Det var på tok för längesen och vi saknar varandras sällskap, kan jag säga!

Nej, dags att göra sig lite snygg(are) inför avslutningen.

/Ida

julgodis och mys.

Idag har min ensamma dag bestått av att kolla på hemmafilm från när vi var små, jag blev så himla sugen. Jätteroligt, jag är två år. Vattkoppsjulen kan vi även kalla den julen 1987 för!
Sen fyllde jag i en undersökning från Örebros universitet, som jag var med i när jag var typ 18 år. Fick en Tian-lott, men inte fan vann jag någonting. Det sägs ju att har man tur i spel så har man otur i kärlek.. men jag har ju otur i båda så den kan inte stämma!

Sen kom jag på att jag ville baka lite julgodis. Fram med receptboken och på med julmusiken så var jag och Sixten i stämning direkt. Det blev snabbkola, mm så gott det doftade i köket. Sen när mamma kom hem gjorde jag Rocky road, typ det mesta godiset du kan göra. Så gott! Tyvärr ingenting för dig Jennie, då det är två olika typer av nötter.

Så nu sitter jag här, i väntan på den spännande deckaren som började gå igår på TV4. Tack England för era underbart bra och sjuuukt spännande deckare. Älskar dem!
Om en vecka är det julafton, hur snabbt har inte tiden rusat förbi. Här hemma är det full rulle av olika julaktiviteter. Det ska rullas köttbullar och fixas med gran. Jag älskar julen, särskilt allt stök innan, men särskilt tiden efter, då man bara lever i en härlig harmoni med varandra.

Nu är det dags för glögg, farmors tårta och en liten bit Rocky road. Mums!

/Ida

Goda nyheter ifrån Kolsva!

Börjar med det goda - jag fick G på omtentan! Så nu är Svenska Politiska systemet ur världen och jag behöver väl aldrig mer fundera över den kursen! Wohooo! Var tvungen att springa in till mamma och pappa direkt haha. De hade inte somnat, sa grattis och sen sprang jag in till mig igen! :)

Det dåliga - min röst är nog sämre än sist ni hörde mig prata! Hostar jättemycket, gör lite ont i halsen då och då och jag kan inte prata normalt. Mamma missade typ en hel mening ikväll när jag berättade, och så sa hon exakt samma grej. Jag ba: men det har jag ju nyss sagt.. Hon skrattade och förklarade att det var svårt att tyda vad jag sa ibland då ord försvinner. Komiskt, men jag har ju så svårt att hålla tyst..
Kanske är bra att mamma och pappa jobbar den här veckan, så kan jag få vara ensam och inte behöva prata med någon. Vila rösten lite så den kanske kan återhämta sig någon gång.

Idag när jag skulle ta mig ner till stationen fick jag skjuts av min ängel Memo. Jag var helt genomsvettig när jag kom fram till bussen och då bestämde jag mig för att det nog var bättre att ringa och höra vad han hade för sig och fråga om han kunde vara så snäll och ge mig skjuts. Visst! Vem är snällaste personen i Linköping? Memo!!

Nu är jag i alla fall hemma i Kolsva. Här är det vinter vill jag lova. Vägen är täckt med snö, eller ja här uppe på mossvägen är det iaf det, och jag njuter av det kalla och krispiga vädret. Det är skönt att vara hemma måste jag säga. Hela veckan ska jag pyssla med diverse saker, men det är svårt att ringa till någon, jag hörs ju knappt genom telefonen.
Jag får försöka klara ut saker och ting via mail, hallå.. lever vi inte i ett högteknologiskt land kanske?

Här hemma är det julpyntat och fint, det är bara tomtar som ska upp på kylskåpet och lite annat smått och gott som ska fixas. Imorgon ska jag kristyra pepparkakor som Emma så snällt har bakat. Sen blir det nog till att göra Rocky Road och snabbkola. Mums!
På onsdag får jag träffa Emma, då blir det en kväll med Bonde Söker Fru! Så roligt!

Saknar redan er flickor som är kvar i Linköping. Men vi ses om några veckor! Ha det toppen nu och stora julkramar till er från mig!

