100930 - tågrån!

ÅÅÅÅÅH! Idag hände någonting på tunnelbanan som aldrig hänt mig förut. Alltså inget hände mig, men ja. Stationen efter vår, på väg mot skolan, klev det på tre svarta (det finns många afrikaner här) ungdomar, killar i kanske 16-17 årsåldern. Inte mycket folk och de ställer sig precis bredvid mig. Jag har min väska över axeln, lyssnar på musik och trycker mig mot dörren eftersom jag känner att situationen är lite småotäck då de spanar åt mitt håll hela tiden. En dam sitter mitt emot mig och har två handväskor av modellen större.. Hon sitter tyst, sms:ar och så där. Vid stationen där de flesta byter tåg, även jag, kliver jag av snabbt och sällar mig till den stora gruppen människor, fortfarande alla mina saker i behåll, men hör nästan direkt efter ett högt skrik följt av lite argumentationer, mer skrik och alla vänder sig om och en av de svarta killarna springer iväg med den här damens ena väska. Usain Bolt-snabbt sprang han iväg!!! Jag kan säga, att även om det inte hände mig, så blev jag lite skakad av händelsen. Vet ju att det händer hela tiden, men alltså, aldrig trodde jag att jag skulle se det med egna ögon. Det gick så snabbt också! Plus att ingen gjorde någonting för att stoppa honom. Vem vågade egentligen?

Jag hoppas ju att det aldrig händer mig!


100930

Jaha, torsdag igen! Dagarna går verkligen jättefort. Gårdagen var ju en nightmare, eftersom min fakultet var stängd, så kunde jag inte skriva in mig på philo politique, och eftersom det var en murderes kö vid den engelska, så kunde jag inte göra någonting där heller. Väldigt väldigt irriterande! Men jag ska möta upp Ilaria om en timma vid Place de la Sorbonne och då ni, är det jag som slår näven i bordet... eller åtminstone ställer mig i den massiva kön som verkar vara det man får lov att göra! Men man är lite feg, eftersom de är skapligt otrevliga. Det är lite konstigt eftersom de vet att man är helt lost. Dumt!

Min älskling har fått paketet nu! En massa godis och ett litet brev fick han! :)
Ikväll är det fest. Det ska bli roligt. Man är rätt slö på kvällarna annars, vilket ofta resulterar i att man är rätt osocial och hänger framför sin laptop.. Men det blir ju så.. Särskilt eftersom man vill prata med alla sina vänner och så där.
Nej, nu ska jag fortsätta prata med min älskling och sen bege mig bortåt!
[ida]

100929 - kväll.

Okej, har inte skrivit in mig på kurser idag, då 1. Det var en hysteriskt lång kö in till den engelska fakulteten och 2. Den filosofiska var stängd från idag till imorgon eftermiddag!
You gotta love the french system, right?! Förresten har jag hittills 6 kurser a 21 poäng totalt. Sport för resten kanske?

Jag kan med gott hjärta säga att alla fördomar man har gentemot fransmän är inte bara fördomar, jag lovar er! Det är hysteriskt mycket sanning i dessa fördomar. Detta resulterar i en smärre rynka mellan ögonbrynen, och om 30 år är det inte bekymmer kring mina barn som gett mig den rynkan, det är min höst i Paris år 2010!

Åh nu ringde Linnea från Nottingham! Jag tänkte just att jag skulle slå en pling till henne någon dag. Trevligt samtal!

Nej, dags att borsta tänderna och ta ett till avsnitt av Gilmore Girls. Imorgon väntar nytt jagande på öppna fakulteter!
Jag lovar, ni kommer märka när allting är fixat! :)

[ida]

100929

Är på väg ut genom dörren faktiskt. Sitter och väntar på att Ilaria ska bli klar inne i badrummet, så jag kan borsta tänderna. Ska till skolan och verkligen försöka lista ut kurserna. It's now or never! Dock duschar Ilaria hör jag, så jag lär väl bli sen.
När jag har fixat det ska jag åka hem, ta det lugnt och bara göra ingenting. Jag har lite ont i huvudet idag, så jag vet inte om jag orkar gå 1000 trappsteg upp i Notre Dame. Men det ser lite halvklart ut, så kanske går en sväng till Saint Sulpice. Annars åker jag nog bara hem, gör en kopp te och lägger mig i sängen tillsammans med Gilmore girls.


Vid köksbordet.

Imorgon har vi fått info om ett möte för alla erasmus-studenter.. Problemet är att vi inte vet när var hur det mötet kommer vara. Känns ju väldigt bra! Organisationsförmågan är ju på topp här nere. Shit, vad jag saknar det svenska systemet nu alltså!

Ska packa väskan, sen vänta på att få borsta tänderna!

Hörs senare!

[ida]

Videoblogg!



En liten videoblogg för er som inte ser mig eller hör mig så ofta! :)

100928

Har nyss fått prata med min älskling på Skype! Gjorde hela min dag, även om den kanske blir helt värdelös! Det vet jag inte ännu! Underbar är  vad han är!

Sitter och äter frukost nu, hittade bästa osten när jag var och handlade igår!:) Yes, som tidigare år! min älskade Port Salut - ost, min yoghurt, min müsli och min juice! Upptäckte även små flaskor Perrier, men smak av citron och citron vert, vilket är lime för er icke införstådda! (Detta gäller dock inte min pojkvän, då jag har honom att tacka för alla mina franskakunskaper.. eller hur var det?)

Efter jag är klar här ska vi åka in och möta upp Will för att sedan ta oss igenom den labyrint som är vår skola och välja lite kurser. Fun or no fun?!

Talk to you later!

[ida]

Förresten, Låt den rätte komma in, fransk verkligen, har biopremiär nu i veckan.. eller om det var den 6 oktober. Såg trailern och den är väldigt mycket läskigare än den svenska, mer rå, mer vampyr a la Nostradamus. Får se om jag går och ser den, annars väntar jag med bio till någon bra film på engelska kommer upp. T ex Harry Potter i 3D i november! Yeaj, det väntar vi med spänning på!

100927

I LOVE MARC JACOBS & MARC by MARC JACOBS!!!

Jag är helt kär i dessa kläder, accesoarer och dylikt! Jag kommer gå shopping lunatic där någon dag! Vilken dröm det är att kunna gå in en affär och ha råd med allting där inne! Fast jag ska stilla begäret lite. Genom att köpa en t-shirt för 35 euro, och senare förmodligen en till. Saamt lite julklappar och presenter till folk jag älskar och håller nära och kära!

Shopping spree madness!

Jag har pratat med Martha my dear på Skype också, det var riktigt härligt att få prata med henne. Saknar mina Linkeboa-vänner väldigt mycket! Så mer Skype till folket, hör ni det! :)

Nå väl! Lite seriös måste man kanske vara. Imorgon ska jag och Ilaria åka till skolan så jag kan skriva in mig på kurserna som jag vill läsa. Det är ett måste. Sen vet jag inte riktigt vad som händer. Kanske påbörjar min shopping madness redan imorgon genom att köpa den där väskan + jackan på H&M. Ja, jag kan köpa kläder på affärer med studentvänliga priser också! Shoppingmecka, good god!

Nästa vecka ska vi betala hela rubbet på hyran för den här tiden vi är här. Slipper vi tänka på det över huvudtaget.. samt att vi reducerat genom CAF som vi också ska söka nu i dagarna. Imorgon SKA jag köpa mig en stor frappucino! Mumma!

Allt som allt, jag är galen! Men det kanske ni redan har förstått! Hoppas ni tycker om mig ändå!

[ida]

100926 - kväll

Idag har jag sovit länge, som jag nämnde tidigare. Vid halv fyra mötte jag upp Olivia och Hannah för att äta lite, dricka en jävligt god Chocolat Frappé (men inte som Starbucks såklart) och sen gå vidare till Pantheon, för andra gången. Men det är riktigt mysigt där inne, det är alldeles tyst och så där.
Måste gå till Saint Sulpice någon dag, eftersom Emma och jag enbart var utanför. Jag har ju kameran med mig hela tiden, så hittar jag en roslinjeplacket lovar jag att fotografera den.

Annars har det regnat, jag har svurit över mitt Burberry-paraply som vände sig mitt på ett övergångsställe i ösregn. Sen fick jag knappt tillbaka det. Kändes ju hur kul som helst.
Jag har även kommit på att tyskar är sämst i världen på att flytta sig när man ber dem, vilket gör att man blir en aningens irriterad! När man har betalat, behöver man väl inte stå kvar och hänga vid kassan och dividera. Jävla tyskar! Fransmän är som de är, men alltså det här var nog lite värre än jag väntat mig.

Apropå konstiga fransmän så finns det en hel del såna när man åker omkring i metron. Idag när jag klev på min linje så satt det en gubbe på, han sa någonting med coucher till mig, och sen pratade han med sig själv hela tiden, samt räknade stationerna och insåg att han inte skulle kliva av på republique. Mycket märklig människa och jag var cool och världsvan vilket innebär att jag stod som alla andra fransmän och hade tom blick men såg otroligt cool ut! :)

Har inte tagit någon bild på mig själv idag, men jag var All black idag, förutom skorna och väskan. Kändes hippt! I en hipp stad så klär man sig hippt och eftersom jag är jävligt hipp så passar jag ju in höhöö! (Ni förstår att jag är ironisk va? Inte alltid alla som förstår det)
Vad som väntar under veckan är oklart. Vi får se hur allting verkar, men hoppas på fint väder imorgon, då blir det Notre Dame!

[ida]


100926

Okej, idag klev jag upp kl 12, vilket inte riktigt var meningen men ändå. Spelar ju egentligen ingen roll, då jag idag inte ska göra så där jättemycket ansträngande, men det får nog inte bli en vana.
Anledningen till att jag sov så länge var för att vi var ut igår kväll, tillsammans med alla de brittiska vännerna och några fransmän.
Vi åkte till Sians lägenhet, och hon bor tillsammans med en fransyska, så det var blandat med folk där. Inte så många dock, men vi var en 12 st. Väldigt trevligt, en fransk kille raggade satan på Ilaria, vilket var sjukt roligt för han gick lottlös. Vi gick till någon slags pub, dansade lite, trängdes mycket (!), och sen vid två-snåret gick vi tillbaka till Sians place för att mest hänga en timma innan vi bestämde att det var dags att ta en taxi hem. Jag var lite nervös över kostnaden, det är ju trots allt Paris. Med tanke på vad taxi kostar hemma i Svedala, så kände jag att: Shit, det här kommer kosta typ 400 spänn eftersom vi var på andra sidan floden.
För 110 svenska kronor tog vi oss hemåt! Sweet!

Idag blir det inte många knop gjorda. Jag har pratat med Fredrik, men nu har han sprungit iväg och ätit. Typiskt, vill ju prata mer med honom! Jag vill prata i flera timmar. Kom på mig själv att sakna de där stunderna hemma i hans lägenhet, då jag har legat i soffan och läst någon lärobok och han har suttit vid datorn. Man kunde alltid titta upp lite från texten och kika på världens finaste person, sen veta att man kommer få mysa med honom hela kvällen. Underbara människa, förstår du hur mycket jag saknar dig!?! Ja det gör du!


Bild snodd från Petras blogg - var ju tvungen! :)

1 vecka har alltså gått av min vistelse här i Paris. Hittills har veckan varit väldigt bra, så när som på att jag inte har valt kurser än. Detta problemet ska jag förhoppningsvis lösa under veckan. Då vi erasmus-studenter har 3 möten den här veckan verkar det inte sämre än att jag hoppas få lite klarhet i allting. Men vet i alla fall vilka statsvetenskapliga kurser jag ska läsa, så nu håller vi alla tummarna för att jag får göra det också. Vad det mer blir har jag inte riktigt känt på. Kanske franska, kanske engelska.. Det finns en kurs i svenska = hilarious om jag skulle ta den! ÄGA är vad jag skulle göra!

Nej, nu väntar jag bara på att Ilaria och hennes mamma ska bege sig till Louvren så jag kan få rumla runt själv här ett tag. Sen ska jag iväg och möta upp Olivia, Hannah och Will för lite sightseeing. Vill inte göra för mycket av det roliga, eftersom om 6 veckor kommer min underbara familj som jag saknar till tusen hit, och då blir det Arbetsmyran AB goes TOURIST foe shoe! :) Eftersom pappa inte har varit här och det var ungefär 30 år sedan mamma var här så blir det att turista loss med hela familjen. Ska bli superkul! Hoppas vi åker ut till Versaille en dag, det vore spännande!


Glass på kajen i Sthlm i somras med världens bästa familj! :)

Had a blast yesterday - here's some pics!


Kelsie, Melissa and Nick from England


Claire was really happy! :)


Happy discussions


Alors, on danse! Lovely bunch - we're gonna have some great times this autumn! :)

[ida]

100925 - rättelse

Hennes mamma är snäll, faktiskt väldigt trevlig, men jag känner mest att det ska bli skönt när hon lämnar oss så vi kan börja leva lite mer normalt!
Har vandrat upp och ner Champs-Elysées idag tillsammans med Ilaria och hennes mamma, så jag inte skulle bli handlingsförlamad hemma i sängen. Det var kö (!) in till Louis Vuitton-affären! Jag vet inte om de släppte någonting nytt idag, men kö? Kom igen! Alltså, eftersom jag inte har råd att köpa någonting alls där inne, så känns det ju helt värdelöst att köa. Hoppas det inte är så nästa gång jag väljer att strosa på stan!

Nu måste jag byta om, det är snart dags för utgång. Vi ska först åka till en lägenhet i Saint Germain des-Prés, vilket är typ mitt drömområde, där bor en av de brittiska tjejerna. Sen ska vi gå ut. Vi står tydligen på någon slags lista till cluben vi ska in på. Blir roligt tror jag!

Nu måste jag göra mig i ordning, det är snart dags att åka! Kommer bära mina svarta tights med skinnimitation på låren och mitt randiga linne. Sen måste jag nog ha en kofta över och min skinnjacka. Sen blir det mina boots till det, så svettig om fötterna det kommer jag verkligen bli! :)

Ska ta med mig kameran, och se om jag själv hamnar på bild! :) Lite fånigt att ta dagens outfit när man inte bor själv!

[ida]

100925

Redan gått en vecka snart. Helt sjukt. Egentligen har jag faktiskt inte gjort så mycket den här veckan. Eftersom jag igår fick den glädjande nyheten att vi inte börjar förrän 4 october, vi erasmus-studenter alltså, plus ett möte på torsdag, så blev ju nästa vecka inte alls lika stressig.