/Ida

Julbord och mys.

Trevligt 3:e advent allesammans!

Nu har vi haft julbord, det var supermysigt. Linnea hade gjort så himla fint när jag kom dit, dukat fint och tänt ljus. Allting fick bara en mys-stämning över sig. Första julmaten ligger nu i magen, första julmusten är uppdrucken. Måste säga att inget märke slår Guttsta Källa. Deras julmust är den absolut godaste, men får man tag på det i Östergötland? Nej!
Nåväl. Många skratt, äcklig brunkål (sorry Elin, men nej. Aldrig mer haha) och After Eight. Gott gott och nu känner jag mig så där sömnig som man ska känna sig när man är alldeles lagom mätt.

Imorgon åker jag hem till Kolsva för tre veckors jullov. Det blir ju inte mycket jullov dock, då jag ska plugga hela denna vecka och försöka hinna med att hitta på andra saker samtidigt. Det är mycket som ska fixas nu när jag är hemma, nya glasögon, håret, adressändring, söka bostadsbidrag, flytta till ny lägenhet. Det ska bli det mest roliga på hela tiden. Kommer dock inte ha någon soffa än, så liite ont om sittplatser blir det, men jag kommer ju i alla fall inte ha någon stor TV, så vad spelar det för roll. Sängen finns, stolar finns.. Det går alltid att hitta någonstans att sitta!
Den 10 jan ska jag försöka vara en lika bra värdinna som Linnea var ikväll och så ska ni få smaka på min alldeles utmärkt goda pastagratäng. Mums! Längtar redan!

Nu ska jag kolla på film innan jag förbereder mig för min sista natt på Flamman!

/Ida

Hm.

Oj, det var ett rätt deprimerande och ögonbrynshöjande inlägg jag skrev inatt när jag kom hem. Dock har jag tappat rösten, jag har tappat lite av mitt förtroende till mig själv... eller rättare sagt försvann nog det mesta förra helgen, men jag känner mig rätt säker på att en hel del försvann igår kväll också. Ingenting hände, och jag känner fortfarande likadant, så det är nog förklaringen.
Jag vill verkligen verkligen inte känna såhär. Jag vill bara att det ska vara över. Det gick ju så bra där ett tag, men det var tydligen bara något jag hade inbillat mig själv.

C'est pas possible, tu es stupide mais tu es l'amour de ma vie.. toute, c'est impossible!
La folie d'amour!

Näe, jag behöver nog mest åka hem och få lite perspektiv på tillvaron. Sjunka ner i min bok och bara plugga plugga plugga. Så man kommer ifrån hela alltet. Det är nog just precis vad jag behöver för tre veckors tid. För jag vet hur lätt jag kommer falla ner i gropen igen när jag kommer tillbaka.

Idag blir det till att viska, jag har verkligen ingen röst. Väser ur orden och det är ingen som hör vad jag säger. Jag kanske borde vara tyst idag.. hur nu det ska gå med julbord och hela tjotaballongen! haha, det kommer nog gå kalas, eftersom jag måste återberätta hela alltet för mina damer. Äsch, man lever bara en gång. Om en vecka är jag nog återställd igen! :)
Nu måste jag boka tågbiljett till imorgon! Jullovet har börjat!

/Ida

Nej, jag vill inte.

Tappat rösten, tappat hoppet, tappat självförtroendet, tappat allt!
Jag känner mig relativt nere nu och vill bara åka hem till mamma och pappa!

Je pense que tu es l'amour de ma vie!

Jag blir så jävla trött på mig själv ibland, och nu kan jag inte säga det högt heller. Jag mår dåligt, jag känner mig sjuk. Måste nog sova jättemycket nu!

Against brute force and injustice the people will have the last word, that of victory - Che Guevara

Det där måste passa in på annat också. Jag känner en som är känslomässigt handikappad! Han borde snart söka hjälp tycker jag.
Det var kanske bättre förr?!



/Ida

Rock Your Socks Off.