Idag blev det en lång sovmorgon, orkade inte ta mig upp och vara social med hennes mamma, som åker imorgon. Inte för att vara den som är den, men eftersom jag är 25 år, rätt redig av mig oavsett om jag hade suttit på nordpolen och jagat isbjörnar, så känner jag att det är lite småjobbigt att ha en mamma springa omkring på den lilla yta vi har och domdera omkring är inte riktigt my kind of cup of tea you know! :)
Känns lite som att hon gillar att styra med Ilaria lite, samt avbryter och rättar henne hela tiden. Väldigt irriterande!

Nå väl, hon var trevlig i alla fall, det är väl huvudsaken. Men nästa gång föredrar jag hotell för alla föräldrar! Alltså, klart, hade jag bott själv här, så självfallet skulle jag låtit mina föräldrar bo här. Men då är jag själv, ingen annan som finns här, bara jag och min familj. Det är en annan sak, då hade mamma kunnat få domdera och tycka vad hon vill och göra vad hon vill... Men eftersom det är en hyreslägenhet så känns det lite väl att gå runt och klistra upp en massa krokar överallt.

Slut om den där historien, jag har en jättesnäll rumskompis, vilket är skönt. Hon pratar bra franska, inte så jättebra engelska trots att hon läser det, är imponerad av att jag är så duktig på engelska, säger att det vill hon med vara och att jag får förklara på engelska om jag vill och inte kan förklara på franska. Dock försöker jag, även om min grammatiska del inte alltid faller på plats, så kan jag prata relativt obehindrat. Det är bra egentligen att hon inte kan prata engelska, eftersom det ger mig chansen att prata franska och hela tiden tänka på vad jag säger. Hade jag bott med Olivia eller någon annan brittisk tjej, så hade vi ju definitivt inte pratat franska, det är ju ett som är säkert!

Min förkylning vill inte riktigt släppa, jag hoppas det inte sätter sig på andra ställen, utan håller sig till att bara vara snor. Men som Stina sa igår, jag köpte ju upp halva apoteket innan jag åkte, så jag borde nog kunna stoppa den här förkylningen också! Klockrent! :)
Jag ska nog inte skaffa ett metro-kort som var tipsat av från skolan. Det gäller ett år, och det känns lite väl. Tydligen finns det något som man kan köpa som kostar typ 100 euro för 5-6 månader.. som vi funderade på. Ska prata mer med Ilaria senare om det, hon tipsade nämligen. Sen måste vi öppna ett bankkonto för att få CAF - franska bostadsbidraget. Vi måste gå tillsammans har jag fattat det som, och vi måste ha med kopior på typ allt.

Jag kanske borde sätta på mig lite kläder nu. Samt köpa ett par tofflor. Det är kallt på golvet, man blir lite smutsig om fötterna trots att det är rent, så jag ska nog inhandla ett par tofflor. Känns för stort att be päronen skicka ner mina brunbjörnsfötter!

Imorgon är det söndag = allting är stängt i Frankrike på söndagar, iofs är det här Paris, mycket turister och så, så jag är inte helt säker än. Jag hoppas dock att McDo är öppet, det är inte alls långt härifrån och imorgon kommer det nog kännas topnotch.
På måndag ska jag släpa med Olivia och Ilaria till skolan för moraliskt stöd när jag ska vimsa runt och fixa kurser. Det är ett möta på torsdag tydligen, men känner ändå att jag inte vill vara i sista minuten hela tiden.

Btw, finns ett stort supermarche (ICA typ) inte alls många meter från oss. N I C E! :)

[ida]

100924

Jag har fullt med italienare runt omkring mig. Det är helt galet! De pratar dock lite snabbt på franska som på italienska.. woho! Men det hade kunnat vara annorlunda, det hade kunnat vara jag och en massa svenskar och hon hade suttit som ett frågetecken. Men han, själva handyman, är jättesnäll.. och nu verkar det som att vi betalar ännu mindre i hyra. Jag förstår ingenting, men det löser sig.

Det verkar vara så att Ilarias iPhone inte heller fungerar här i Frankrike med ett franskt nummer. Det är nog så att iPhone endast fungerar där man har köpt den. Verkligen udda, men det verkar vara så det första året man har den. Det är lite jobbigt måste jag säga, men men. Jag överlever i 14 veckor + 4. Jag får försöka göra det helt enkelt!

Nu är det full rulle här i lägenheten, då hon har sin mamma med sig och hon är riktigt, vad ska man säga... verkar bestämma lite över henne. Jag kan inte säga att hon gör det, men hon verkar vara lite bossig. Det kanske är annorlunda i Italien, relationen till föräldrarna, men om jag var 20, så skulle jag nog få prata för mig själv, även om mina föräldrar var med.

Jag är rätt trött idag, vet inte riktigt vad det beror på, så tänkte lägga mig tidigt så jag är friskare imorgon. Eftersom det imorgon är party för fulla muggar hos våra brittiska vänner. Det ska bli riktigt roligt, de är riktigt snälla!
Jag tror att det kommer bli en bra termin, men det är sjukt hur kurserna ska hittas och väljas. Stört! Men det ordnar sig nog snart, eftersom alla, även om man har valt innan, så ska man ändå skriva in sig pedagogiskt. Mycket logiskt? Nej, men det verkar fungera så på de flesta ställena i Frankrike.. Blä! Nå väl. Håll tummarna för att jag får läsa den engelska kursen, så jag i alla fall har några kurser jag klarar av. Kanske rent av ska läsa lite langue anglais när jag ändå är här.. så jag vet att jag fixar allt i alla fall.. Sen typ två kurser på franska..
Vi får se, hoppas de är snälla på den instutitionen i alla fall.

Åh jag vill sova, men jag anar att det kommer bli lite sent ikväll. Jag vill ju se nya Vampire Diaries.. Det kan jag nog göra när jag går och lägger mig! På mitt lilla loft höhö!


My roomie has arrived. She's really friendly, speaks really good french and she speaks really fast, but I can comprehend most of it. It's good to have someone that speaks french all the time. That will just benefit me!
Anyway, tomorrow it's some huge party, that will be fun, I hope.. We're all gonna meet up for some drinks at one girls place. Just have to figure out what to wear.. Oh well, I'll find something!

[ida]

100923

Strejk strejk strejk! Gör inte fransmän annat än strejkar hela dagarna? Idag har det nämligen varit strejk på tunnelbanan, inte så att de slutade gå, men det var förseningar och sådant. Även vid min skola, Sorbonne, har det varit stängt idag. Så vi kunde inte gå dit och välja kurser heller. Annars hade det varit en ypperlig dag eftersom det var mulet och regnigt och värsta åskan idag. Jag har stannat inne mest hela dagen. Tagit reda på min väska, ska bara baxa upp resten på mitt lilla sovloft. Sen mötte jag upp Olivia vid fyra och vi gick och handlade lite mat, sen lagade vi middag här i lägenheten. Väldigt trevligt!

Ikväll är det egentligen en riktigt stor Erasmus-fest, men jag känner mig lite risig med förkylningen och allt, så jag var inte så sugen. Plus att min roomie Ilaria kommer imorgon så vill inte vara helt bakis heller. Det kommer ju fler tillfällen, det tvivlar jag inte på! :)
Så jag ska stanna inne och kolla på Gilmore girls och dricka Perrier - min nya last! Emeli, det vore något för dig! :)



Min nya last i vardagen, Perrier. Det är kalasgott! Hittade ett Lidl nära mig, tråkigt att det inte var ett Monoprix, men vad gör man? Tager vad man haver. Duger så länge. Jag har ju en inget godis på en månad-regel.. än så länge har det gått 3 veckor, så jag kommer nog klara mig september ut. Det var svårt idag, med godisråttan Olivia som sällskap, och det finns så mycket gott, men jag klarade mig. Ångrar mig nu litegrann, men får helt enkelt stilla begäret. Har jag klarat mig hittills så klarar jag mig nog några dagar till! :)

Nu ska jag baxa upp min halvtomma resväska och sen sätta mig i myskläder och kolla på Gilmore girls! Än så länge älskar jag så klart Paris, det är helt underbart här! Vi har så mycket planer på vad vi ska göra, så jag tvivlar på att helgerna kommer bli långsamma.



Well, today there was a strike or manifestation at both the school and the metro. Stupid! Couldn't choose courses today which would've been great, since it was cloudy and rainy today. Still warm, which explains the thunder. I thought a plane landed on the roof or something.
Anyway. Stayed in the whole day, except from when I met Olivia at the metro and then we went grocery shopping. Awesome! I got stuff in my tiiiny fridge! Then we wnet back here, to cook dinner and just hung around for a while. Nice to not eat alone.

My cold is getting to my throat now... NOT GOOD! I hate it, I will start to cough and that's the worst thing in the world. I bought tea at the supermarket, so just have to work that out. No kettle, but we have a micro, that will do.

Tomorrow my roomie's coming. Lovely! And also tomorrow I will be going with Olivia to the school where they teach 1 and 2 year. Glad I'm not taking any courses there.. well, at least I don't think I will yet!
I will work my schedule out tomorrow or something.

Saturday there's a party again, the whole town's going mad so I think, depending on my condition, we will join that. Could be fun, even though I don't like techno..

Now I'm gonna relax and watch some Gilmore girls.. and drink my Perrier! :)

[ida]

100922

Nu har jag lite ordning på mig själv igen. Min kropp värker fortfarande lite, träningsvärk i benen från i måndags tror jag. Det lär väl inte gå över de närmaste dagarna, då det är mycket trappor, mycket gå omkring och så där. Men jag kan alltid glädja er med att mina ben kommer bli skitsnygga efter den här Paris-sejouren! :)

Jag har egentligen inte jättemycket att delge er. Ska lägga upp lite bilder sen, så ni får se vårt "jätte"boende.. Haha. Men jag sover bra i min säng. Den är hård, till skillnad från den i Annecy som var så mjuk så jag visste inte vad. Det är fräsht, och det kommer gå riktigt bra att bo här två personer. Just nu längtar jag faktiskt lite till fredag när min roomie dyker upp. Känns än så länge lite trist att vara här ensam. Särskilt eftersom det är två metrobyten bort från skolan och det området. Men det blir bra så fort man får lite sällskap, eller i alla fall vet att man ses när man kommer hem.

Jag kan ju berätta om gårdagen. Fick gå upp rätt tidigt, eftersom jag skulle möta upp Olivia vid skolan kl 9 och sen skulle vi leta oss fram för att registrera oss. Jag kan säga att det tog oss en bra stund innan vi hittade fram haha. Jag kommer gå vilse i den här skolan, jag lovar er!
Vi kom i alla fall fram, vi har registrerat oss och fått våra studentID-kort. De där fotona som man skulle ha med sig var inte använda, eftersom de tog det kortet som satt på ansökan. Tur att jag ser normal ut på det åtminstone! :)
Efter registreringen skulle vi försöka hitta till våra respektive pedagogiska registreringar, men eftersom vi var helt vilse, så struntade vi i det och gick till McDonalds istället. Jag känner 3 personer nu, Olivia, Will och Hanna, samtliga från England! Olivia är supersnäll och om några timmar ska jag åka iväg och möta upp henne för att följa med på lägenhetsvisning. Sen är det någon slags picnic samt Erasmus-info, sen ytterligare en visning. Har i princip bestämt två kurser, men det är tillsammans bara 11 ECTS (poäng), så jag måste ju hitta fler. Men en sak är säker - John Locke, Hobbes, Rousseau kommer härja i min vardag igen! Som jag har längtat! :P

Igår var det jättevarmt ute, ungefär 25 grader. Ska inte ta med mig jackan idag. Ser ut som att det är rätt frisk temperatur idag med. Solen skiner, det är ändå härligt! :) Så ska slänga mig i duschen, som för övrigt är en massagedusch, men jag tror man behöver göra en avkalkning av själva massageduschhuvudena.. Annars är badrummet jättebra! Jag kommer nog kunna trivas här.


Efter skolan och allting, så gick jag till Notre Dame och bara njöt av vädret och tittade på alla tusentals turister.


Ilarias sovplats bäddsoffan tillika soffan där folk kommer sitta om de är på besök.


Köksbordet, samt min väska som jag inte ens har orkat packa upp än. Den ska upp på loftet där jag bor!


Det lilla köket där jag tror att det mest kommer lagas enklare rätter, så som sallader och pasta. Men vi har tvättmaskin i skåpet! :)


Badrummet. Stor dusch, viktigt! Fräsht, ännu viktigare!


Den lite läskiga trappen som leder upp till mitt lilla krypin. Den är bara läskig nerför.


Min säng. Jag har inte bytt till mina egna lakan här, eftersom det här är taget efter första natten. Bakom mig finns plats att lägga väskan och så.

Vill ni skriva till mig (ja det vill ni), så är adressen:
Ida Arvidsson
c/o Zizoni
4 rue des Trois Couronnes
Paris 75011
France

Det borde stämma, är inte 100 % än så ni behöver ju inte kasta er på brevskrivandet ännu.

Mitt nya franska nummer är: 0033 6 40 90 28 95

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen börja bege mig bortåt Sorbonne! Jag vet att så fort jag får ordning på alla mina kurser, så kommer min knut i magen försvinna. Dock är jag inte den enda som inte valt kurser än, så det känns skönt att man sitter i samma båt, så att säga!
Men det är bara att ha courage och köra på, så löser sig allting! Jag är inte ensam i alla fall, det är skönt det!

6 veckor kvar till min älskade familj kommer, kan inte längta mer! Veckan innan har vi lov, men jag anar att det blir mycket plugg då så man får undan lite. Sista examensdagen är 2 februari tråkigt nog, men vad kan man göra!

[ida]



100920

Jaha, då sitter man här, i sängen på det krydd-doftande sovloftet. Lakanen är fräsha, men eftersom jag släpade med mig allting sånt så ska jag byta till mina egna. Det blir bra det!

Det var många turer innan jag kom hit, men nu är jag här, jag har lärt mig tricket med dörren och även lärt mig att det är rätt mycket barer på gatan nedanför köksfönstret, vilket nog kommer få en att reagera vissa nätter. Men men, det var samma i Annecy, så jag ska inte klaga. Räknar med lite ljud, jag bor ju ändå mitt i Paris. Hon som visade mig lägenheten och gav mig nyckeln, mycket gullig tjej, sa att det här är ett jättebra område, väldigt "hippt" tydligen. Alltså, visst, en lägenhet vid Saint-Germain-de-Près hade väl inte suttit helt fel, men då får man ju hosta upp lite mer kosing. Den här är dyr som den är!