Nåväl, snön kom till Linkan i alla fall. Vitt vitt vitt, plask plask plask. Det är lite blandat faktiskt och att gå ner på stan kände jag som ett bra alternativ till att halka omkring med cykeln i onödan. Det kändes skönt att gå så jag går nog till Linnea ikväll också. Det är för mycket snö på cykelbanor för att man ska klara sig helskinnad fram.

Gårdagen spenderades i Norrköping. Så mysigt vi hade, med shopping, mat och fika hemma hos Sara, som förövrigt har världens kanske bästa lägenhet. Damn you girl, jag vill också ha en sån fin lägenhet! Min går inte av för hackor den heller, men man ska inte sticka under stol med att Saras nog faktisk kan vara det ultimata.
Igår kväll gick jag och Linnea för att titta in min lägenhet. Såg fin ut, väldigt fräsh. Dock kanske lite rörigt, men det kan man ursäktas för mitt i sista rycket och flyttande. Jag ser så mycket fram emot att få flytta nu, längtar längtar längtar!
Sen på kvällen såg jag på Dom Kallar Oss Artister, det var Howlin' Pelle - wow för Fagerstamål och The Hives! Ah woho!

På måndag åker jag hem. Får gå lite tidigare från föreläsningen men vem bryr sig. Att få komma hem på måndag istället för på tisdag förmiddag känns 100% värt det! Jag tvivlar på att jag missar något jag inte kan läsa till mig.
Sen blir det till att plugga denna vecka som komma skall, boka tid hos Frissan och optikern, fixa med papper till adressändringen, söka bostadsbidrag. Det är en massa saker jag måste göra. Jag måste även ringa till Wasadata för att flytta mitt internet. Det kommer kosta skjortan och i januari får jag nog leva ganska snålt då jag knappt har ett öre kvar nu.

På lördag är det julsittningen, ser fram emot den. Kommer bli riktigt roligt tror jag, speciellt eftersom det är finsittning och alla kommer vara finklädda och snygga till tänderna! Sen blir det ös på [hg] om man inte känner sig allt för krasslig. Dock ska jag absolut I N T E upprepa Luciakraballen, på något vis! :)

Nej, nu måste jag nog ta mig något att äta, innan jag knallar iväg till Linnea för lite ost och kex-kväll med flickorna. Idol-finalen!

/Ida

Nacho libre.

Nä nu sitter jag här fast jag lovade mig själv att inte göra det här förrän ikväll när jag kommer hem. Nej nej, jag kunde inte hålla mig. Kanske för att jag sitter och tragglar med en artikel om Internationell demokratisering som jag måste plita ner en recension på. Nej nej, återigen, inte en recension som man skrev på högstadiet. Gud, så enkelt är det inte på universitetet, utan vi ska göra en uppgift som inte en enda människa förstår sig på, men ingen vågar säga till om det. Så fine, vi gör så gott vi kan och sen får vi hoppas på ett G. Jag säger som Linnea, klarar jag G på den här så klarar jag vad som helst.
Ikväll ska vi mysa hos Jennie med kladdkaka (kanske världens godaste), Mysteriet på Greveholm och Sunes Jul. Det är även Nobeldagen idag, brukar alltid titta på festen när jag är hemma. Men i år står jag över.

Igår pratade jag med morfar, han fyllde år. 86 år, och pigg som en lärka. Jag beundrar dem, mormor och morfar. De är över 80 och fortfarande kör mormor bil, de har ingen hemhjälp, simmar en gång i veckan, handlar själva, mormor gympar.. jag vill också bli som mormor när jag är 80!

Jag åker hem senast på tisdag. Sjukt snart! Då ska jag spendera typ två och en halv vecka hemma i Kolsva innan det är dags att åka ner igen och börja flytta. Så roligt att få sin egen lägenhet! Den 10 jan blir det middag hos mig tjejer, italiensk pastagratäng. Sweet! Imorgon åker vi till Norrköping för att hänga med Sara, så trevligt.
På lördag kommer mamma och pappa, det blir trevligt, sen på kvällen blir det FBI:s julsittning och bartömning på [hg]. Sweeet! :)

Nej, dags att börja fundera på avgång. Jag måste lägga på julkort och hämta ut ett paket på Statoil innan jag möter upp Linnea.