Jag har skype:at med mamma och pappa, det var en befrielse. Fått ett väldigt gulligt mail från min finaste pojkvän, och det känns också bra! Får se hur frustrerad jag kommer bli när jag nu inte kommer kunna använda min iPhone. Grr! Jävla iPhone! Tur att jag har kvar min gamla, den kommer ju funka och imorgon ska jag ta tag i själva telefonfixeriet. När vi väl har varit på skolan och fixat allt!

Jag ska kolla på Biggest loser nu, känns skönt att internet fungerar i alla fall! Särskilt här uppe på mitt lilla loft, så jag kan skype:a ifred, även om Ilaria inte förstår vad jag säger. Det är ändå skönt att kunna sitta för sig själv och flina! :)

Nej, Biggest loser och sen sova! Imorgon är det tidig morgon igen!
Hoppas bara att jag kan sova nu!

[ida]

Av alla jag kommer sakna så är du topp tre...

img_0319 (MMS)

Av alla jag kommer sakna så är du topp tre syster!:)


100918

Sista lördagen hemma i Kolsva på länge. Kommer väl inte sitta i sängen så här på lördagsmorgonen förrän i december tidigast. Jul.
Vad jag ska göra idag är lite oklart. Ska in till stan med mamma, ska handla lite småsaker som är nödvändiga att ha med och som jag inte vill ut och jaga det första jag gör när jag kommer till Paris.
Sen hittade jag en 50 kr-check från H&M, så måste ju in och kolla om det finns något kul att köpa där också.

Annars blir det inte så mycket. Igår var familjen ute och åt. Väldigt god oxfiléplanka, men eftersom jag hade det gedigna uppdraget att köra, så nöjde jag mig med vatten, medan de andra drack vin och öl. Kanske är det så att jag kommer hinka några flaskor i Paris, vad tror ni?
Jag borde börja packa, har bara lagt fram vissa saker. Ska nog göra det senare på eftermiddagen, så att jag ser så jag får med mig allt jag vill ha med mig.


Jag tvinnade mitt hår bakåt, och rullade ihop det till en knut i nacken igår kväll. Fäste allt med två hårnålar och idag ser håret ut som att jag har lockat med locktång.

Sen ska jag fixa lite på banken. Har numera 3 sparkonton, ett vanligt, ett för Singapore och ett för hyran i Paris. Ja, det är nämligen så att om jag inte har sådan minutiös kontroll på mina pengar, så kommer de spenderas på annat.

28 september börjar Fashion Week i Paris, så vi ska försöka ta oss in på några visningar. JAAAA! Christian Diors visning var öppen, men förmodligen helt packad. Vi ska se vilka vi kan gå på, vore roligt att gå på någon "mindre" så som Zac Posen och Marc by Marc Jacobs.(Där jag förövrigt ska låta kortet svida lite) Ni förstår ju vad som händer om jag inte uppdaterar under den veckan... antingen har jag dött eftersom jag fått slaganfall av att se Anna Wintour IRL eller så är jag mitt uppe i paparazzi-djungeln. (Jag blir fotad, såklart höhö)

Vi ska i alla fall kämpa som djur, och jag har sån tur att tjejerna är lika tokiga i det här som jag är. :) Nu har de ju inte träffat mig, eller varandra, så de kanske får en smärre chock. Vad vet jag!

Nu ska jag käka frulle med päronen!

[ida]

100917

Idag är det vår dag! Kändes som att det var en vecka sedan det var vår dag senast, men det går så otroligt fort! Ompalompas trampas på bra inuti klotet för att få det att snurra fortare! Way to go!

Tänkte förresten delge er mina vänner, mina fina vänner som jag kommer sakna!



Stina, Helén och Malin - mina Kolsvabönor! Jag kommer sakna dom så otroligt mycket! Även om vi är något utspridda i landet lagom i vanliga fall så vet man att man bara kan hoppa på tåget om det är någonting!



Lina, Elin, Linnea, Emeli, Martha, Sara och Jennie - mina älskade Linköpingstöser! Den här hösten blir inte densamma utan er! Jag kommer sakna er, ni är ju bäst! Vi har så himla roligt ihop! :)

Oj oj, vilket sentimentalt inlägg. Jaja, ni får ursäkta mig, men jag kommer sakna mina bönor, sååå mycket!
Tänk att några så olika kan bli så bra vänner!?! Nej, dags att sluta skriva innan jag blir helt nedbruten här!

Kan i alla fall rekommendera Coco - livet före Chanel! Sååå bra! 28 september börjar Fashion Week i Paris, vår/sommarmodet 2011 står på display. Sweet! Vi ska försöka ta oss in på några visningar.. märk väl: försöka!

Gör man inte det så kan det ju inte gå. Vissa har speciellt inbjudna, andra verkar vara öppna, typ som Christian Dior = aaaaaaaah! :)
Livin' the dream!

100916 - glömde en sak!

Jag röstade igår, på Folkpartiet. Självklart stödjer jag inte dem fullt ut, för det finns saker som jag inte kan hålla med om, så som burka-förbud m.m., men jag anser att de har en bra skolpolitik osv. Det hade ju blivit en röst på högerblocket oavsett, Moderaterna eller FP var ju mina val.

Fast jag är mest så att jag hoppas att folk går och röstar över huvudtaget. Jag gillar inte riktigt att propagera för något block. Folk får rösta på vad de vill, förutom SD, så är jag nöjd! Alla är vi olika och anser olika om saker och ting. Tur är väl det, hur skulle världen annars se ut? Väldigt tråkigt och grå, ungefär som himlen just nu!

[ida]

100916

Nu är han borta, nu sitter han snart på planet till Bali och jag kommer inte kunna prata med honom förrän 26 september! Det är låååång tid att sitta och vänta på några mail. Men jag är mest avis på honom faktiskt. Jag vill också åka till Bali. Lina, när drar vi?! :)

Idag har jag varit i stan med Stina. Det var mycket trevligt! Tog passfoton, gud hjälpe mig, som nu kommer förfölja mig hela tiden på Sorbonne.. Men men. Sen handlade jag lite nödvändigheter på apoteket! B.I.G. misstake! Det är ju sviiiiindyrt på apoteket och jag var verkligen tvungen att ha alla de här sakerna. Jag vågar inte skriva hur mycket det gick på... men vi kan säga att det var över lappen med Karl XI på. Kan ni inte romerska siffror, well.. it sucks for you! :)



Nu ska jag kolla på några avsnitt av Gilmore girls s1. Tänkte kolla på Coco - la vie avant Chanel, men är så trött, så jag känner att det är ovärt. Vi får se vad det blir på eftermiddagen!

Förstår ni, min älskade vänner, hur mycket jag kommer sakna er??? FÖRSTÅR NI DET???

[ida]

100915

Woop woop! Idag är det Linneas födelsedag!!! GRAAAAAAAAAAAAAATTTTTTTTTTTTTTTTTTIIIIIIIIIIIIIIIS Linnea NoFire! :)




Åh, det börjar verkligen bli höst här hemma. Löven faller av, det är 11 grader ute, och det blåser storm! Usch usch. Vi får i och för sig se vad som väntar mig när jag kommer ner till Paris. Jag älskar ju hösten, man får ha mysiga koftor, stora halsdukar och grova strumpor på sig. Jag kommer älska hösten i Paris, det vet jag ju redan nu! :)
Jag ska börja packa imorgon, vilket innebär att jag ska börja skriva packlistan ikväll. Det kommer bli kalassvårt, eftersom jag inte alls vet vad jag ska ha med mig. Får inte ta med mig för mycket, men heller inte för lite. Då kommer jag få panik om det inte kommer någon vänlig själ från La Familia ner snart och ger mig kläderna jag kräver. Dock så kommer jag ju inte ha brist på shopping, eller vad tror ni? Nej precis! Jag ska leva i shoppingens mekka! (det är alltså mot Paris jag vänder mig under mina bönestunder)...
Så någon brist på kläder kommer det ju inte vara! Eller på någonting annat heller! Brist på mina fina vänner kommer det vara, E N O R M brist på Herr Regnér kommer det vara, men alltså! Vi ses ju snart allihopa igen! Myskvällar i februari tjejer! Det är inbokat! :)

Oj oj, har inte riktigt reflekterat över att jag faktiskt åker iväg nu. Jag åker på måndag, jag åker helt själv ner till Paris och min knackiga franska, eftersom jag inte alls har pluggat någon franska under sommaren som jag tänkte, kommer göra sig påmind.
Ensam. I Paris. Hmm.
Jag tror jag klarar mig! :)
Jag har en vän när jag kommer ner, och sen kommer min andra fina vän ner på fredag nästa vecka.
Nervös. Ja. Spänd. Ja. Men orolig. Nej.

Nu ska jag kolla på Coco - La vie avant Chanel. Imorgon blir det Kopenga city för diverse nödvändigheter inför resan, och sen hem och chillaxa.



[ida]

Inte lämpligt just nu!

Jag har ont i halsen. Har haft det sen i fredags så det är inte min lilla vän Malin Berg som har smittat mig heller. Usch usch! Det är inte rätt tillfälle att ha ont i halsen! Jag vill gärna vara lite pigg och kry innan jag sätter min fot i Paris. Ska försöka tränga undan den litegranna, så får den återkomma om några veckor igen.. Vilket jag vet att den gör! :)

Nu ska jag hjälpa Olivia att hitta en lägenhet! Det är rätt svårt sånt där!

[ida]

100914

Grattis på namnsdagen Ida! Thank you thank you!

Än så länge har jag fått tre grattis; Lina, Stina och mamma. Pappa är hemma nu, men han har nog glömt bort det. I don't blame him, han kommer på det på eftermiddagen sen. Jag ska ta och baka lite, så fort jag har tagit mig i kragen och borstat tänderna samt klätt på mig kläder. Pyjamasen ska det inte bakas i.

Det är kanske det jag ska göra nu! Vädret idag är kallt, grått, blåsigt! Jag ska inte gå ut, mer än nödvändigt!

Hoppas ni får en bra dag!

[ida]

100913-14

Det är lite skifte i tiden här.. Det var nyss den 13, men har gått över till den 14. Grattis på namnsdagen alla som har ett lika fränt namn som jag, samt en egen sommarvisa - Ida! Grattis grattis - tack tack!

Har precis kollat på säsongsavslutningen på True blood! OH MY GOD! Det är väl allt jag kan säga om det, längtar till nästa säsong, som jag känner inte får starta förrän Fredrik har satt fötterna på svensk mark igen!
Kollade sen på första avsnittet av The Vampire Diaries säsong 2. OH MY GOD! där också! Vad händer i dessa vampyrserier och varför är vi alla så fascinerade? Helt fantastiskt underbart är det ju i alla fall!



Imorgon börjar nya säsongerna av både Gossip girl och One Tree Hill, två serier som slutade helt amazing. Att bli skjuten eller vara den som skjuter verkade vara "the thing" förra säsongsavslutningarna så vi får se vad som händer med allt i nya nu..



Imorgon är det hög tid för mig att gå ner och förtidsrösta. Jag vet ju redan vad jag ska rösta på, Folkpartiet. Det är inget jag hymlar med. Men det har liksom inte blivit av än. Dåliga jag. Tänkte ju att jag skulle få lite sällskap i form av päronen, men det har inte skett än. Så ska försöka tvinga med dem ner imorgon, efter kladdkakeätande och chokladsbollsätande.

Annars har jag och Emma varit ute med stavarna ikväll igen. 8-9 km blev det den här gången, riktigt härligt var det. Får se om jag hinner ut något mer med dem innan jag åker, det vore skönt. Annars får jag köra på utan stavar när jag väl är nere! En vecka kvar!!!

Nu ska jag sova!

[ida]

100912

Death row alltså! Jag är helt förstörd i fötterna. Efter att ha dansat i höga klackar hela gårdagskvällen så kämpade Malin och jag oss hemåt, barfota (!), genom ett regnigt Karlstad. Vi tog taxi, åkte via Donken, kom hem, åt cheeseburgare, gick och la oss. Vilken underbar underbar kväll det var! Hela gårdagskvällen var fantastiskt rolig, så jag är glad att jag kunde åka dit!

Jag orkar faktiskt inte skriva så mycket mer. Ska bara prata med min älskling nu, som har varit på utflykt till Kuala Lumpur hela helgen. Saknat honom! Ni får hålla till godo med lite bilder på mig och Malin, and our dancing shoes! :)

[ida]





Tack för en underbar helg bästa vännen! Jag hade superskoj! :)
Kan nog inte ens förklara hur jag kommer sakna dig, din tok! Men allt går, så som man brukar säga!

Ni får några bilder på dagens Ida också.. plus mina nya boots, som jag lovade. Dock är det inte en jättebra bild, men what ever. Ni ser dem ju! :)



Bootsen är från DinSko, och ni som följer Kenzas blogg, vet att hon har likadana. Det var inte därför jag köpte dem, helt och hållet! De är bara jäääävligt coola och jag har suktat efter dem sedan maj!
Stickade tröjan är från JC och sen har jag så klart mina favvisar - sjalen och rayban wayfarers!

100910

God kväll!

Imorgon åker jag till Karlstad. Jag har nya pjucks, väldigt väldigt nöjd. På söndag kväll kommer ni få se en bild, jag lovar! :)
Idag var jag inne i stan och shoppade lite. Skulle sätta in lite pengar på kontot, så passade på att kolla efter boots. Blev ett par från DinSko, väldigt snygga. Jag som har vanligaste storleken i världen, 38, fick ta 39 faktiskt. Var lite rädd att de skulle se ut som Pippi Långstrumps skor, men det gjorde de faktiskt inte.
Sen blev det en tröja och ett armband från JC. En väldigt underskattad affär märkte jag när jag klev in där, första gången på lääänge!

Sen blev det en tur till systemet, och lite inhandling av diverse överraskningar till Fredrik. Ska skicka ner lite till honom, som han nog kommer gilla. Hoppas han får det innan han åker till Bali, annars har han en trevlig överraskning när han kommer hem den 26.

Nu ska vi snart äta. Fick ett mail från Sorbonne, fattade typ hälften som vanligt, men men. Måste kolla upp det där med kurserna nu, verkar vara viktigt att man gör det. Får se vad det blir för kurser, något med politisk teori i alla fall, så jag klarar livhanken när the P.A. ska granska mig efter jul... jikes!