/Ida

Historieföreläsning.

Ja, jag var väl typ den enda som ansåg att föreläsningen idag var jätteintressant. Det är alltid roligt att upptäcka att man redan kan allt han föreläser om, jag med mitt historietokiga huvud! Älskar verkligen historia och allting runt omkring. Som vår kära föreläsare säger, så kan man inte lära sig nutid om man inte känner till vad som faktiskt hände i dåtid!

Vi fick sluta lite tidigare idag, vilket jag inte alls klagar på. Det är svinkallt ute och jag har ont i huvudet. Inte alls bra faktiskt. Halsen har börjat svikta så nu ska jag snart ställa mig i en varm dusch, sen göra mig en stor kopp med honungsvatten! Så gott med honungsvatten, det borde man dricka oftare. Ikväll är det säsongsavslutning på desperate också, så kanske ska försöka klämma in det.
Kan ju sluta spännande, den serien har ju en tendens till att göra det.

Imorgon går vi mellan 8-12, sen ska jag sitta kvar i bibblan och göra klart recensionen. Det är sjukt, jag förstår inte riktigt uppgiften, så får nog ta hjälp av någon. Jag måste hitta en ny artikel också, då min bara försvann sådär puts väck! Jävla internet!

Annars längtar jag till helgen, eller först till torsdag. Ska bli trevligt att åka till Norrköping och traska runt lite med flickorna. På fredag måste jag ner på stan, det fattas inte annat, annars måste jag släpa med mig mamma och pappa in på Twilfit och ta tid med det på lördag. Tror inte pappa känner sån där överdriven lust att löpa runt i affärer! :)
Nu ska jag höra av mig till människan som bor i lägenheten som jag ska ha och fråga om jag och Linnea kan komma dit på torsdag kväll. Måste ju se den! Hoppas det går, för jag har inte tid annars!

Nej, nu måste jag ställa mig i duschen och tina upp lite! Snart åker jag hem, kan inte fatta att det gått en hel termin redan, en hel termin av sjuuukt roliga, galna, alkoholhaltiga och smärtsamma händelser! Skulle inte vilja göra någonting ogjort, nästan ingenting...

/Ida

Kanske inte på topp.

Idag mår man som man förtjänar. Hade en grym huvudvärk imorse, inte en skön historia. Den har gått över nu iaf. Men jag kan inte göra för snabba kast med huvudet, då känns det som att hjärnan sitter löst och slår hårt mot tinningen!

Dagen har vart lugnt, köket såg rätt okej ut, förutom ölläckage i korridoren. Jag har inte ens torkat av borden i köket, plockade bara rent efter mig. Jenny hade faktiskt en massa disk så jag lämnade lite åt henne. Sen tror jag nog att resten av den här helyllekorridoren har torkat och fixat i ordning. Jag har liksom inte orkat gjort det, utan skulle göra det imorgon. Men men, det ordnar sig. Har det inte blivit av, gör jag det imorgon bitti, annars får det väl vara. Städerskorna kommer ju ändå.
Jag gömmer mig just nu för min korridor. Vi skulle ha möte kl 20, men palla vara med?! Nej, jag skulle ju kunna somna ståendes. Fick inte mycket sömn i ögonen inatt. Jag bor en vecka till här, sen åker jag hem och kommer inte komma ner igen förrän efter nyår. Så varför delta i något som inte berör mig.

Igår var det som sagt Luciakraballen. Det var roligt, förfesten här hemma var skoj, dock städa efteråt är ju inte roligt. Jag dammsög idag, min matta skulle kunna dammsugas igen. Måste torka golvet, men då kände jag mig alltför seg och skakig i kroppen, så det sköt jag upp till morgondagens syssla.
Längtar så efter en egen lägenhet. Det var som Martha sa, det verkar som att folk inte bryr sig när det är korridorfest, för inte skulle de spruta öl i Linneas lägenhet heller?! Nej, exakt.
Det är ju jag som får ta skiten efter det, för inte kommer det några hit och städar efter sig direkt.
Vi missade Timbuktu, eller rättare sagt, vi kom inte in. Det var proppat, för tydligen var det bara 500 pers som kunde vara där inne, och vi kom försent och arg vakt trodde han var tuff och skrek högt: BACKA! fast inte en enda själ stod och tryckte på. Tönt!
Men annars var det kul, jag blev lite för full. Alla märkte visst det haha. Så kul att man kan roa folk once in a while!
Nån gång är det väl min tur att vara fullast på stället :P