Jacka H&M förra säsongen
Skjorta Åhléns förra sommaren
Leggings Gina Tricot
Sjal kent.nu
Skor Converse
Solisar RayBan Wayfarers


[ida]

Dags att sova nu! Mycket kuddar, fluffigt ...

img_8860 (MMS)

Dags att sova nu! Mycket kuddar, fluffigt täcke! God natt!:)


God kväll!




Jag är helt frälst i den här låten, och den gör mig oerhört varm inombords. Lyssna på texten, det är viktigast! Den är med i Dear John, för er som inte har sett den!

Både Biggest Loser USA och Losing it with Jillian. Vilken TV-kväll. Skulle göra allt för att få ett två-timmarspass med Jillian Michaels. Damn! Ripped!

Nå väl! Imorgon är det fredag, jag åker en sväng till Karlstad i helgen. Eftersom Emma skulle åka till hennes kompis, så blev resan gratis så jag passar på att hälsa på Malin. Ska bli så skoj, eftersom hon ska till Sydafrika i december och då kommer inte jag träffa henne när jag kommer hem vid jul. Vet ju inte hur länge jag kommer vara hemma heller, men i alla fall! Hon är inte hemma, så det kändes som det enda rätta!
Sen är det skönt med en liten paus från mossvägen också. Får myror i benen, vill bara komma iväg nu!

I helgen är Fredrik i Kuala Lumpur och har trevligt. Soft att kunna resa så mycket. Jag kommer högst bege mig till Linnea i Nottingham, det enda roliga inslaget i den resan är att jag ska träffa Linnea i en mysig engelsk stad, mycket mer exotiskt än så blir det tyvärr inte!
Men vet ju att jag får mitt exotiska äventyr nästa år! :)

Jag ska ju flytta till Paris, så jag ska inte klaga. Kommer bo i centrala Paris, ska inte klaga. Har redan lärt känna jättesöta personer, som jag kommer ha kvar för resten av livet, så jag ska inte klaga. Jag har egentligen ingenting att klaga över! Alls!

Imorgon väntar banken, systemet, köpa överraskningar till Fredrik, och sen gå en lååång promenad på eftermiddagen när jag kommer hem! Det är nog det skönaste som finns!

Ha en superbra helg, jag ska ta tusen kort i helgen. Sen ska jag välja ut finfina kort på mina älsklingsvänner i Linköping, några av de finaste flickorna i världen, och framkalla. Jag måste ju ha några att kika på när saker är tungt, när jag har lite hemlängtan eller känner mig ledsen! Ni gör ju allting så mycket lättare! :)

[ida]

100909

Hmm, nu är det en ny dag, nya påhitt. Idag har jag i alla fall ett uppdrag från pappa, men inte förrän på eftermiddagen. Så nu ska jag göra i ordning lite frukost och fortsätta prata med favoriten! :)

Hoppas allt är bra med er!

[ida]

100908

Beverly Hills 90210 går aldrig fel! Det som dock irriterar mig är ju att TV4+ visar senare avsnitt, medan en halvtimma senare, så går även serien på TV4, men typ två säsonger efter. Lite smått irriterande! Alla har ju TV4+, så varför inte bara visa serien där?!
Nå väl, det är bra ändå! Man får ju värsta flashbacks!



Nej, lite träning så är den här dagen fulländad. Har inte träningsvärk alls sen igår när mamma och jag knatade 6 km med stavar. Lite runt bäckenet, men inte så mycket som jag trodde. Imorgon blir det på't igen!
Nu ska jag fortsätta prata med den finaste! :)

[ida]

100907 - bored!

Jag är lite smått uttråkad! Jag har inget gjort någonting annat idag än att åka bil, äta, pratat med mormor/farmor och åkt lite mer bil.
T-R-Å-K-I-G-T!!!

Det finns liksom inte så mycket jag kan göra för att göra min vardag lite roligare heller. Hur mycket jag än motionerar, går ut med Sixten, läser böcker, läser på om vilken vaccinering jag behöver inför vårens resa eller vad det än är. Det tar ju ingen tid heller. Jag är ju rätt rapp när det kommer till att klara av saker, men jag kanske måste ta lite i taget. Då kanske det inte blir så långsamt att vara hemma heller.

'
Fick H&M:s magasin idag, samt fyra gratisfilmer på Lovefilm.se, så lite nöjd får jag vara!

Åh, förresten, jag kommer nog bli ännu mer personlig. Angående mig själv och mina mått menar jag.
Syster och jag har gått in i en kämparpakt nu, så vi ska minska lite i omkrets. Istället för att stilla sig blind på vågen, eftersom muskler väger mer än fett, så ska vi istället använda oss av måttbandet. Så ni kommer få mina mått lite då och då. Känner att om jag delger det här, så kan man ju få lite feedback från er som läser!
Att jag inte kommer träna på gym eller någon annan form av styrketräning förstår ni säkert. Jag kommer ägna mig åt powerwalk, löpning och ja, någon form av styrketräning med hjälp av de redskap som antingen finns i lägenheten eller ute. Man tager vad man haver som faktiskt inte Kajsa Varg sa, det är ju felciterat!

Imorgon ska jag försöka ha en lite roligare dag. Jag kanske ska ta och åka ner och rösta! Borde ju plugga lite franska, eftersom jag har glömt en del, men det tar jag som det kommer!

Nu ska jag skala några ägg och göra i ordning lite kvällsmat till familjen, för sen ska vi in till stan för träning träning träning, me and the family A!

[ida]

100907

God morgon bloggen och alla ni där ute!

Idag mår jag bättre, ingen magont i alla fall. Skönt det, eftersom jag ska ner till mormor och morfar för lite lunch. Mormors stuvade makaroner och köttbullar, mums!
Man blir ju bra bortskämd alltså, men det är inget mer med det! :)

Åh såg precis reklam för H&M:s jeanskampanj de har nu. Kunde de hitta en smalare modell? Jag tror inte det. Hon har ett par slim fit stuprör på sig, garanterat st 32, och de hänger ändå runt låren och på baken! WTF!!! Det är okej att vara smal av naturen, men hallå! I require some shapes! Nej, där blev jag lite besviken på H&M som i katalogerna alltid har "normalt" smala modeller om man kan säga så! Man kan vara smal, men man kan även vara för smal och det är inte hälsosamt!

Gud vad jag saknar min pojkvän! Jag skulle skriva ofattbart, men det är inte ofattbart alls! För han är ju bäst, så det är väl inte så konstigt att jag saknar honom!

Countdown är i full gång!

Nu ska jag rycka upp mig och borsta tänderna!

[ida]

Biggest loser och lite till



Nu har amerikanska Biggest loser börjat. Klockan är 19:03 och jag ska nu se följande på TV: Biggest Loser America, Biggest Loser Sverige, Ullared, Lite Sällskap.
Har faktiskt ingen som helst lust, men känner mig lite småkonstig och har ont i huvudet, så ska försöka att chilla med en kopp te eller lite glass. Har inte ont i magen längre som tur är.

Förresten, några fler som ser på Biggest Loser America på Kanal 5 den här säsongen? Jag gillar verkligen inte Tracey, hon i det hittills lila laget, men kommer väl bli blå eller svart nu. Hon har en förmåga att glida lite på ett bananskal... hon förtjänar det inte!
Dokusåpa-varning Ja! Ska bli roligt att se om svenska BL blir på samma sätt eller inte!