Nu ska jag kolla på Sex and The City-filmen. Längesen nu, och jag behöver något galet romantiskt att se på. Sen blir det nog sova! Eller det gör jag ju egentligen redan tihii!

/Ida

Let it snow.

Fast här verkar det regna. Isen som låg så fint och gjorde det halkigt igår har försvunnit och det är blött ute. Som vanligt! Det är 6 dec och jag känner mig lite deprimerad över att det är +4 grader ute och ingen snö what so ever! Jag håller tummarna för att det är vitt på Mossvägen om en och en halv vecka! :) Eller iaf när julafton inträder.

Ikväll smäller det. The kravall du måste gå på, enligt alla andra. Eller kraball som det så fint heter, då det är ELIN ekonomerna som anordnar och eftersom de tillhör Fil.Fak så fick det så fint heta Kraball istället för Kravall. Tek. Fak-nördar! :)
Timbuktu river av vid 00:00 och vi står förhoppningsvis nedanför scenen och diggar i takt. Det kommer bli coolt, han är grym live! Vilka artister är inte grymma live? Det kan jag inte svara på, då jag faktiskt inte sett ett dåligt framträdande. Jag lyssnar i och för sig inte på dålig musik, så varför skulle de göra en dålig livespelning, skrattretande tanke hahaha!
Nåväl, förferre hos mig här i "Disco-korridoren", så det blir nog kul! Jag är laddad och ser fram emot att få använda Ove igen, det var längesen. Senast var på Legotrippen, då jag iggade en jäkla söt kille på stad i ljus.. det händer inte ikväll hahah!

Nej kanske dags att hoppa in i duschen nu. Igår kväll blev det klart vilka som går till final i Idol - Kevin och Alice. Så roligt, jag ville faktiskt att det skulle bli en kille vs. tjej-final. Så som 2005 då det stod mellan Agnes och Sebastian. Den här gången håller jag dock på killen dvs. Kevin. Han är så värd det här, han har rockat hela tävlingen sen starten!
Sen hamnade jag på Kanal 5 och såg på Poseidon. Sämre film kan man leta efter, men eventuellt inte hitta, så jag såg den mest för att håna de fåniga scenerna och dregla över Josh Lucas. Så när jag vaknade kollade jag på Sweet Home Alabama - men den är dock väldigt bra, och jag grät i takt med tonerna från Lynard Skynard gamla slagdänga och funderade när min Josh Lucas skulle dyka upp?! Inte än kan jag tänka mig.

Nej, bädda och duscha var det ja. Ikväll smäller det som sagt, och jag tror det är rätta läget att säga:
LUCIAKRABALLEN BABY!

/Ida

Yeah.. or.. no?!

Det är ett jävla liv här utanför! Det är det där indiska paret som väsnas, tillsammans med resten av befolkningen av korridoren. Ikväll är det någon slags middag för boende på Flamman, I will not attend! Ovanligt va? Men varför, jag har en vecka kvar här! Känns ju ganska meningslöst. Så jag sitter här, myser i min fåtölj, ljusen brinner, min ljusstake är tänd och jag har satt på mig pyjamas och dragit filten över mig. Ikväll blir det mys med mig själv med Idol och lite godis. Skön uppladdning inför morgondagens vilda partajjande! :)

Dagen började alldeles utmärkt. Linnea och Jennie hämtar upp mig i Camillas lilla röda bil och off we go till Tornby och inhandling av diverse saker på Willys samt Systemet och ICA Maxi. Efter typ 500 m stoppar en taxi oss och säger att högra bakhjulet svajjar och det ser ut som att det ska lossna. What??! Vi blir så klart nervösa och kör raka vägen ner till en däckfirma/bilreparatör. Haha, jag ska säga er att det var nog det roligaste jag vart med om hittills! Jag kan säga att det var fem personer till slut, på ett däck. Det visade sig vara en liten obetydlig skruv som inte alls skulle sitta där, så allting ordnade sig bra. Men oj så vi skrattade när vi åkte därifrån, och även gubbarna på verkstan kan jag tänka mig! :)

Jag har två stora idoler, för att berätta något helt annat!
1) Jan Eliasson (Linnea, du får googla om du inte vet! ;) )
2) Kofi Annan

Dessa två män är mina största idoler, har alltid varit och jag önskar att jag en dag kommer kunna uppnå det dem har uppnått i sina liv hittills!

Snart börjar Idol och sen blir det nog sängen vid elva.
Imorn är det party party brudar! Det kommer bli så roligt!

/Ida

hmm.

Vi har visst haft inbrott i vår korridor. Igår på dagen uppfattade jag det som. En gubbe, hög som ett hus, hade plockat åt sig två stora matkassar från våra kylskåp. Båda köken! Tack för Ralle som kom in och såg honom. Stor som ett hus var han tydligen! Jag hade blivit livrädd, gud vet vad han hade kunnat gjort med lilla lilla mig!!! Därav det VIKTIGA mötet på söndag kl 20. Får se till att jag har tagit mig hem vid den tidpunkten!

Så här när dagen börjar lida mot sitt slut, pluggmässigt sätt, så känner jag mig relativt nöjd. Har fått en del läst, och jag kan säga att jag inte har somnat någon gång. Har tvättat för sista gången på Flamman, well, what do you know?! Kläderna blev rena den här gången också!
Brandlarmet gick när jag stod och lagade mat. WTF! Vad är det för fel på det där jäklarns brandlarmet? Jag kan säga att jag inte kommer sakna denna väsnande korridor! En dryg vecka kvar sen goodbye Flamman, for ever!

Min hals strejkar! Varför nu? Varför NU?! Jag har preppat mig själv hela dagen, druckit typ tio flaskor vatten, fyra koppar honungsvatten och den låter fortfarande krasslig och gör ont! Nicht gut hörrni! Nuf said, på lördag är det big time party och jag kommer strunta i om min hals inte vill hänga med. Jag kör ändå! Kanske borde be Philip ta med sig JD, då kommer jag nog klara strupen bra!

Jag måste knalla ner till ICA, pust.

/Ida

 
Hittade den här bilden på mig själv, bland mina kortgömmor. Hattmodet måste vart på topp 1985!



Walking in a winter wonderland.

Ja, idag när jag drog upp persiennerna var det solsken och snö. Till och med på träden ligger det snö, och det ser så himla fint ut. Solen ligger precis i kanten på tallarna och det lyser upp dem så fint. Nog är det moln på himlen också, men finns vissa hål där den kan skina igenom. Lycka, eftersom den skiner in i mitt rum och jag får ett stort leende på läpparna!

När man är ledig har man rätt att vara lat, eller hur brukar det låta? Jag känner mig i alla fall väldigt lat, har gjort så i två dagar. Men idag har jag tvättdag, kl 13 är det dags att springa ner i tvättstugan. Har faktiskt en del jag kan tvätta nu när jag tänker efter. Det blir sista tvättningen i Flamman för mig, lite nostalgiskt. För nästa helg kommer mamma och pappa, så då skickar jag hem mestadels av kläderna med dem. Smutsiga som rena. Gäller att passa på när de kommer med en tom bil! :)
Sen blir det till att laga mat, idag får det bli makaroner och köttbullar. Ett tag sen jag åt det faktiskt, så längtar nästan lite efter det. Måste ju ha matlåda till imorgon, då vi går en låååång dag i skolan.