Nu ska jag sätta på mig pyjamas och sen mysa ner mig i soffan!

[ida]

100906

Man får ju ingenting vettigt gjort om dagarna. Idag har jag typ duschat och varit ner till mormor med någon slags rensgrej. Sen har jag suttit här. Hade planerat att gå ut och gå imorse när jag vaknade.. men 08:20 när jag slog upp mina bruna, så hade jag så ont i magen som jag inte haft på läääänge! Sucks!
Så jag låg kvar en stund innan jag masade mig upp och tryckte ner lite frukost. Magen mådde väl inte bättre för det, men jag var ju tvungen att äta. Kan inte alls säga att jag är nöjd med dagen so far!

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra mer idag. Får nog försöka sträcka ut mig i soffan... Kanske läsa en bok. Vi får se vad dagen har att utvisa! Hoppas jag får prata med min älskling i alla fall!

[ida]

100905 - god natt!



Min kärlek är oturligt nog på andra sidan jordklotet och snart är det morgon hos honom! Jag saknar mitt hjärta väldigt mycket - han är det bästa som har hänt mig!

Natti natti mina vänner! Imorgon väntar en långpromenad i vad jag hoppas solsken med någon härlig podcast i öronen!

Sov gott!

100905

Jag har två veckor kvar i Sverige. Jag bara hoppas på att dessa två veckor går supersnabbt så jag kommer iväg. Är lite nervös så klart, men det hör väl till. Man vet ju inte alls vad som väntar. Det är situationer där jag inte riktigt har full kontroll som gör mig nervös. Annars är jag väl för det mesta lugn som en filbunke när det kommer till det mesta. Men som sagt, situationer där jag inte har total kontroll över vad som sker, gör mig lite småstressad!

Har sovit inne hos Emma inatt. Mycket trevligt. Igår gick vi en riktig långpromenad i våra nyinköpta löparpjucks, så nu har jag träningsvärk i höfterna. Skönt var det och jag ska försöka gå i alla fall varannan dag nu så länge vädret tillåter. Folk kommer väl tycka att jag är helt dum i huvudet i Paris - motionera? Cette personne est complete folle! :)
Vi åt sedan kebab (what else) och kollade på Här är ditt liv och The Seventies innan vi slängde på Juno. Hur bra är inte den filmen? Får fjärilar i magen av den, men det finns andra anledningar än att filmen är bra! :)

Idag var vi till mormor och morfar på lunch. Morfar var riktigt pigg idag, vilket var trevligt. Måste ta vara på tiden nu, man vet inte vad som kan hända senare i höst.

Nu kollar jag på Sagan om konungens återkomst, the extended version. De filmerna är ju så sjukt bra! Jag är ju, som somliga vet, lite av ett hysteriskt fan. Har typ alla böcker, böcker om Tolkiens alla språk, manuskripten. Oj oj, man var ju värsta fanet. Min garderobsdörr är klädd i artiklar och bilder om Sagan om ringen.. Har låtit det vara, eftersom det påminner mig om en bekymmersfri tid.

Nu ska jag fortsätta kolla på filmen.

[ida]

Men vafan!

Att det ska vara så svårt att klara en tenta liksom?! Jag hatar hatar hatar den där jävla kursen! Bara så ni vet, om ni gått miste om den informationen förut! Nya tag i vår, då måste den grejas!

Jag gråter inte, känner ingen ånger, eller hänger läpp för det. Fokus är nu och det kommer bli en riktigt bra höst!

Här är lite bilder från dagen so far.















Jag har en rätt nöjd hund måste jag säga! Snart är vindruvorna blå och mogna, hoppas jag hinner smaka dem innan jag åker!

[ida]

100903



Blää! Jag skrev ingenting igår, för jag hade ingenting att skriva om. Solen sken, jag kollade på TV, hade två externa hårddiskan inkopplade och var ut med Sixten i kylan.
Well, inte så intressant va?

Jag har ju ingenting att göra om dagarna, och jag gör ingenting för att ha något att göra om dagarna heller, så nu ska jag inte heller klaga.. DET ÄR TVÅ VECKOR KVAR!!! Nu får ni lova mig, allihopa, att dessa två veckor kommer gå i raket!

Bokade fan inte min flygbiljett igår heller. Ska göra det idag, så jag kan lägga på en kopia på posten och låta den åka iväg till CSN.
Apropå posten, så måste jag nog försöka poströsta i år. Eftersom jag är hemma på valdagen, eller ja, nu över huvudtaget, så ska jag ju rösta i Sverige. Meeen, jag är ju skriven i Linköping och eftersom jag inte tänker åka ner dit och rösta, så återstår det för mig att poströsta. Verkar det som. För jag tror inte att jag har rätt att förtidsrösta i min kommun ens.. så då får jag lov att poströsta. Uuuh, krångel krångel.. Men det är väl bara att göra det!

Ni glömmer väl inte att rösta? Befinner ni er inte i Sverige så gå till närmaste Ambassad eller beställ hem poströstningsmaterial via nätet. Det går bra det också!

Idag är det 11 grader varmt ute, det blåser men solen skiner. Höst månne?
Jag har glömt köpa garn, så det blir till att göra det idag också!

[ida]

100901

Redan 1 september. Tiden går fort när man har roligt, men även när man har lite tråkigt som jag faktistk har.
För ett år sedan hade jag köpt ny dator. Tänk att min lilla dator redan är 1 år! Den har varit kanon faktiskt, så jag är riktigt nöjd!

Jag minns att jag skrev omtenta i september förra året. Och klarade den. Vi åkte på FLiNS-resa, jobbade på Kalasmottagningen och var allmänt FLiNS-iga, vi var utklädda på Dra't i Spa't, cirkustema. Jag satt mer än en gång på Fredriks axlar, vi hade vinbrännboll och visade ettorna att vi minsann är rätt bra på att dricka fulvin, vi var på många kravaller, jag hade ett uppblåsbart får i min lägenhet med ett hår i rumpan avsett för annat än moroten som var instucken där, jag hade packproblem inför FLiNS-resan, vi åkte till Linneas stuga ute i St Annas skärgård.

Vi gjorde mycket i september, och inom allt det här klämde vi in en hel del plugg också. Vilken månad!

I år kommer den ju inte riktigt se ut så här för alla oss. Verkligen helt annorlunda kommer den se ut. Jag är lite avis på er som får gå på Draget. Två år i rad och än så länge håller den top 1-klass måste jag säga! :)
Jag ska boka flygbiljett idag, pirr pirr i magen! Då blir det ju mer definitivt. Ska bara kolla så att pengarna till Madamen har dragits, så jag kan andas ut lite.

Senare ska jag åka in till Emma och mecka med hennes dator. I helgen blir det till att sova hos henne, inte blivit av på hela sommaren, så ska försöka få till det nu med allt som hör våra övernattningar till haha! :)

Har varit med mormor in och handlat. Som sällskapsdam gör man sig alltid bra! Snäll som jag är tog jag och Sixten bilen och hämtade upp tiny grandma och åkte in till stan och hjälpte henne att handla! Det är trevligt, jag uppskattar att vara med mormor, man vet inte hur många fler tillfällen man får, så det gäller att ta vara på alla stunder som ges!

Nej hörrni, nu ska jag slappa ner mig i soffan och kolla lite The Tudors s 1.

[ida]

RSS 2.0