Flickorna mina åkte till Bibblan idag och läste. Jag kände att jag ville vara hemma, det är så skönt att inte behöva fixa sig och kunna knalla runt och ta saker i sin egen takt. Jag känner mig inte alls pepp på att läsa. Ska dock göra det sen. Jag ska sätta mig med en kopp honungsvatten (min hals är i uppror), mandariner och russin. Sen ska jag mysa till det i fåtöljen så gott det går med Globalization. Den är faktiskt riktigt bra, och nu när jag har min egen kan jag kladda hur mycket jag vill i den.

Ser fram emot lördag, så roligt det kommer bli. Matlagning här hemma, sen kommer det bli fest. Jag känner på mig att det kommer bli en riktigt bra kväll! På söndag kväll kl 20 har vi tydligen ett viktigt möte här i korren, men jag vet inte om jag är hemma då. Det kan ju inte jag svara på. Är jag det, får jag väl försöka delta. Även om jag inte riktigt bryr mig om vad som sker här längre, då jag flyttar ut snart.
En vecka kvar och sen är det jullov på riktigt!

Gårdagen spenderades hemma och på stan. Riktigt trevligt tjejer. Jag köpte ett par skor och en väska, och julklapp till syrran! Blir nog stan nästa vecka också, har en del saker kvar att fixa!

Handla Rättvisemärkt! Läs Marthas blogg!

/Ida



Nya skorna, som jag ska ha till klänningen ni såg i ett tidigare inlägg, på julsitsen!

Icke produktivt.

Oj vilken dålig dag det har vart idag. Jag har vart så oproduktiv man kan vara. Kanske för att jag kände inom mig att jag ville ta vara på den här dagen, då jag faktiskt inte hade några obligationer att göra någonting egentligen. Så det blev en lång sovmorgon, då jag vaknade av diverse sms som inkom stundvis, och senast jag kollade på klockan var hon 10 och jag vände mig om och somnade om i kanske en kvart. Ovärt! Dock har jag inte rest mig från sängen mer än för att gå och hämta frukost, mat, mandariner, russin, boken (som jag slängde ner på golvet efter ett kapitel), för jag har annars ägnat dagen åt att kolla på BBC-serien Pride and Prejudice, kanske den absolut bästa filmatiseringen (som serie) av en Jane Austen-bok. Hennes bästa bok och min bästa bok ever!

Men nu hade jag tänkt ställa mig i en lååång dusch, för att sen krypa ner under lakanen igen, då jag faktiskt legat uppepå täcket, och ta tag i Nikki Sixx-boken som legat och samlat damm ett tag. Jag behöver läsa något annat än kurslitteratur. Sen blir det till att sova tidigare än inatt, då jag har en del att göra imorgon, som ska bli gjort imorgon också!

Men här kommer lite bilder från helgens bestyr, och även en bild på min nya klänning som inhandlades i söndags.
Enjoy!

/Ida










Ah Salmon Skinroll.

Nu är man då tillbaka i Linköping efter en helg hemma i Kolsva. Det var så skönt att få vara hemma en sväng, bli ompysslad och få busa med Sixten (och slåss lite med pappa haha). Nåväl, det är faktiskt helt okej att vara tillbaka också, man saknar vännerna sina. Även om jag verkligen inte träffat Kolsva-vännerna på ett halvår snart. Tiden går fort och det är alltid någonting i görningen! Men snart kommer jag hem och då blir det andra bullar, bakade med kavel!

Idag började vi på vår sista kurs i stat 1. Vår föreläsare verkar väldigt bra, fick upp intresset direkt. Segt med en sån lång dag ändå, från 12-18:30. På fredag samma tid, oh lordy, seegt!
Men fram till dess blir det till att plugga lite, tvätta och gå på stan på onsdag samt julmarknad på kvällen. Ska bli mysigt, för pappa sa att det skulle komma snö på onsdag också. Så vi håller tummarna för att det blir vitt och härligt här i Linköping på onsdag i alla fall!

Jag vill ha ett par näbbstövlar, det är mitt mission nu. Finns ett par från Peak Performance, sugna på dem! Annars blir det till att köpa högklackat, strumpbyxor och julklapp till systeryster! :)

Nej. Nu ska jag krypa ner under täcket med en bra film.

/Ida

RSS 2.0